Mikä ratti paras PS4:lle sekä kaikki muukin PS4-ratteihin ja ajopenkkeihin liittyvä keskustelu

Keskustelu osiossa 'Pelaaminen' , aloittajana Omenanraato, 20.10.2014.

Tags:
 1. Bandicoot

  Bandicoot Active Member

  XBL:
  LeevioFIN
  PSN:
  LeevioFIN
  Poitsu innostui kartingista, joten nyt tuli iskällekin hyvä syy ostaa ratti :)

  Nyt on Logitechin G29 ja Wheelstand Pro. Peleinä Dirt, Nascar, GT Sport, Project Cars sekö Driveclub.

  Kertokaahan pähkinänkuoressa vinkkejä ratin mahdollisiin säätöihin vai onko pelien defaultit yleensä riittävät kasuaalipelaajille? Ainakin forcea tykkäsin säätää pienemmälle Project Carsissa kun oli niin pirun jäykkää menoa.

  Niin ja ajelen yleensä automaatilla joten kytkin on turha. Saako ja kannattaako säätää jarru vasemmanpuolimmaiseksi polkimeksi? Eikös ralli-ja kilpaautoja ajeta niin, että vasemmalla jarrutetaan? Tuntuu, että vasen jalka on huonossa asennossa ainakin tuon wheelstandin kanssa jos jarru on keskimmäinen pedaali.

  Kaikki vinkit ja ideat otan ilolla vastaan :)
   
  hartzu tykkää tästä.
 2. Oeppae

  Oeppae Member

  G29:ssä on kyllä lähtökohtaisesti ihan jees säädöt melkein peliin ku peliin. Tottakai mielipidekysymyksiä, mutta ei ne niin sekaisen ole missään kun jos vertaa vaikka fanateciin. Google on ystäväsi ja sieltä löytyy hyvin valmiita säätöjä, mutta niinkuin sanoin, niin kyllä G29 aikana tarvitsi suht vähän säätää mitään.

  Tuossa jarrupolkimessahan on se joku jousi tjs joka tekee efektin, että se on jäykempi mitä enemmän painaa. Ainakin itse tykkäsin siitä ja siksi en vaihtaisi sitä täysin lineaariseen kytkimeen. Vasurilla joo kannattaa opetella jarruttamaan ja mulla ei ainakaan ollu mitään ongelmia vaikka oli G29 + wheelstand ainakaan alun jälkeen. Saisko koko poljinpakkaa vähän vasemmalle jos helpottas
   
  Bandicoot tykkää tästä.
 3. hartzu

  hartzu Active Member

  PSN:
  Haraldo
  Itsellä kokemusta G29:stä GT Sportin ja Dirtin kanssa. GT:ssä oletussäädöt ovat aika kohdallaan, mutta Dirtissä mielestäni ihan metsässä ja vaati ainakin itselläni säätämistä. Oletuksena oli ohjaus todella kiikkerä.

  Pelistä riippuen jarrun saa määriteltyä kytkinpolkimelle (mm. GT Sport), mutta polkimet tosiaan käyttäytyvät hieman erilailla. Ehkä pienelle kuskille kevyempi kytkipoljin on ihan hyvä jarrupolkimena.
   
 4. hartzu

  hartzu Active Member

  PSN:
  Haraldo
  Viimeksi muokattu: 17.05.2018 klo 19:10
 5. finbaek

  finbaek Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  finbaek
  Olen jo useamman vuoden ajanut Thrustmasterin ratilla G27:n polkimilla siten, että kytkin ja jarru ovat päikseen vaihdetut. Siirto-operaatio vaati hivenen tarkkuutta johdotusten kanssa mutta vaihto meni ok ilman uudelleenkolvailuja. Kannattaa muistaa, että takuu todennäköisesti raukeaa uudesta ratista toimenpiteen seurauksena. Suosittelen jos kytkin on turha, ergonomia on ykkönen.
   
 6. syote

  syote New Member

  En saa wrc 7 peliä toimimaan logitech g29 ohjaimella. FI 2017 toimii. MIssä vika??
   
