NHL-jääkiekko

IlpoNuokko

Well-Known Member
Mikäli Colorado vie edes toisen kahdesta seuraavasta vieraspelistä nimiinsä, lienee Stanley Cupin koti Denverissä 21 vuoden tauon jälkeen. Näillä otteilla ei todellakaan millään vääryydellä. Vielä on toki ne Tampassa pelattavat kaksi peliä suuntaa antamassa.
Lainataan jälleen omaa viestiä. Colorado Avalanche ryösti neljännen pelin nimiinsä juuri päättyneessä ottelussa. Tampan kotiluolassa pelattu ottelu päättyi ensimmäisessä jatkoerässä Coloradon voittoon lukemin 3-2. Ratkaisijana loukkaantumisensa jälkeen tähän otteluun paluun tehnut Nazem Kadri puolittaisesta läpiajosta. Suomen oma Artturi Lehkonen sai voittomaaliin syöttöpisteen. Myös Rantaselle yksi syöttöpiste plakkariin ottelusta.

Nyt Stanley Cupiin vaaditaan Tampa Baylta pientä ihmettä. Tilanne 1-3 vastustajalle ja seuraavassa vierasottelussa vaaditaan ryöstöä. Tampa on toki noussut aiemminkin pahoista paikoista voittoihin.

Oma etukäteisveikkaus näyttäisi vaihteeksi menevän pieleen. Toki isona plussana Avalanchen mahdollisen mestaruuden myötä saataisiin uusia suomalaisia Stanley Cup -voittajia.


E
Kirjoitusvirheitä korjattu.
 
Viimeksi muokattu:

gherbaru

Well-Known Member
Kyllä, 6 pelaajaa jäällä voittomaalin aikaa. Kammottava moka tuomareilta, mut näitä sattuu.
Twitterissä kuvaa aiheesta.

Ilta-Sanomista lainattua:

"Tilanteen tekee vieläkin erikoisemmaksi sen, että myös NHL:n virallisessa ottelupöytäkirjassa Coloradolle on merkitty kuusi kenttäpelaajaa, kun kiekko meni maaliin.

NHL on korjannut verkkosivujen pöytäkirjaan vain viisi pelaajaa, mutta tulostettuun versioon niitä jäi kuusi."
 

IlpoNuokko

Well-Known Member
Kyllä, 6 pelaajaa jäällä voittomaalin aikaa. Kammottava moka tuomareilta, mut näitä sattuu.
Twitterissä kuvaa aiheesta.
Näköjään on tapahtunut oikeusmurha. Itse lopetin katselun heti kun ottelu ratkesi. En siis seurannut lehdistötilaisuuksia ym.


Tässä Twiitissä tilanne näkyy jopa selkeämpänä (toki Byram on omalla puolustusalueellaan, joten häntä ei kuvakaappauksessa näy).
 

IlpoNuokko

Well-Known Member

Stop the press! Tampa Bay Lightning onnistui hakemaan ryöstön viidennessä ottelussa Colorado Avalanchen kotiluolassa lukemin 3-2. Seuraava matsi siis jälleen Tampassa. Tuoksuuko ilmassa jopa game 7? Se pelattaisiin Denverissä.

Darcy Kuemper Coloradon maalinsuulla ei todellakaan vakuuttanut viidennessä ottelussa. Ensimmäinen maali meni täysin hänen piikkiinsä. Maalivahdin ei parane päästää lähes jokaisessa ottelussa yhtä tai kahta helppoa maalia. Vasilevskilläkin on ollut heikompia matseja välillä (helpohkosti toki lirahti hänellekin vitospelissä), mutta lopulta hän on tarpeen tullen pelannut upeasti. Viime yön torjunnat: Vasilevski 35/37 & Kuemper 26/29.

Conn Smythe -palkintoa miettiessä, itselleni on muotoutunut kolme mahdollista ehdokasta.

Avalanchen voittaessa, ehdokkaani on Norris Trophyn runkosarjassa voittanut puolustajatähti Cale Makar. Hän on nakutellut 19:ssä ottelussa pisteet 8+21=29. Viime yönäkin hän oli mukana joukkueensa molemmissa osumissa.

