Liian vähälle huomiolle jääneet pelit

Bandicoot

Well-Known Member
Kaikista peleistä ei ole tarpeen perustaa omaa ketjua, ja siksi usein muutama peli jää täysin unholaan. Olkoon tämä ketju omistettu niille peleille, joista itse pidät ja haluat äänesi kuuluviin kyseisen pelin puolesta.

PS4 Storen alennuksesta ostin alle kympillä Agents of Mayhemin. Kyseinen peli ei jostain syystä saanut hyviä arvosanoja ja sen kohtaloksi tulikin alelaari aika nopeasti julkaisun jälkeen. Kyseessä on siis Saints Rown (Volition) tekijoiden uusin avoimen maailman futuristinen räiskintä cellshade-grafiikalla höystettynä. Vahvasti tulee mieleen boksin puolen Crackdown ja tämän sanon hyvällä. Omaan makuun kyseinen peli on vallan rattoisaa ja hyvän näköistä aivot-narikkaan räiskintää/keräilyä hienossa futuristisessa avoimessa maailmassa. Eikös hyvän pelin merkki ole se, että koko ajan tekisi mieli sitä pelata? Omalla kohdalla on käynyt juuri niin :)
 

pelle

Well-Known Member
Itsekin pelasin tuota 40 tuntia enkä vieläkään ollut kyllästynyt vaikka samat tehtävät oli tehty jo muutaman kerran ja maanalaiset tukikohdat näyttää muutenkin kaikki samalta.
Pelaaminen vaan yksinkertaisesti oli niin hauskaa, että itseääntoistavuus ei häirinnyt ollenkaan.

Photo mode olisi kyllä ollut ihan kiva sillä ainakin omasta mielestä peli näyttää paikoitellen todella hyvältä.

Jokin aika sitten postasin tästä omat mietteeni video muodossa tuonne kuvankaappaus aiheeseen:
https://forum.konsolifin.net/thread...videoita-peleistae.81480/page-24#post-1620296
 
Viimeksi muokattu:

Barca11910

Well-Known Member

Tämmönen löyty Storesta 20€ Tosi taktinen peli. Ja samalla vaikea. Jos tykkää hiippailla niin tää on aika huippu peli. :)
 

OMI3R

Well-Known Member
Pistetään nyt vähä indiepelejä ym.
Velocity 2x: Peli yhdistää niin top down shooterin kuin tasohyppelyn, loistava soundtrack, ideana päästä tasot läpi mahdollisimman nopeasti ja täydellisesti, tämä oli myös plussa pelinä aikoinaan, yllättävän koukuttava peli.
The Sexy Brutale: Murhamysteeri kartanossa, peli löytyy hyllystä mutta vielä en ole sitä korkannu kun entisiä kesken, kuitenkin todella hyviä arvosteluja saanut.
Giana Sisters: Directors Cut: Vanha kunnon tasoloikka joka teki ensiesiintymisen muistakseni commandore 64 mario kloonina, tämä uusin on kuitenkin täysin uusi, loistava tasoloikka jossa nappia painamalla pelaajaa muuttaa ympäristöä näin avaten esteitä ym.
Axiom Verge: Yhden miehen ihme, odotin tästä pelistä fyysistä versiota 2 vuotta, multiverse edition lähti kokoelmaan day 1, peli ottanut vaikutteita paljon metroid pelistä, kuitenkin täysin omaperäinen tasohyppely puzzle vanhalla kunnon 8bit ulkoasulla.
OlliOlli: Epic Combo Edition: Sisältää molemmat OlliOlli pelit, skeittailu peli joka vaatii sorminäppäryyttä ja erittäin hyviä hermoja, koukuttavaa!
Resident Evil: Origins Collection: Kuulin että myös Resident Evil 2 saa remaken joka on ollut kuitenkin varjossa jo ties kuinka pitkään, yksi mun kaikkien aikojen lempi kauhupeli. Päätin aloittaa tällä, aivan loistava remake uusilla grafiikoilla ja tunnelma yhtä hyvä ja karmiva kun vuonna 1996. Samalla tuli hommattua myös Resident Evil 4, 5, 6, (7 löytyy jo) märkä päiväuni olisi että Resident Evil 2 sais myös kylkeen Resident Evil 3: Nemesis yhtälailla miten origins sisälsi Resident Evil 0 ja Resident Evil.

