Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Keskustelua PS4 Pron hiljaisuudesta/äänekkyydestä

Mitenhän lämpötyyny sopisi tahnan tilalle? Esimerkiksi Thermal Grizzly Carbonaut? Lämmönjohtavuus on specsien mukaan noin viisinkertainen vaikkapa Kryonaut-tahnaan verrattuna. Carbonaut johtaa tosin sähköä, mutta tuollaisen tyynyn luulisi olevan helpommin hallittavissa kuin nestemäisen metallin.

...Sitten toisaalta taas tulee mieleen, että auttaako tuo tahnan vaihtaminen lainkaan, jos tuulettimet huutavat ihan muista syistä :rolleyes:
 
Mitenhän lämpötyyny sopisi tahnan tilalle? Esimerkiksi Thermal Grizzly Carbonaut? Lämmönjohtavuus on specsien mukaan noin viisinkertainen vaikkapa Kryonaut-tahnaan verrattuna. Carbonaut johtaa tosin sähköä, mutta tuollaisen tyynyn luulisi olevan helpommin hallittavissa kuin nestemäisen metallin.

...Sitten toisaalta taas tulee mieleen, että auttaako tuo tahnan vaihtaminen lainkaan, jos tuulettimet huutavat ihan muista syistä :rolleyes:
Pakko myöntää, että tekisi mieli testata tuommosta Carbonaut lämpötyynyä omassa Prossa. Noi IC Graphite Pad ja Thermal Grizzly Carbonaut liikkuvat kuulemma todella helposti, niin jotkut ovat laittaneet pienen läntin lämpötahnaa alle, että pysyy paikallaan asennuksen aikana.

Jos sähkön johtavuus pelottaa, niin laittaa ympärille sähköteipit, kuten @Jiz teki linkki viestiin tai sitten voi käyttää kirkasta kynsilakkaa. Itse laitoin tokmannista löytyvää nopeasti kuivuvaa top coat lakkaa ja hyvin on kestänyt pleikan lämpöjä nestemetallin kanssa.

Ehkä otan jossakin vaiheessa testiin tuommoisen Carbonaut tyynyn, mutta nyt nestemäinen metalli hoitaa homman hyvin, niin ei vielä ole tarvetta.
 
Testailin tuota PS4 Pron X-Clampilla eri juttuja, kun meteli nousi taas kovaksi. Jätti liian löysäksi kiristyksen niin tuuletin oli kokoajan kovalla, mutta ilma oli myös viileätä. Laittoi liian kireälle niin alkoi lämmöt nousemaan, mutta jostain syystä tuuletin ei nostanut kierroksia vaan oli ihan hiljainen niin alkoi kuva pätkimään pelissä.

Yksi yleinen ongelma näyttäisi, joka nostaa meteliä Prossa olevan oman kokemuksen mukaan (avannut Pron 11 kertaa :D) ja YouTube videoita selaamalla, että keskelle tahnaa jää liian vähän. Jopa uudempi swipe-clamp näyttäisi videoiden perusteella aiheuttavan samaa, kun ihmiset on availlut videoita ja olen katsonut miten se vanha tahna on levinnyt käytön jälkeen.

Oma X-clamp on aina ollut vähän taittunut, joten väänsin sitä suoremmaksi ja nyt on Pro ollut todella hiljainen sekä kaikki toiminut hyvin pari viikkoa. Katsoin niin tahna oli pysynyt tasaisesti, eikä keskellä sitä ollut enää vähemmän.

Joten, jos availette Prota niin tarkistakaa miten vanha tahna on levinnyt sekä kiinnitys clampin kunto.
 
Huomenna onkin avaaminen edessä kun tulee tahna ja lämpötyynyt. Hommasin tuon pron pariviikkoa sitten käytettynä ja piti mekkalaa. Hätäisesti töissä vähän paremmat tahnat sisään ja pölyjen putsaus. Huomenna sitten Kryonautit väliin ja lämpötyynyt vaihtoon. Pitääpä samalla tarkistaa tuo x-clamp joka tuossa olikin se swipe malli. Ottaa desipelit myös ennen ja jälkeen. Nba 2k valikoissa tuo metelöi, niin siitä vertailua.
 
