Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Koska välillä pitää syödä ruokaakin

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Ulukai
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Laita reseptiä lihamurekkeeseen? Aina sitä lukija voi sitten oppia jotain? :)

Leikkele gate? joo ja en kyllä käsitä tuosta yhtään mitään. Siis oikeasti. Savukinkku? Meetwursti? Lauantaimakkara(:D), Kalkkunaleike? Miten niin ei muka ole ok?
Ihan perusjutulla mennään.
-500g jlihaa
-1 muna
-jotain leivänmurusia tms
-pippuri/suola
-kreikkalaista jugurttia fiiliksen mukaan

Teen pelille sellasen pitkän lätyn ja heitän keskelle jotain kivaa. Viimeksi fetaa ja kapriksia. Sitten rullaan kiinni murekkeen muotoon.

Oon tosi paska kokki. En muista niiden nimeä, mutta mandoliinilla kun siivuttaa perunat ohkasiksi ja kastaa sulatettuun voihin yksi kerrallaan ja levittää tasaisesti uunilevylle ja mausteet päälle, ni ai että tulee hyviä perunoita uunissa.
 
Ihan perusjutulla mennään.
-500g jlihaa
-1 muna
-jotain leivänmurusia tms
-pippuri/suola
-kreikkalaista jugurttia fiiliksen mukaan

Teen pelille sellasen pitkän lätyn ja heitän keskelle jotain kivaa. Viimeksi fetaa ja kapriksia. Sitten rullaan kiinni murekkeen muotoon.

Oon tosi paska kokki. En muista niiden nimeä, mutta mandoliinilla kun siivuttaa perunat ohkasiksi ja kastaa sulatettuun voihin yksi kerrallaan ja levittää tasaisesti uunilevylle ja mausteet päälle, ni ai että tulee hyviä perunoita uunissa.
Sanoit että olet paska kokki. Mutta tykkäät kuitenkin omista ruoistasi? Et sinä voi millään tasolla olla silloin paska kokki :) Päinvastoin! Olet hyvä kokki! :)

Kiitos jaosta, kyllä mää ton otan kokeiluun helposti! mutta niinko aina niin kattelen ja sävellän jos ei ole ihan heti kättelyssä omaan maailmaan :) Tuo jugurtti on tosi mielenkiintoinen lisä :)
 
Viimeksi muokattu:
462548984_1642942763311723_7502867533416773841_n.jpg

Alkupaloja, Real leipäsiä. Yksi leipäviipale leikattu neljään osaan, voita leivän päälle.

Vasemmalla jokirapuleipäsiä mädillä ja oikealla loput srirachagraavilohet mitä tein tossa torstaina. Graavin resepti onkin jo tuolla aiemmin mutta alla rapuresepti:

200 g ravun pyrstojä suolaliemessä (tai jos olet hc kokki niin varmaan sitten kokonaisia rapuja mistä keittelet ja erotat lihat? Itse en osaa)
2 dl majoneesi (Hellemann on aika suolaista niin ehkä katsoisi jotain vähempisuolaista? ravuista ja mädistä saa kuitenkin aika hyvät suolat)
1 rkl sokeri
Puolikkaan limen mehu
Sotkee kaikki sekasin ja antaa maustua sen vuorokauden jääkaapissa (täysin optionaalista jättää maustumaan - menee toi tuoreeltaankin! :D). Niin ja valuta noi ravut tietysti ettet niitä niiden liemiä käytä mihinkään.

Lohi leivät on just noin simppeleitä kun kuvassa näyttääkin - kääräisee graavilohisiivun leivän päälle. Laitoin myös pari pisarallista juoksevaa hunajaa noihin antamaan pienen lisätwistin.

Sitten tilliä kaikkialle päälle
 
Viimeksi muokattu:
Ruoanlaittovälineistöpornoa vaihteeksi. Ostin Japanista 3 käytettyä keittiöveistä. Oli labelilla tyyliin että damaged / koristeeksi.
Ja joo, olihan noi terät aika hurjassa kunnossa, mutta muutoin vaikutti ihan kelpo peleiltä:
IMG_6224.jpg
IMG_6225.jpg

Pikkasen 2000/6000 hiomakiveä laitoin yhdelle, meni varmaan tunti mutta kelpo peli siitä tuli:
IMG_6226.jpg
IMG_6227.jpg

Maksoi alle satasen noi kolme postikuluineen eBaystä.
Sain viime viikon paikallisuutiset kaupan päälle:
IMG_6228.jpg
 
