Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Mitä pelejä alle 10v lapsille?

Tähän ketjuun törmäsin kun koitin etsiä lapselle pelattavaa. Meille siis on kotiutunut Ps5 ja nyt olisi hakusessa 7-vuotiaalle pelejä. Pelikokemusta hänellä ei paljoa ole, mutta kiinnostus on kova. Löytyisikö suosituksia? Ei mitään kovin pelottavaa tms. Kiva olisi jos olisi jotain mitä voisi pelata vierailevan kaverin kanssa...
 
Pistin Lego Marvel collectionin tilaukseen, ajopeliä lähdin miettimään. Jokunen vuosi sitten pelattiin kaverin luona Mario Karttia, mahtaako pleikalle löytyä jotain vastaavaa, hauskaa ajopeliä?

Minecraft houkuttaisi itseäkin, siinä lienee vain haasteena saada rajattu ruutuaika riittämään eeppisiin rakennelmiin ;)
 
Riders Republicin sekoilu iskee ainakin täällä +8v jälkikasvuun. Kunhan itse jaksaa jauhaa pitkäpiimäiset alkututoriaalit läpi, niin melkoisen helposti lähestyttävä tapaus.
Toki tuon ikärajasuositus näyttäisi olevan 12 mutta lienee lähinnä soundtrackin syytä, sillä itse pelissä ei ole tullut vastaan mitään lapsille sopimatonta. Peli vaatii myös jatkuvan online-yhteyden.
 
Vaikuttaa tosiaan teokselta, jonka voisi jossain vaiheessa ostaakin. En ehkä nyt viitsi täydellä hintaa ostaa kun ilmeisen lyhyt teos kyseessä mutta alesta sitten viimeistään. Niin ja ilmeisestihän tämä ei silti ole nytkään kuin 40 euroa (?) mutta sekin tuntuu vähän kalliilta kun vertaa että saa paljon pidempiä pelikokemuksia samalla hinnalla.
 
Kukaan hankkinut tuota uutta Pipsa Possu-peliä, pienet tytöt varmaan tykkäisivät, mutta onko 40€ arvoinen?
 
Kannattaa nuo lastenpelit hakea kirjastosta lainaan ja kun palauttaa niin ottaa seuraavan mukaan.
Ei noissa peleissä kauaa mene kun ne pelaa lävitse ja läpipeluun jälkeen vaan uutta tulille.

Kaikki Ryhmä Hau pelit on sellaisia että niihin ei kannata omaa rahaa laittaa. Nämä pelaa lävitse n. 2h:ssa. Uusin Ryhmä Hau peli oli niin tuskallisen huono etten jaksanut edes muksun kanssa sitä pelata vaan annoin muksun vaan yksin häärätä.

Legopelit on ihan jees mutta itseään toistavia. Eteenkin leffojen juonia mukailevat ovat yhtä puurtamista vain. Lego City undercover on jopa ihan jees kun muksu voi open-world:ssa ajella autolla tmv ihan huvikseen.

Pleikkarin Knack-pelit on ihan mukavia muksun kanssa. Suosittelen..
 
Meillä on lego peleistä Undercoverin lisäksi koluttu läpikotaisin myös Jurassic World. Myös uudemmat Ratchetit ja Clankit on pelattu muksujen toimesta läpi, uusimmassa kaikkein helpoimmalla vaikeusasteella ei voi taistelussa kuolla ollenkaan eli sopii hyvin myös vähemmän pelanneille.
 
PlayStationilla LittleBigPlanetit oli ainakin meillä todella suosittuja ja monia riemukkaita hetkiä tuonut peli, kun siinä pääsee myös itse rakentamaaan, jos haluaa, ja kaikenlaisia kenttiä on yhteisön kehittäminä vaikka kuinka, ja pelata voi kavereiden kanssa yhdessä.

Lego-pelit toimivat myös. En muista missä kohden Ratchet & Clankit astuivat kuvioon, mutta niistä tykättiin kovasti myös.
 
Marvelin Super Heroes lego peleissä on kanssa jonkin sortin isohko "hubi-maailma" missä muksu voi huvikseen lennellä jne.
Jurassic trilogia legopelit oli ainakin aika puuduttavia, eteenkin kun ne putkeen pelasi.
Ratchetit on mielestäni hieman väkivaltaisia ja ehkä vähän pelottavia perheen aivan pienimmille. Meillä 5v muksu ainakin selvästi menetti yöunia asiasta. "Onko aivonsyöjiä oikeasti olemassa..." Taitaakin olla 12v se ikäraja ratchet peleissä.
Little big planet jäi kesken kun platformaus ei oikein vielä ole muksun huippualaa. Ehkä tässä muutaman vuoden sisään sekin menee heittämällä.
 
Ratchetit on mielestäni hieman väkivaltaisia ja ehkä vähän pelottavia perheen aivan pienimmille. Meillä 5v muksu ainakin selvästi menetti yöunia asiasta. "Onko aivonsyöjiä oikeasti olemassa..." Taitaakin olla 12v se ikäraja ratchet peleissä.
Joo, ne ei ihan noin pienille sovi. Kouluikäisille menee jo, niissä muistaakseni oli 7v ikäraja ainakin aiemmin.

Jos PS3 taaksepäinyhteensopivuus tulee jossain kohden, niin ihan pienille Super Rub 'a' Dub on ihan loistava :)




Samoin kuin Toy Home

 
Viimeksi muokattu:
Myös Switchin Link's Awakeningistä meillä muuten lapset innostuivat oikein kunnolla. Taisivat olla 6v ja 7v kun tuota pelailivat ja vaikeusastekin on varsinkin moneen muuhun Zeldaan verrattuna ihan sopiva lapsille. Ikäraja tuossa taisi olla 7. Jossain Puzzleissa autoin molempia, mutta muuten kyllä pärjäsivät ihan hyvin itsenäisesti.
 
Ylös Bottom