On teillä kyllä melkoiset harrastukset. En meinaa millään ymmärtää, miksi ette laita paskoja takuuhuoltoon jos ne kuulostaa fööniltä, mutta tulin siihen tulokseen että se on varmaan sitten ns. harrastus? Availla ja suleka sitä konsolia, sekä laittaa erilaisia tahnoja ja jäähyjä. Itsekin tykkään kyllä nysvätä elektroniikkaa, mutta ei kyllä tulisi mieleenikään tämä kyseinen harratus vaan laittaisin niin kauan takuuhuoltoon että saisin "normaalilta" kuulostavan pelikonsoli kojeen.
 
Tippusi 75Db -> 45Db ja alkaa laitteella olla sen verran ikää, että hyvä putsata kunnnolla kaikki siilit, tuulettimet jne. Ei tule turhaan lisää rasitusta ja kestää ikää paremmin.

Eihän tuota aina niin kiva ole ollut availla, kun joutunut sen viimeisen parin vuoden aikana niin usein tekemään. Muuten toki ihan kiva näprätä ja tutustua laitteeseen myös sen sisäosiin. Toki nykyisin sen avaa ja laittaa kasaan 30 minuutissa, kun tulee jo ulkomuistista :D

Eipä tuo kuitenkaan normaalia ollut, kun tahnanvaihdot, tyynyjen laitto ei tuottanut toivottua tulosta. Onneksi se jaksoi kiehtoa mieltä ja nyt on hiljainen PS4 Pro, eikä tarvinnut lähettää laitetta huoltoon useaksi kuukaudeksi.
 
Hankala sitä käytettynä ostettua on takuuseen laittaa. Kun aikoinaan uuden pron ostin oli se hiljainen. Paljon myöhemmin vasta alkoi huutamaan. Nyt sekin on savuna haihtunut ilmaan kun oli se tulipalo. Tämä käytetty pro nyt tälläinen välimalli ennen Ps5 kun ei viitsi lainapleikkarilla pelata. Helpompi ja nopeampi tuo on avata kun takuuseen laittaa useampia kertoja.
 
Onkos kukaan tämmöistä testannut?


Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta ja lämmönjohtavuuskin todella hyvä.
Tuli nyt tuommoinen tilattua, kun oli tylsää näin lauantai yönä :D

Kattoo koska tulee, niin pääsee vertailemaan nestemäiseen metalliin tuota. Hyvä puolihan tuossa Carbonautissa on se, että sen tehon ei pitäisi heiketä samalla tavalla, kuin normaalien lämpötahnojen heikkenee.
 
Ei uusia tahnoja. Vain laitteen aukaisu ytimeen asti ja kunnollinen puhdistus. Lisäksi vanhan levinneen lämpötahnan uudelleenasettelu. Voin sanoa, että ero vanhaan meteliin on valtaisa! Nyt vain olemattoman pientä puhinaa esim. No Man's Skyssa, joka triggeröi laitteen ennen putsausta imuriäänien tasolle. En olisi uskonut!
Onnistunut investointi turva-torx 9 -ruuvariin!
 
Nyt on tuo Carbonaut tyyny nestemetallin tilalla ja lyhyen testin perusteella pleikkari on todella hiljainen.

Eka asennus meni perseelleen, mutta tuon x-clampin oikean kireyden löytämisen jälkeen tämä Carbonaut vaikuttaa todella lupaavalta ja valmistaja taitaa lupailla tälle jopa 10 vuoden käyttöikää, eikä tarvitse pelätä tahnojen kuivumista tai huonoa levittymistä.