Tampan mahdollisen voiton myötä, pitäisin vahvimpina ehdokkaina maalivahti Andrei Vasilevskia (14 W, 2.54, 92,1 %) ja laituri Nikita Kucherovia (22. 8+19=27). Vasilevskin tilastot eivät toki varsinaisesti häikäise. Mutta edellisessäkin pelissä mies seisoi päällään, juuri silloin kun oli pakko. Tampahan pelasi kuilun reunalla. Voitto oli ainoa mahdollisuus. Kucherov on myöskin pelannut aivan suvereeneilla otteilla koko kevään.

Pistepörssin puolella Edmontonin tehokaksikko on edelleen kärjessä. On hyvin mahdollista, että duo on siellä myös kauden päättyessä.
Koodi:
Pudotuspelien pistepörssi
1. McDavid  (EDM) | 16. 10+23=33 | +15
2. Draisaitl (EDM) | 16. 7+25=32 | +4
3. Makar   (COL) | 19. 8+21=29 | +8
4. Kucherov (TBL) | 22. 8+19=27 | +6
5. Rantanen (COL) | 19. 5+20=25 | +2
 

IlpoNuokko

Well-Known Member

Niin vain Colorado Avanlanche haki vierasvoiton Tampa Bay Lightningin kotiluolasta luvuin 2-1. Stanley Cup siis matkaa 21 vuoden jälkeen Denveriin! Ratkaisupelissä loisti finaaleissa hieman pimentoon jäänyt Nathan macKinnon. Hän oli mukana molemmissa joukkueensa maaleissa.

Voittomaalin teki jälleen ratkaisupeleissä isoja maaleja tekevä Artturi Lehkonen. Myös Mikko Rantaselle ensimmäinen SC -voitto. Onhan tämä mahtavaa! Valitettavasti Justus Annusen nimeä pokaalin kyljestä ei taida löytyä. Miehen ottelumäärä ei yksinkertaisesti riittänyt.

Corey Perry on nyt historiallisesti(?) hävinnyt finaalit kolmena peräkkäisenä vuotena ja joka kerta eri joukkueessa. Aikamoisen huono tuuri. Toki mies voitti himoitun palkinnon yhdessä Selänteen kanssa vuonna 2007.

Tämän kevään Conn Smythe matkasi vähemmän yllättäen Cale Makarille.

Pudotuspelien pistepörssin voitti melko vähäisestä pelimäärästä huolimatta Connor McDavid.
 

Fabre#4

Well-Known Member
Kiitokset Colorado Avalanchelle NHL:n 'mielenkiintoisuuden' palauttamisesta. Iloisella ja laajamateriaalisella hyökkäyspelillä voittoon ja mestaruuteen ja 'uusi' mestari pokaalin kylkeen. Samalla pari uutta suomalaisnimeä kaiverretaan myös kylkeen. Artturi Lehkonen ei ehkä paistattele runkosarjan pistepörssin kärkipäässä, mutta osaa tehdä tärkeitä maaleja silloin, kun ratkotaan ultimaattisia voittajia. Connor McDavidilta sitten lisätietoja siitä, montako mestaruutta niillä isoilla runkosarjapisteillä ollaan voitettu. Mikko Rantaselta sitten vastaavasti erittäin laadukasta peliä läpi kauden, niin runkosarjassa kuin ratkaisupeleissäkin.

Tähän on hyvä 'lopettaa' kausi, vaikka kohtahan sopimusmarkkinat ja drafti ovat jo ovella. Sama juttu se on NBA:n puolellakin: vaikka pelit hetkeksi loppuivat, niin silti jatkuvasti tapahtuu jotain ja huhutaan ties mitä siirtoja ja pelaajakauppoja. Se onkin näiden ammattilaissarjojen hienoin puoli: käytännössä ei yhtään tylsää hetkeä.
 
Connor McDavidilta sitten lisätietoja siitä, montako mestaruutta niillä isoilla runkosarjapisteillä ollaan voitettu.

Miten tää liitty mitenkään Tampa - Colorado finaalisarjaan ? :oops: Ei niitä mestaruuksia ilman pisteitäkään voiteta. Kaveri voittaa runkosarjan ja playoffien pistepörssin ja on plussalla +28 ja +15 mutta oli sit vissiin McDavidin vika ettei Edmonton voittanut Stanley Cupia.
 

