Kotoa löytyvät pelilaitteet

Xgamer

Active Member
En ihan heti löytänyt onko tälläistä ketjua tehty ikinä, mutta kiinnostaisi kuulla kohtalotovereilta mitä pelilaitteita löytyy nurkista vielä ja onko vielä aktiivisessa käytössä?

Itsellä laitteita aika kasa ja pelejä niihin aivan järkky kasa

Listasta löytyy; xbox (orginal), xbox360, xbox one x, xbox series x, psp, ps3, ps5, oculus quest 2, pc ( nuhapumppu.. konsolit edellä menty), android kännyt ja nvidia shieldit millä pelata. ( Kaikki kytkettynä 3 eri telkkuun olkkarissa, makkarissa ja lapsen huoneessa)

Tulevaisuudessa ehkäpä vielä kiinnostais steam deck 2 ja psvr 2 (jos todetaan hyväksi ja hinta tippuu tuosta kunnolla).

Kaikki enemmän tai vähemmän vieläkin aktiivissa käytössä ja toi vanhempi sukupolvi modattuna.

Tunnistan itsestäni kyllä pienen hamsterin ja noita on kiva keräillä....en ole myynyt pois noita kuin alkupäivien pleikka ykkösen ja kakkosen.

Nintendo wii meni erossa aikoinaan exälle mutta sen kanssa pystyn elämään : )
 
Viimeksi muokattu:

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Tällä hetkellä kytkettynä telkkariin, eli aktiivisessa käytössä:
Xbox Series X, Xbox 360, Wii U ja Switch. Näillä pystyy pelaamaan melkein kaikki eri sukupolvien Xbox pelit (ainakin ne mitä omistan) ja myös kaikki Wiin pelit, joten tällä kombolla on ollut hyvä mennä.

Konsolien lisäksi PC on hyvinkin aktiivisessa käytössä, kuin myös Steam Deck. PS Vita ja 3DS ovat valmiina käyttöön, mutta aika vähän niillä olen viime aikoina pelannut.

Sitten hyllystä löytyy vielä Xbox One X, Xbox, PS4, PS2, PS1 ja Nintendo 8-bit.

Seuraavaksi telkkariin kytkeytyy PS2, kun sain HDMI adapterin ostettua.

Fyysisiä pelejä löytyy vajaa 600. Hamsterin tunnistan itsestäni, mutta enemmän pelien suhteen. Laitteet ovat pakollinen paha, jotka on pakko olla, jotta pelejä voi pelata. :)
 

Lordi Pohjola

Well-Known Member
Telkkarissa kiinni on Ps5, Series X ja Switch. Pojan telkkarissa Series S ja Ps4 Pro. Kellarista löytyy Ps2, Wii ja Gamecube. Sen lisäksi pojalla on myös pelikelpoinen PC.

Ps4/Ps5 löytyy 481 ostettua peliä digitaalisena, Xboxille 297 digi ja 2 levypeliä ja Switchille 18 digi ja 5 levypeliä.
 

kopolanpoika

Well-Known Member
Nykyään vähänlaisesti, puoliso ei jostain syystä arvosta konsoleita pölyttymässä. Ihme nihkeilyä :D

Telsussa kiinni PS5 ja Nintendo Switch Oled ja lapsilla pukin kontissa perus NS.

Isän luona löytyy eka konsolini Super Nintendo ja PS3 ja veljelle luovuttanut PS2 ja PS4. Lasken nämä omistukseeni vaikka ovatkin lainassa toisaalla :D
 

Jartza72

Well-Known Member
Täällä tekussa kiinni. Ps1, Ps2, Ps3, Ps4, PS5, Orginaali Xbox, Xbox 360, Xbox One X, Xbox Series X, Nintendo Wii ja Wii U. Joutuu käyttämään muutamaa HDMi jakajaa näiden kanssa. :D Toki sitten kaapista löytyy vielä vaikka ja mitä. Kaikki omistamani konsolit taitaa löytyä lueteltuna tuolla profiilini kuvauksessa ja aikaa monta noista laitteista löytyy vieläpä useampana "varakappaleena".
 
