NHL-jääkiekko

Vastaus: NHL-jääkiekko

NHL.com on julkistanut kaikkien aikojen kymmenen kovinta joukkuetta. Kaikki joukkueet ovat tietenkin Stanley Cup-mestareita. Äänestyksen suoritti suuri yleisö eli fanit, joten mutinat lienevät turhia. Toki esimerkiksi kärkikolmikon keskinen järjestys voisi olla toinenkin eikä silti tulisi suurempaa jupinaa mistään. Toisaalta voidaan miettiä myös huippujoukkueita kauempaakin menneisyydestä. Voittihan mm. Montreal Canadiens ennätykselliset viisi (5!) peräkkäistä Stanley Cupia 1956-60. Joukkue pysyi tuona aikana vieläpä rosteriltaan pääasiassa samana, joten lieneekö tässä jopa oikeasti se paras ryhmä kautta aikojen? Toisaalta voidaan käyttää Veikko Vennamon aikoinaan lanseeraamaa fraasia: Kyllä kansa tietää. Kahta kolmesta kärkijoukkueesta muuten valmensi eräs 9-kertainen Stanley Cup-voittaja Scotty Bowman (Canadiens -77 & Penguins -92). Kaikkiaan kymmenen kärkeen mahtui peräti viisi Bowmanin valmentamaa joukkuetta (edellisten lisäksi Canadiens -78 sekä Red Wings -98 ja -02). Lisäksi neljää kärkikymmenikön joukkuetta valmensi tietenkin Oilersin peräsimestä tuttu Glen Sather. Ainoa muu valmentaja em. lisäksi oli Islandersin keväällä 1983 neljättä kertaa peräkkäin mestariksi luotsannut Al Arbour.


Mutta sitten asiaan. Keskityn tekstissäni kärkikolmikkoon, vaikka listaankin tähän koko kymmenen kärjen:

10.) 2001-02 Detroit Red Wings
9.) 1983-84 Edmonton Oilers
8.) 1977-78 Montreal Canadiens
7.) 1982-83 New York Islanders
6.) 1997-98 Detroit Red Wings
5.) 1986-87 Edmonton Oilers
4.) 1987-88 Edmonton Oilers


3.) 1976-77 Montreal Canadiens

Tätä joukkuetta pidetään yleisesti jopa kaikkien aikojen parhaana joukkueena. Runkosarjassa joukkue takoi peräti 132 pistettä (60 W | 8 L | 12 T), joka on edelleen liigan ennätys. Canadiens ei hävinnyt runkosarjassa kertaakaan kahta peliä putkeen. Joukkue teki maaleja reilusti yli puolet enemmän (387) kuin päästi omiin (171). Runkosarjassa joukkue hävisi kotonaan ainoastaan kerran (Boston Bruinsia vastaan).

Yksilöpuolella pistepörssin sijat 1 ja 3 menivät Canadiensin pelaajille. Guy Lafleur voitti pörssin pistein 56+80=136. Toisen sijan vei nimiinsä Marcel Dionne (122 p.) ennen kolmanneksi tullutta Steve Shuttia (60+45=105). Steve Shutt voitti maalipörssin ja Lafleur oli toinen. Tehopörssin puolella Canadiens miehitti viisi kärkisijaa puolustajalegenda Larry Robinsonin (+120). Muut neljä kärkisijaa: Lafleur (+89), Shutt (+88), Serge Savard (+79) sekä Jacques Lemaire (+70).

Maalivahdit olivat Ken Dryden ja Michel Larocque, joista jälkimmäinen oli kärjessä päästettyjen maalien keskiarvossa (2,09). Dryden oli toisena (2,14). Voitoissa (41) ja nollapeleissä (10) Dryden olikin koko NHL:n kiistaton ykkönen.

Pudotuspeleissä joukkue eteni mestaruuteen saakka häviten matkan varrella vain kahdesti. Joukkue hoiteli ensimmäisellä kierroksella Bluesin 4-0, konferenssifinaaleissa Islandersin 4-2 ja finaaleissa Bruinsin puhtaasti 4-0. Tuohon aikaan mestaruuteen riitti pudotuspeleissä 12 voittoa nykyisen 16 sijaan.


Stanley Cupin lisäksi joukkueeseen sateli palkintoja yksilöpuolella:

Guy Lafleur: Hart Trophy, Art Ross Trophy, Conn Smythe Trophy, Lester B. Pearson Award

Larry Robinson: Norris Trophy

Ken Dryden & Michel Larocque: Vezina Trophy (tuohon aikaan palkinto meni suoraan vähiten maaleja päästäneen joukkueen maalivahd(e)ille)

Scotty Bowman: Jack Adams Award


Ykköstahdistökentälliseen mahtui peräti neljä Canadiens-pelaajaa:

Ken Dryden (G), Larry Robinson (D), Guy Lafleur (RW) ja Steve Shutt (LW)


Joukkueen rosteri:
https://www.nhl.com/canadiens/roster/1976


2.) 1991-92 Pittsburgh Penguins

Tosin kuin kolmanneksi tullut Montreal Canadiensin 70-luvun kokoonpano, Penguinsin runkosarja kauden 1991-92 osalta ei ollut kovinkaan vahva. Joukkue keräsi runkosarjassa 89 pistettä (39 W | 32 L | 9 T). Osasyynä oli Mario Lemiux, joka oli selkävaivojen vuoksi sivussa 16 pelistä. Tästäkin huolimatta hän voitti pistepörssin (44+87=131) kahdeksan pisteen erolla toiseksi tulleeseen joukkuetoveri Kevin Stevensiin (54+69=123).

Pudotuspeleissä Penguins kokosi itsensä upeasti. Heti avauskierroksella joukkue oli vaikeuksissa Capitalsin kanssa. Pittsburgh oli sarjan otteluissa tappiolla jo 0-2 ja 1-3, mutta nousi mahtavasti 4-3 -voittoon. Lemieux teki sarjan seitsemässä pelissä vaatimattomat pisteet 7+10=17. Toisella kierroksella kaatui Rangers 4-2. Sarjan toisessa ottelussa Rangersin Adam Graves huitoi todella rumasti mailallaan Lemieux'n käden tohjoksi. Lemieux palasi kaikaloon konferenssifinaaleissa Bruinsia vastaan. Bruins kaatui 4-0 ja Lemieux teki pelaamissaan kolmessa ottelussa pisteet 4+4=8. Finaaleissa vastaan luisteli Blackhawks, joka kaatui Penguinsille suoraan neljässä ottelussa. Penguinsille toinen peräkkäinen Stanley Cup. Lemieux'n saldo finaaleissa oli 5+2=7.

