Microsoft Flight Simulator - valloita maapallo sohvaltasi!

Omenanraato

Well-Known Member
Mielenkiinnolla odotan miten oma Atin 280X ja Intelin 3570k ja 8 gigaa muistia tulee kyykkäämään pelin kanssa :D, eikä taida tämän pelin kohdalla tulla edes Geforce Now virtual GPU tukea ku kumminki microsoftin peli.
Ei tää olo kyllä kiinni tehoista. Joka asetuksilla dev modessa näyttää 30-60fps. Mutta kun ikkunastakin katsoo ulos, niin kone pomppii muutaman metrin eteenpäin kerrallaan nykien.
 

Doctor Pepper

Well-Known Member
Yleensä lentosimulaattorit vaativat enemmän prosessorilta kuin näytönohjaimelta. Varmaan sama myös tässä? Jossain vaiheessa tällä viikolla täytyy kokeilla kannettavalla. Siinä on varsin tehokas prosessori, mutta vain 1050ti näytönohjaimena.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Vähän tuli nyt lenneltyä ja ottaa sen ekan tutorial tehtävän niin 100 FPS paikkeilla medium 1440p ja siellä kaupungin yllä 80-100, sama ultralla 60 tuntumassa alussa ja kaupunki alueella dippailee 50-60.

Sitten ottaa Helsinki-Vantaa lähtöpaikaksi niin ihan sama mitkä asetukset niin 40-50 FPS. Vähän turhan raskaalta vaikuttaa, katsotaan saadaanko sitä paremmaksi jollain vai onko se vaan raudalla runtattava ne framet ylös.

2080Ti
3700x
16GB
SSD
 

Omenanraato

Well-Known Member
Syy löytyi. Spad Next. Huomenna tulee vasta tuki MSFS2020:lle. Sammutin sen ja otin noi saitekin panelit pois käytöstä ni ongelmat poistui.

1440p ultralla 40-45fps
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
No eipä se tällä hetkellä pyöri mitenkään pelattavasti, onneks ei tullu pistettyä ropoja kiinni tähän. Katsotaan jos saavat paranneltua. Prossun käyttö ytimestä riippuen 20-70% ja näyttis on 50% joten eipä se niitä hyödynnä kauheen hyvin.

EDIT: MS FS ajurit, katsotaan onko niistä mihinkään.

 
Viimeksi muokattu:
Gamereactorin arvostelussa luki että peli on kamalan vaikea aloittelialle? Onko näin? Pääsenkö ees ilmaan hiirellä ja näppiksellä?
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Gamereactorin arvostelussa luki että peli on kamalan vaikea aloittelialle? Onko näin? Pääsenkö ees ilmaan hiirellä ja näppiksellä?
Pääsee. Siellä on iso määrä asetuksia, joilla voi helpottaa pelaamista. Tästä saa todella lähelle realismia pyrkivän simulaation tai vaikka padilla ohjattavan letkeän lentelypelin.
 

SeveriS

Well-Known Member
Itse tulen olemaan arcade-pelaaja, eli pelaan pädillä ja ihastelen maisemia. :D Ehkä sitten joskus ostan joysticin ja muita kivoja tarvikkeita pelaamiseen, mutta nyt haluan päästä vaan pelaamaan ja ihastelemaan. Tämä on ehdottomasti yksi odotetuimpia pelejä tälle vuodelle!

Saa nähdä, että miten pyörii tällä raudalla:

2080 Super
I7-9700K
16 Gt (8 Gt + 8 Gt)
SSD
 

Subi

Active Member
Olipas hyvä hetki päivittää kivikautista pc:tä. Tuli koko peli vähän puskista, kun en yleensä kiinnitä mitään huomiota lentosimuihin, mut muutamat videot katsellu täs parin päivän aikana niin tässähän tuli oikein hype päälle :D Viimeistään ens viikolla saa koneen kasattua ja sit jostain hakeen vielä tikku käteen niin ai että!
 

ohjeah

Well-Known Member
Mikäs on helpoin tapa saada fps ruudulle? 8700k/2080super tuntuisi nopealla kokeilulla pyörittävän ihan kivasti high-asetuksilla.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Mikäs on helpoin tapa saada fps ruudulle? 8700k/2080super tuntuisi nopealla kokeilulla pyörittävän ihan kivasti high-asetuksilla.

