Jalkapallo - yleistä keskustelua nahkakuulan potkiskelusta

Barca11910

Well-Known Member
Että semmonen sulaminen tällä kertaa. Ja joukkuetta piti vahvistaa Muun muassa Vidalilla ja Malcomilla nimenomaan sillä ajatuksella ettei ainakaan rotaatioon kaadu. Noh ei se siihen kaatunutkaan Vidal ainoa mies joka viikonloppuna edes kävi kentällä tänään pelanneesta joukkueesta.

2 kertaa peräkkäin lauluun siitä et lähtötilanne on 3-0. Näinköhän Valverde saa jatkaa vaikka sopimus on myös enskaudesta.
Ei Anfieldille tai minnekään muuallekaan voi lähteä puolustamaan koko pelin ajaksi.

Jokunen vuosi sitten pelitavassa oli idea että jos menetetään niin haetaan se pallo välittömästi takasin. Kova prässi päälle jollekin iskee kyllä kiire.
Nyt tuo oli lähinnä odottamista milloin Liverpool tekee virheen (huono haltuunotto tms) Ei tuon tason pelaajat tee virhettä jos sä odotat sitä.
Mikä idea sekin oli että ainoa mies joka jotain joka tilanteessa yritti (eli Vidal) otetaan pois?

Miklu sano studiossa hyvin että jos koko joukkue tekee duunii niin homman voi saada kotiin. Ainoa joka sitä duunia teki oli Vidal.
Niillä rahoilla mitä Coutinhosta saa vois hakea sen toisen hyökkääjän. Suarez teki sen yhden maalin koko UCL kauden aikana. Tähänkin peliin tuli se paras mesta. Ne vaan pitää upottaa näissä peleissä. Mitä se Virkkunen sano oliko se 8 vieraspeliä ja 2 maalia? Karmea saldo kun ottaa huomioon yhdenkin maalin merkityksen.

Tuo neljäs maali nyt kruunas kaiken. Edes siinä kuuluisassa SUNNUNTAI liigassa ei kännissä pelatessa jää kaveri noin yksin mitä Origi siinä oli.

Noh sormet ja varpaat ristiin et AJAX korjaa koko potin.
 

payjay83

Well-Known Member
Kylläpä osaa vituttaa. Toisaalta kun on maalivahti ja Messi ainoat todella kovat pelaajat ja ehkä Alba niin voi käydä näin kahtena vuonna peräkkäin. Liverpool tuhlas ekassa pelissä ja Barca tässä. Dembeleen missi ja puolustuksen valppaus sitten sinetöi sen että ei edes jatkoajalle päässy.
Ajaxin puolella sitä varmasti tulee oltua kun finaaliin pääsee mutta ei Kloppin joukkueellekaan mestaruuden meneminen hirveästi haittaa. Varsinkaan sen viime vuoden perseilyn jälkeen.
Toisaalta tulen kyllä olemaan myös Tottenhamin puolella jos finaaliin pääsevät mutta enpä usko siihen tai edes toivo. Suurempi mielenkiinto tällä kaudella on itsellä enää Copa America turnauksessa. Saa vielä yhden pettymyksen kokea lisää 2019 penkkiurheilussa.
 

00mkk

Active Member
Wau, oli kyllä yks upeimmista peleistä mitä nähnyt. Gini ja Origi 2 maalia mieheen Barcaa vastaan ja finaaliin. Huhhuh.

On taas hienoa aikaa olla Liverpool fani.
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Jollei Valverde ei saa monoa kauden jälkeen, niin Barcan johtokunta pitää vaihtaa, sen verran surkeaa jälkeä zämppärissä nyt monta kautta putkeen ja aina samalla tavalla. Ei uskalleta pelata Barcan omaa peliä vieraissa, vaan himmaillaan ja roiskitaan. Täysin Barcelonan identiteetin vastainen pelitaktiikka, sama joka päätyi katastrofiin viime kaudella, ei voi päätyä kuin totaaliseen perseilyyn ja se on täysin valmentajasta kiinni.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Et sellanen Ajax taas..Morjesta.
Hieno finaali tulee.