Ehkä näistä joistakin on jo oma ketju, mut pistin nyt ainakin osan yhteen läjään.
 

pelle

Well-Known Member
Rabi-Ribi (ps4).
Ulkonäöstään huolimatta kyseessä on varsin laadukas metroidvania bullet hell pomoilla höystettynä.
Vaikeustasoja löytyy useampi joten todennäköisesti jokaiselle löytyy sopiva taso. Itse pelasin casual tasolla ja vaikka henki ei lähtenyt kertaakaan niin muutamassa matsissa alkoi olemaan health itemit loppu.
Bullet hell veteraanitkin varmaan saa vaikeustason sopivan napakaksi.

Tuttuun metroidvania tyyliin hahmo osaa aluksi vain lyödä ja hypätä, mutta pelin edetessä ja paikkoja tutkiessa saa mukavasti uusia kykyjä.
Löydettävänä on myös lätkiä (badge) joilla voi tuunata hahmoa mieleisekseen. Hyökkäysiin saa myrkytyksen, kestävyyttä paremmaksi jne.
Jokainen lätkä vaatii tietyn määrän pack pointseja joten kaikkia ei voi käyttää samaan aikaan.

Dialogia on todella paljon, mutta jos tarina ei voisi vähempää kiinnostaa niin options nappulalla saa skipattua nuo kohdat varsin nopeasti.
Tässä tulee myös pc:lle erikseen julkaistu Cicini's halloween dlc ja is order a dlc lisäri. Kyllä. Tuo on sen lisärin oikea nimi.

Status sivulla on kaksi aika laskuria joten veikkaan, että toinen näyttää sen ajan mitä peli on ollut päällä ja toinen sen kun sitä on aktiivisesti pelannut.
Kun kaikki tarina sälä oli pelattu niin ilmeisesti olin ihan oikeasti pelannut n.14t ja kun otetaan kaikki välivideot ja muut huomioon niin aikaa oli mennyt n.21 tuntia. Tuon jälkeen tuli vielä etsittyä lisää päivityksiä hahmolle muutaman tunnin ajan.
Tästä löytyy myös new game+ joka kasvattaa vaikeustasoa joka rundilla ja lisäksi löytyy time attack ja boss rush.
New game+ ei siis nosta vaikeutta esim casualilta normalille vaan pitää valitun vaikeustason, mutta antaa vihuille enemmän kestävyyttä ja ne tekee myös enemmän vahinkoa. Toki pelaajakin saa pienen buffin statseihin.

Storessa tämä maksaa 24.95e, mutta vpd myy fyysista versiota 19.99e hintaan ja todella mukavana yllärinä tuon mukana tuli vielä 40 biisiä sisältävä soundtrack cd jossa ei ole yhtään huonoa biisiä. Näyttää olevan enää 3kpl myynnissä.
Todellakin tuon hinnan arvoinen paketti.

 
Viimeksi muokattu:

Aksu

Well-Known Member
Styx: Shards of Darkness

Vuosikausiin ylivoimaisesti paras puhdasverinen hiippailupeli, pelistä löytyy jopa co-op.
Steamin käyttäjäarvostelut on 82% ja erittäin myönteinen, mikä on mielestäni aika osuva.
 
Viimeksi muokattu:

ruusteri

Member
Mario + Rabbids Kingdom Battle: Rabbids pelin nimessä ei välttämättä anna hyvää kuvaa, mutta mielestäni viime vuoden parhaimpia Switch pelejä. X-com Marion tyyliin, vaikeustasoltaan hyvin tasapainotettu, näyttää ja kuulostaa hyvältä ja vielä sopivan pituinen, Switchin omistajille voin suositella lämpimästi.

The Saboteur: Jäi Pandemicin viimeiseksi peliksi. Erittäin mukava open world seikkailu natsi-Saksan miljöössä.

