Kaapeliasiat - RGB/S-Video/SCART/Pelit/DVDt/TV

Keskustelu osiossa 'Retro' , aloittajana Duff, 05.11.2001.

 1. Duff

  Duff Guest

  Oikea kaapeli!?

  Kysymys: minkä kaapelin hankin, jotta voin sekä katsella DVD-leffoja että pelata PS2:sta mahdollisimman hyvällä kuvalla ja äänellä. TV:ssa liitäntöjä pitäisi löytyä riittävästi. (Ja älkää sanoko että katso faq:sta tms., olen jo katsonut ja en sieltä täsmällistä ja selkokielistä vastausta löytänyt.)

  Nettikaupoista löysin mm. seuraavia vaihtoehtoja:

  * PS2 DVD RGB, DVD-yhteensopiva RGB-kaapeli. Ei muuta kuvaa vihreäksi. 165,00 mk.
  * PS2 S-VHS-kaapeli, Saat PS2 paremman DVD-kuvan. Vaatii S-VHS-liitännän televisiossa. 125,00 mk (myös Sonyn S-videokaapeli 189,- ja Innovation s-videokaapeli 99,-)
  * PS2 Component AV Cable 189,00 mk

  Siis mikä näistä kannattaa hankkia ja miksi? Tai kertokaa minkäläiset johdot teiltä löytyy ja miten toimii!?
   
 2. EdHunter

  EdHunter New Member

  Itse käytän Innovation S-video-kaapelia, joka toimii loistavasti Sonyn televisiossa, jossa on etulevyssä S-video-vastaanotto. Sekä pelit että DVD:t näkyvät moitteettomasti. Suosittelen, jos tv:si tukee S-vidoeta.
   
 3. ksa

  ksa New Member

  Re: Oikea kaapeli!?

  Hmmm, mikäs se tällainen kaapeli on joka poistaa vihreyden?

  Mikäli en aivan väärässä ole niin component -kaapelilla pitäisi saada paras kuva? Muistan myös joskus lukeneeni jonkun mielipiteen siitä, että RGB:llä näkyy pelit paremmin, S-videolla leffat paremmin. Eli:

  composite -> S-video -> RGB -> component

  Itselläni oli aluksi Innovationin S-video kaapeli, mutta nyttemmin dvdregionx:n hommattuani käytän RGB -kaapelia.
   
 4. Duff

  Duff Guest

  Megaswap tuota vihreydenpoistajaa kauppaa eli http://shop.kolumbus.fi/megaswap/

  Tiedä sitten miten toimii...
   
 5. antisocial

  antisocial New Member


  Kyseinen johto taitaa olla se, joka näyttä pelit rgb:llä ja muuttaa leffojen katselussa Compositeksi...

  Muistaakseni rgb:llä saa parhaan kuvan peleihin ja region x:n avulla se on sitten myös käyttökelpoinen leffojenkin kanssa.
   
 6. TT1

  TT1 New Member

  Re: Oikea kaapeli!?

  1. Vakioasetuksilla paras pelikuva rgb-piuhalla. Hanki halvin mahdollinen, sopuhinta 59,-.

  2. Paras dvd-kuva s-videopiuhalla, sopuhinta satanen (mahdollisesti tarvitset myös s-piuha-scart-adapterin, Anttilasta satasella).

  S-pihalla saat halvan ja hyvän kompromissin sekä peleihin että elokuviin.

  3. Jos piuhojen vaihto huvittaa, osta sekä rgb- että s-piuha.

  4. DVD-yhteensopiva RGB-kaapeli on kehno tuote, vaikka se "ei muuta kuvaa vihreäksi". DVD näkyy suttuisena vhs-tasoisena komposiittikuvana.

  5. Regionx:llä saat sekä pelit että leffat näkymän laadukkaasti rgb:nä. Tällöin ei piuhoja rtarvitse vaihdella, mutta kone pitää buutata ennen elokuvasession alkua.

  TT

  Itse vaihtelen piuhoja.
   
 7. Corca

  Corca KonsoliFIN Alumni

  Tämän saitin yksi sponsoreista, KonsoliNet, kauppaa Innovationin RGB-scartjohtoa hintaan 59,-

  Hinta on epäilyttävän alhaalla, jos puhutaan täysverisestä RGB-piuhasta...vahvistusta asiaan, onko kokemusta? Samoin liikkeen optinen äänikaapeli 49,-! Aika pirun halpaa! Hmm...

  RGB on tunnustettu parhaana ja helpoimpana vaihtoehtona PS2-pelejä silmällä pitäen, joten siitä kannattaa lähteä liikkeelle...
   
 8. nakkerton

  nakkerton New Member

  Re: Re: Oikea kaapeli!?

  Ymmärtääkseni componentti kaapeli on jonkinlainen NTSC-järjestelmän RGB, koska jenkkilässähän telkat eivät toimi RGB:n kanssa. En ole varmaa toimiiko componentti siis ollenkaan PAL-telkuissa, mutta ilmeisesti se ei ole ainakaan millään tavalla parempi kuin RGB, vaan käytännössä vastaava.

  Joku voisi vielä varmistaa..
   