Riippuu mistä pelin on hommannut, Steamissä on oma FPS asetus ja afterburneriä käytän muuten. Sillä saa helposti kaikkea muutakin näkymään samalla kuten komponenttien käyttö % ja lämpötilat.
 

ohjeah

Well-Known Member
Joo on tosiaan tuon game passin kautta. Steamin laskuri on kyllä tuttu, mutta ei toki nyt sitten tässä hyödytä..

Mutta joo, näköjään optionsista developer mode päälle, niin saa fps:ää yms ruudulle, jos joku muukin kaipailee.
 
Peli pyöri positiivisen hyvin i5 rx 480:lla. Huomenna hakemaan ohjain kaupasta että voi ohjatakkin konetta, nimittäin ei onnistunut lentäminen näppäimistölläni missä napit loppuu nuolinäppäimiin. Amen mikä peli.
 

Liitetiedostot

  • image.jpg
    image.jpg
    3,6 MB · Lukukerrat: 23
Viimeksi muokattu:

Omenanraato

Well-Known Member
Näin 5h striimaamisen jälkeisiä mietteitä:

- Välillä oikeasti unohti että pitäis lentää, tai puhua. Jäin vain katselemaan maisemia. Ihan mielettömiä.
- Sää efektit...wow
- Lentomalli on (realistisempi?) aivan jumalattoman paljon vaikeampi kuin FSX:ssä, joten tuossa maisema kiertelyssä kone pääsi pahasti sakkaamaan muutamaan kertaan.
- Aina kun vaihdan säätä, peli jäätyy 10-15 sekunniksi.
- Live Traffic tiputtaa FPS:n alle 20:n
- Vaikka pelin pausettaa, kone saattaa silti tippua/nousta/sakata/mennä ylinopeutta ja lopulta crashhiin päättyy se lento. Koita siinä dronella painella.
- Kuvakulmat todella hankalat, eikä koneesta meinaa nähdä ulos. Esim napeilla zoomaus ihan mahdoton vrt FSX.
- Veteen laskeutuminen todella siistiä.
- Kyllä suomi on sillä tasolla kuin odotin. Aivan helposti tunnistaa paikat ja pystyy navigoimaan ja jää silti ihastelemaankin. Kauppakeskukset näyttää kaikki samalta, muoto vain oikea. Väreinä musta/valkoinen. Joten punaiset Citymarketit ja siniset ikeat on vähän valjua, mutta kun edelleen muistetaan vertailut toisiin peleihin, eikä oikeaan elämään.. on tuo vakuuttavaa.

Pelissä häiritsee oikeastaan vain yksi asia. Se miten pieleen maaston muodot menee. Ennemmin melkein suht tasaista, kuin tuo vuoristorata. Esim kävin leirintäalueen yllä missä meillä on vaunu. Järven rannalla, oikeasti ei mitään mäkiä missään. Aivan suoraa. Tässä oli tasan leirintä alueen kohdalla 50m syvä kuoppa. Järvi menee aivan hullun näköiseksi silloin.

Mitään realistista lentelyä en edes yrittänyt, kun saitekin panelit ei toimi ennen Spad Next:n huomista päivitystä. Tai ni toimii mut fps on 5.
Lisäksi turha alkaa säätää näppäimiä yms, kun steam version asennan aamulla.

Kaiken kaikkiaan yllätyin lentelyn vaikeudesta FSX:n jälkeen ja graafisesta ulosannista, siitä miten tolkuttoman huonosti tuo pyörii 3600+5700xt+32gb rammia ja noista maaston muodoista.
Teoksena toi on silti kokonaisuudessaan leuat lattiaan tiputtava elämys. Ei mikään video tai striimi tee mitään oikeutta tuolle isolta töllöltä katsottuna.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Itse kävin pienen pätkän pelaamassa nyt kun oli ilta ja suomessa kun lenteli niin yöhän siellä oli, aivan hukea näköinen se valomeri minkä keskellä saa lennellä ja ne näkyy kilometrien päähän. Ei vaan viitsi hirveästi lennellä ennenko peli saadaan jollain keinolla pyörimään jouhevasti.
 
Ylös Bottom