KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

Keskustelu osiossa 'Podcast' , aloittajana FelisLeo, 06.01.2015.

 1. FelisLeo

  FelisLeo Gamereactor

  XBL:
  FelisLeo
  PSN:
  Felis_Leo
  Switch:
  FelisLeo
  KonsoliFIN Podcast nousee yllättäen kuolleista vuodenvaihteen kunniaksi. Käsittelyyn otetaan totta kai päättynyt pelivuosi. Mitkä ovat osallistujien toppeja ja floppeja? Mitä odotetaan vuodelta 2015? Onko Tampereen kissakahvila maineensa veroinen? Näihin ja moniin muihin päivänpolttaviin kysymyksiin saatetaan saada vastaukset liki kolmituntisen spektaakkelin aikana. Jaksossa jauhavat maagiset, WaLuigi, Paavi ja FelisLeo.

  Jakson voit ladata tästä: latauslinkki. Voit myös tilata kaikki podcastit joko RSS-feedinä tai iTunesissa.

  Kesto: 02:57:33

  Palautetta saa antaa tähän ketjuun. Voit myös seurata Twitteriämme (@konsolifin) tai käydä tutustumassa Facebook-sivuumme. Jaksolle voi jopa antaa tähtiä podcast-alisivulla
   
 2. Nisupulla

  Nisupulla Jäsen / [FL]

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Nisu
  Switch:
  7988-0855-9081
  Twitter:
  nisupullafin
  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Kuuntelu vielä kesken, mutta erityisesti Paavin monologi The Master Chief Collectionista oli tyhjentävää kuunneltavaa. Täällä myös Xbox One hankittiin tämän takia ja peli on edelleen hankkimatta.
   
 3. hynde

  hynde Active Member

  XBL:
  hynde90
  PSN:
  Hyndeman
  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Sattuipa sopivasti, kun tänään on edessä pidemmän kaavan junamatka, niin sehän menee mukavasti KonsoliFIN podcastiä kuunnellessa. :)
   
 4. hynde

  hynde Active Member

  XBL:
  hynde90
  PSN:
  Hyndeman
  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Aluksi pitää todeta, että oli mukava kuulla pitkästä aikaa teidän podcastiä. Minkäänlaista merkkiä pidemmästä tauosta ei ollut kuultavissa, mikä varmaankin osaltaan johtui siitä, että keskustelunaiheita oli riittämiin vuoden 2014 varrelta ja tangenttillekin päästiin sopivasti muutamaan otteeseen. Vuosi 2014 laitettiin kattavasti pakettiin toppien ja floppien kautta, minkä lisäksi kurkistettiin jo alkaneeseen vuoteen 2015 mielenkiintoisien ennustuksien/odotuksien kera. TowerFall Ascension oli oma toppi viime vuodelta, minkä lisäksi PS Vitalla aikaa kului Rogue Legacyn tahdissa. Jo RL:n takia kannattaa pyyhkiä pölyt Vitasta ja katsastaa samalla myös plussan kautta lunastetut pelit. Vitalle ei varmaan tulevaisuudessakaan tehdä isoja pelejä, vaan se saa lisääntyvissä määrin portteja mielenkiintoisista PC-indiepeleistä (Shovel Knightiä Vitan tatit kovina odotellessa). Änäripeluun olemattomuus verrattuna aikaisempiin vuosiin on todettu myös tällä suunnalla. Omat odotukset pelien osalta kohdistuu alkuvuoden Saints Row IV PS4-pakettiin, Hotline Miami 2:een ja Batman Arkham-trilogian päättävään osaan. Peleihin liittyvä lupaus on oppia viime vuodesta, eli luen ensin arvosteluita ja kommentteja EA:n ja Ubi:n peleistä ennen kuin valuutta vaihtaa omistajaa.

  Ennustajan pallo sen sijaan kertoo seuraavia teesejä:
  - E3:ssa PS4 ja Onesta saadaan standardimallit isommilla 1TB-1,5TB kiintolevyillä varustettuna
  - Uncharted 4 ja Battlefront myöhästyvät 2016 keväälle
  - Microsoft ilmoittaa yhteistyökuvioista Oculuksen kanssa :eek:

  Fellun ehdotukseen #Gamergate-jaksosta yhtään sitä väheksyen totean, että naapurin puolella eli Nelinpelin podcastissä 63. Jepun kera käytiin mielestäni asia hyvin läpi, joten itse en siitä sen enempää jaksa enää vuonna 2015 kuulla. Lisäksi kyseltiin mikä mielyttää kuuntelijoita, no pitkäaikaisena kuuntelijana voin todeta, että Jryin? kiveen hakkaama konsepti(uutiset, mopp, jne.) toimii, mutta kuten tässäkin jaksossa todettua laveampi julkaisutahti(esim. kerran kk tai joka toinen kk) pitää varmaankin KonsoliFIN podcastin kipinän yllä. Enkä pistäisi pahakseni, jos tulevaisuudessa pelien jäädessä hetkeksi paitsioon jakson teemana olisi vaikkapa TV-sarjat, elokuvat, politiikka tai jokin muu maailmaa mullistava ilmiö.
   