 9. kani

  kani Jäsen

  Hanki RGB-kaapeli ja Datelin RegionX. Voit nauttia sekä peleistä että kaikkien alueiden DVD-elokuvista niiden täydessä RGB-loistossa ilman kaapelien kanssa sähellystä. Joudut toki ennen elokuvan katselua käyttämään RegionX-levyn koneessa.
   
 10. torpedo

  torpedo Guest

  Kuinka paljon parempi kuva peleissä on S - video kaapelin kautta? Onko merkittävää eroa?
   
 11. Lootus

  Lootus New Member

  Haastetta kehiin!

  Nyt vastaajille haastetta:

  Jos on Jenkki kone, jonka tavallinen (komposiitti) kuva näkyy vaan harmaansävyinä, RGB kuva oikein paitsi leffat tietenkin vihreinä, niin mikä sitten eteen kun S-Video piuhalla katsottuna S-Video piuhan scart-adapterin ollessa input modessa näkyy vaan harmaana ja output-modessa ei ollenkaan. Eli onko vika siinä ettei telkku tue S-videota, vai onko vika adapterissa, vai kenties vielä jossain kolmannessa asiassa mitä en ottanut huomioon?
   
 12. Solidus

  Solidus Guest

  Re: Haastetta kehiin!

  Jos peli näyttää mustavalkoiselta mutta muuten hyvältä, niin tv:si ei tue s-videota:(
   
 13. TT1

  TT1 New Member

  Ero vakiojohtoon on helposti havaittava - sanoisin, että merkittävästi parempi (täsmällisesti ilmaistuna terävämpi). Eron havaitsemiseen ei tarvitse mittarimiestä.

  Elokuvissa ero on ehkäpä vieläkin suurempi, koska dvd-kuva on yleensä ottaenkin pelikuvaa laadukkaampaa (ei pikselit ja sahalaidat vilku, ei sumutusefektejä jne.).

  TT
   
 14. Hannu

  Hannu New Member

  XBL:
  Bnde
  PSN:
  Bnde-
  Itse ostin tuon innovationin kaapelin (rgb) käytettynä täältä osta ja myy palstalta. Hyvinhän tuo toimii, mutta on pirun tiukasti kiinni koneessa, siis verrattuna edelliseen johtoon. Kuvan laatu on täsmälleen sama kuin muissa rgb-johdoissa
   
 15. nakkerton

  nakkerton New Member

  Mun mielestä kyllä ero on selvästi rajumpi peleissä kuin DVD:ssä. Elokuvan kuva on jo valmiiksi niin hyvä, ettei ero ole niin huomattava.
   
 16. ksa

  ksa New Member

  Re: Re: Re: Oikea kaapeli!?

  Kuvanlaatu taitaa olla samaa luokkaa kuin RGB:ssä, ellei peräti tarkoita samaa. Kuitenkin kyseinen kaapeli on myynnissä myös euroopan markkinoilla, joten tuskin se on tarkoitettu pelkästään NTSC-järjestelmiä varten. Onkohan sillä jotain tekemistä HDTV:n kanssa? Miten DVD:n vihreys suhtautuu tähän?

  Faktoja kaivataan...
   
 17. Applari

  Applari New Member

  Googlella löysin äkäseltään mainoksen piuhasta joka näyttää sekä pelit että leffat RGBnä.

  "PS2 DVD RGB CABLE
  Rgb cable especially for use with PS2. Displays games as well as DVD movies in Rgb quality. Gold plated connectors guarantee best possible picture quality. Including A / V sockets , 2 metres length."

  Olen nähnyt ilmoituksia näistä aiemminkin, mutta en kyllä osta ellen ensin vähintääkin luotettavalta taholta kuule piuhan toimivan.

  http://www.manta.com.pl/english/products/playstation2.htm
   
 18. TT1

  TT1 New Member

  Väärin: kun hyvän kuvan (=dvd)laittaa sumuttimen (=komposiittipiuha) läpi, kontrasti on räikeämpi kuin valmiiksi huonompaa kuvaa (=peli esim. RR5) sumuttimen läpi katsoessa.
   
 19. TPK

  TPK New Member

  Itse tilasin hevnetistä RGB:n ja se makso siellä 59 mk. Lisäksi RGB:ssä oli vielä johdossa äänen ulostulo, joten sain siitä äänet stereona suoraan vahvistimeen. Hyvin toimii...etenkin mono tv:n kanssa. :rolleyes:
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 07.11.2001
 20. jeremy

  jeremy New Member

  Ajattelin s-videopiuhan hankkimista, mutta en haluaisi tökätä sitä etupaneeliin, koska se ei ole kovin käytännöllinen ratkaisu eikä näytä hirveän kivalta. Onko siis niin että jos tv:ssä on s-videoliitäntä (edessä), se tukee automaattisesti myös s-videota scartin kautta adapterilla? Televisioni on siis aivan uusi Finlux 28" wide. Huononeeko kuvan laatu jos s-video viedään scartin kautta?

  Ja kuinka paljon pelien kuvanlaadussa on eroa RGB- ja s-videokaapelien välillä? Käsittääkseni kuitenkin paljon vähemmän kuin peruspiuhan ja s-videon välillä, right?
   

Jaa tämä sivu