NHL 22

Cyrus1

Well-Known Member
Mitkä taktiikat sulla on oikein käytössä.
En ainakaan itse antais bottejen pelaa ylimpänä koska silloinhan siin kävjuuri noin et ne vaan kieputetaan kahville ja jäät yksin maalille.
Protect the net jne. Tämä on ihan ongelma tekoälyssä. Se ei usein osaa pelata aluepeliä, vaan valitsee jonkun hyökkäävän pelaajan ja magneetin lailla hakeutuu sen iholle, jättäen pelaajan yksin maalin edustalle. Näitä virheitä tekoäly tekee jatkuvasti, myös 5v5 pelissä. Ilmiselvä maali tulossa, mutta maalin tolpalla oleva botti lähtee jahtaamaan maalin edustalta vähän peräytyvää hyökkääjää (tai vaikka maalin taakse menevää hyökkääjää, ihan vihoviimeinen asia jota botin tulisi KOSKAAN tehdä tässä pelissä), jättäen maalin edustan aivan vapaaksi. Taktiikoilla ei merkitystä, protect the net + collapsing ja sama tapahtuu. Koska tekoäly on koodattu päin helvettiä. Se ei ole "aware" tilanteesta, vaan seuraa orjallisesti milloin mitäkin impulssia, aivan välittämättä tilanteesta, joka vallitsee kentällä. On se vaihtoon lähtö kesken alivoiman, vastustajan päähän täysillä rushiminen vaihtoaitiosta kun vastustaja on jo täysillä tulossa kohti omaa maalia, 3v5 tilanteessa maalinedustan hylkääminen jonkun pelitilanteeseen täysin merkityksettömän pelaajan jahtaamisen vuoksi, siniviivalta lähtö puolustajana jonnekin toiselle puolelle hyökkäysaluetta (usein jonnekin maalin edustalle lähtee vaeltamaan kuin joku zombie!) jotta siniviiva on täysin haavoittuva niin syöttämisen kannalta kuin kiekon menetyksen kannalta. Tai loputtomia muita esimerkkejä.
 
Viimeksi muokattu:

Cyrus1

Well-Known Member
Lisätään vielä ilmiselvä: tekoäly ei todella usein ymmärrä, missä kiekko menee. Seuratkaapa pelaajia niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Se tekee jatkuvasti ratkaisuja, jossa se on ikään kuin ulkona pelistä, pelaamassa jossain fantasiamaailmassa. Karvaustilanteet ovat aina yhtä koomisia. Vastustaja on vaihtanut pelin suuntaa vasemmasta laidasta oikeaan kaksi sekuntia sitten, ja sieltä oikeasta laidasta edelleen viipottaa kohti vasenta laitaa autuaan tietämättömänä tilanteesta kaikki bottisi, sinä ainoana liikut kohti peliä. Usein tekevät vielä oikein sellaisia itsemurha-rusheja täydellä teholla, jotta ovat vielä enemmän pihalla.

Lisäksi, on aivan helvetillisen naurettavaa, että botit eivät osaa mennä noukkimaan kiekkoa metrin päästä. Tämä on sinänsä hyvä ominaisuus: pelaajan pitäisi aktiivisesti itse pelata peliä. Valitettavasti tämä rikotaan sillä, että pelaajanvaihto on niin päin helvettiä toteutettu. Usein kun haluat vaihtaa pelaajan siihen kiekon viereen, et saa sitä käyttöön tai se tulee viiveellä. Lisäksi usein juuri ennen kuin ehdit vaihtaa pelaajan käyttöön, on botti tehnyt täysin järjettömän liikkeen POISpäin kiekosta (miksi vitussa se botti ei voi ymmärtää sen vertaa, että jäisi edes kiekon viereen, kun on kymmenen metrin säteellä ainoa pelaaja lähellä kiekkoa) , ja kun otat pelaajan haltuun, on animaatio ja fysiikat menossa väärään suuntaan, jolloin sinulla menee kaksi sekuntia saada pelaaja liikkumaan kohti kiekkoa ja sillä aikaa joku muu tulee jo noukkimaan kiekon.
 

HerraNenä

Well-Known Member
Pystyy kyllä allekirjoittamaan kaikki Cyrusin esilletuomat asiat. Uskomatonta, että ovat kyenneet vielä viimevuotisestakin painoksesta heikentämään tekoälyä. Lisäisin tuohon vielä sen, että kun olet hyökkäysalueella, botit hakeutuvat poikkeuksetta staattisten puolustajien taakse, jolloin et tietenkään heille voi syöttää. Nerokasta. Siinähän sitten pyörit parhaasi mukaan etsimässä olematonta syöttöpaikkaa.

Tämä korostuu vielä Squad battleja jauhaessa, etenkin korkeimmalla vaikeustasolla. Ja entäs maalivahdit? Itsellä kävi "tuuri" ja tuli heti HUT-uran alkuun paketista Vasilevski, jonka suurin vahvuus numeroiden valossa pitäisi olla Rebound control. Noh, lähes jokaisen maalille heitetyn roiskaisun hän onnistuu pudottamaan eteensä jääden tuijottamaan avuttomana kiekkoa, kunnes joku vastustajista sen siitä siirtää maaliin. Hieman turhauttavaa.