 5. Syöne.

  Syöne. New Member

  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  No ohos! Kiva kun palasitte kästeihin.
   
 6. Tervapiru

  Tervapiru New Member

  XBL:
  Tervapiru
  PSN:
  Prototype_FI
  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Joo olihan podcasti... playstation, playstation, playstation, MS paska, playstation, playstation, playstation, kinect paska, playstation, playstation, playstation...jne. Sama tahti jatkui koko pätkän ajan.
  No kyllähän siinä alkupuolella joku sanoikin, että KonsoliFin on väriltään sininen...Todistitte sen jälleen. Oliskohan aika vaihtaa nimi jo PlaystationFIN:ksi?
   
 7. TT-2k

  TT-2k Päämoderaattori Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  TT-2k
  XBL:
  TriKuiva
  PSN:
  TT-2k
  Twitter:
  tontsa
  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Ei.
   
 8. maagiset

  maagiset KonsoliFIN Alumni

  XBL:
  maagiset
  PSN:
  maagiset
  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Onhan tämä alunperin starttaillut PlaystationFIN nimellä, mutta annetaan nyt kaikkien kukkien kukkia.

  Ei nyt kuitenkaan ollut tarkoitus vetää ihan tuolla linjalla.
   
 9. Max Limitz

  Max Limitz Member

  XBL:
  Max Limitz
  PSN:
  MaxLimitz
  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Destiny-osuudesta...

  Ei niitä Grimoire-kortteja montaa kertaa tule katseltua, kun ne kerran on nähnyt, että siinä mielessä mua ei haittaa, vaikka niitä ei pelikonsolilla pääsekään katsomaan. Niissä on lähinnä kryptisen oloista tietoa ja folklorea, mutta löytyyhän sitä tietysti myös tilastotietoja ja varusteiden kuvauksia.

  Taidettiin myös miettiä, että kannattaako Destinyä enää ostaa? Jos ei ole kavereita Destinyssä, niin voihan sitä yksinkin levelöidä boyntyjen avulla. Jos on kavereita, niin kyllä siinä töitä saa tehdä, jos haluaa samalle levelille, jotta pääsee itse kokemaan esimerkiksi kaikki striket. Moninpeliin toki pääsee helpommin. Mutta ei sitä Destinyäkään kaikki loputtomiin pelaa, jolloin pelaajien määrä hiljalleen kai vähenee, joten pelikavereiden saaminen varsinkin raideihin enää tänä vuonna voi tuottaa vaikeuksia riippuen tietysti kuinka paljon viitsii foorumeilla ja muuta kautta etsiä peliseuraa. Raidin pelasin vain kerran ja sen jälkeen tuli sellainen olo, että nyt on tullut koettua vähän niinkuin kaikki eri pelimuodot poislukien joitakin moninpelityyppejä mitä uusia on ilmestynyt hiljalleen.

  Tuo tarinaan käytetty aika tosiaan vaihtelee pelaajan mukaan. En ole ottanut aikaa kauanko ekalla hahmollani meni vain tarinan suorittamiseen ekalla kerralla, mutta veikkaan jotakin 14 h.

  Tuosta ajankäytöstä omat lukemat Bungien statsien perusteella Warlock + Titan + Hunter:

  Story: 21 h + 19 h + 14 h = 54 h

  Strike: 61 h + 40 h + 46 h = 147 h

  Raid: 4 h

  Crucible: 16 h + alle tunti + alle tunti = 16 h

  Patrol: 34 h + 24 h + 13 h = 71 h

  Yhteensä: 292 h = 12 d 4 h
   
 10. FelisLeo

  FelisLeo Gamereactor

  XBL:
  FelisLeo
  PSN:
  Felis_Leo
  Switch:
  FelisLeo
  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Minä olen vannoutunut xbotti ja käytän Lumian Windows Phonea. Mutta mielipiteenne on kuultu.:)

  ---

  No miksikäs ei... silloin kyse ei olisi enää niinkään videopelipodcastista vaan enemmänkin radio-ohjelmaan verrattava juttu, jossa toimittajat puhuvat jostakin päivän aiheesta. Tällöin kuuntelijan kannalta olennaiseksi taitaa tulla podcastaajan persoona, jonka sisällys pitäisi kuulijaa jollakin tasolla kiinnostaa.
   
 11. Jaakkimo

  Jaakkimo Turboahdettu uutishirvi Ylläpidon jäsen

  Youtube:
  youtube
  XBL:
  JaakkimO
  PSN:
  Jaakkimous
  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Ei ehkä nyt ihan näin kärkkäästi, vaikka sama kyllä särähti harmitukseksi hieman omaankin korvaan. Aikalailla kiistämätön faktahan lienee, että Suomi on aina ollut Sonylle suosiollisempi tanner, näin (ainakin toistaiseksi) myös nykykonsoleiden kohdalla. Sitä lienee turha kiistää, että uusien konsoleiden kohdalla Sonyllä meni hommat vähän paremmin putkeen. Itse pidän vehreää lippua ylhäällä ja kyllä toimituksessa usealla on myös Bone, mutta tälläkertaa suurempi huomio kallistui tuonne Sonyn puolelle. Ehkä osansa myös sillä, että Xboxin masiina julkaistiin täällä juuri vastikään (vaikka osa meistä sen hankkikin jo liki vuotta aiemmin). Mutta kyllä molempia konsoleita käsiteltäneen tasapuolisesti, esimerkiksi molemmat ovat saaneet omat kastikkeensa (One sai omansa jopa PS4:ää ennen, vaikka julkaisu tapahtui useita kuukausia jälkijunassa). Mutta että näin tällä kertaa.
   