Pudotuspelien pistepörssin ylivoimainen voitto (ja samalla Conn Smythe) meni Super-Mariolle. 15 peliin syntyivät pisteet 16+18=34. Häneltä jäi väliin kuusi ottelua ja uskoisin että Reggie Leachin ja Jari Kurrin pudotuspelien yhden kauden maaliennätys (19) olisi ollut Marion käsittelyssä paperia. Puhtaasti tasaisella matematiikalla hän olisi ollut 22 maalin tahdissa. Kiitos, Adam Graves...
Pudotuspelien pistepörssin neljä kärkisijaa meni Pittsburghin pelaajille.


Mario Lemieux: Art Ross Trophy, Conn Smythe Trophy


Tähdistökentällisiin pääsivät ainoastaan Kevin Stevens (1. kenttä: LW) ja Mario Lemieux (2. kenttä: C). Mielestäni tässä ryöstettiin Super-Mariolta ykköskentän paikka. Ykköskentän sentterin paikka meni Mark Messierille, joka oli pistepörssin kuudes 107 pisteellään.


Joukkueen rosteri:
https://www.nhl.com/penguins/roster/1991


1.) 1984-85 Edmonton Oilers

Wayne Gretzky ei jättänyt kenellekään epäilyksen murustakaan siitä, kuka on maailman paras pelaaja. The Great One voitti pistepörssin 73 pisteen erolla seuraavaan (Jari Kurri). Gretzky vei myös maali-, (73) syöttö-, (135) -ja tehopörssin (+98). Kurri teki kyseisellä kaudella edelleen suomalaisten yhden kauden maaliennätyksen (vajaata vuosikymmentä myöhemmin Teemu Selänne vei maaliennätyksen nimiinsä) sekä piste-ennätyksen. Myöskään puolustajien ykkösestä ei jäänyt epäselvyyttä. Paul Coffey oli koko pistepörssin viides ja tehopörssin neljäs.

Joukkue teki peräti 401 maalia (lähes 100 enemmän kuin seuraavaksi paras) ja päästi 298 maalia runkosarjassa. Oilers oli koko NHL:n ykkönen 109 pisteellä (49 W | 20 L | 11 T).

1. Wayne Gretzky | 73+135=208
2. Jari Kurri | 71+64=135

5. Paul Coffey | 37+84=121

Pudotuspeleissä parivaljakko Gretzky & Kurri jatkoivat tuhoisaa tahtiaan. Gretzky teki edelleen voimassaolevan yhden kauden piste-ennätyksen (47). Kurri sivusi Reggie Lechin keväällä 1976 tekemää 19 maalin ennätystä. Tähän päälle vielä Paul Coffeyn loistokas kevät; puolustajien edelleen voimassolevat yhden kauden maali-, piste- ja syöttöennätykset (12+25=37). Conn Smythen voittaneen Gretzkyn mielestä palkinto olisi kuulunut Coffeylle. Edmonton hävisi koko kevään aikana vain kolme ottelua matkalla toiseen peräkkäiseen Stanley Cupiin. Kuuden parhaan pistemiehen joukossa oli viisi Oilersin pelaajaa. Kaiken lisäksi pudotuspelien tehotilaston puolella mestarijoukkueen pelaajat miehittivät sijat 1-6 ja 8-10. Eli kymmenen kärjessä oli kaikkiaan yhdeksän Oilers-pelaajaa. Gretzkyn lukema (+27) on edelleen NHL:n ennätys yhden pudotuspelikevään osalta.

1. Gretzky | 17+30=47
2. Coffey | 12+25=37
3. Kurri | 19+12=31

5. Glenn Anderson | 10+16=26
6. Mark Messier | 12+13=25

1. Gretzky | +27
2. Kurri | +23
3. Coffey | +23
4. Charlie Huddy | +21
5. Randy Gregg | +18
6. Messier | +14

8. Anderson | +11
9. Larry Melnyk | +9
10. Mike Krushelnyski | +9


Palkintoja Stanley Cupin lisäksi:

Wayne Gretzky: Hart Trophy, Art Ross Trophy, Conn Smythe Trophy, Lester B. Pearson Award, NHL Plus/Minus Award

Paul Coffey: Norris Trophy

Jari Kurri: Lady Byng Trophy


Ykköstahdistökentälliseen kolme Oilers-pelaajaa

Paul Coffey (D), Jari Kurri (LW) ja Wayne Gretzky (C)


Joukkueen rosteri:
https://www.nhl.com/oilers/roster/1984


******************************

Ensi viikolla NHL:ssä tapahtuu taas uusiakin asioita. On keskiviikon ja torstain välisenä yönä laajennusdraftia ja edellisen kauden otteiden perusteella jaettavia palkintoja. Juhannusviikonloppuna on vuorossa varaustilaisuus. Palailen näihin tarkemmin myöhemmin.
 

Fabre#4

Well-Known Member
Vastaus: NHL-jääkiekko

Näin itsekin tuon listan viikko tai pari sitten ja muistan jo silloin todenneeni itselleni, että vaikka mukana onkin todella kova lista todellisia klassikkojoukkueita, niin ehkä "pieni" Gretzkyn Edmonton-ähky tuosta listasta tulee. Mitään pois ottamatta toki tuolta upealta dynastialta, mutta kuitenkin...