Viimeksi muokattu:

jhsa

Well-Known Member
Täällä tekussa kiinni. Ps1, Ps2, Ps3, Ps4, PS5, Orginaali Xbox, Xbox 360, Xbox One X, Xbox Series X, Nintendo Wii ja Wii U. Joutuu käyttämään muutamaa HDMi jakajaa näiden kanssa. :D
'Muutamaa', mutta tuo on jo aika hyvä lista jos kaikki ovat käytettävissä.

Piuhoissa on tällä hetkellä ps3, ps4, ps4pro, ps5, xbonex, xsx, wii, switch. Kaapista sitten löytyy muutama ps2, gamecube, x360 ja läjä eri versiota gba/ds.

Lisäys: Ainiin, PSPkin ja SNES tuolla jossain kaapissa on. Ja atk-puolelta arkistoissa C64 (kokeiltu 65" telkkarin kanssa, isoja oli pikselit), Amiga500 ja Amiga3000.
 
Viimeksi muokattu:

rap

Well-Known Member
Mielenkiintoista lukea toisten pelikeräilijöiden juttuja. Itsellä pelipöytäkoneena Acerin Nitro, jossa näyttiksenä RTX 3060 Ti, hyvin toimii kaikki pelit Windows 11.
Pelikeräilyä harrastanut jo vuosia. Löytyy Xbox One, PS1 (3kpl), PS2 (2kpl), PS3 (2kpl), PS4 alkuperäinen versio, PS5, PSP, PS Vita, PS VR lasit. Kaikki on johtoineen sillai valmiina että ei tarvii kun laittaa tulille jos haluaa pelata. Johtohelvetti on siis melkoinen. Pelitelkkoina on muissa 42'' perus paitsi PS5 58'' 4k HDR.
Tällä hetkellä hyllyssä fyysisenä löytyy 458 peliä. Lisää tulee tasaiseen tahtiin.
 

Nero_fin

Member
Täällä töllössä kiinni vain PS4.

Silloin tällöin tulee kytkettyä myös PS2 San Andreaksen ja Buzz-visojen takia :D (onkohan niitä tehty nykykonsoleillekin?). Game Boyllakin tulee kerran-pari vuoteen pelattua Marioita.

Muita laitteita PS1, PS3 ja Nintendo 64

Ainiin joskus aikoinaan sain sellaisen sinisen ohjaimen joka meni suoraan piuhalla kiinni töllön scarttiin. Mainoksessa luki, että; 2000 peliä! No olisko siinä ollu joku 15 korkeintaan, mutta listassa 2000, koska muut pelit alkoivat jonkun niiden 15 kentästä 2, 3, 4 jne. :D Harmi vaan kun se hajosi, koska siinä oli hyvinä peleinä Mario ja Track & Field.
 

DarkSide

Well-Known Member
Joskus oli koneita enempikin(PS2-4,Xbox360,One), mutta nykyään ei enään ole kun peecee (5900x + 2080Ti + 32GB rammia) käytössä.
Kaappien kätköistä sitten löytyy: 3kpl C64, parit levy ja kasettiasemat, noin 400kpl levyjä. PS2 ja Sega Saturn + muutama peli(En muista enään mitä pelejä tuolle oli).
 

Strooper12

Well-Known Member
Itse tuppaan heivaamaan vanhat old gen vehjekset poies sitä mukaa kun tulee uutta joten nyt on vain PS5 ja Series X telkussa kiinni.
Mutta konsolipelaamisesta kaikki Sony + M$ tuotanto on ollut kierrossa jossain vaiheessa elämää :) hyviä vehjeksiä kaikki tyynni
 

Xgamer

Active Member
Itse tuppaan heivaamaan vanhat old gen vehjekset poies sitä mukaa kun tulee uutta joten nyt on vain PS5 ja Series X telkussa kiinni.
Mutta konsolipelaamisesta kaikki Sony + M$ tuotanto on ollut kierrossa jossain vaiheessa elämää :) hyviä vehjeksiä kaikki tyynni
Tuo olisikin fiksua, mutta itsellä siirtynyt nyt aina telkkarin vaihdon yhdeydessä pelilaitteet vanhaan näyttöön.

