Kuinka selvittää PSN-tunnuksen "unohtunut" syntymäaika?

Keskustelu osiossa 'Pelaaminen' , aloittajana TT-2k, 12.02.2018.

 1. TT-2k

  TT-2k Päämoderaattori Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  TT-2k
  XBL:
  TriKuiva
  PSN:
  TT-2k
  Twitter:
  tontsa
  Yksi KonsoliFINissäkin vuodesta toiseen toistuvia kysymyksiä on, kuinka selvittää PSN-tunnuksen "unohtunut" syntymäaika. Yleisimmät syyt tälle ihmeellisyydelle on alaikäisenä luotu tunnus, joka on valehdeltu täysi-ikäiseksi tai toisen alueen Storea varten luotu feikkitunnus, jolle arvottua syntymäaikaa ei ole laitettu mihinkään ylös.

  Jossain vaiheessa saattaa kuitenkin tulla eteen tilanne, jossa tuota myyttistä päivämäärää tarvittaisiinkin (esim. oikeasti unohtuneen salasanan resetoimiseen), ja silloin iskeekin tenkkapoo. Vuosien varrella erinäisiä kankeita keinoja on ollut olemassa, mutta Gran Turismo 5:n servereiden sulkeuduttua, ei sen "syntymäpäivälahjakikkaakaan" ole voinut käyttää.

  Nyt lopultakin tuli netissä vastaan helppo ja nopea keino selvittää, mikä päivämäärä PSN-tunnuksen tietoihin on syntymäajaksi laitettu. Temppua varten vaaditaan Ubisoftin Uplay-tuellinen peli, toimiva sähköpostiosoite sekä muutama minuutin Uplay-tunnuksen luomiseen kuluvaa aikaa. Stepit poikkeavat hieman riippuen siitä, onko kyseinen PSN-tunnus jo linkattu Uplay-tunnukseen vai ei.

  UPDATE! Osa Uplay-tuetuista peleistä toimiikin näemmä eri tavalla. Ainakin Watch Dogs 2:ssa on Use My PSN Information -valinta, joka ottaa suoraan PSN-tunnuksen sähköpostiosoitteen sekä iän. Mutta koska se ottaa todellakin vain iän, Uplay-tunnuksen tunnuksen tietoihin varsinaiseksi syntymäpäiväksi tulee kuluva päivä. Alkuperäinen Watch Dogs toimii kuten pitääkin. Eli jos Ubisoft-pelisi tarjoaa tietojen esitäyttöä PSN-tunnuksen tiedoilla, älä käytä sitä peliä vaan kokeile jotain toista!

  Tunnuksia ei linkattu:

  1) Kirjaudu PSN:ään tunnuksella, jonka syntymäaikaa et tiedä
  2) Käynnistä Uplay-tuellinen peli (esim. PS4:n Assassin's Creed IV: The Black Flag)
  3) Luo pelin kautta Uplay-tunnus (voit käyttää esim. PSN-tunnuksen kanssa käyttämääsi sähköpostiosoitetta)
  4) Kirjaudu Uplay-tilinhallintaan äsken luodulla tunnuksella ja siirry Account Information -osioon; syntymäaika löytyy Personal Informationista

  Tunnukset jo linkattu:

  1) Kirjaudu Uplay-tilinhallintaan olemassaolevalla Uplay-tunnuksellasi
  2) Poista linkitys PSN-tunnukseesi klikkaamalla Linked Accounts -osiossa olevaa Unlink-nappia
  3) Kirjaudu PSN:ään tunnuksella, jonka syntymäaikaa et tiedä
  4) Käynnistä Uplay-tuellinen peli (esim. PS4:n Assassin's Creed IV: The Black Flag)
  5) Luo pelin kautta Uplay-tunnus (käytä sähköpostiosoitetta, jota ei ole käytetty minkään Uplay-tunnuksen kanssa)
  6) Kirjaudu Uplay-tilinhallintaan äsken luodulla tunnuksella ja siirry Account Information -osioon; syntymäaika löytyy Personal Informationista
  7) Pistä syntymäaika nyt visusti talteen
  8) Poista linkitys PSN-tunnukseesi klikkaamalla Linked Accounts -osiossa olevaa Unlink-nappia
  9) Kirjaudu ulos Uplay-tilinhallinnasta
  10) Kirjaudu Uplay-tilinhallintaan alkuperäisellä Uplay-tunnuksellasi
  11) Linkitä PSN-tunnuksesi takaisin Uplay-tunnukseesi klikkaamalla Linked Accounts -osiossa olevaa Link account -nappia

  HUOM! Temppu ei toimi, jos yrittää luoda Uplay-tunnuksen suoraan netissä PSN-tunnusta käyttäen, eli se täytyy tehdä pelin kautta.

  Joten olkaapa hyvät. Sainpahan itsekin vihdoin ja viimein selvitettyä, mitä on tullut aikanaan lätkäistyä US/UK-tunnuksien syntymäpäiväksi.
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2018
  maajussi tykkää tästä.
 2. Nixunen

  Nixunen Member

  Itse lätkin noihin us/uk jne tunnuksiin aina oikean syntymäpäiväni eipähän tarvitse muistella :D Eihän niihin ole mitään syytä laittaa väärää päivää, joka sitten unohtuu helposti.
   
 3. TT-2k

  TT-2k Päämoderaattori Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  TT-2k
  XBL:
  TriKuiva
  PSN:
  TT-2k
  Twitter:
  tontsa
  US-tunnarin loin joskus 10+ vuotta sitten, enkä ollut silloin ihan niin kaukaa viisas. Tai muistin, että laitoin siihen jonkin "helposti muistettavan" päiväyksen, vaan kun ei sitä ole koskaan missään vielä tarvinnut, ehti kyseinen päivämäärä unohtua. :p
   

Jaa tämä sivu