Kahden pleikkarin porttiohjaukset

Thouny

New Member
Tervehdys! Onko kukaan halukas kertomaan miten porttiohjaukset tehdään 2 playstation3:lle, jotta CoDi (MW3), Netflixit, YouTubet ym toimisivat molemmissa pleikassa moitteitta :) Toinen pleikkari on kiinni LAN kaapelilla ja toinen pleikkari naapurissa langattomasti yhteydessä mun modeemiin. Modeemina toimii Telewell TW-EAV510 v6. Modeemia siirretty jo mahdollisiman lähelle seinää et langaton yhteys olisi mahdollisiman vahva toiselle pleikalle. Modeemista UPnP sallittu ja pleikatkin tuntuvat sen tajuavan. Pääsääntöisesti yhteydet toimivat ihan hyvin mut välillä yhteydet pätkivät esim kun MW3 pelataan kahdestaan. Välillä codissa NAT tyyppina lukee Moderate jolloin pelit ja keskustelut tuppaavat vähän pätkimään. UPnP avaa (yleensä) portit mut kysymys onkin että olisiko porttien avaamisesta manuaallisesti (kiinteät IP:t/porttiohjaukset) jotakin apua ja jos olisi niin miten homma toimisi? Kun olen saanut ymmärtää ettei kahdella laitteella voi olla samat portit yhtäaikaisesti päällä?? Olisiko myös tuosta DMZ:tin käytöstä jotakin apua?
 

aeris

Member
Vastaus: Kahden pleikkarin porttiohjaukset

Pääsääntöisesti yhteydet toimivat ihan hyvin mut välillä yhteydet pätkivät esim kun MW3 pelataan kahdestaan. Välillä codissa NAT tyyppina lukee Moderate jolloin pelit ja keskustelut tuppaavat vähän pätkimään. UPnP avaa (yleensä) portit mut kysymys onkin että olisiko porttien avaamisesta manuaallisesti (kiinteät IP:t/porttiohjaukset) jotakin apua ja jos olisi niin miten homma toimisi? Kun olen saanut ymmärtää ettei kahdella laitteella voi olla samat portit yhtäaikaisesti päällä?? Olisiko myös tuosta DMZ:tin käytöstä jotakin apua?
Toi CoD-ongelma riippuu tasan matsia hostaavasta pelaajasta (tai mahd. sun WLAN-edit:tukiasema ottaa häiriöitä). Yhdessäkään CoDissa ei ole ns. dedicated palvelimia kuten vaikka Battlefieldeilla on, joten olet sen armoilla onko portit forwattu sillä pelaajalla joka valitaan matsin hostiksi vai eikö ole.

Suosittelen laittamaan kiinteän IP:n LAN-pleikalle, ja asettamaan sen DMZ-koneeksi. Se siis tarkoittaa että jokainen internet-paketti forwataan ensin sinne ja katsotaan vastaako, ko. pleikka toimii silloin palvelimena ja paljon paremmalla todennäköisyydellä valitaan mp-matsissa hostiksi. Sä et ikinä forwaa samaa porttia kahteen eri paikkaan, se on mahdotonta. Esim. UPnP ei tätä muuta mitenkään, edelleen vain yksi pleikka voi olla mahdollisesti host. Pska keissi vaan jos reititin päättää että se onkin sun WLAN-pleikka, koska WLANilla on aika karseat vasteajat ethernetiin verrattuna :p

Jos haluat että sulla olisi kaksi konsolia joihin forwataan omia portteja, niin niillä pitäisi olla erilliset julkiset internet-osoitteet. Eli kaksi reititintä ja kaksi nettiyhteyttä. Voit toki vaikka kännykästä tetheroida mobiiliyhteyden WLAN-pleikalle jos löytyy ihan vaan parimegainenkin mobiilinetti, pelit ei vie hirveesti kaistaa. En tiedä onko käytännön hyötyä, kännykässä on firewall(?) ja operaattorilla on sen päälle firewall, joten onko siellä mitkä portit auki sitten. DMZ-hosti voisi olla hyvä lähtökohta, toistan ettei toi sun UPnP oikeastaan tee mitä haluat, koska nyt kaksi konetta ehdottaa reitittimelle että ne voisi haluta samaa porttia. Päällekkäisissä pyynnöissä riippuu ihan reititinmallista ja firmiksestä mitä se päättää vai päättääkö mitään.
 

Simo911

Active Member
Vastaus: Kahden pleikkarin porttiohjaukset

Voihan sitä tehdä niin että siltaa sen fyysisen lan-portin missä oma pleikka on ja dmztaa(tosin ei pitäis olla tarvetta) sen naapurin pleikan. Sillon molemmille tulee ulospäinnäkyväksi eri julkinen ip.
 
Ylös Bottom