Viimeksi meni one x n takia tv vaihtoon kun piti olla freesync ja 4k.... Nyt series x ja ps5 meni niin näyttö että audio vaihtoon kun pitää tukea atmosta,vrr ym. Tulee kyllä hiton kalliiksi tämä harrastus...

Alkaa itsellä olla ikääkin sen verran että taidan hypätä pois tämän genin jälkeen oravanpyörästä. Backloggiakin on jo parin ihmiselämän verran : D

Muutenkin kiva nähdä etten ole ainoa pelihörhö täällä, ja näyttää olevan monta muutakin pelikoukuttunutta immeistä täällä :)
 

Strooper12

Well-Known Member
Joo toi on välillä paha tuo uusien teknologioiden mukaantulo. vanha telkkari ei tue 4k, osta uusi telkkari. Sitten tulee ongelma kun 4k läpivienti ei pelaa vanhan kunnon vahvistimen kanssa. Osta uusi vahvistin. Silti ropleemaa - liian vanhat HDMI johdot. Osta uudet johdot :D Tämmöstä tää on :D
 

Rodion

Member
PS5, Xbox Series S ja Switch Lite ovat aktiivisessa käytössä. Kaapin perukoilta löytyvät lisäksi toimivat PS4 ja Xbox 360.

Noilla aktiivikäytössä olevilla laitteilla on selvä työnjako: PS5 hoitaa uutuudet ja tietysti Sonyn yksinoikeudet, Series S:n tehtävä on toimia ennen kaikkea backlogin purkajana vanhempia pelejä varten. Switch on reissulaite, mutta myös sohvaloikoilulaite. Tuolla Switchillä on ollut käyttöä paljon enemmän kuin osasin odottaa sitä hankkiessa. Se on ollut lähes päivittäisessä käytössä.

Niin ja tietysti myös kännykällä tulee jotain pikkupelejä näperreltyä joskus.
 

nedruska

Well-Known Member
PS5 ja Switch OLED on tällä hetkellä ne pääkäytössä olevat laitteet. Niiden lisäksi tv:ssä on tällä hetkellä kiinni Wii ja PS2 on myös hollilla niin, että sen saa helposti käyttöön iskemällä siihen tuon Wiissä kiinni olevan piuhan. Käsilaitteista lisäksi käytössä muutama erilainen Nintendon DS-laite: DS lite ja New Nintendo 3DS sekä normaalissa että XL koossa. Ja onhan mulla vielä kaapissa mun original launch Switch, jonka tuo OLED viime vuonna korvasi. (Pitäisi kyllä varmaan harkita sen laittamista myyntiin, jos joku modaaja sen haluaisi käyttöönsä). Näiden lisäksi lapsuudenkodissa on tallella vanhat NES ja SNES, jotka lasken kuuluvaksi omaan "kokoelmaani". Saavat olla siellä toistaiseksi, koska tulee niitä esim. jouluna välillä sisarusten kanssa käynnisteltyä ja nostalgisoitua lapsuutta.

Pelien määrästä en ole varma. Ei ole hetkeen tullut laskettua. Kyllä niitä fyysisinäkin varmasti kolminumeroinen määrä on, vaikka olen aina yrittänyt pitää backlogin "pelattavassa" koossa ja jonkun verran tulee pelejä myös pelaamisen jälkeen myytyä eteenpäin. Digipelejä sitten tietenkin jonkin verran vielä päälle, vaikka yleisesti ottaen suosin kyllä fyysistä aina kuin vain mahdollista.