Tosin pääasiassa tulee pelattua online versusta emännän kanssa, niin ei tule liikaa hermoja menetettyä. Tosin kyllähän tuollakin välillä ärräpäät ja voi jeesukset lentelevät. :D

Mielellään tätä silti pelaa, parasta sitten 2014 -version.
 

Cyrus1

Well-Known Member
Kyllä, tuo staattisten puolustajien taakse meneminen on ja naurettava juttu, sitä tulee kiroiltua joka ottelussa monta kertaa. Itse asiassa: suht usein tässä vastustaja tekee karmeita maaleja peränurkasta kahden puolustajan läpi takatolpalle syötöllä (tätä oikeasti tapahtuu, kun vaan jaksaa tarpeeksi pakottaa), mutta taas oikeasti ansaituissa tilanteissa, joissa olet pelannut hyvän hyökkäyksen tai karvauksen ja tiimikaverisi pitäisi ottaa pari potkua sivuun, jotta saisit iskeä tyhjään maaliin, tämä hakeutuukin vastustajan bottipuolustajan iholle tai esim KESKELLE maalia suoraan molarin SYLIIN, ja tilanne menee sinne.

Yksi rasittavimpia juttuja on minusta se, että botit eivät osaa priorisoida oman pään suojelua silloin, kun sille olisi aihetta. Usein tulee täysin keinotekoisia helppoja tilanteita vastustajalle, kun botit olettavat hallinnan säilyvän sinulla, vaikka meneillään on taistelu kiekosta joka päättyessä huonosti soi heti omissa. Samoin ne usein luistelevat KENTÄN HALKI (ei siis pituussuunnassa, vaan vaakasuoraan) KOHTI KIEKKOA, samalla kun kiekko jo menee täyttä vauhtia pituussuunnassa kohti omaa maalia ja päätyvät loppujen lopuksi 10 metriä kiekon taakse toimettomina ja sekaisin, kun vastustajalla ylivoimahyökkäys tämän sekoilun ansiosta. Näistä tilanteista saa ilmaisia paikkoja niin etteivät ne oikeasti ole ansaittuja. Pieni huolimaton virhe harmittomassa kohtaa josta pitäisi olla ihan normaali puolustuspelaaminen käynnisttävissä ja kuitenkin omissa kolisee kun botit sinkoilevat minne sattuu, eivät polje täydellä vauhdilla alas, pelaajanvaihto heittelee neljä vaihtoehtoa ennen sitä oikeaa ja takakulmalla se tyyppi tekee sen ainoan maalin, joka on täysin automatisoitu tapahtuma ja jonka keskinkertaisinkin pelaaja osaa toteuttaa.

Oikeasti, tekoäly on niin totaalisen rikki niin monella osa-alueella, ettei voi uskoa. Ja tosiaan uskomatonta, että ovat oikeasti onnistuneet HUONONTAMAAN tekoälyä. Yksi pahimpia huononnuksia ovat nuo puolustajien sekoilut hyökkäysalueella. Jumalauta jos on shoot ja hold the line maksimilla strategioista, niin silloin ei pyöritä ympäri kenttää, mennä juuri silloin pois laidasta kun laidassa kamppailu kiekosta JNEJNE, vaan PIDETÄÄN SE LINJA. Mikä vittu siinä on niin vaikeaa? Joo, tuossa metrin päässä on kamppailu kiekosta, jos vastustaja saa kiekon ja minä en ole tässä, vastustajalla on suora linja meidän maalille yksin läpi. Mitäs teen tässä tilanteessa? No lähden tietenkin vastustajan maalille, kyllä se tyyppi tuosta laidasta voittaa kaksinkamppailun ja syöttää kiekon minulle tuonne kahdeksan tyypin keskelle ja teen sieltä maalin.

Ja silti samaan aikaan, tämä on tosiaan todella viihdyttävä peli ja monella tapaa parasta vuosiin.

Edit: Samoin hyökkäykseen lähdöissä on naurettavaa se, että botit on ohjelmoitu ORJALLISESTI noudattamaan omaa pelipaikkaansa, eivätkä ne osaa tehdä arviota tilanteesta. "Jos minä olen sentteri, en osaa ottaa kiekkoa haltuun oikeaan laitaan syötettäessä avaussyöttöä samalla tavalla kuin oikean laidan laituri osaa, koska minun pitää nyt heti lähteä keskelle kenttää kun minähän olen sentteri. Vaikka olenkin tässä kahden metrin päässä ja saisimme helpon hyökkäyksen aikaan, kun ottaisin syötön tässä vastaan, en sitä tee, koska syöttö tulee kohti oikeaa laitaa ja enhän minä ole oikean laidan laituri". - - > Tööt, ICING.
 
