Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

  • Viestiketjun aloittaja Poistettu jäsen 3274
  • Aloituspäivämäärä
P

Poistettu jäsen 3274

Guest
Nimi: Call of Duty: Modern Warfare 2
Lajityyppi: FPS
Kehittäjä: Infinity Ward
Julkaisija: Activision
Julkaisuaika: 10.11.2009
Demo: Ei tule
Moninpeli: 1-16 verkossa. 1-2 yhteistyössä (Spec-Ops pelitilassa)

Media: YouTube - InfinityWard's Channel
Uutisia: Uutiset - XboxFIN
Kotisivut: http://modernwarfare2.infinityward.com/

Special Ops -yhteistyöpelitila :
Täysin uusi pelitila, jossa kaksi pelaajaa voi toimia yhteistyössä verkossa tai jaetulla ruudulla. Tämä pelitila eroaa yksinpelikampanjasta. Special Ops -pelitilassa pelaajat kamppailevat kelloa vastaan haastavissa tehtävissä. Etene seuraavalle tasolle avaamalla uusia Special Ops -tehtäviä, joissa on kasvava vaikeusaste.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

Nyt saatiin sitten tällekin paljon hypetetylle pelille oma ketju. On odotukset katossa ja huomenna ei varmaan tule paljon muuta tehtykään, kun pelattua netissä. Party Chat esto tosin hieman harmittaa, vaikka en sitä paljon käytäkään.
Pitäisi vielä tehdä oma ketju, mihin voi laittaa gamertagin ja mitä pelimuotoja pelaa, että voisi pelata muiden suomalaisten kanssa. Toivottavasti yksinpeliinkin on panostettu. Ainakin näkemäni lumikentän perusteella on mukavan näköinen.
Co-op muotoja odotan myös. Rainbow six vegasissa oli ainakin sisällytetty hyvin peliin. Pystyi tulemaan ja lähtemään kesken pelin ja sitä odottaisin tältäkin.
 
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

Pelin julkaisu ilmeisesti huomenna, mutta kaveri oli saanut ostettua pelin jo tänään nimeltä mainitsemattomasta porilaisesta peliliikkeestä. Oli myyty tiskin alta (liikkeen myyjällä ilmeisesti rahapula ja harrastaa tätä ennen julkaisupäivää myymistä jatkuvasti).

Tuli tosiaan sivusta seurattua ja itsekin pelailtua yksinpeliä, mutta ei herättänyt kyllä mitään kovin suuria tuntemuksia. Grafiikka oli hivenen ensimmäistä osaa hienompaa. Sisältö itsessään tuntui olevan, jälleen kerran, sitä samaa vanhaa. Toisaalta, miksi muuttaa toimivaa huttua huonommaksi, mutta tuntui vain siltä että tämä kaikki on jo nähty niin moneen kertaan ennenkin. Yksinpeli on käsittääkseni myös harvinaisen lyhyt (kaveri oli pelannut vajaa 3h ja puolet kampanjasta läpi).

Moninpeliä en kokeillut, mutta luulisin sen olevan se pelastava tekijä tässä pelissä. Takuuvarmaa viihdettä, jonka takia ostan pelin varmaan itsekin, jahka olen saanut tyhjennettyä pelihyllyä vanhemmista tekeleistä tyhjäksi.

Äänimaailma ja pelattavuus oli kunnossa enkä löytänyt niistä mitään moittimisen sijaa. :)
 
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

Voisikohan tätä lähteä "nautiskelemaan" suoraan Veteranilla jotta läpipeluu olisi edes hieman pidempi? Kuulemma asteen helpompi kuin MW1:n vastaava muoto.

Ilmeisesti vihuja ei tällä kertaa spawnaa loputtomiin.
 
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

Yksinpeli on käsittääkseni myös harvinaisen lyhyt (kaveri oli pelannut vajaa 3h ja puolet kampanjasta läpi).
Peliä tehdään 2 vuotta ja yksinpeli kestää alle 10 tuntia? Ottaen vielä huomioon, että moninpeli muuttuu modipäivityksen verran.. No joo, hyviä arvostelujahan MW2:sta on jo julkaistu, joten saa nähdä.
 
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

Itse suosin lyhyttä ja ytimekästä yksinpeliä, jonka saa vedettyä ensin normalilla, sitten veteranilla suht pikaiseen. Sen jälkeen pääsee keskittymään loppuvuodeksi moninpeliin. Tämän pelin kohdalla ei tarvitse edes odotella mitään arvioita, sillä isommilla arvostelulafkoilla on niin kovat paineet ja hypet tämän nimikkeen osilta, että kyllä sieltä lähelle kymppiä napsahtelee joka suunnasta...
 
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

Kysymys teille joilla peli jo on, onko moninpelissä paljoa lagia ja onko muuten pelattava? Kysyn koska olen kuullut ennustuksia miten xbox-live menee pelin ensimmäisinä päivinä ihan tukkoon..
 
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

Vois heittää arvion että ei kovin paha lagi sen suhteen että hosti on aina yksi pelaajista?
 
