Näytä liitetiedosto 18145
Pitkästä aikaa jotain tännekin, perinteisellä metodilla tehty Carbonara
Kaikki varmaan tunnistaa jotain ihme pussukoika Knorrilta että ko sen laittaa pannulle kerman kanssa niin on valmista tms?
No, ei näin
Tehdään nyt ihan oikeasti! (no pastaa en kyllä lähtenyt itse tekemään sentään). Mutta Huom! Ei valkoviiniä tähän reseptiin
Mitä tarvitaan, tää on helppo ja menee helposti monen opiskelijankin budjettiin:
Spaghettia (väärä paikka säästää, käytä se 50c lisää että ostat esim Rummon no#3 pirkan sijasta)
Vettä (!?)
3 kananmunaa
Parmesan (jos on Pecorinoa niin sitä kans)
Jotain lihaa, menee pekonista iberian kinkkuun, tai vaikka possun kylkeä (jos tämä viimonen niin pitää sitte paistaa rapeaksi ihan oikeasti ajan kanssa)
Mustapippuri
Tryffeleitä kermaperseille
Toimintaohje:
Laita spaghetti keitinvesi kiehumaan (about 3% suollalla)
Laita mitkä ikinään valitsemasi lihat paistinpannulle semi miedolle lämmölle että saa rasvat irti niistä
Riko munat kulhoon ja lisää raastettu juusto (säästä vähän tarjoiluun). Sotke ihan saatanasti että menee kaikki sekaisin.
Kun pasta in hyyvin lähellä al dente ja lihat on vähän rapsakoitunut, niin kaivele ne pastat sieltä kattilasta pihdeillä tms ja kampea suoraan pannulle lihanpalojoen seuraksi. Älä välitä jos keitinvettä tulee mukana, se on vaan hyvä. Kun kaikki pasta on pannulla, reilu sekoittelu.
Nyt tärkeä kohta, mitää yllä olevaa on vaikea mokata mutta tän voi. Eli sullon nyt pastat ja liha pannulla. Nyt kun lisään munajuustosekoituksen tuonne pannulle niin sen pitää olla tosi vähillä lämmöillä, ihan tyyliin 1-3 riippuen liedestä. Jos on turhasti lämpöä niin tulee munakokkelia mitä me ei tässä tavoitella. Eli kaada munajuustoviritys sinne pannulle, ja sotke, sotke, sotke niin pitkään tosi miedolla lämmöllä että koostumus alkaa olemaan hyvänlainen, jos tuntuu että alkaa menemään turhan kiinteäksi niin lisää vähän pastan keitinvettä sinne (1-2 rkl) ja jatka sotkemista.
Sitten kun on koostumus kohillaan niin koristele tryffelillä ja aiemmin säästämillä juustoraasteilla
Täytyy sanoa että noin simppeleistä aineksista saa ihan pirkaleen hyvän ruoan - ja toi tryffeli, vitut, sitä tuonne tarvitse lainkaan. Sattu olemaan kaapissa niin elvistelin hiukan, turhaa huuhaata, ei tuo säilykeversio oikein edes maistu millekään? Tuoretta ole edes ikinä maistanut niin tiedä tuosta..