 12. OK

  OK Well-Known Member

  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Lähes kolmen tunnin paketti! Täytyy nautiskella kastike viikonloppuna takkatulen ja viinilasin äärellä.

  Kai olet tietoinen, että vielä viime sukupolven aikaan kastikkeen kolme osallistujaa oli enemmän tai vähemmän kallellaan Xbox 360 suuntaan? (Maagiset, Paavi, FelisLeo saa korjata jos puhun täyttä paskaa)

  Muutoinkin vaikea ymmärtää miksi tästä pitäisi ottaa pulttia. Näin Playstation orientoituneena pelaajana oli juurikin mielenkiintoista kuunnella esimerkiksi FelisLeon johtama Gears maratoonijakso. Yksi parhaimmista KFIN kastikkeista vaikkei genre tai pelisarja kiinnosta pätkääkään. Kannattaa suhtautua avarakatseisemmin, niin ehkä peliharrastuksesta saisi myös enemmän irti.
   
 13. -WaLuigi-

  -WaLuigi- Moderator

  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Lisäksi on kuitenkin todettava, että vuoden 2014 sadosta selvästi suurin osa oli multiplattareita, joten sinällään nyt ei kuitenkaan ihan hirveästi ainakaan julkaisujen suhteen sorsittu Xbox Onea. Master Chief Collectionin bugisuus toki mainittiin, mutta kyllä siellä viitattiin myös DriveClubiin... MS teki muutamia mielenkiintoisia ratkaisuja X1:n suhteen (esmes Kinect), mikä tietysti aiheuttaa monissa vähän sellaista "mitä mitä sanoin" -hilpeyttä, mutta tarkoitus ei tosiaan ollut mollata mitään alustaa aiheetta. Sai siellä Nintendokin oman huomionsa, vaikka Wii U on masiinana vissiin vain minulla sekä Maagilla - ja molemmilla kiistattomana kakkoskonsolina.
   
 14. WildLag

  WildLag New Member

  PSN:
  WildLag
  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Luulin että kfin podcast oli laskettu haudan lepoon, mutta sieltä se vain möyri ylös mullista vielä kerran. Toivotaan että ei jää vielä tähän, sillä ei näitä laadukkaita suomalaisia kastikkeita ruuhkaksi asti ole. Nelinpeli on laadullisesti kaiken yläpuolella ja tämä kfin podcast tulee hyvänä kakkosena. pelaajan kastikkeita hävettää kuunnella kun siellä ei ole mitään halua panostaa edes äänen laatuun. No toivotaan että saatte inspiraation jatkaa tätä harrastusta meidän iloksi.
   
 15. Cyrus1

  Cyrus1 Active Member

  XBL:
  Cyrus Q
  PSN:
  CyrusQ
  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Olipa mahtava kuulla tätä nelikkoa pitkästä aikaa. Toivottavasti tulee lisää.
   
 16. TT-2k

  TT-2k Päämoderaattori Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  TT-2k
  XBL:
  TriKuiva
  PSN:
  TT-2k
  Twitter:
  tontsa
  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Onneksi korjasitte Naughty Dogin iän, muuten olisi tullut sanomista.

  maagilta sentään kuitenkin lipsahti väärä maailmanpalo Valiant Heartsin ajankohdaksi. Pelihän siis sijoittuu nimenomaan ensimmäiseen maailmansotaan, ei toiseen. Loistava peli silti, ja opettaa tosiaan historiaakin kivasti. Joku jossain hienosti kommentoikin, että Valiant Hearts ei ole varsinainen sotapeli vaan ennemmin sodanvastainen peli.
   
 17. XShava

  XShava KonsoliFIN Toimitus

  XBL:
  XShavaFIN
  PSN:
  XShava
  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Nyt jäit luokalle KonsoliFINin historian tuntemuksessa.
   
 18. maagiset

  maagiset KonsoliFIN Alumni

  XBL:
  maagiset
  PSN:
  maagiset
  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Puhuinko oikeasti toisesta maailmansodasta?
   
 19. maagiset

  maagiset KonsoliFIN Alumni

  XBL:
  maagiset
  PSN:
  maagiset
  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Sitä se teettää kun rupeaa pää lahoaman.
   
 20. TT-2k

  TT-2k Päämoderaattori Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  TT-2k
  XBL:
  TriKuiva
  PSN:
  TT-2k
  Twitter:
  tontsa
  Vastaus: KonsoliFIN Podcast 164: Välimallin pelivuosi

  Huonosti on hallussa niin saitin kuin oikean maailmankin historia. ;D
   

Jaa tämä sivu