Edit: Ja maali pisti Ajaxin aivan lukkoon, aivan kuin Barca eilen.
 
Viimeksi muokattu:

Ac3way

Well-Known Member
Sääliksi käy. Ei mitenkään ansaittu kohtalo, tän turnauksen osalta ainoa oikeus ja kohtuus ois ollu Ajax finaalissa.
Olisi, mutta jos pupeltaa itse niin ehkä se on sitten ansainnutkin. Hemmetti, Spurs finaalissa. Toivottavasti molemmilla jengillä on edes sitten kaikki pelaajat kunnossa.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Olisi, mutta jos pupeltaa itse niin ehkä se on sitten ansainnutkin.
No joo, se on näissä karkeloissa nähty niin moneen kertaan miten iso johto on pahin mahdollinen. Niissä tilanteissa se yksikin maali omiin saa jokaisen pelaajan lukkoon. Ei oo väliä onko iso, vai pieni joukkue. Jokainen ihan jumissa.
Ajax sentään sai useita maalipaikkoja 2-2 tilanteessa, toisin kuin barca.

Se et viime sekunneilla pallo verkkoon oman pakin jalasta ja just sitä ennen pakki liukastuu nurmeen..kyllä siinä on vain uskomattoman huonoa tuuria, joka toki johtuu naurettavan isoista paineista.
 

Senaattori

Toimitus
Mielummin nyt tämmösen finaalin katsoo kun jotain barcaa, realia ja muita väsyneitä. Toki Ajax olisi ollut hieno nähdä finaalissa, mutta taas niin huikee peli että ei se oikein voi edes harmittaa.
Lienee mielipideasioita, itse en syty tähän kaksikkoon sitten millään tavalla, koska toinen näistä voittaa väkisinkin. On tämä futiksen katselu kyllä välillä pahimman luokan masokismia. Ennen matsia muuten multa kysyttiin, että kumpi mielestäni jatkaa. Vastasin, että on nämä tulokset lajista riippumatta mennyt viime aikoina niin päin vittua, että Spurs varmaan jollain mahdollisimman ärsyttävällä tavalla. Näin kävi, pessimisti ei pety koskaan. :D
 

payjay83

Well-Known Member
joillekin harhaluuloille tämä on myös tulos millä valioliiga on kovista kovin. Huoh. pakko sanoa. Kukkupallon ja sekaannuksen valtiaat ei nää metsää puilta. Burnley ja newcastle ei oo kovia vastustajia ja vhelsea korkeintaan valencia. Mutta nyt yhtenä vuotena englantilaiset champparin finaalissa. Huh ja toinen jos pitää tottenhamia tuon arvoisena.
 

Fabre#4

Well-Known Member
joillekin harhaluuloille tämä on myös tulos millä valioliiga on kovista kovin. Huoh. pakko sanoa. Kukkupallon ja sekaannuksen valtiaat ei nää metsää puilta. Burnley ja newcastle ei oo kovia vastustajia ja vhelsea korkeintaan valencia. Mutta nyt yhtenä vuotena englantilaiset champparin finaalissa. Huh ja toinen jos pitää tottenhamia tuon arvoisena.
Tämä tuossa juuri eniten päähän ottaakin. Perinteinen suomalainen jalkapalloa seuraava penkkiurheilija kun ei ulkomaisista liigoista valioliigan ulkopuolelta mitään tiedä, koska vakioveikkaus. Seurataan vain sitä liigaa, koska sieltä tulee suurin osa niistä 1X2-kohteista, joita sitten joka viikonloppu veikkaillaan. Nyt kun valioliigasta tulee UCL-mestari, niin saa taas kuunnella sitä henkseleiden paukutusta, kun omasta mielestään jalkapallosta paljon tietävät huutavat koko kesän, kuin "Mä oon aina tienny, et valju on kovin!". Noh, onhan tämä sitten kevään 2012 ensimmäinen valioliigaseuran UCL-mestaruus, että ehkä noilla rahoilla voisi olettaakin liigasta tämän turnauksen voittajan tulevan edes joskus. Tosin pitkämuistisimmat varmaan muistavat, että tuo 2012 mestaruuskin tuli aikamoisella tuurilla ja "once in a lifetime" suorituksilla.