462547385_1092715399031296_8525109549939804927_n.jpg

Pitkästä aikaa jotain tännekin, perinteisellä metodilla tehty Carbonara :) Kaikki varmaan tunnistaa jotain ihme pussukoika Knorrilta että ko sen laittaa pannulle kerman kanssa niin on valmista tms? :D No, ei näin :) Tehdään nyt ihan oikeasti! (no pastaa en kyllä lähtenyt itse tekemään sentään). Mutta Huom! Ei valkoviiniä tähän reseptiin ;)

Mitä tarvitaan, tää on helppo ja menee helposti monen opiskelijankin budjettiin:

Spaghettia (väärä paikka säästää, käytä se 50c lisää että ostat esim Rummon no#3 pirkan sijasta)
Vettä (!?)
3 kananmunaa
Parmesan (jos on Pecorinoa niin sitä kans)
Jotain lihaa, menee pekonista iberian kinkkuun, tai vaikka possun kylkeä (jos tämä viimonen niin pitää sitte paistaa rapeaksi ihan oikeasti ajan kanssa)
Mustapippuri
Tryffeleitä kermaperseille

Toimintaohje:
Laita spaghetti keitinvesi kiehumaan (about 3% suollalla)
Laita mitkä ikinään valitsemasi lihat paistinpannulle semi miedolle lämmölle että saa rasvat irti niistä
Riko munat kulhoon ja lisää raastettu juusto (säästä vähän tarjoiluun). Sotke ihan saatanasti että menee kaikki sekaisin.

Kun pasta in hyyvin lähellä al dente ja lihat on vähän rapsakoitunut, niin kaivele ne pastat sieltä kattilasta pihdeillä tms ja kampea suoraan pannulle lihanpalojoen seuraksi. Älä välitä jos keitinvettä tulee mukana, se on vaan hyvä. Kun kaikki pasta on pannulla, reilu sekoittelu.

Nyt tärkeä kohta, mitää yllä olevaa on vaikea mokata mutta tän voi. Eli sullon nyt pastat ja liha pannulla. Nyt kun lisään munajuustosekoituksen tuonne pannulle niin sen pitää olla tosi vähillä lämmöillä, ihan tyyliin 1-3 riippuen liedestä. Jos on turhasti lämpöä niin tulee munakokkelia mitä me ei tässä tavoitella. Eli kaada munajuustoviritys sinne pannulle, ja sotke, sotke, sotke niin pitkään tosi miedolla lämmöllä että koostumus alkaa olemaan hyvänlainen, jos tuntuu että alkaa menemään turhan kiinteäksi niin lisää vähän pastan keitinvettä sinne (1-2 rkl) ja jatka sotkemista.

Sitten kun on koostumus kohillaan niin koristele tryffelillä ja aiemmin säästämillä juustoraasteilla :)

Täytyy sanoa että noin simppeleistä aineksista saa ihan pirkaleen hyvän ruoan - ja toi tryffeli, vitut, sitä tuonne tarvitse lainkaan. Sattu olemaan kaapissa niin elvistelin hiukan, turhaa huuhaata, ei tuo säilykeversio oikein edes maistu millekään? Tuoretta ole edes ikinä maistanut niin tiedä tuosta..
 
Näytä liitetiedosto 18145

Pitkästä aikaa jotain tännekin, perinteisellä metodilla tehty Carbonara :) Kaikki varmaan tunnistaa jotain ihme pussukoika Knorrilta että ko sen laittaa pannulle kerman kanssa niin on valmista tms? :D No, ei näin :) Tehdään nyt ihan oikeasti! (no pastaa en kyllä lähtenyt itse tekemään sentään). Mutta Huom! Ei valkoviiniä tähän reseptiin ;)

Mitä tarvitaan, tää on helppo ja menee helposti monen opiskelijankin budjettiin:

Spaghettia (väärä paikka säästää, käytä se 50c lisää että ostat esim Rummon no#3 pirkan sijasta)
Vettä (!?)
3 kananmunaa
Parmesan (jos on Pecorinoa niin sitä kans)
Jotain lihaa, menee pekonista iberian kinkkuun, tai vaikka possun kylkeä (jos tämä viimonen niin pitää sitte paistaa rapeaksi ihan oikeasti ajan kanssa)
Mustapippuri
Tryffeleitä kermaperseille

Toimintaohje:
Laita spaghetti keitinvesi kiehumaan (about 3% suollalla)
Laita mitkä ikinään valitsemasi lihat paistinpannulle semi miedolle lämmölle että saa rasvat irti niistä
Riko munat kulhoon ja lisää raastettu juusto (säästä vähän tarjoiluun). Sotke ihan saatanasti että menee kaikki sekaisin.

