Muutoksia KonsoliFINin moderointipolitiikkaan (ei muuta keskustelua!)

Status
Uusia vastauksia ei voi lisätä.

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Tällä päivämäärällä 25. toukokuuta 2014 KonsoliFINin moderointipolitiikkaa uudistetaan osana isompaa rakenteellista ja aattellista muutosta, jonka tarkoituksena on luoda KonsoliFINistä entistä parempi ja viihtyisämpi paikka peleistä ja pelaamisesta pitäville.

Kuten jotkut ovat saattaneet huomatakin, on KonsoliFIN Toimitus -titteli vaihtunut monilla ylläpitäjillä, ja oman nimimerkkini alla lukee tällä hetkellä Päätoimittaja. Se ei tarkoita päätoimittajaa sanan perinteisessä merkityksessä, vaan on merkkinä siitä, että olen oman alueeni - eli tässä tapauksessa Yhteisötoimitus - päävastaava. Kanssani foorumin hyvinvoinnista huolehtivat veljet SkyPolaris ja Pertsa69. Viimeinen veto-oikeus moderointipäätöksissä on jryillä.

Valikoivan perfektionistisena luonteena olen vuosikaudet koettanut pitää foorumin mahdollisimman siistinä, ja siihen on kuulunut turhan paljon kaikenlaisten pienten rikkaruohojen nyppimistä. Ajatusmallini on ollut, että jos ylipitkiä lainauksia, yhdys Sanat ja väli merkit mitä ne on en tiedä -viestejä sun muita riesoja ei siivota nopeasti pois, laskee se yleistä keskustelun tasoakin. Valitettavasti tuollaiset jutut tuntuvat häiritsevän vain muutamia kaltaisiani nipottajia, eikä roskien siivoamiseen kuluva vaiva ole vastannut siitä aiheutuvaa hyötyä. Näinpä ensimmäinen uusi linjaukseni on, että ei puututa enää pikkuasioihin. Ei siis ole enää tarvetta yhdistellä tuplapostauksia, poistella pelkkiä kiitosviestejä/pelihankintailmoituksia/demolatauskertomuksia, lyhennellä lainauksia taikka huomautella käyttäjille viestien kirjoitusasusta. Samalla poistetaan korttivalikoimista huomautukset/varoitukset liittyen näihin pienimpiin rikkeisiin. Toivottavaa kuitenkin on, että käyttäjät itse ymmärtäisivät pitää huolen ns. netiketistä.

Kauppa-alueiden sääntöihin ei tule kuitenkaan muutoksia, eli siellä vaaditaan jatkossakin hintapyynnöt, ja omien ketjujen bumppaus sallitaan korkeintaan kerran viikossa.

Koska moderaattoreita on vähän ja käyttäjiä paljon, ulkoistetaan vastuuta yhteisestä viihtyvyydestä enemmän käyttäjille itselleen. Jollei kyseessä ole aivan päivänselvä sääntörikkomus, ei asiaan puututa, ellei siitä tule Report bad post -ilmoituksia. Jos viestistä ei yhtään RBP-ilmoitusta tule, tulkitaan asia siten, ettei se käyttäjiä itseäänkään häiritse, eikä siihen siis tarvitse moderointiporukankaan aikaansa käyttää.

Jatkossa kaikki varoitukseen johtaneet viestit siirretään Varoittavat esimerkit -ketjuun. Nykyisellään viestit ovat jääneet paikalleen tai poistettu kokonaan, mutta kun kortti on rauennut, ei jälkeenpäin ole voinut nähdä, mikä viesti on ollut varoituksen arvoinen ja mikä ei. Ketju laitetaan suljetuksi, eli siihen ei pääse kukaan kirjoittamaan mitään.

Poistetaan peliketjujen nimistä Hype-tagitus ja sallitaan peliketjujen nimissä enemmän luovuutta. Pelin nimi on toki edelleen ketjun nimen alussa, mutta sen perään voi kirjoittaa vapaamuotoisempaa tekstiä.

Ja sitten se ehkä kaikista kontroversiaalinen muutos... Koska konsolisotiminen on loppumaton keskustelusampo, perustetaan uusi Taistelutanner-yhteistö. Käyttäjän pitää siis itse liittyä kyseiseen yhteisöön kirjoittaakseen sinne viestejä, muutoin voi vain lukea alueen viestejä. Taistelutanner-yhteisössä ei ole varsinaista moderointia lainkaan - pois lukien laittomuudet (esim. tappouhkaukset) - eli jos perse ei kestä kuumuutta, niin älä ärsytä lohikäärmettä. Taistelutanner-yhteisössä saa sitten tapella tosissaan ilman hanskoja ja pehmusteita. Kaikki muu konsolisotiminen, PC-herrarotumeininki sun muu vastaava on tämän jälkeen ehdottoman kiellettyä kaikkialla muualla, ml. uutis- ja arvostelukommentit. Nykyinen 8. sukupolven konsolien ketju ja Monialustapelien vertailuketju säilyvät nykyisillä paikoillaan, eli uusi alue starttaa täysin tyhjästä.

Puolen vuoden päästä arvioidaan koko johtoryhmän kera, onko uusilla linjauksilla ollut toivotunlaista vaikutusta niin kävijämääriin kuin keskusteluaktiivisuuteenkin. Lisäksi arvioidaan, tarvitaanko lisää moderaattoreita ja millä aikataululla.

Olkoot uudet tuulet suotuisat niin käyttäjille kuin moderaattoreillekin.

PS. Koska tavalliset käyttäjät eivät voi tähän ketjuun mitään kirjoittaa, kommentit, palautteet ja muut mietteet voi kirjoittaa yleiseen moderointipalautekeskusteluun.
 
Status
Uusia vastauksia ei voi lisätä.
Ylös Bottom