Kukapa olisi uskonut syksyllä, että finaalissa pelaa "puppeli-Pool", joka pelaa ihan nättiä kovatemppoista futista Kloppin alaisuudessa, mutta sulaa aina, kun tulee se hetki voittaa jotain ja Lasagne-Spurs, jonka jokakeväinen sulaminen on jo käsite sinänsä, eikä edes mikään "foorumtotuus". Tämä alleviivaa vain sitä, että cup-muotoisissa kisoissa yllättäviä juttuja tapahtuu. Barca - Ajax olisi ollut todellisen jalkapallofanin ja -romantikon unelmafinaali, koska Johan Cruyff ja hieno historia noiden joukkueiden "välillä" ja noiden joukkueen historiallinen vaikutus jalkapallon kehitykseen. 'Pool - Spurs on ottelu, joita näkee joka kauden aikana vähintään kaksi muutenkin.

Niin suuri jalkapallon fani kuin olenkin, että katselen usein vaikka naisten tai junioireiden otteluita, jos satun kanavalle osumaan, niin nyt saattaa käydä niin, etten viitsi tuota finaalia edes katsoa. Todellinen hienon kauden antikliimaksi.
 

00mkk

Active Member
Kyllähän koko liigan yleistä tasoa katsoen, valju on maailman kovin liiga. En sano että sieltä tulee maailman parhaat joukkueet, mutta koko liigaa yleisesti katsoen se on kova tasoisin. Kiitos hyvin pitkälti siellä pyörivien rahojen.

Enkä ymmärrä että jengi ei halua katsoa finaalia kun barca tai joku muu oma lemppari ei siellä pelaa... Itse ainakin olen jalkapallo fani ja katson finaalin, pelasi siellä kuka tahansa. Jos ei sen takia chämppäri finaalia katso ei voi kyllä väittää olevan kovinkaan kova futis fani.
 

Fabre#4

Well-Known Member
Kyllähän koko liigan yleistä tasoa katsoen, valju on maailman kovin liiga. En sano että sieltä tulee maailman parhaat joukkueet, mutta koko liigaa yleisesti katsoen se on kova tasoisin.
Pelkkä raha nyt ei riitä perusteeksi. Valioliigassa myös tuhlataan sitä eniten, maksetaan huomattavaa ylihintaa varsinkin brittitaustaisista pelaajista suhteessa pelaajien tasoon. Ihan vain siksi, kun sitä rahaa kerran on. Pelaajan myyjä tietää, että ostajalla on rahaa, joten kupataan ylihintaa. Lisäksi joku voisi hekotella tuolle väitteelle yleisestä kovasta tasosta, kun katsoo esim. tämän kauden Huddersfieldiä ja Fulhamia, joiden putoaminen oli selvää jo kuukausia sitten. Ei todellakaan kovin kovatasoista peliä. Lisäksi kilpailu kahdesta jäljellä olleesta UCL-paikasta on tässä loppukaudesta ollut humoristista seurattavaa, kun vuorotellen Chelsea, Spurs, Arsenal ja ManU ovat hävinneet pelejään sellaisille keskikastin joukkueille, joilla ei ole kauheasti enää ollut edes panosta, kun ovat sarjapaikkansa jo varmistaneet, eikä europaikoille ole enää asiaa. Kaksi UCL-paikkaa menee tuosta nelikosta kahdelle vähiten pupeltaneelle ja vähiten huonolle, ei niinkään kahdelle parhaalle.

Se siitä "valjun absoluuttisesta kaikista kovimmasta tasosta".
 

00mkk

Active Member
Jos Chelsea, Manu ja kumppanit häviää välillä keskikastin joukkueille, kertoo se myös siitä että taso siellä alempanakin on aika kova :) Toki moni kärkijoukkueista on alisuorittanut valioliigassa tällä kaudella, mutta kai näitä vähän laajemmin kuin yhden kauden tuloksista katsotaan.