Kun pasta in hyyvin lähellä al dente ja lihat on vähän rapsakoitunut, niin kaivele ne pastat sieltä kattilasta pihdeillä tms ja kampea suoraan pannulle lihanpalojoen seuraksi. Älä välitä jos keitinvettä tulee mukana, se on vaan hyvä. Kun kaikki pasta on pannulla, reilu sekoittelu.

Nyt tärkeä kohta, mitää yllä olevaa on vaikea mokata mutta tän voi. Eli sullon nyt pastat ja liha pannulla. Nyt kun lisään munajuustosekoituksen tuonne pannulle niin sen pitää olla tosi vähillä lämmöillä, ihan tyyliin 1-3 riippuen liedestä. Jos on turhasti lämpöä niin tulee munakokkelia mitä me ei tässä tavoitella. Eli kaada munajuustoviritys sinne pannulle, ja sotke, sotke, sotke niin pitkään tosi miedolla lämmöllä että koostumus alkaa olemaan hyvänlainen, jos tuntuu että alkaa menemään turhan kiinteäksi niin lisää vähän pastan keitinvettä sinne (1-2 rkl) ja jatka sotkemista.

Sitten kun on koostumus kohillaan niin koristele tryffelillä ja aiemmin säästämillä juustoraasteilla :)

Täytyy sanoa että noin simppeleistä aineksista saa ihan pirkaleen hyvän ruoan - ja toi tryffeli, vitut, sitä tuonne tarvitse lainkaan. Sattu olemaan kaapissa niin elvistelin hiukan, turhaa huuhaata, ei tuo säilykeversio oikein edes maistu millekään? Tuoretta ole edes ikinä maistanut niin tiedä tuosta..
Aito Carbonara on kyllä hyvää. Tulee itsekin tehtyä suhteellisen usein :)
 
Aito Carbonara on kyllä hyvää. Tulee itsekin tehtyä suhteellisen usein :)
Tuntuu että noita 'aitoja' muunlaisiakin versioitakin on netti täynnä. Jotkut vannoo pelkkiin munankeltuaisiin (mun reseptissä on valkuaiset siellä mukana) muunmuassa mitä himmaillaan sopivasti tuossa loppuvaiseessa. Samoiten toi liha on joillekin hyvin tarkkaa, mutta suomalaiseen makuun varmaan ihan pekoni toimii ihan hyvin :)
 
Tuntuu että noita 'aitoja' muunlaisiakin versioitakin on netti täynnä. Jotkut vannoo pelkkiin munankeltuaisiin (mun reseptissä on valkuaiset siellä mukana) muunmuassa mitä himmaillaan sopivasti tuossa loppuvaiseessa. Samoiten toi liha on joillekin hyvin tarkkaa, mutta suomalaiseen makuun varmaan ihan pekoni toimii ihan hyvin :)

No joo tossa olet oikeassa. Lähinnä meinasin vaan että kermattomat carbonarat ovat itselleni niitä aitoja.
Mutta Italiasta löytyy varmasti tuhansia mummoja joilla jokaisella se oma ”aito” resepti.
 
No joo tossa olet oikeassa. Lähinnä meinasin vaan että kermattomat carbonarat ovat itselleni niitä aitoja.
Mutta Italiasta löytyy varmasti tuhansia mummoja joilla jokaisella se oma ”aito” resepti.
Juu, kerma ei kyllä kuulu Carbonaraan, paitsi Valiolla ja Saarioisilla kenties ;)
 
Näytä liitetiedosto 18145

Pitkästä aikaa jotain tännekin, perinteisellä metodilla tehty Carbonara :) Kaikki varmaan tunnistaa jotain ihme pussukoika Knorrilta että ko sen laittaa pannulle kerman kanssa niin on valmista tms? :D No, ei näin :) Tehdään nyt ihan oikeasti! (no pastaa en kyllä lähtenyt itse tekemään sentään). Mutta Huom! Ei valkoviiniä tähän reseptiin ;)

Mitä tarvitaan, tää on helppo ja menee helposti monen opiskelijankin budjettiin:

Spaghettia (väärä paikka säästää, käytä se 50c lisää että ostat esim Rummon no#3 pirkan sijasta)
Vettä (!?)
3 kananmunaa
Parmesan (jos on Pecorinoa niin sitä kans)
Jotain lihaa, menee pekonista iberian kinkkuun, tai vaikka possun kylkeä (jos tämä viimonen niin pitää sitte paistaa rapeaksi ihan oikeasti ajan kanssa)
Mustapippuri
Tryffeleitä kermaperseille

Toimintaohje:
Laita spaghetti keitinvesi kiehumaan (about 3% suollalla)
Laita mitkä ikinään valitsemasi lihat paistinpannulle semi miedolle lämmölle että saa rasvat irti niistä
Riko munat kulhoon ja lisää raastettu juusto (säästä vähän tarjoiluun). Sotke ihan saatanasti että menee kaikki sekaisin.