Melko kompakti kokoelma siis, mutta toisaalta eipä sitä pienessä kerrostalokaksiossa millekään jättikokoelmalle tilaakaan olisi.
 

shamaniac

Well-Known Member
Käytössä on seuraavat:

Playstation 5
Xbox Series X
Switch
3DS
PS3


Pöydällä notkuvat pölyä keräämässä PS4 Pro ja Xbox One X. Niissä taitaa olla virtapiuhat kiinni mutta vain X:ssä myös hdmi ja jopa telkkarissa asti. Näillä kahdella en kuitenkaan enää pelaa vaan ne nyt on jääneet siihen kuten monesti konsolisukupolven vaihdossa käy kun ajattelee että muka vielä pelaisi niilläkin joskus.

Tasaisimmassa käytössä on itsestäänselvästi nuo uusimmat kaksi eli PS5 ja XSX. Se on muuttunut kuitenkin että Nintendon konsoleista pelaan nykyään mieluummin 3DS:ssä kuin Switchillä. Siitä huolimatta että jälkimmäisellä on reilusti enemmän ja tuoreempaa pelattavaa jonossa. 3DS nyt vain on niin hiton helppo vain napata käteen ja pelata ja akkukin kestää ihan eri lailla pelaamista kuin Switch.

PS5 on ykkösvehje ja sille ostan kaikki fyysiset. Series X on taas yksinomaan päätynyt Game Pass -laitteeksi. Sen vuoksi pelaankin XSX:llä selkeästi monipuolisempaa kattausta pelejä ja PS5:lla sitten kaikki ne "itsestäänselvät" tapaukset, jotka myös hyllyyn tulee ostettua. Ja ne helmet, jotka löytyy Game Passista ja haluan hyllyyn, ostan sitten usein nimenomaan PS5:lle enkä XSX:lle :D

Game Pass siis ohjaa minun rahojani PS5:n suuntaan :D Syinä mm. se että MS tuntuu yhä enemmän menevän siihen suuntaan että jos netti ei toimi niin et pelaa. Koko konsoli rajoittuu ihan älyttömästi jos yhteyttä ei ole ja suurin osa siitä pikavalikosta on "greyed out" (mitenkäs tuo suomeksi sanotaankaan?). Lisäksi Sonylla on parempi videonkaappaus,joten näiden syiden vuoksi menee rahat Sonylle. Tosin ei tosiaankaan siihen 70 euron pyyntihintaan vaan alesta/käytettynä/tms.

EDIT: Äh, minä unohdin tuosta pari kaappiin pakattua vehjettä, eli alkuperäinen PS2, Xbox 360 E ja Game Boy Color.

Unohdin myös tarkentaa että PS3 on Super Slim ja on alakerrassa bluray-käytössä. Sitäkään ei ole tosin käytetty varmaan yli vuoteen ja olen miettinyt sen pakkaamista jonnekin turvaan kun on noita pienempiä lapsia talossa.
 
Viimeksi muokattu:

Ferraro

Well-Known Member
Itselläni on tapana pitää kaikki hankitut laitteet, tässä tapauksessa konsolit, toiminnassa niin pitkään kuin niissä eloa riittää. Tällä hetkellä olohuoneen telkkariin on liitettynä yksitoista eri pelikonsolia, ja taaksepäin yhteensopivuuksien myötä pelivalmiiden laitealustojen määrä on vielä parilla suurempi. HDMI-jakajat vievät väkisinkin pari sähköpistoketta enkä enää kolmannella jatkojohdolla viitsi samaa sulaketta rasittaa, joten alla mainituista laitteista joudun aina yhden kerrallaan pitämään pois virroista. Laskettavissa varmasti silti pelivalmiiksi konsoliksi.

Välittömästi pelivalmiit konsolit:
PS5, PS4 Pro, PS3, PS2, PSP (komponentilla kiinni TV:ssä), Xbox Series X, Xbox 360, Xbox, Dreamcast, Nintendo Switch, Wii U sekä DS Lite, joka ei luonnollisestikaan TV:ssä ole kiinni.