Joten se siitä.
 

Fabre#4

Well-Known Member
Jos Chelsea, Manu ja kumppanit häviää välillä keskikastin joukkueille, kertoo se myös siitä että taso siellä alempanakin on aika kova :)
Vai onko se kärkipään taso kuitenkin heikohko, kun joukkueet pitkin kevättä toistuvasti häviävät ilman käytännön panosta pelaaville keskikastin joukkueille, jotka odottelevat jo kesälomien alkua? Näitähän voi toki käännellä ja pohtia moneen suuntaan. Pääpointti oli kuitenkin todeta ja osoittaa, ettei tuollaiset "Valju on absoluuttisesti kovin"-huutelut ole mitään faktoja, vaan pelkkiä mielipiteitä.

Mutta eipä sillä, saapahan valioliigakin tällä kaudella eurocupin mestarin kohtuullisen pitkän tauon jälkeen. Ei ole rahat menneet ihan täysin hukkaan.
 

Barca11910

Well-Known Member
Ja sitten tuo että joku pelaaja esim Max Meyer joka ei monelle sano mitään. Shalken nuori todella huippu 23v kaveri jolla oli mahdollisuus lähteä melkein mihin tahansa suurseuraan.

Taitoa sillä olisi pelata Barcelonassa (se oli yks niistä huhuista että mihin se Shalkesta lähtee) niin sitten pitkälti varmaan rahan takia valitsi Valjun Crystal Palacen. Että tuo raha myös vääristää kilpailua. Moniko forumilainen on edes kuulut koko pelaajasta? Laji-hmiset tietää kyllä nimen.

Ei pitäisi olla mahdollista että valjun viimenen saa ennemmän rahaa kun La Liigan tai Bundesliigan kolmonen.

On tuo aika rajua Liverpoolille että joukkue saattaa kerätä 97 ja silti olla liigassa kakkonen.

Sillekin on omat syynsä että ne on just Liverpool ja Man City jotka pelaa mestaruudesta. Niistä kumpikaan ei pelaa sitä englantilaista futista. Niin ei tule noita ihmeellisiä Bournemountteja ja Bringtoneita jotka vie pisteitä.

Pallo haltuun ja vastustaja juoksemaan niin kukaan ei tee maalia.
 

Fabre#4

Well-Known Member
Sillekin on omat syynsä että ne on just Liverpool ja Man City jotka pelaa mestaruudesta. Niistä kumpikaan ei pelaa sitä englantilaista futista. Niin ei tule noita ihmeellisiä Bournemountteja ja Bringtoneita jotka vie pisteitä.
Tosi hyviä esimerkkejä! City pelaa Guardiolan versiota total footballista, joka on alunperin hollantilainen tapa pelata jalkapalloa ja Poolin tapa on Kloppin aika uniikkikin gegenpress, joka ei ainakaan ole brittiläistä perua. Lisäksi noiden joukkueiden miehistöt on koottu latinoista ja mannereurooppalaisista pelaajista, eli valjuakin hallitsevat ihan muut kuin britit. Rahalla on tuotu valjuunkin laatupalloa.

Hauska huomio muuten, että noilla ulkomaalaisilla pelaajilla on saatu tehtyä esim. Raheem Sterlingistä "maalitykki". Kun tarjoilu pelaa, niin tuollainenkin pelaaja tekee 20 maalia kaudessa valjussa. Toinen ja oikeastaan vielä parempi esimerkki on Mohamed Salah! Kaveri ei saanut Italiassa pelatessaan kuin kerran rikki 15 maalia kaudessa, mutta nyt kaksi kautta valjussa on tuonut molemmilla kausilla 20+ liigamaalia, vaikka on valjussakin pelatessaan ollut "tuhnu", kuten hänen foorumilempinimensä kuuluu ja tuhlannut paikkoja. Voisiko tästä ehkä päätellä, että Italiassa osataan puolustaa paremmin kuin valjussa?
 

MAINOS

Ylös Bottom