Kun pasta in hyyvin lähellä al dente ja lihat on vähän rapsakoitunut, niin kaivele ne pastat sieltä kattilasta pihdeillä tms ja kampea suoraan pannulle lihanpalojoen seuraksi. Älä välitä jos keitinvettä tulee mukana, se on vaan hyvä. Kun kaikki pasta on pannulla, reilu sekoittelu.

Nyt tärkeä kohta, mitää yllä olevaa on vaikea mokata mutta tän voi. Eli sullon nyt pastat ja liha pannulla. Nyt kun lisään munajuustosekoituksen tuonne pannulle niin sen pitää olla tosi vähillä lämmöillä, ihan tyyliin 1-3 riippuen liedestä. Jos on turhasti lämpöä niin tulee munakokkelia mitä me ei tässä tavoitella. Eli kaada munajuustoviritys sinne pannulle, ja sotke, sotke, sotke niin pitkään tosi miedolla lämmöllä että koostumus alkaa olemaan hyvänlainen, jos tuntuu että alkaa menemään turhan kiinteäksi niin lisää vähän pastan keitinvettä sinne (1-2 rkl) ja jatka sotkemista.

Sitten kun on koostumus kohillaan niin koristele tryffelillä ja aiemmin säästämillä juustoraasteilla :)

Täytyy sanoa että noin simppeleistä aineksista saa ihan pirkaleen hyvän ruoan - ja toi tryffeli, vitut, sitä tuonne tarvitse lainkaan. Sattu olemaan kaapissa niin elvistelin hiukan, turhaa huuhaata, ei tuo säilykeversio oikein edes maistu millekään? Tuoretta ole edes ikinä maistanut niin tiedä tuosta..

Tähän on tullutkin jo paljon (siis tämän palstan asteella) kommenttia, mutta tryffelit ja kermat hiiteen carbonarasta. Tryffeliä lukuun ottamatta hyvä pohja, ite laittaisin pelkät keltuaiset, ja lihana suosittelen pancettaa, se nyt vaan on paras vaihtoehto, vaikka muullakin toki tarvittaessa sujuu. Muuten jees! Iso peukku täältä!
 
No pitihän se sitten itsekin käydä kaupassa hakemassa Pecorinot ja Pancettat ja pyöräyttää carbonarat kun mieliteot heräsi tätä ketjua lukiessa :DNäytä liitetiedosto 18147
Ai että kun tuli taas karmea nälkä kun tuota kuvaa katselee :D Harmittaa että meni kaikki Carbonara eilen. Sitten taas toisaalta, ei se maistu samalta seuraavana päivänä. Suoraan pannulta on parasta :)


Tän päivän (illallisen) materiaalit:

Kampasimpukat
Mustekalaa
Kukkakaalia

saas nähä mitä tulee :D
 
Viimeksi muokattu:
Ai että kun tuli taas karmea nälkä kun tuota kuvaa katselee :D Harmittaa että meni kaikki Carbonara eilen. Sitten taas toisaalta, ei se maistu samalta seuraavana päivänä. Suoraan pannulta on parasta :)


Tän päivän (illallisen) materiaalit:

Kampasimpukat
Mustekalaa
Kukkakaalia

saas nähä mitä tulee :D
462581468_1004580591686595_4627343797617959026_n.jpg

Viime metreillä jätin mustekalan poies. Kyllä mullon vielä matkaa opiskella kunnollista esillepanoa mutta tommonen viritelmä.
Kukkakaapipyree sahramilla, paistetut kampasimpukat, tilli-sinappi-kermaviilikastike. Muutama tippa hunajaa, mustaa suolaa ja herneenverso.

Noi kolme Japanianveistä mistä hölötin aiemmin, alkaa olemaan kaikki terässään, meinaan hoonata ne niin jäätävän teräviksi ettei mitään rajaa, tolla 6000 kivellä pitäisi onnistua. Sitten jouluna voin antaa ne lapsilleni - saas nähdä arvostaako mutta kun asuvat perkeleet omillaan ni onhan se hyvä olla edes yksi hyvä työkalu keittiössä :)
 
Ylös Bottom