Vähän jäi myös kaivelemaan, ettei 1995-96 Colorado Avalanchea ollut listalla, kun joukkue kuitenkin muistetaan Joe Sakicin, Peter Forsbergin ja Patrick Royn huippuvuodesta ja -keväästä. Taisipa Sakic sivuta tuolloin sitä Kurrin playoff-maaliennätystäkin, vai jäikö yhden maalin päähän, mutta kuitenkin. Roy oli myös kevään ratkaisupeleissä se maaginen muuri, kuten niin monesti muulloinkin, kun panokset olivat kovimmat. Tuolta keväältä jäi myös mieleen se, kuinka Florida Panthers muutaman vuoden vanhana organisaationa "marssi" finaaleihin ja pudotti matkalla pistepörssin kärkisijoja miehittäneiden Lemieuxin ja Jagrin Pingviinit. John Vanbiesbrouck oli tuolloin tosi kova sana. Ja osa varmasti muistaa kyseiseltä keväältä sen Floridan tavan heitellä muovisia rottia jäälle voittojensa kunniaksi. Tosin Stanley Cupin ratkettua Colorado sai myös tuon kunnianosoituksen. Eniten tuossa nyppii se, ettei tuo Coloradon joukkue päässyt listalle, mutta 1997-98 Detroit pääsi, vaikkei mielestäni se nyt ollut mikään kovin kummoinen joukkue tai esitys. Steve Yzermanin uran kruunu toki, mutta noin muuten ei mielestäni mitään kovin ihmeellistä...
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Näin itsekin tuon listan viikko tai pari sitten ja muistan jo silloin todenneeni itselleni, että vaikka mukana onkin todella kova lista todellisia klassikkojoukkueita, niin ehkä "pieni" Gretzkyn Edmonton-ähky tuosta listasta tulee. Mitään pois ottamatta toki tuolta upealta dynastialta, mutta kuitenkin...
Kieltämättä. Tähän olisikin voinut tehdä esimerkiksi sellaisen muutoksen, että dynastioista olisi voitu valita kustakin yksi joukkue. Se, jota pidetään kovimpana kaikista. Olisipa se sitten Oilersin osalta ollut vaikkapa juuri tuo 1984-85 tai miksei 1987-88. Montrealin viimeisen dynastian (1976-79) kohdalla juuri tuo 1976-77 oli se kovin, tosin lähes sama joukkue voitti vielä kaksi mestaruutta lisää ennen seuraavaa dynastiaa (Islanders 1980-83).


Vähän jäi myös kaivelemaan, ettei 1995-96 Colorado Avalanchea ollut listalla, kun joukkue kuitenkin muistetaan Joe Sakicin, Peter Forsbergin ja Patrick Royn huippuvuodesta ja -keväästä. Taisipa Sakic sivuta tuolloin sitä Kurrin playoff-maaliennätystäkin, vai jäikö yhden maalin päähän, mutta kuitenkin. Roy oli myös kevään ratkaisupeleissä se maaginen muuri, kuten niin monesti muulloinkin, kun panokset olivat kovimmat. Tuolta keväältä jäi myös mieleen se, kuinka Florida Panthers muutaman vuoden vanhana organisaationa "marssi" finaaleihin ja pudotti matkalla pistepörssin kärkisijoja miehittäneiden Lemieuxin ja Jagrin Pingviinit. John Vanbiesbrouck oli tuolloin tosi kova sana. Ja osa varmasti muistaa kyseiseltä keväältä sen Floridan tavan heitellä muovisia rottia jäälle voittojensa kunniaksi. Tosin Stanley Cupin ratkettua Colorado sai myös tuon kunnianosoituksen. Eniten tuossa nyppii se, ettei tuo Coloradon joukkue päässyt listalle, mutta 1997-98 Detroit pääsi, vaikkei mielestäni se nyt ollut mikään kovin kummoinen joukkue tai esitys. Steve Yzermanin uran kruunu toki, mutta noin muuten ei mielestäni mitään kovin ihmeellistä...
Olihan tuo kauden 1995-96 Colorado todella kova joukkue. Viimeinen silaus Stanley Cupille tulikin Patrick Royn muodossa. Häntä nöyryytettiin Montrealissa joulukuussa 1995 valmentaja Mario Tremblayn toimesta niin pahasti, että mies vannoi ettei enää koskaan pelaa Canadiens-paidassa. Eikä pelannutkaan. Ilman Pyhää Patrickia Colorado olisi jäänyt ilman kannua. Myös Eric Lindrosilla oli aikanaan sormensa pelissä tämän joukkueen tulevassa menestyksessä, mutta siitä aiheesta on tainnut tulla itselläni kirjoiteltua jo useampaankin otteeseen.

Sakic tekaisi tosiaan 18 maalia pudotuspeleissä ja voitti myös pistepörssin (18+16=34). Hän voitti myös Conn Smythen tuona keväänä. Roy oli tietenkin jälleen kerran erinomainen.

En tiedä mitä tarkoitat Yzermanin uran kruunulla, mutta näiden kahden peräkkäisen mestaruuden (1997-98) lisäksi Yzerman oli vielä keväällä 2002 voittamassa viimeistä Stanley Cupiaan. Ura päättyi vasta keväällä 2006. Vai tarkoititko, että Conn Smythe oli se uran kruunu?
 
Vastaus: NHL-jääkiekkoEnsi viikolla on siis tulevan kauden uuden joukkueen, Vegas Golden Knightsin laajennusdraft. Edellisestä kerrasta onkin vierähtänyt jo melkoinen tovi. 17 vuotta sitten uusia tulokkaita olikin kaksi kappaletta: Columbus Blue Jackets ja Minnesota Wild.

NHL.com on valinnut viisi parasta/mielenkiintoisinta todennäköisesti suojaamattomiksi jäävää pelaajaa matkalla Vegasiin:

Marc-Andre Fleury | G | Pittsburgh Penguins | 32 v.
Sami Vatanen | D | Anaheim Ducks | 26 v.
Ryan Strome | C/RW | New Yorks Islanders | 23 v.
Mike Cammalleri | LW | New Jersey Devils | 35 v.
Marcus Kruger | C | Chicago Blackhawks | 27 v.

Itse pidän Marc-Andre Fleuryn valintaa Vegasiin selviönä. Penguins varmasti suojaa tulevaisuutensa maalinsuulla eli Matt Murrayn. Näin ollen Fleury jää suojaamattomaksi joten eiköhän Vegas ota hänet kokemuksensa vuoksi (mm. 375 runkosarjavoittoa, kolme Stanley Cupia) ainakin alkuun ykkösmaalivahdiksi. Kakkoseksi/tulevaksi ykköseksi voisi olla tarjolla mm. Antti Raanta sekä Philipp Grubauer. Vatanen olisi kyllä mielenkiintoinen valinta. Samalla Vatasen rooli tulisi kasvamaan valtavasti Ducksiin verrattuna. Potentiaalinen kärkipakki Vegasille. Cammalleri toisi kokemusta hyökkäyspäähän. Jo aiemmin Vegas ilmoitti tehneensä melkoisen kaappauksen KHL:n puolelta nappaamalla monivuotisella sopimuksella kärkisentteriksi Vadim Šipatšovin. Mies naputteli esimerkiksi edellisellä kaudella KHL:n runkosarjassa 50 ottelussa peräti pisteet 26+50=76.