Viimeksi muokattu:

DestiZ

Well-Known Member

loistavaa viikon päästä saadaan tämä, omasta mielestäni jopa paras uudistus viihdoin änäriin, Varsinki kun olen pelannut änäreitä Truesim slidereilla, mutta en ole koskaan jaksannut muokata pelaajia sen mukaan, (koska se edellyttää joka ikisen pelaajan muokkaamista)niin nyt saan Truesim sliderit sekä rosterit ladattua :), Truesim tarkoittaa siis sitä että, annat koneen pelata puolestasi pelit ja pelit pelataan/katsotaan Truebroadcast kuvakulmasta.

tässä on kuulkaa kovasti potentiaalia vaikka mihin :), Rosteri muokkasilla kun jos sen tekee tarpeeks hyvin se myös vaikuttaa merkittävästi myös Gameplayhin, todennäköisesti saadaan myös U20/olympiarosterit/mm-kisa rosterit ja ehkä jopa liiga/KHL rosterit yms
 
Viimeksi muokattu:

DestiZ

Well-Known MemberTätä mä tarkoitin sillä että tuo Roster Sharing tulee olemaan tosi iso juttu, joku tyyppi on jo tehnyt 700 pelaajan vintage rosterin missä on kaikki Datsyukit, Selänteet, Forsbergit sun muut. Ja joku väsäilee tällä hetkellä rosteria joka sisältää joka ikisen pelaajan reworkin nykyajan pelaaja rostereista ja 2 vuoden accurate draft pelaajat yms, (huhujen mukaan hän on käyttänyt siihen jo yli 100 tuntia) :)

Tulee kyllä niin nostalgisia fiiliksiä kun nhl 2004-2007 aikoihin sitä juuri pelasi NHLgamerin versus turnauksia, kovalla menestyksellä :)
 
Viimeksi muokattu:

Omenanraato

Well-Known Member
Siirryin nyt itsekin tuohon autenttinen lähetys kameraan ja alun shokin jälkeen täytyy sanoa, että onhan tuossa aivan eri fiilis. Kuin pelaisi ihan eri peliä. TaI pikemminkin katsoisi jääkiekkoa.
 

Cyrus1

Well-Known Member
Tein ihan nopean videon Rocket League klippejä läpikäydessä. Tavallaan tämä ensimmäinen klippi jo itsessään kertoo kaiken tarpeellisen tekoälystä: sillä ei ole älyä. Aion kuitenkin myöhemmin tehdä jaksamisen mukaan pidemmän videon, jossa useampia esimerkkejä. Onneksi hokasin nyt nuo teksti overlayt sharefactoryssä, niillä saa helposti tehtyä näitä nopeasti.

 

Cyrus1

Well-Known Member
Tässä omat 2 senttiä tekoälyttömyyteen
Eikä ollut ensimmäinen kerta..


Joo näitähän itse asiassa tapahtuu niin paljon, niihin on niin turtunut, että ne tuntuvat normaalilta osalta peliä enkä ole sen vuoksi edes muistanut ottaa noista klippejä talteen. Tosiaan todella isoa korjausta tarvisi.
 

DestiZ

Well-Known Member18.00 saadaan sitten vihdoin se Roster sharing :), ai että! :), siellä on kymmeniä rostereita jo sitten valmiina porukalla mitä vähän tarkkailin löytyy Aron kiviharjut, Matvei Mitchkovit ja vaikka ketä :), Draftit nousee ihan uusin svääreihin kun lähes jokainen pelaaja on handcrafted
 

DestiZ

Well-Known MemberSaadanki ihan EA:lta IIHF Expansion ensi vuonna Änäriin, Junior rosterit varmaan joku väsäilee jo tässä kuussa., mutta tuossa varmaan tulee kaikkea muutakin kivaa Rostereiden lisäksi.
 
Viimeksi muokattu:

HerraNenä

Well-Known Member
Oho siellä on hutissa tarjolla ilmainen 88ovr Matthews. Juuri ja juuri mahtuu kokoonpanoon, olisi nyt ollut mieluummin vaikka McDavid, kuin tuollainen väsynyt viiksi-hipsteri. :)
 

Fudgehog

Active Member
Luojan kiitos, uusi päivitys korjasi viimein tuon aloituksen jälkeisen ruudunpäivityksen tippumisen. Nyt pystyy peliä vihdoin pelaamaan Pleikkari 5:lla ilman että joka aloituksen jälkeen peli on käytännössä pelikelvoton jokusen sekunnin ajan.
 

Mathael

Well-Known Member
Onko nyt niin et xbox series versiolla ei pysty pelaan xbox onen version omaavia pelaajia vastaan ? meinaan niin vähän on pelaajia series versiolla et ei oikein meinaa löytää vastuksia. No laitoin nyt sit onen versionkin lataukseen kun hommasin sen version missä tulee mukana series ja one versio. Oli storessa 50% alessa. Mites se menee PS5 ja PS4 version kanssa et pystyykö pelaan keskenään ?
 
Ylös Bottom