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

Ilmeisesti en ymmärtänyt niitä alun kysymyksiä niistä extra leveleistä, miten voin tarkistaa asetuksen tai muuttaa sitä? Ilmeisesti sen lentokentän piti olla ihan ensimmäinen kenttä?

EDIT: Ihan oikein olin laittanut, läpi meni, huikea peli.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

Huh, pari tuntia single playeria takana. Okei, ne spawanutuvat viholliset on ilmeisesti poistettu mut korvattu muuten vaan aivan järjettömällä määrällä "ei-spawnaavia", kokemus on melkei sama :)

Nelos(?)tehtävässä meinas palaa jo käämi ja vaihdoin kesken kaiken hardenedilta regularille, ihan vaan kun ei kestäny psyyke kuolla puolen minuutin välein niillä kujilla. Tuli vähän flashbackit ykkösen viimesistä tehtävistä, varsinin siitä kun juostaan siel bunkkeris. Mut muuten kyl törkeen siististi tehty ja tunnelma on katossa.
 
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

Tässä niille kaikkein hardoreimmille MW2-faneille hieman pureskeltavaa:
What To Play While Boycotting Modern Warfare 2 - Call of duty: modern warfare 2 - Kotaku

Varsin hauska artikkeli, ja ainakin osui minulla juuri siihen mihin pitikin. Kaikki samanmieliset mukaan vain boikottiin! :)

Metacritic-arvosana muodostuu jo muuten hyvää vauhtia, joka on Xbox 360-versiossa
96, 31 arvostelun voimin. Tosin User score on niinkin alhainen, kuin 5.5.
PC-versiota taas ei olla arvioitu kuin kahdesti, mutta se luku varmaankin suurenee lähiaikoina. Tässäkin on huomattavaa, että 80 käyttäjää on arvioinut pelin 2.2-keskiarvoon. Ei ole varmastikaan itse kullekaan vaikeaa arvuutella, mistä tyytymättömyys johtuu.

Henkilökohtaisesti en usko, että Modern Warfare 2 yltäisi Metacriticissä Call Of Duty 4:n lukemiin. Jää nähtäväksi.

EDIT: Vain parissa tunnissa PC-version käyttäjäarvostelut Metacritissä ovat kasvaneet jo 143:een, kun keskiarvo taas laskenut 1.6:een. Eipä paljoa taida kansaa miellyttää. :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

On tää vaan niin tuskaa, ku saan pelin vast harkkojen jälkeen kaheksalt. Onks joku pelannu yksinpeliä co-oppina et vois sanoo siit jotain. Pystyyks pelaamaan netis 2 pelaajaa niin ku Halo kolmoses.
 
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

On tää vaan niin tuskaa, ku saan pelin vast harkkojen jälkeen kaheksalt. Onks joku pelannu yksinpeliä co-oppina et vois sanoo siit jotain. Pystyyks pelaamaan netis 2 pelaajaa niin ku Halo kolmoses.

Yksinpelikampanjaahan ei siis ole cooppina, vaan ne mitä voi kaverin kanssa vetää on ylimääräisiä "Spec Ops" tehtäviä. En ole ite niitä vielä koittanut niin en tiedä mitä ne käytännössä on, mutta tuota tarinaa ei ainakaan käsittääkseni voi cooppina vetää läpi.
 
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

Tuli nyt tutustuttua Spec-Ops modeen kaverin kanssa ja hauskaa oli. Hieman erilainen mitä odotin mutta jotkut tehtävistä olleet todella adrenaliinin nostajia. Moninpeli on tyypilliseen tapaan täyttä rautaa ja yksinpeliä en ole vielä edes aloitellut. Illasta jatkamaan ja veikkaisin että yöhön asti menee senkin parissa.
 
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

Läpäisin juuri kampanjan Hardened-vaikeustasolla. Alla arvioni Modern Warfare 2:n yksinpelikampanjasta.