Dragon Age II: Paljon parjattu jatko-osa loisteliaalle ykkösosalle. Ei välttämättä se mitä moni odotti, mutta jos ottaa pelin enemmän action-rpg:nä, niin sanoisin että kannattaa pelata.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Mario + Rabbids Kingdom Battle: Rabbids pelin nimessä ei välttämättä anna hyvää kuvaa, mutta mielestäni viime vuoden parhaimpia Switch pelejä. X-com Marion tyyliin, vaikeustasoltaan hyvin tasapainotettu, näyttää ja kuulostaa hyvältä ja vielä sopivan pituinen, Switchin omistajille voin suositella lämpimästi.

The Saboteur: Jäi Pandemicin viimeiseksi peliksi. Erittäin mukava open world seikkailu natsi-Saksan miljöössä.
Eikö tuo Mario ole myynyt oikeinkin hyvin? Onko se siis niin vähälle huomiolle jäänyt kuitenkaan?

Mut tuo Saboteur. Pidin pelistä kovasti, mutta pelitulvan alle se lopulta jäi. Yksi niistä peleistä jonka remasterointia kaipaisin kovasti.
 

OMI3R

Well-Known Member
Saboteur saa multaki +1, harvinaisen hyvä open world gta tyylinen peli pariisissa, toki autoilu hieman kökköö mutta muuten kaikinpuolin melko hyvä paketti. Oli myös melko vaikeeta löytää kyseinen peli jo silloin PS3 aikoina, löytyi sitten jostain gamestop läjästä halvalla.

VPD näyttäis myyvän käytettynä huikeat 9.99€, mikäli siis vielä on PS3/XBOX360, tuskin sitäkää monelta enää löytyy.
 

iNdo

Member
8d3c6a36-5ff2-48ce-a435-bf3637b688c6_1.7cdb812ab9f24371bb9fc22629a35adb.jpeg


Kuin Gears Of War mutta vähemmän homona (eikä matkittua pelimekaniikkaa lukuunottamatta sinne päinkään :p).
 

Barca11910

Well-Known Member
Löytyyköhän niitä RTS sota pelejä konsolille muita kun tuo Sudden Strike 4? :)

En ainakaan ite tiedä muita.
 

pelle

Well-Known Member
Riptide GP2 ja renegade on varsin hauskaa arcade kisailua ja temppuilua hydrojeteillä.
Normi kisojen lisäksi löytyy elimination jossa tietyn ajan jälkeen viimeinen tippuu pois, freestyle ja renegadessa vielä slalom.
Kovin pitkiä nämä ei ole ja ura muodostuu eri kisojen ajamisesta ja suorituksen mukaan saadaan tähtiä. Myös omaa hydrojettiä päivitellään paremmaksi.
Ainakin renegadesta löytyy myös neljän pelaajan jaetun ruudun moninpeli.

Itse pelasin viime viikolla renegaden läpi ja taisi siinä n.7 tuntia mennä kun veti kaikki kolmella tähdellä.
Hintaa molemmilla taitaa olla 10e normaalisti, mutta varsinkin pleikkarilla nämä on aika usein tarjouksessa alle vitosella.
Näistä löytyy WP, ios, android, pc, ps4 ja xbox one versiot. Switchille taitaa olla pelkkä renegade.

 

OMI3R

Well-Known Member
Song Of The Deep:

Varsin mielenkiintoinen pikkupeli, isä ei palaa enää takaisin ja tyttö rakentaa pienen sukellusveneen ja lähtee etsimään kadonnutta isäänsä. Peli tarjoa kauniit puitteet ja varsin haastavia puzzleja.
"Openworld" mappi jossa voi liikkua joko ihan perinteisesti tai fast travellamalla. Jotkut paikat aukee vasta kun on saanut alukseen lisää varusteita, myös sukellusveneestä pääse ulos näin pääsemällä paikkoihin mihin ei muuten pääse. Ite löysin fyysisen version joka on kai melko harvinaisuus? Mutta tällähetkellä peli olisi PSN storessa tarjouksessa 3.95€ joka on vähintään ton hinnan arvoinen.
 

pelle

Well-Known Member
En löytänyt tälle ketjua joten laitetaan tänne.
Resident evil: revelations 2

Ekasta revelationsista tykkäsin ja varsinkin raid moodi aiheutti koukutusta. Tämän kohdalla kuitenkin mielenkiinto hiipui kun tarinaan laitettiin toinen hahmo mukaan ja kaikki arvostelut sai hahmojen välillä vaihtelun kuulostamaan todella ankealta.
Joskus ostin tämän ps4:lle kun maksoi storessa alle kympin, mutta pelaaminen vaan jäi juuri tuosta syystä.