 7. Omenanraato

  Omenanraato Well-Known Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Omenanraato
  Switch:
  Omppu
  WRC vaatii, että pädi on päällä (pitikö jopa peli avata pädillä). Eli virransäästöt pois pädistä ja lataukseen, niin pitäis toimia.
   
 8. syote

  syote New Member

  Voisitko avata . Minulla on PS4 pro ja siihen logitech g29. En oikein ymmärtänyt pädiä.
   
 9. Omenanraato

  Omenanraato Well-Known Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Omenanraato
  Switch:
  Omppu
  Pleikan ohjain siis täytyy olla päällä kokoajan ja todennäköisesti jopa peli käynnistä ohjaimesta, ei ratista.
   
 10. Aksu

  Aksu Well-Known Member

  En usko että raukeaa, ei noissa ole sinettiä ja ei missään lue että ei sais aukaista. Mihin tuo koko olettamus perustuu että takuu raukeaa, taitaa olla pelkkä myytti :eek: Oon laittanut takuuseen lukuisia ohjaimia, mitä oon aukonut monet kerrat, aina menny läpi eikä ole kyselty että olenko aukonut.

  Tuohon sinetti hommaan tuli jenkeissä laki, mikä määrittää sen laittomaksi, ilmeisesti EU:ssa on sama homma.

  https://pokde.net/gaming/sony-microsoft-nintendo-warranty-policies-updated/
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2018 klo 15:36
 11. syote

  syote New Member

  KIITOS neuvoista. Alkoi pelittämään.
   
 12. finbaek

  finbaek Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  finbaek
  En menisi pelkän uskon varassa. Kyllä lähtökohta on se, että laitetta ei takuuaikana avata. Tietty jos osaa siististi modata niin, että vian sattuessa pystyy laitteen kokoamaan defaultiksi ilman jälkiä, ei ehkä jää kiinni laitteen aukomisista. Riski on silti olemassa. Kalliista laitteista on kuitenkin kyse.
   
 13. Aksu

  Aksu Well-Known Member

  Menee offtopikin puolelle, mutta mihin tämä uskomus perustuu, että laitetta ei saa takuuaikana avata?
  Kyllähän jälleenmyyjät ja firmat tuohon yrittää vedota, mutta nämä asiat menee lakirjojen mukaan.
  Niiden pitää pystyä todistamaan, että vika aiheutui tuotteen avaamisesta.
   
 14. Szuper

  Szuper Active Member

  PSN:
  Szuper
  Ne huomaa ruuvien momentista jo että onko se avattu, en tiedä käykö se minkäänlaisena perusteluna hylkäämiselle(?).
  Sinettiä ei kaikissa ole mutta on muita keinoja tunnistaa onko sisus tai kotelo kopeloitu, esimerkiksi juuri se että jos siellä on joku ruuvi jäänyt vajaasti auki, se ei ole tehdasvika vaan käyttäjän avaama ruuvi lähtökohtaisesti.

  G29 polkimet voi avata ja vaikka purkaa kokonaan, mistään ei huomaa onko sille tehty mitään jos sen laittaa takaisin täysin samalla tavalla kun se oli mutta "pääsääntöisesti", takuu raukeaa siinä kun avaat laitteen.

  finbaek tarkoittanee sitä riskiä että se saattaa olla takuu pois kun laitetta aukoo ja minusta tämä on syytä mainita aina kun jotain diy- juttua rupeaa tekemään.

  Tosin jos nyt miettii ihan realistisesti, G29:n kohdalla takuulla voi heittää kyllä vesilintua jos ei käy ihan samperin huono tuuri... Vai onko joku tarvinnut takuuta sen ratin kohdalla?
   
  finbaek tykkää tästä.
 15. hartzu

  hartzu Active Member

  PSN:
  Haraldo
  Takuu tai tuotteen virhevastuu ei raukea pelkästään sillä, että laitteen avaa. Sen sijaan se voi raueta, jos toimii käyttöohjeiden vastaisesti tai muuten tarkoituksellisesti käyttää laitetta väärin. Takuu on myyjän/valmistajan myöntämä lisäetu ostajalle, jossa voi myös olla erilaisia rajoituksia, joten kannattaa lukea takuuehdot läpi. Virhevastuu sen sijaan on lakisääteinen asia.
   
  Aksu tykkää tästä.

Jaa tämä sivu