Fabre#4

Well-Known Member
Miten tää liitty mitenkään Tampa - Colorado finaalisarjaan ? :oops: Ei niitä mestaruuksia ilman pisteitäkään voiteta. Kaveri voittaa runkosarjan ja playoffien pistepörssin ja on plussalla +28 ja +15 mutta oli sit vissiin McDavidin vika ettei Edmonton voittanut Stanley Cupia.
Se oli vain varsin neutraali toteamus siihen, etteivät kovat runkosarjatehot yleensä pudotuspeleissä juurikaan merkitse mitään. Yleensä pudotuspeleissä sitten ihan eri pelaajat ovat tekemässä niitä ratkaisevia maaleja ja suorituksia. Lehkonen on aika hyvä esimerkki siitä kahtena keväänä peräkkäin ja jopa eri joukkueiden riveissä.

McDavid on eittämättä yksilönä paras tässä vaiheessa, ehkäpä jopa 'sukupolvensa paras pelaaja', mutta legendojen joukkoon pääsee vain voittamalla. Tuleeko hänestä koskaan voittajaa, sen vain aika näyttää. Toivottavasti hänestä voittaja tulee, koska muutoin hänen henkilökohtaiset pisteensä näyttäytyvät aika 'tyhjinä'. 'Edellisen sukupolven' paras pelaaja lienee Sidney Crosby ja hän eittämättä ja todistetusti on voittaja.
 
etteivät kovat runkosarjatehot yleensä pudotuspeleissä juurikaan merkitse mitään.
No eihän ne tietenkään merkitse, mutta McDavid teki myös playoffeissa kovat pisteet. Se on vaan aika vaikea voittaa jos puolustus ja maalivahtipeli on aika heikkoa. Uskaltaisin väittää että jos McDavidin tilalle tuohon joukkueeseen iskettäisiin Crosby tai Lehkonen, ei kumpikaan olisi kannua nostellut tänä vuonna, vaikka olisivat miten voittaja-ainesta.
mutta legendojen joukkoon pääsee vain voittamalla.
Sanoisin vielä että jos McDavid nousisi urallaan kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen (mitä en usko että tapahtuu) mutta ei voittaisi kertaakaan Stanley Cupia, laskisin hänet kyllä legendojen joukkoon.
 
Viimeksi muokattu:

IlpoNuokko

Well-Known Member
Connor McDavid veti kyllä henkilökohtaisesti sekä runkosarjan että pudotuspelit aivan suvereeneilla otteilla. Johti joukkoja esimerkillään koko kauden hamaan loppuun saakka. Oilersin runkosarjasijoitus oli muuten tällä kaudella kymmenes. Aika yläkanttiin tiimi siis veti kun pääsi sentään neljän parhaan joukkoon. Tuleva mestari muuten pudotti Oilersin jatkosta konferenssifinaalivaiheessa. Ei Oilers sentään aivan paskasti vetänyt, vai mitä @Fabre#4?

Onhan näitä esimerkkejä historiastakin. Eli runkosarjassa vedetään piste-/maalipörssissä kärjen tuntumassa ja siltikin Stanley Cup jää saavuttamatta. Esimerkkejä löytyy runsaasti: Marcel Dionne, Peter Stastny, Darryl Sittler, Pat LaFontaine, Jeremy Roenick, Dale Hawerchuk, Mike Gartner, Adam Oates, Pierre Turgeon, Cam Neely, Phil Housley, Paul Kariya, Pavel Bure sekä nykypelaajista vaikkapa Joe Thornton ja Erik Karlsson. Tähän vielä päälle lukuisat huippumaalivahdit. Esimerkiksi se joukkue voi vain olla niin huono, ettei päätyyn saakka ole mitään mahdollisuutta vetää tai palaset eivät muuten loksahda kohdilleen. Harvemmin pelaaja sentään yksinään vie joukkuettaan aina Stanley Cupiin saakka.

Esimerkiksi sellaiset pelaajat kuin Wayne Gretzky ja Mario Lemieux maksoivat useiden kausien ajan oppirahojaan huonoissa ja hiljalleen varausvuorojen ja pelaajakauppojen kautta kehittyvissä joukkueissa.