Pelin alku oli kyllä vakuuttavaa jälkeä. Muutamat ensimmäiset tehtävät pelattiin hurmiossa. Keskivaiheilla fiilis kevyesti laantui.
Kesto oli pieni pettymys. Vaikka kuolin läpipeluun aikana arviolta 50 kertaa, niin silti minulta vei tasan viisi tuntia mennä kampanja, toiseksi vaikeimmalla tasolla.
Graafisesti ei olla järisyttävästi edistytty edellisestä MW:stä, mutta vähän kuitenkin. Siitä huolimatta välillä näki niin hirveitä näkyjä, että ei uskoisi vuoden 2009 odotetuimmaksi peliksi. Kovin samanlainen kuin edeltäjänsä siis grafiikan saralla.
Myös muita teknisiä "vikoja", ainakin hauskuuksia on. Vihollis- ja muutkin hahmot ovat suunniteltuja niin, että muutaman tyypin välein tapaa identtisen hahmon. Myös monista muista pienistä teknisistä erroreista tulee ihan sellainen olo, ettei Infinity Ward ole jaksanut panostaa ihan täysillä kaikkiin asioihin.
Pelin kohuttu lentokenttäjakso ei tyrmännyt. Tunnelma konekiväärillä hitaasti ympäri lentokenttää kävellen ja siviileitä lahdaten oli toki erilainen kuin GTA:ssa, muttei järkyttänyt erityisemmin. Joillekin kenttä voi toki olla myös traumaattinen, jonka vuoksi peli kysyy, haluaako ohittaa rajun materiaalin. Tästä kohtauksesta, ja monista muista syistä MW2 on todellakin ansainnut K18-leimansa.
Juoni on pelissä epäilyttävä. Alun juoni on todella kiehtova, mutta sitten mopo karkaa käsistä. Taisteluita käydään presidentin työhuoneessa Washington DC:ssä ja käytännössä maailmansota on käynnissä. Toiset varmastikin pitävät juonesta, mutta itseeni ei oikein iskenyt. Yksityiskohdat ja juonenkuljetus ovat kyllä hallinnassa, ei siinä mitään.
Pieniä ajatuksia pelatessa heräsi myös siitä, että tämä olkoon viimeinen Modern Warfare. Niin monet asiat pelissä olivat täysin samanlaisia kuin edellisosassa, ettei ole tosikaan! Samanlailla pitää selviytyä asioista ja monta täysin samantyylistä tehtävää pelissä. Lisäksi Ykkösen kehuja saanutta 10 years ago -meininkiä hyödynnetään tappiin asti, ja muutamassa kentässä on juuri tällaisen menon tehokäyttöä. Muutenkin tuntuu, että kaikki Modern Warfaren kovat jutut käytetään loppuun ja ylikin. Pelattavan hahmon status tulee KIA:ksi yhä uudelleen hahmon vaihtuessa, esimerkkinä.
Pelattavuus on taattua IW-laatua, ja tietyt kohdat pelissä kirjaimellisesti imevät mukaansa. Aivan pelin lopussa yksinkertaisesti ei voi olla eläytymättä Soap McTavishiksi, ei mitenkään. Ja kylmät väreet ovat todennäköisiä.

- Ensimmäisen osan huippuhetkien kopiointi ja ylikäyttö
- pienet graafiset virheet, vain pieni edistysaskel viime osasta
- lyhyys
- kliseiset Hollywood-kohtaukset
- juoni.

+ Pelattavuus, äänimaailma musiikkinsa kera ja pienet, hyvät uudistukset
+ saa eläytymään todella tehokkaasti
+ ajankohtaiset teemat ja tapahtumapaikat
+ sykähdyttävät Hollywood-kohtaukset
+ kehittäjien emämunausten täydellinen puuttuminen.

"Valtavasti hypetetyn pelin yksinpelikampanja on ytimekäs pelikokemus. Se kärsii pienistä teknisistä vioista, juonen epäuskottavuudesta ja edeltäjänsä jopa liiallisen kopioimisen aiheuttamasta vajavaisuudesta. Toisaalta se on ehdottomasti yksi upeimmista läpipelaamistani kampanjoista ja tarjoaa CoD-tyyliin ikimuistoisia, täydellisen mukaansatempaavia hetkiä."


89 / 100

Nyt on aika sitten kokeille Special Ops -pelimuotoa, ja eritoten odotan pääsyä moninpelin kimppuun. Täältä tullaan, valtaisat pelitunnit! :)

ps. kyllähän se on juuri noin, että loputtomat viholliset on vaan korvattu hirveällä määrällä ei spawnaavia vihollisia..
 
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

Laitoin varmuuden vuoksi spoilerin sisään jos joku vasta on aloittelemassa peliä joten..
Parin tunnin testaamisen jälkeen ( Veteran vaikeustasolla ) täytyy sanoa että ekan osan vitsaus eli loputtomat spawnaukset on toden totta "korvattu" suorastaan infernaalisella vihumäärällä. Kyllähän noita mielellään ammuskelee mutta vähän väliä tapahtuvat äkkikuolemat pistää välillä ärräpäät pärisemään :D

Yksinpelin tarina ei taida olla mikään kovin pitkä sillä jo muutaman tunnin jälkeen olen jo act 2:ssa. Noh eipä tuo haittane jos toteutus on rautaa alusta loppuun. Saisi vaa nyt tuon tarinan läpi niin pääsisi itse asiaan eli moninpelin kimppuun. :)
 
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

Pelin pelasin päivällä läpi hardenedilla ja nyt alkoi moninpeli. Ensimmäisessä pelissä otiin vain ensimmäisen classin joka eteeni sattui, Famas. Ja se 25 streak tuli heti ensimmäisellä pelillä, itse ohjattava helikopteri auttoi asiaa ihan helvetisti. Niin ei hyvää päivää... nuke tulee olemaan liian yleinen...

E: Leaderboardseilla näyttää kuitenkin streak 9, eli siihen lasketaan vain ne, jotka tappoi käsin! : )
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

Uh-oh. Aika paljon eri fiilis multiplayerissa kuin COD4:ssa.

Helvetisti nopeampaa kuin MW1. Osumaakaan ei kestä ottaa juuri yhtään.
 
Vastaus: Modern Warfare 2 [X360] - keskustelu pelistä

Miten tuossa moninpelissä toimii toi tutka?
Eli vihu näkyy vain silloin, kun se liikkuu?
 
Ylös Bottom