Seuraavassa sääntöjä pääpiirteissään laajennusdraftiin liittyen (tarkemmat tiedot linkin takaa):

* NHL:n nykyisillä joukkueilla on kaksi eri tapaa suojata pelaajiaan:

a.) 7 hyökkääjää | 3 puolustajaa | 1 maalivahti
b.) 8 pelaajaa (hyökkääjää/puolustajaa) | 1 maalivahti

* Pelaajat joilla on siirron estävä pykälä sopimuksissaan, tulee suojata automaattisesti

* Kaikki ensimmäistä ja toista kauttaan aloittavat pelaajat (mm. Patrik Laine, Auston Matthews) sekä vielä ilman sopimusta olevat jo aiemmin varatut pelaajat ovat turvassa ilman erillistä suojausta. Eli heitä ei tarvitse suojata eikä heitä lasketa mukaan em. a.) ja b.) -kohtien kiintiöihin

Lisäsääntöjä (nämä esimerkkitapaukset jokaisella joukkueella on oltava):

I) Yksi puolustaja...
a.) jolla on sopimus kaudelle 2017-18
b.) joka on pelannut vähintään 40 ottelua edeltävällä kaudella tai vähintään 70 ottelua kahdella edeltävällä kaudella

II) Kaksi hyökkääjää...
a.) joilla on sopimus kaudelle 2017-18
b.) jotka ovat pelanneet vähintään 40 ottelua edeltävällä kaudella tai vähintään 70 ottelua kahdella edeltävällä kaudella

III) Yksi maalivahti jolla on sopimus kaudelle 2017-18 tai josta tulee rajoitettu vapaa agentti juuri ennen kautta 2017-18

* Pelaajia joilla on potentiaalisia uran lopettavia loukkaantumisia ja/tai ovat olleet sivussa kauden lopuksi vähintään 60 peräkkäisestä ottelusta, ei voida käyttää em. suojaamattomina pelaajina ellei NHL ole antanut siihen lupaa

* Vegasin on valittava yksi pelaaja kustakin 30 nykyisestä NHL-joukkueesta

* Vegasin on valittava pelaajia eri pelipaikoilta vähintään seuraavasti:
14 hyökkääjää | 9 puolustajaa | 3 maalivahtia

* Vegasin on valittava minimissään 20 pelaajaa, joilla on voimassaoleva sopimus kaudelle 2017-18

* Vegasin valitseman tulevan miehistön palkkojen määrän on oltava 60-100 % edellisen kauden palkkakatosta (eli 43,8 - 73 miljoonaa taalaa)

* 30 NHL-joukkueen on tehtävä listauksensa suojattavista pelaajistaan viimeistään lauantai-iltana Suomen aikaa (00.00)


Reilun viikon päästä tapahtuva uusien pelaajien varaustilaisuuteen Vegas on jo aiemmin arvottu varaamaan pelaajansa ensimmäisen kierroksen kuudentena joukkueena. Toisesta kierroksesta eteenpäin Vegas pääsee tekemään valintansa jo kolmantena.


Siinäpä pohdintaa laajennusdraftiin liittyen. Toivottavasti näistä meikäläisen kirjoituksista sai edes jonkinlaista tolkkua, kääntämisessä kun on aina väärinymmärtämisen mahdollisuus...

Elämme joka tapauksessa mielenkiintoisia aikoja!
 

Fabre#4

Well-Known Member
Vastaus: NHL-jääkiekko

En tiedä mitä tarkoitat Yzermanin uran kruunulla, mutta näiden kahden peräkkäisen mestaruuden (1997-98) lisäksi Yzerman oli vielä keväällä 2002 voittamassa viimeistä Stanley Cupiaan. Ura päättyi vasta keväällä 2006. Vai tarkoititko, että Conn Smythe oli se uran kruunu?
Lähinnä noita mestaruuksia tarkoitin. Yzerman ehti kuitenkin pelata lähes puolitoista vuosikymmentä Detroitissa kovin henkilökohtaisin tehoin ennen, kuin seura saavutti oikein kunnolla menestystä. Ennen noita kahta Cupiahan joukkue oli useammankin kerran alisuorittanut pudotuspeleissä tai homma oli jäänyt pienestä kiinni. Joten kyllä pidän noita kahta Cupia Yzermanin uran kruunuina, vaikka menestystä tuli myöhemminkin.

Tietysti kaksi peräkkäistä mestaruutta helpostikin oikeuttaa paikkaan listalla, vaikka noin muuten en pidä noita kahta Detroitin joukkuetta kovinkaan kummoisina. Jotenkin vain 1995-96 ja 2000-01 Colorado ovat vaan omaan makuun sellaisia kovempia. Syynä varmaan juurikin Patrick Roy ja etenkin oma kaikkien aikojen suosikkipuolustaja Ray Bourque.
 

payjay83

Active Member
Vastaus: NHL-jääkiekko

Tuo ylempi kommentti oli fabren rottakevään hehkutukseen oma mielipide. Kumpi Coloradon mestareista olis kuulunut listalle. Kaveri sanoi että se olis kuulemma 12. ollut. Nykyään tuonne listalle on vaikea päästä kun on palkkakatto. Crosby ja Malkin on kyllä aika keskinkertaista laumaa jo monta kertaa pyttyyn johdattanut.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Tuo ylempi kommentti oli fabren rottakevään hehkutukseen oma mielipide. Kumpi Coloradon mestareista olis kuulunut listalle. Kaveri sanoi että se olis kuulemma 12. ollut.
Colorado Avalanchen vuoden 2001 mestaruusjoukkue oli ainakin äänestyksessä kahdenkymmenen parhaan joukossa. Kevään -96 joukkue ei päässyt samalle listalle.


Tuossapa tuo top 20 kronologisessa järjestyksessä:

• 2015-16 Pittsburgh Penguins
• 2009-10 Chicago Blackhawks
• 2001-02 Detroit Red Wings
• 2000-01 Colorado Avalanche
• 1997-98 Detroit Red Wings
• 1993-94 New York Rangers
• 1991-92 Pittsburgh Penguins
• 1990-91 Pittsburgh Penguins
• 1988-89 Calgary Flames
• 1987-88 Edmonton Oilers
• 1986-87 Edmonton Oilers
• 1984-85 Edmonton Oilers
• 1983-84 Edmonton Oilers
• 1982-83 New York Islanders
• 1981-82 New York Islanders
• 1979-80 New York Islanders
• 1977-78 Montreal Canadiens
• 1976-77 Montreal Canadiens
• 1975-76 Montreal Canadiens
• 1969-70 Boston Bruins


Nykyään tuonne listalle on vaikea päästä kun on palkkakatto. Crosby ja Malkin on kyllä aika keskinkertaista laumaa jo monta kertaa pyttyyn johdattanut.
Mukana myös keskinkertainen Pittsburgh Penguinsin vuoden 2016 mestaruusjoukkue. Tuossa ensimmäisessä lauseessasi juuri mainitsetkin kuinka hankalaa nykyisen palkkakattoaikakauden aikana on päästä kyseiselle listalle. Penguins on juuri voittanut kaksi peräkkäistä mestaruutta ja lähtee ensi kaudella jahtaamaan jo kolmatta. Aika kova jengi saa olla että näitä mestaruuksia tulee nykyään tähän tahtiin.

Kerrotko vielä mikä näistä Penguinsin mestarijengeistä (-09, -16, -17) tekee keskinkertaisen verrattuna muihin?
 

payjay83

Active Member
Vastaus: NHL-jääkiekko

Jos nuo Olli Määtät ja muut on tulevia legendoja sinun mielestä niin voit pistää ne top-20 joukkueisiin. Mulle nämä 2 viimeistä on suht keskinkertaisia mestareiden joukossa. Pistä Crosbyn ja Malkinin tilalle Getzlaf ja Kesler vaikka niin ois 2 pyttyä vähemmän todennäköisesti. Finaaleissa oli tärkein tosin Murray.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Jos nuo Olli Määtät ja muut on tulevia legendoja sinun mielestä niin voit pistää ne top-20 joukkueisiin. Mulle nämä 2 viimeistä on suht keskinkertaisia mestareiden joukossa. Pistä Crosbyn ja Malkinin tilalle Getzlaf ja Kesler vaikka niin ois 2 pyttyä vähemmän todennäköisesti. Finaaleissa oli tärkein tosin Murray.
On siellä muitakin mukana kuin Määttä. Hänkin epäilemättä on tulevaisuudessa potentiaalinen kakkosketjun pakki. Tarvitaan vielä toki lisää nopeutta ja röyhkeyttä. Esimerkiksi Jake Guentzel on tulevaisuudessa Malkinin ja Crosbyn manttelinperijä.


2015-16
* Runkosarjan 4. (104 p. | 48 W | 26 L | 8 OT)
* Maaliero +42 (245 | 203)

Pudotuspelien top 10 (PIT):
1. Kessel | 10+12=22 | +5
2. Crosby | 6+13=19 | -2
3. Malkin | 6+12=18 | +1
4. Bonino | 4+14=18 | +9
5. Hagelin | 6+10=16 | +9
6. Letang | 3+12=15 | +6
7. Hörnqvist | 9+4=13 | -5
8. Kunitz | 4+8=12 | +2
9. Sheary | 4+6=10 | -1
10. Rust | 6+3=9 | +7

Maalivahdit pudotuspeleissä:
Matt Murray: 15 W | 6 L | 2,08 | 92,3 % | 1 SO


2016-17
* Runkosarjan 2. (111 p. | 50 W | 21 L | 11 OT)
* Maaliero +48 (282 | 234)

Pudotuspelien top 10 (PIT):
1. Malkin | 10+18=28 | +9
2. Crosby | 8+19=27 | +4
3. Kessel | 8+15=23 | +12
4. Guentzel | 13+8=21 | +1
5. Schultz | 4+9=13 | +3
6. Kunitz | 2+9=11 | +6
7. Rust | 7+2=9 | +5
8. Hörnqvist | 5+4=9 | +6
9. Cullen | 2+7=9 | -1
10. Cole | 0+9=9 | +2

Maalivahdit pudotuspeleissä:
Matt Murray: 7 W | 3 L | 1,70 | 93,7 % | 3 SO
Marc-Andre Fleury: 9 W | 6 L | 2,56 | 92,4 % | 2 SO


Itse näkisin molemmat mestarijoukkueet pelaajamateriaaliltaan melkoisen tasaisina, kokonaisvaltaisina. Runkosarjassa kärjen tuntumassa ja sitä kautta pleijareihin yhtenä mestarisuosikeista molempina kausina. Letang, Murray ja Crosby olivat tänä vuonna pudotuspeleissä enemmän ja vähemmän lasaretissa, mutta siitä huolimatta mestaruus tuli vaikeuksien kautta. Matkalla voitettiin mm. kaksi seiskapeliä (Capitalsia ja Senatorsia vastaan). Tässä joukkueessa on sitä kuuluisaa voittamisen kulttuuria. En edelleenkään purematta niele tuota mainitsemaasi keskinkertaisuutta.
 

payjay83

Active Member
Vastaus: NHL-jääkiekko

Sanoin että se on keskinkertainen jos Malkin ja Crosby jätetään pois. Tosin niin on Chicago Blackhawks kans ilman Kanea ja Toewsia. Mutta esim Devils oli aikoinaan oikeasti hyvä keskinkertaisuudessa. Crosby on niin hyvä että joku Hörnqvist näyttää kovalle tykille. Pistetään se stepanin kenttään Rangersiin niin Max 20 maalia jos hyvin kulkee. 93 Canadiens on kans hyvä esimerkki hyvästä keskinkertaisuudesta. Mutta Penguins ei, niillä oli tuuria, hyvä maalivahti ja 2 parasta hyökkääjää. Loput tuli kirsikoiden poimintaan. Crosbyn ura loppuu ens kaudella niin sen jälkeen toinen kierros on mestaruus. Sen verran lasia sen pää jo on että kohta se särkyy.
 

payjay83

Active Member
Vastaus: NHL-jääkiekko

Sanotaan nyt vielä Penguinsin puolustukseksi että on liian aikaisin listalla. Myöhemmin voi olla toisin. Tuolta puuttuu kaikki Devils Dallas 90-Edmonton mutta sitten viime vuonna voitetulla mestaruudella ollaan mukana jo nyt vaikka suurin osa pelaajista ei oo mitään näyttöjä antanu että jäisi historiaan legendaarisena pelaajana.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Sanoin että se on keskinkertainen jos Malkin ja Crosby jätetään pois. Tosin niin on Chicago Blackhawks kans ilman Kanea ja Toewsia.
Kerro ihmeessä miten tämä tilanne eroaa muista NHL-joukkueista, joilla on kaksi selkeää kärkihyökkääjää? Tilanne taitaa olla suunnilleen sama lähes joukkueessa kuin joukkueessa. Penguinsilla on vieläpä selkeästi laadukkaampi pelaajisto tarjolla kärkikaksikon vanavedessä verrattuna useimpiin joukkueisiin. Chicago Blackhawksin edellisellä kaudella Artemi Panarin ajoi pisteissä jo reilusti Toewsin edelle. Eli voidaan jo puhua kärkipelaajina kaksikosta Kane & Panarin.

Esimerkiksi Phil Kessel, Jake Guentzel ja Conor Sheary menisivät heittämällä lähes jokaisen NHL-joukkueen kahteen kärkiketjuun (puolustuksessa Kris Letangiin ja Justin Schultziin pätevät samat argumentit). Näiden jälkeen on vielä laittaa kentälle sellaiset pelimiehet kuin Patric Hörnqvist, Nick Bonino, Matt Cullen ja Chris Kunitz. Aika hyvänä näkisin Penguinsin pelaajiston, varsinkin hyökkäyssuuntaan. Lieneekö kokonaisuutena jopa NHL:n laadukkain hyökkäys Capitalsin, Blackhawksin ja Wildin ohella? Puolustuspäähän tarvittaisiin toki lisää syvyyttä. Letangin ja Schultzin jälkeen on hieman reilumpi pudotus kaksikkoon Ian Cole ja Trevor Daley. Määttä ja Brian Dumoulin sitten seuraavassa kastissa puolustuspäässä. Maalivahtipelistä ei myöskään löydy suurempaa valittamista.


Tein pientä vertailua eri NHL-joukkueiden välillä. Laskin, monessako prosentissa joukkueensa runkosarjamaaleista kunkin joukkueen kaksi parasta hyökkääjää oli:

Blackhawks
Kane & Panarin (89+74=163) → 66,8 %

Capitals
Bäckström & Ovechkin (86+69=155) → 58,9 %

Penguins
Crosby & Malkin (89+72=161) → 57,1 %

Wild
Granlund & Staal (69+65=134) → 50,4 %

Eli voidaan todeta, että Penguins oli runkosarjassa vähemmän kärkikaksikon varassa kuin esimerkiksi Blackhawks ja Capitals. Penguins teki eniten maaleja runkosarjassa (282). Wildin hyökkääjistön laajuus ja tasaisuus taitaa olla sitten koko liigan parasta. Muissakin on toki laadukas hyökkääjistö kokonaisuudessaan.


Mutta esim Devils oli aikoinaan oikeasti hyvä keskinkertaisuudessa. Crosby on niin hyvä että joku Hörnqvist näyttää kovalle tykille. Pistetään se stepanin kenttään Rangersiin niin Max 20 maalia jos hyvin kulkee.
Patric Hörnqvist on koko NHL-uransa ajan ollut reilun 20 maalin mies. Penguinsissa hän ei ole juurikaan päässyt hyötymään kolmos/nelosketjun pelaajana Crosbyn tarjoiluista ylivoimaa lukuunottamatta. Ainoan 30 maalin kautensa Hörnqvist muuten sai aikaan kaudella 2009-10 pelatessaan Nashville Predatorsissa. Kyllä tuollainen tasainen vähintään 20 maalin pelaaja on erittäin käyttökelpoinen nyky-NHL:ssä. Hörnqvist on vieläpä erinomainen puolustussuuntaan, vaikka laituri onkin. Tehotilasto on lähes kaikilla kausilla ollut plusmerkkinen. Eiköhän Hörnqvist tekisi samat noin 20 maalia myöskin Rangersin paidassa.


93 Canadiens on kans hyvä esimerkki hyvästä keskinkertaisuudesta. Mutta Penguins ei, niillä oli tuuria, hyvä maalivahti ja 2 parasta hyökkääjää. Loput tuli kirsikoiden poimintaan. Crosbyn ura loppuu ens kaudella niin sen jälkeen toinen kierros on mestaruus. Sen verran lasia sen pää jo on että kohta se särkyy.
Harvemmin joukkue voittaa kahta peräkkäistä Stanley Cupia tuurilla. Pudotuspelien pistepörssin kärjen perusteella Penguinsilla oli muuten neljä (4) parasta hyökkääjää (1. Malkin 28 p. | 2. Crosby 27 p. | 3. Kessel 23 p. | 4. Guentzel 21 p.).

Nämä jotkut heittosi alkavat jo maistua hieman trollailulta...
 

Fabre#4

Well-Known Member
Vastaus: NHL-jääkiekko

Tilastot kyllä näyttävät hyviltä Penguinsin osalta. Varmaan auttaa se, että joukkue "pääsi" pelaamaan suunnilleen eniten otteluita kevään pudotuspeleissä. Tarkoitus ei ole tässä nyt lytätä Pittsburghia mitenkään suuremmin, mutta haluan silti tähän hypetyksen ja suosiollisten tilastojen väliin todeta, että on hyvä muistaa Pingviinien selvinneen finaaleihinkin vasta seitsemännen ottelun jatkoerän jälkeen Ottawaa vastaan, jonka paras pelaaja oli jalkapuolena koko pudotuspelirupeaman pelannut Erik Karlsson.

Eli vaikka tilastot ovatkin Pingviinien puolesta kivaa luettavaa, niin ei se meno nyt niin ylivoimaista tai legendaarista ollut, vaikka tilastot ovatkin mitä ovat. Onnea toki Pingviineille toisesta peräkkäisestä Cupista, mutta en minäkään näitä kahden viime vuoden mestarijoukkueita nostaisi vielä millekään TOP 10-listalle. Ehkä siinä ja siinä, että mahtuisivat TOP 25-listalle, mutta minä olenkin melkein lajista riippumatta aina taipuvainen nostalgiaan ja pitämään "wanhoja hywiä aikoja" parempana.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

^
En toki ole nostamassa kumpaakaan mestarijoukkuetta millekään kaikkien aikojen top-listalle. Palkkakattokausilla ei onnistu enää entisaikojen dominointi. Palkkakattoaikakaudella nämä 2015 ja 2016 mestaruusjoukkueet toki nousevat ehkäpä sinne kärkeen omasta mielestäni.

Erik Karlssonia en halua vähätellä, mutta kyllähän Penguinsin finaalien jälkeen julkistettu sairaslista oli myöskin aikamoista luettavaa. Ei varmaan yksikään pelaaja pelaa täysin terveenä pudotuspeleissä.

Pointti oli siinä, että ei noita mestaruuksia pelkästään millään tuurilla voiteta. Ja myös tuo maininta Penguinsin keskinkertaisuudesta Crosbyn ja Malkinin jälkeen särähti korvaan.
 

payjay83

Active Member
Vastaus: NHL-jääkiekko

Sinä taas heittelet noita Pittsburgh fanina ja vertailet nykyajan joukkueisiin kun koko ajan oon yrittänyt sanoa että viime vuoden mestarista on turha vielä puhua top-20 joukkueena kautta-aikojen. Joka kerta muutenkin kun katsoin play offseja niin Penguins oli se huonompi joukkue. Joskus se huonompikin voittaa. Mutta kaikkia pelejä en nähny. Ja saahan sitä crosbylla ja malkinilla prosentin alas kun pelejä puuttuu. Penguins voitti monta peliä kuin Suomi junnujen mestaruuden 2014 täysin altavastaajana kentällä ja joka paikasta maali. Trollailua tai ei mulle ei viime vuoden mestari mene esim sen 96 Coloradon tai vaikka minkä tahansa Detroitin edelle joka listalta puuttuu. Eikä varsinkaan sen Gretzkyttömän Edmontonin edelle vielä. Katotaan 10 vuoden päästä oliko siellä monta legendaa noiden kahden lisäksi. Sitten se joukkue saattaakin näyttää jo yllättävän kovalle.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Sinä taas heittelet noita Pittsburgh fanina ja vertailet nykyajan joukkueisiin kun koko ajan oon yrittänyt sanoa että viime vuoden mestarista on turha vielä puhua top-20 joukkueena kautta-aikojen. Joka kerta muutenkin kun katsoin play offseja niin Penguins oli se huonompi joukkue. Joskus se huonompikin voittaa. Mutta kaikkia pelejä en nähny. Ja saahan sitä crosbylla ja malkinilla prosentin alas kun pelejä puuttuu. Penguins voitti monta peliä kuin Suomi junnujen mestaruuden 2014 täysin altavastaajana kentällä ja joka paikasta maali. Trollailua tai ei mulle ei viime vuoden mestari mene esim sen 96 Coloradon tai vaikka minkä tahansa Detroitin edelle joka listalta puuttuu. Eikä varsinkaan sen Gretzkyttömän Edmontonin edelle vielä. Katotaan 10 vuoden päästä oliko siellä monta legendaa noiden kahden lisäksi. Sitten se joukkue saattaakin näyttää jo yllättävän kovalle.
En ole ollut itse nostamassa kumpaakaan mestarijoukkuetta minnekään top 20 -listalle. NHL:n sivuilta poimittu listaus osoitti vain sen, että joidenkin mielestä joukkue sinne kuuluu. Että ei se mikään sysipaska sentään ole. Vastasin vain siihen, että nämä mestarijoukkueet olivat keskinkertaisia ilman Crosbya ja Malkinia. Muissa nykyseuroissa tilanne on aivan sama terävimmän kärjen jälkeen (sen vuoksi vertailinkin edellisen kauden osalta muihin). Montako peliä Penguins voitti tuurilla näissä pleijareissa? Mitä pelejä satuit näkemään? Ei se huonompikaan sentään mestariksi asti pääse pelkällä tuurilla.

Olen aiemminkin sanonut, että Penguinsin tupla oli melkoisen kova suoritus nimenomaan palkkakattoaikakaudella. Olen ilmeisesti käsittänyt väärin huomautuksesi Penguinsin keskinkertaisuudesta. Ilmeisesti viittasit kaikkien aikojen mestarijoukkueisiin? Minä viittasin nimenomaan palkkakattoaikakauteen. Totta kai voidaan puhua keskinkertaisesta joukkueesta jos vertailukohtana on esimerkiksi 80-luvun Edmonton Oilers. Eihän näistä joukkueista voi puhua edes samana päivänä. Jos tuonaikanen Oilers siirrettäisiin nykypäivään niin eiköhän jo Gretzky veisi sen 10-15 miljoonaa (eli n. 20 %) tuosta 73 miljoonan palkkakatosta. Eipä paljon jäisikään miljoonia enää lopuille jaettavaksi.

En kai minäkään nyt niin saatanan sokea ole että nostaisin palkkakattoaikakauden joukkueen kaikkien aikojen listausten kärkijoukkoon. En ole missään näin (ainakaan tietoisesti) myöskään sanonut. Kyllähän Lemieux ja Gretzky olivat aikanaan sen verran kovan luokan pelimiehiä, että on aika hankala millään joukkueella laittaa paremmaksi.

Tuosta tulevaisuudesta sen verran, että eivätköhän Crosby ja Malkin tulla kutsumaan Hall of Fameen heti kun se vain uran jälkeen on mahdollista (3 vuotta uran päättymisestä).

Loppuun vielä pahoittelut, että käsitin tekstisi keskinkertaisuudesta ilmeisesti(?) väärin. Mustakeltaiset lasit taisivat vaikuttaa sisälukutaitoon...
 

payjay83

Active Member
Vastaus: NHL-jääkiekko

Tänä vuonna tuntui että jos paikan saa niin aina lähti unelma laukaus. Pari kertaa pakin kautta ja viimeinen silaus se tuomarin hätiköity vihellys. Murray torjui sitten niin hyvin että ei ollut väliä vaikka oma peli ei kulkenut. Nashvillellä tuntui että tuuria ei ollu edes tuuria mukana. Ja Rinne ei pahemmin loistanut. Se viime vuoden mestaruus tuli niin että ei jääny jossiteltavaa. Crosby on ainakin varma 3 vuoden jälkeen valinta. Luultavasti Malkin samalla kun ovat pelanneet samassa joukkueessa koko NHL uran. Crosby on kaikenlisäksi paras 80-luvulla syntynyt pelaaja. Eli sukupolven paras. Mutta nyt kohti uutta kautta joka alkaa kunnolla torstain vastaisena yönä jos oikein muistan.
 

Peelo

Active Member
Vastaus: NHL-jääkiekko

NHL.com on valinnut viisi parasta/mielenkiintoisinta[/URL] todennäköisesti suojaamattomiksi jäävää pelaajaa matkalla Vegasiin:

Marc-Andre Fleury | G | Pittsburgh Penguins | 32 v.
Sami Vatanen | D | Anaheim Ducks | 26 v.
Ryan Strome | C/RW | New Yorks Islanders | 23 v.
Mike Cammalleri | LW | New Jersey Devils | 35 v.
Marcus Kruger | C | Chicago Blackhawks | 27 v.

Itse pidän Marc-Andre Fleuryn valintaa Vegasiin selviönä. Penguins varmasti suojaa tulevaisuutensa maalinsuulla eli Matt Murrayn. Näin ollen Fleury jää suojaamattomaksi joten eiköhän Vegas ota hänet kokemuksensa vuoksi (mm. 375 runkosarjavoittoa, kolme Stanley Cupia) ainakin alkuun ykkösmaalivahdiksi. Kakkoseksi/tulevaksi ykköseksi voisi olla tarjolla mm. Antti Raanta sekä Philipp Grubauer. Vatanen olisi kyllä mielenkiintoinen valinta. Samalla Vatasen rooli tulisi kasvamaan valtavasti Ducksiin verrattuna. Potentiaalinen kärkipakki Vegasille. Cammalleri toisi kokemusta hyökkäyspäähän.
Nyt löytyy viralliset suojauksetkin NHL:län sivuilta. Pens suojasi järkevästi 4+4, jolloin tärkeät pakit saatiin suojattua ja todennäköisyys MAFfin lähdölle nousi hieman. Vähän silti epäilen, että tarttuukohan Vegas mieheen. Laadukkaita maalivahteja on tarjolla useammastakin joukkueesta, joten kannattaneeko Penssille tarjota lounasta? Jos pakkeja olisi suojattu vain kolme olisin ollut 100% varma, että MAF jää Penguinssin ongelmaksi.

Minnesotalta, Anaheimilta ja Floridalta on jäänyt laatua suojaamatta. Löytyyköhän pöytälaatikosta jonkinlaisia diilejä Vegasin kanssa? Varsinkin Anaheimin Manson/Vatanen kelpaisi useampaankin joukkueeseen.

Islanders suojasi yllättävästi vain 3 hyökkääjää, joten sieltäkin löytyy vahvistusta Vegasin hyökkäykseen.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Tässä laajennusdraftissa olisi tosiaan jutun juurta ihan riittämiin. 30 joukkuetta, joista jokaisesta on isko kasa pelaajia Vegasille valittavaksi. Varmasti jotkut joukkueet tekevät Vegasin kanssa diilejä myös niistä pelaajista, joita ei suojattu. Esimerkiksi Sami Vatanen on näillä näkymin jäämässä Anaheimiin, vaikka häntä ei suojattukaan. Kulissien takana tapahtuu niin paljon, että tällaisella tavallisella lajin seuraajalla ei ole mitään hajua kaikesta. Tämä vuosi on myös ainakin ennakkoon ajatellen suhteellisen heikko uusien varausten suhteen (viime vuonnahan saatiin aivan päinvastainen "sato", esimerkiksi Auton Matthewsin ja Patrik Laineen muodossa). Tämä taas saattaa tarkoittaa sitä, että Vegas pääsee varaamaan ensimmäisellä kierroksella jopa useita kertoja. Muut joukkueet nimittäin yrittävät tehdä diilejä, joilla "suojataan" niitä pelaajia, jotka jäivät virallisesti suojaamatta. Ja näissähän käyvät kauppatavarana esimerkiksi varausvuorot.


NHL.com:n kolumnistit ovat tehneet mock drafteja, joissa on ennakoitu Vegasin tulevia valintoja. Tässä yksi:

Maalivahdit (4)
Marc-Andre Fleury (PIT) [5,75 M$]
Michal Neuvirth (PHI )[2,5 M$]
Philipp Grubauer (WSH) [RFA]
Malcolm Subban (BOS) [RFA]

Puolustajat (10)
Marc Methot (OTT) [4,9 M$]
Ben Lovejoy (NJD) [2,66 M$]
Matt Dumba (MIN) [2,55 M$]
David Schlemko (SJS) [2,1 M$]
Brayden McNabb (LAK) [1,7 M$]
Trevor van Riemsdyk (CHI) [0,825 M$]
Griffin Reinhart (EDM) [RFA]
Xavier Ouellet (DET) ([RFA]
Jake Dotchin (TBL) [RFA]
Ben Chiarot (WPG) [RFA]

Hyökkääjät (16)
Troy Brouwer (CGY) [4,5 M$]
Cody Eakin (DAL) [3,85 M$]
David Perron (STL) [3,75 M$]
Jamie McGinn (ARI) [3,33 M$]
Lee Stempniak (CAR) [2,5 M$]
Jason Chimera (NYI) [2,25 M$]
William Karlsson (CBJ) [1,0 M$]
Kerby Rychel (TOR) [0,863 M$]
Jonathan Marcessault (FLA) [0,75 M$]
William Carrier (BUF) [0,689 M$]
Logan Shaw (ANA) [0,65 M$]
Charles Hudon (MTL) [0,65 M$]
Colton Sissons (NSH) [0,625 M$]
Oscar Lindberg (NYR) [RFA]
Mikhail Grigorenko (COL) [RFA]
Brendan Gaunce (VAN) [RFA]

Sopimuksen alaisten pelaajien palkat yhteensä noin 48 miljoonaa taalaa (min. 43,8 M$) ja sopimuspelaajia yhteensä 21 (min. 20). Laajennusdraftin ehdot siis täyttyisivät jo tällaisenaan.


Muitakin mielenkiintoisia tarinoita on todella paljon. Esimerkiksi Detroitin tilanne on jopa erikoinen. Joukkuehan suojasi maalivahdeista Jimmy Howardin. Jo 33-vuotias ja loukkaantumisherkkä sekä sopimuksesta jäljellä olevat kaksi vuotta (5,3 miljoonan cap hit) lähes takasivat sen ettei Vegas olisi häntä napannut muutenkaan. Kahdeksan vuotta nuorempi Petr Mrazek (sopimusta jäljellä yksi vuosi, cap hit 4 milj.$) olisi ennakkoon ajateltuna ollut nimenomaan se varma suojattava. Tarinat kuitenkin kertovat, että hän on ailahtelevien otteidensa lisäksi myös hankala ihminen. Juttujen mukaan hän olisi esimerkiksi ollut viime kaudella suorastaan mahdoton valmennettava. Lieneekö kyseessä sitten joukkueen johdon pieni näpäytys itsestään liikoja luulevalle, tilastojenkin valossa alisuorittaneelle maalivahdille?


Tuossa vielä kaikkien joukkueiden suojatut sekä suojaamattomat pelaajat listattuna.

Muutamia mielenkiintoisia suojaamattomia(?) pelaajia:
Teemu Pulkkinen (ARI)
Joonas Korpisalo (CBJ)
Kari Lehtonen (DAL)
Antti Niemi (DAL)
Petr Mrazek (DET)
Roberto Luongo (FLA)
Rob Scuderi (LAK)
Jaroslav Halak (NYI)
Antti Raanta (NYR)
James Neal (NSH)
Mike Condon (OTT)
Bobby Ryan (OTT)
Steve Mason (PHI)
Michal Neuvirth (PHI)
Marc-Andre Fleury (PIT)
Bryan Rust (PIT)
Peter Budaj (TBL)
Ryan Miller (VAN)
Philipp Grubauer (WSH)
Ondrej Pavelec (WPG)
 
Ylös Bottom