Wayne Gretzky hallitsi pistepörssiä ajoittain jopa täysin suvereenisti kahdeksan ensimmäistä kauttaan. Edmonton Oilersin ensimmäinen mestaruus tuli Gretzkyn viidennellä kaudella. Kahdella ensimmäisellä kaudella Oilers oli vieläpä melko keskinkertainen joukkue.

Vastaavasti Mario Lemieux pelasi uransa alun suorastaan surkeassa joukkueessa sijoittuen itse pistepörssissä usein kärkeen tai vähintäänkin kärjen tuntumaan. Pittsburgh Penguins vei ensimmäisen Stanley Cupin vasta Lemieux'n seitsemännellä kaudella.

Annetaan siis Connor McDavidille ja Edmonton Oilersille aikaa marinoitua mestareiksi. Uskoisin, että muutaman vuoden sisään se tapahtuu. Nyt miehellä on takanaan seitsemän kautta melkoisen keskinkertaisessa joukkueessa. Oilersin paras runkosarjasijoitus McDavidin aikakaudella on muuten ollut kahdeksas ja keskimäärin vasta 17:s. Se ei ole ollut missään vaiheessa lähellekään mikään mestarikandidaatti tähän mennessä.

Tässäpä vielä Oilersin runkosarjasijoitukset McDavidin aikakaudella:
Koodi:
2015-16: 29.
2016-17: 8.
2017-18: 23.
2018-19: 25.
2019-20: 12.
2020-21: 11.
2021-22: 10.
 

payjay83

Well-Known Member
Voi mennä edmontonilla vaikeaksi kasata hyvä joukkue kun ei siinä oo onnistunut draisaitl'n käytännössä ilmaiseksi pelaamisen aikana (tasoon nähden) ja sitten annetaan Nurselle 9,25 miljoonan cap Hit sopimus. Vähintään 3 miljoonaa on liikaa tuossa. Maalivahtia ne eniten tarvii. On kuitenkin ihan ok joukkue mutta kohta se joukkue on saatava kasaan jos Draisaitl'n kanssa se mestaruus halutaan.
 

IlpoNuokko

Well-Known Member
Voi mennä edmontonilla vaikeaksi kasata hyvä joukkue kun ei siinä oo onnistunut draisaitl'n käytännössä ilmaiseksi pelaamisen aikana (tasoon nähden)
Draisaitlin sopimusta on tosiaan enää kolme kautta jäljellä. Kyllähän Oilers otti hänen kanssaan aikamoisen riskin aikoinaan (8 vuotta, cap hit 8,5 m$). Tässä maksettiin tulevasta mahdollisesta talentista. Tuossa vaiheessa Draisaitlilla oli kaksi kautta takanaan (51 & 77 pistettä). Uuden sopimuksen ensimmäinen kausi menikin sitten heikommin kuin toinen (jäi 70 pisteeseen). Tuossa vaiheessa moni saattoikin yskiä jopa ylisuuren sopimuksen vuoksi. Nämä jättisopimukset ovat lähes aina enemmän tai vähemmän riskejä. Nyt jälkiviisaasti voidaan todeta riskin tuottaneen tulosta.

Toki hyökkäyspäähänkin on tullut piristystä esimerkiksi Evander Kanen muodossa.

ja sitten annetaan Nurselle 9,25 miljoonan cap Hit sopimus. Vähintään 3 miljoonaa on liikaa tuossa.
Ainahan voidaan pohtia mikä on sopiva määrä rahaa liigan top 20-30 -puolustajalle. Kuudella miljoonalla (tai alle) taalallahan ei välttämättä sellaista saa.

Maalivahtia ne eniten tarvii. On kuitenkin ihan ok joukkue mutta kohta se joukkue on saatava kasaan jos Draisaitl'n kanssa se mestaruus halutaan.
Totta kai Edmontonin suurin ongelma oli viime kaudella maalinsuulla ja toki puolustuksessa muutenkin. Kaksikko Smith-Koskinen ei pelannut maalilla aivan vaadittavalla tasolla. Nuori Stuart Skinner toki väläytteli viime kaudella lupaavasti. Ties vaikka tässä olisi tulevaisuuden franchise-maalivahti.

Hyökkäyspäässä ongelmia on toki hieman leveyden suhteen, mutta silti joukkue teki maaleja seitsemänneksi eniten koko liigassa. Päästetyissä maaleissa joukkue olikin sitten vasta 16:s.
 
Ylös Bottom