Muutama viikko sitten tuli ostettua switch versio kahdesta syystä.
Eka oli se, että raid moodissa on kristalleja joilla voi jatkaa juuri siitä mihin kuoli, mutta muissa versioissa noita voi saada vaan päivittäisistä haasteista tai oikealla rahalla kun taas switch versiossa noita voi ostaa pelin omalla valuutalla.
No eipä noille tarvetta tullut kun raid on helpompi mitä ekassa revelationsissa.

Toinen syy oli gyro tähtäys, koska ajattelin, että saatan osua paremmin mitä tatilla ja tämä piti paikkansa.
Koskaan aiemmin mutanttien eri raajoihin ja heikkoihin kohtiin osuminen ei ole ollut näin sujuvaa ja samalla tämä oli eka peli jota pelaan joy-conit erillään.
Muutenkin olen gyro tähtäystä käyttänyt vain zeldassa kun ammun jouskarilla ja vitan killzone: mercenaryssa.
Switchin doomia kokeilin, mutta se oli liian hektinen. Tässä kuitenkin homma toimii kuin ajatus kun peli on rauhallisempi.

Se oli myös suuri yllätys, että hahmojen vaihtelu ei ärsyttänyt minua ollenkaan.
Tätä oli suorastaan ilo pelata varsinkin seiskan aiheuttaman pettymyksen jälkeen.
Hahmot liikkuu jopa kyykyssa melkein yhtä nopeasti mitä seiskan Ethan pystyy kävelemään ja juoksusta nyt ei kannata edes puhua.
Lisäksi hahmot pystyy tekemään kunnon väistöliikkeen jos mutantti on tunkemassa iholle, inventaario ei ole luokattoman pieni, peli on pidempi eikä se pituus muodostu tavara laatikolla juoksemisesta.

Nyt on tarina pelattu casual, survivor ja no escape tasolla ja raidissa pelattu kaikki tehtävät läpi Clairella ja se onkin ollut jo hetken aikaa tasolla 100 joka on maksimi.
Tänään aloitin raidin Moiralla.

Jos switch versiosta täytyy jotain pahaa sanoa niin latausajat on pahimmillaan yli minuutin, mutta tarinaa pelatessa tuo tapahtuu lähinnä ennen episodin aloittamista ja yksi episodi kesti minulla noin tunnin / hahmo joten ei paha odotus sinänsä.
Myös raid moodissa lataukset on kohtuu pitkiä joissakin kentissä ja kentistä puheen ollen minusta oli varsin kiva huomata, että suurin osa raid moodin kentistä on otettu resident evil kutosesta joten vaikka tarinasta hyppää suoraan raidiin niin kentät ei kyllästytä.

Todellakin hyvä paketti ja minuun iski paljon kovemmin mitä kehuttu seiska. Tarinankin voi pelata samalla sohvalla istuen co-op moodissa läpi jos haluaa.
Raid moodissa on myös sekä local co-op, että online. Tosin switch versiossa ei ollut yhtään pelaajaa kun pari päivää sitten kokeilin joka on tavallaan ymmärrettävää kun peli on alunperin julkaistu 2015.

Tämä taitaa olla ainakin switchin lisäksi myös pleikkarilla tarjouksessa tälläkin hetkellä. Ainakin useampi ressa oli psn storessa tarjouksessa kun aamulla nopeasti vilkaisin.
Raid moodin kenttien takia tekisi mieli ostaa jopa kutonen uudestaan kun se maksaa storessa vain 7.95e.
 

OMI3R

Well-Known Member
The Swapper

Loistava puzzle peli, itelleni tästä tulee jostain syystä mieleen Dead Space 2D+puzzlet. Joskus tämä oli myös PS+ ilmaspelinä. Niin ja ohan tämä kaiken lisäksi Made In Vinland HYVÄ SOOMI PERKELE! Muistaakseni 2 opiskelijaa Helsingistä työskenteli tän parissa.

Oxenfree


Laitetaa nyt vielä tämä, kauhu/puzzle kategoriaan tämäkin kuuluu.
 
Ylös Bottom