Näiden lisäksi olen muista konsoleista omistanut Sega Saturnin sekä Xbox Onen. Saturnista luovuin koska se ei toiminut kunnolla, ja samalla tuli myytyä neljän julkaisun kokoinen Saturn-pelikokoelmakin pois. Onen pistin puolestaan toimivana kiertoon, kun Series X:n hankinnan myötä en vanhan laitteen hyllyssä pitämiselle perusteita enää keksinyt. PS4:n kohdalla samaa ei tapahdu, koska PS5:n taaksepäin yhteensopivuus ei ole täydellinen, vaikkakin hyvä.

Pelikirjaston kokoa en ole kyllä vuosiin laskenut. Hyllytilan perusteella karkeasti arvioitu fyysisten julkaisujen määrä on 500-600, ja digipelikirjastosta tulee suunnilleen sama määrä lisää. Joka tapauksessa aivan liikaa, muttei koskaan tarpeeksi. :)
 

ramse

Active Member
PS5, paska läppäri ja Iphone 12. PS4 oli kaksikin kappaletta (Pro ja slim) ja PS3 superslim punaisena sekä Switch. Tulipalo kävi rivitalossa jossa asuin niin meni sitten kaikki. Sen jälkeen ostin PS4 Pro ja sillä mentiin sitten PS5 asti. Ei oo tullu haalittua enää muita pelikoneita. Nyt siis PS5 ja tuo joogaava Lenovo läppäri.

Edit: onhan mulla tuolla vaatehuoneessa PS3 myös ja sedän PS4 lipaston laatikossa odottaa ohjainta. Kolme vuotta vasta odotellut. Siinäpä onkin joululahjaa kun hommaa ohjaimen.
 
Viimeksi muokattu:

Dark3

Active Member
Pääkoneena on Series X. PS5 sitten ne yksinoikeuspelit joita Dualsensellä pystyn pelaamaan. Mikähän ihme siinä on ettei Dualshock 4 toimi PS5-peleissä, mutta kotivalikossa (PS5) toimii? o_O Ekana tulee voiton maksimointi mieleen. Ei ole boksilla moisia rajoituksia.

Jossain kaapin perällä majailee sitten PS4 PRO ja One X.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Töllössä kiinni PS5, Switch ja Series X ja PC omassa ultrawide näytössä.

Kaapista löytyy PS4, PS3, Xbox One, Vita, 3DS, Monster Hunter 3DS XL, PS Classic ja WiiU.

Edit: Sekä Steam Deck :D Myös Valve Index
 
Viimeksi muokattu:

Xgamer

Active Member
Töllössä kiinni PS5, Switch ja Series X ja PC omassa ultrawide näytössä.

Kaapista löytyy PS4, PS3, Xbox One, Vita, 3DS, Monster Hunter 3DS XL, PS Classic ja WiiU.
Eiks sulta löytyn vielä steam deck:kin ??? :)

Mutta mitä lukenut nyt teiltä muiltakin vastauksia niin hyvin monelta löytyy laaja kirjo eri laitteita niin uutta sukupolvea kuin vanhempaakin.

on mulla varmaan kaikki mahdolliset rommitkin jostain metsästetty kovalevylle joita voi esim. Shieldillä emuilla pelailla :) ( luokkaa nintendon, segan ym. Vanhemmat pelit)

Kylhän sit välil on tuntun että menee ihan överiksi koko tää juttu kun niin paljon laitteita ja pelejä , mutta onhan tää vaan niin kiva harrastus : D

Huomannut et tietenkin aina uusi laite vie alussa eniten huomiota mut aina kyllästyy jonkin ajan päästä ja saattaa hyvinkin pelailla uudelleen vanhalla sotaratsulla.

Ton vr pelaamisen kanssa huomannut selvästi et tulee aina jaksoja et kiva vääntää beat saberii ym. Mut sit jää taas pölyttymään uudelleen ja ps5/ series x taas alle. Oishan se steam deckki kyl magee kanssa... ;)
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom