Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

NHL-jääkiekko

St. Louis Blues finaaliin. Uskon kyllä Bostonin voittavan, mutta jos ei voita niin sitten ois helppo sanoa että mestari on loppujen lopuksi aika helppo veikata. Valitsee vain jonkun niistä harvoista joukkueista missä ei oo suomalaisia sotkemassa.
 
Yksi voitto unelmaan, kotikentällä se olisi vielä paljon hienompaa. Binnington on pelannut itsensä jokaisen Blues-fanin sydämeen.
 
Ei kai siinä mitään masentavaa ole, tämän päivän änäri on sellasta vauhtikiekkoa et täytyy olla nopeat jalat tai sitten aivan käsittämättömän hyvä peliäly. Lehterä on hyvä pelaaja mut nopea ei ole millään mittarilla ja peliäly varmasti keskivertoa parempi mutta ei huippuluokkaa. Joten ymmärrän täysin miksi ei enää lopuksi mahtunut kokoonpanoon Phillyssä ja miksi on nyt matkalla KHL. KHL:ssä pitäisi kyllä vielä tason riittää Lehterällä, sieltä käärästä eläkerahat taskuun, kunhan koksupuuhat vaan jäisi pois.
 
Konnalla etenkin samaa vikaa kun Lehterällä, ei koivet liiku tarpeeksi vikkelästi. Jossitella jos haluaa niin Kontiolalla myös oli vaikea selkävamma päällä koko kauden kun yritti Torontoon murtautua. Mutta KHL:ssä on Immosen ja Kontiolan taitotaso kyllä riittänyt hyvin, varsinki Konna tehnyt hyvän uran idässä.
Hienoja pelaajia jotka taitavat ensi kaudella molemmat vahvistaa kotimaan liigaa, viimeset jäähdyttelyt ennen kun luistimet nostetaan naulaan.
 


No nyt on kunnollista! Paljon ollut puhetta Offer Sheeteistä kevään mittaan, mutta olin varma ettei näitä nähdä. Ajat muuttuu.

Torontossa ja Tampassa hikoillaan entistä enemmän.
 
Vois olla ihan hyvä siirto varsinkin kun ei oo vielä peliäkään SKA:ssa pelannu mihin on sopimus.
 
NHL alkaa pian, mutta nippu suomalaisia joilla ei ole vielä sopimusta...

Esimerkkinä Patrik Laine ja Mikko Rantanen. Molemmille tulossa +6 miljoonaa dollaria vuodessa, Rantaselle ehkä jopa 9 miljoonaa.

Harmittaa nähdä että kauanko neuvottelut tulevat venymään kun noin isoista rahoista puhutaan.
 
Leijonat vois hyvinki voittaa nyt jonku olympiakullan tai koti-MM kisat..mut tuttuun suomalaiseen tyyliin alkaa ilmestyy uhkakuvia taivaalle..
 


Patrik Laine ja Winnipeg Jets pääsivät kuin pääsivätkin sopimukseen ennen kauden alkua. Onneksi ei käynyt kuten viime kaudella keississä Nylander - Maple Leafs. Tuolloinhan sopimus syntyi muistaakseni vasta joulukuussa ja Nylanderin kausi alkoikin kovin yskien pienen kaukalon tuntuman puutteessa.

Sopimus on hyvä kompromissi molemmille osapuolille, kaksi vuotta ja 13,5 miljoonaa (6,75 aav). Viime kausihan oli Laineelle kovin hankala, marraskuuta lukuunottamatta. Nyt on pari kautta aikaa antaa hyvät näytöt todellista monsterisopimusta silmälläpitäen.


Nyt vain jää(dää)n odottelemaan vesi kielellä Rantasen ja Avalanchen sopimusneuvotteluja. Viimeisten kahden kauden näytöt ovat mieheltä sitä luokkaa, että kausikohtaisen ansion täytyy olla lähellä kymmentä miljoonaa.
 
Varsin fiksu, mutta samalla ainakin jonkun verran riski sopimus Laineelle. Nyt on sitten 2 kautta aikaa näyttää, että hänestä on kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi, joka on myös maalitykki ja pystyy pelaamaan muutenkin joukkuetta hyödyttävästi, eikä ole +/- - tilastossa järkyttävästi pakkasella. Muuten ei seuraavasta sopimuksesta tule kovin rahakasta ja voi olla Laineella ja agentillaan neuvotteluvaltit aika vähissä.

Vaatinee siis Laineelta 2 seuraavaa kautta peliä, jossa hän ei surffaile "pelin ulkopuolella". Tehoja pitäisi myös syntyä se noin 40 maalia per kausi. Kohtuullisen paljon vaadittu, mutta vaatimuksia pitää olla, jos ihan oikeasti supertähti-tasolle aikoo päästä.
 
Oli kyllä fiksu soppari Laineen kannalta, mutta ei mielestäni Winnipegin mielestä, varsinkin kuin joutuu maksamaan 7.5 miljoonaa jos haluaa jatkaa Laineen kanssa ja JOS pelaa huonosti.
 
Ylös Bottom