Tämä Carbonaut voisi olla aika kova juttu, noissa nextgen konsoleissa, niin ei tarvitsisi pelätä tehtaan huonoa tahnojen asettelua ja aina tämmöinen on normitahnaa parempi lämmönjohtavuudessa :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Sitä olen pähkäillyt monesti sen Digital Foundryn esittelyn jälkeen, että pystyyköhän sitä Series X purkamaan ja kasaamaan helposti kotona. Se demomallihan oli magneettien avulla kasassa.

Ja mitenköhän pölylle käy noin ahtaassa tilassa. Onko komponentit niin tiivisti, että pöly ei pahemmin pääse edes keräntymään Series X:ssa pahoihin paikkoihin vai jääkö se nimenomaan jumiin sinne pahasti.

No aika näyttää ja toivottavasti molempien konsolien suunnittelu tuottaa loistavan lopputuloksen äänen, lämmön ja pölyn suhteen.

Edit. Hups meni väärään otsikkoon.
 
Viimeksi muokattu:
Menee Off topiciksi mutta itse ajattelin nyt ekaa kertaa avata ton PRO:n kun vitonen saapuu ja putsailla sekä tutkia konsolia. Marraskuussa 2016 ostettu ja tottakai ääntä pitää ja nyt koventunut, kiva nähdä kyllä miltä sisus näyttää kun konsolia ei kertaakaan ole availtu. :D
Yllättävän vähän näissä tuntuu pölyä olevan, jos edes hieman pitää kämppää siistinä :)

Muista olla virtalähteen piuhan kanssa varovainen, kun moni repii sen liittimen irti emolevystä purkaessa konsolia.
 
Kyllä tuo omakin ps4 pro pitää ääntä mutta se on mulla tv-tasolla missä on lasi edessä, eikä näin ollen ilma pääse suoraan sisään. Tv-taso on takaa auki. Tosin samalla se näin estää konsolin pölyyttymisen. Ehkä toi lasi edessä pitää sen myös suht hiljaisena ja hyvin on toiminut. Täällä paljon on tullut vastaan näitä avaa konsoli ja puhdista sieltä ja sieltä. Ainoa mitä mä uskalsin koskea oli kovalevyn vaihto. Jos enemmän pitäis avata ni noup noup. Minä sitä uskalla availla, hajotan vielä koko laitteen
 
Täällä paljon on tullut vastaan näitä avaa konsoli ja puhdista sieltä ja sieltä. Ainoa mitä mä uskalsin koskea oli kovalevyn vaihto. Jos enemmän pitäis avata ni noup noup. Minä sitä uskalla availla, hajotan vielä koko laitteen

Tuuletin on vielä helppo puhdistaa ruuveja avaamatta:
 
Kyllä noita konsoleita kannattaa avata ja putsata. Tuulettimeen kertyy hienojakoista pölyä, joka aiheuttaa mölyä (riimittelyä).

Meidän talouden peruspleikat ovat olleet suihkukoneita, mutta tuo ps4 pro on puolestaan todella hiljainen. Hämmentävän hiljainen.
 
Nyt oli jo jollakin tapaa pakko yrittää nauhoittaa tota konsolia että nytkö se ottaa ja hajoaa :D ei oo ikinä pitänyt noin pahaa ääntä:

 
Nyt oli jo jollakin tapaa pakko yrittää nauhoittaa tota konsolia että nytkö se ottaa ja hajoaa :D ei oo ikinä pitänyt noin pahaa ääntä:


Resident Evil 7 Jackia lainaten "Welcome to the family, son." :D

Eikös olekkin ihana ääni? Eikös sulla joskus aikaisemmin pitänyt myös ääntä, mutta paineilmalla puhaltelu auttoi hieman?
 
Puhdistus, tahnojen vaihto ja pois tuolta lämpökaapista niin auttaa.

Monillekaan se ei varmasti ole mahdollista, mutta suosittelen isompaa tilaa laitteen taakse. Lämpö tulee takaseinästä takaisin laitteeseen.

Itsellä PS4 Pro on tv-tasolla sivuttain/vinottain ja ilmavirta pääsee vapaasti pois laitteen läheltä.
 
Ylös Bottom