Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

NHL-jääkiekko

Vastaus: NHL-jääkiekko

Jaahas se on runkosarja paketissa ja tosipelit alkavat. Laitetaan ihan muutama nosto runkosarjan osalta:

Aleksander Barkov - Otti sen viimeisen askeleen NHL:n eliittisenttereiden joukkoon, kun puhutaan kokonaisvaltaisesta pelistä. Seuraavana on edessä uran ensimmäiset playoff-pelit. Itse uskon, että Sasha pystyy jopa nostamaan tasoaan, kun ruuvia kiristetään. Ja kaiken hypen keskellä on hyvä muistaa, että nyt puhutaan vasta 20-vuotiaasta pelaajasta.

Jaromir Jagr - On se vaan kova, kaikkien aikojen kovin eurooppalainen kiekkoilija painaa menemään, vaikka ikää on 44 vuotta. Se on vaan jotenkin uskomattoman hienoa, että kaverilla on vieläkin sellainen palo lajia kohtaan, että painaa reeniä jopa yötä myöten painoliivien kera. Tämän myötä pysyy nuorempien mukana ja painaa lähemmäs 70 pinnaa tauluun. Kannattaa nauttia tämän takatukan esityksistä vielä kun se on mahdollista.

Shayne Gostisbehere - Tämä nimihirviö tuli aivan puskista. Flyersilta on puuttunut Kimmo Timosen kokoinen pala puolustuksesta muutaman kauden ajan, no ei puutu enää. Erittäin tärkeä palanen Flyers-ylivoimaa taidokkaan viivapelaamisensa ansiosta. Tehot 64 pelissä 17+29=46 puhukoot puolestaan. Itse jakaisin Calderin tälle herralle.

Patrick Kane - Offseasonin säädöt piti vaikuttaa negatiivisesti tämän herran peliin, mutta mitä vielä pisti turbovaihteen silmään oli aivan ylivoimainen pelaaja NHL-kaukalossa. Kauteen mahtui 26 pelin pisteputki (16+24), joka on pisin sitten Mats Sundinin kauden 1992-93 30 pelin pisteputken. Kuten IlpoNuokkokin tuossa totesi, ainoa 100-pisteen ylittäjä tehoilla 46+60 ja seuraavaan kaveriin eroa kertyi 17 pistettä. Kanen oma piste-ennätys rikkoutui 18 pisteellä. Katsotaan löytyykö playoffeihin nälkää ja samaa vaihdetta.

Alex Ovechkin - Hurja maalinsylkijä on saannut peliinsä ripauksen enemmän kokonaisvaltaisuutta Trotzin opastuksessa. Loput perustelut löytyy IlpoNuokon hyvästä paketoinnista.

Maalivahdit - Todella tasainen oli tämän runkosarjakauden molarikärki. Kukaan ei oikeastaan erottunut selkeästi muista, vaikka Holtby pääsikin voittojen määrässä (48W) ennätysmies Brodeurin rinnalle. Vezinan voisi ihan hyvin jakaa vaikka seuraaville molareille Crawford, Luongo, Schneider ja Bishop. Annetaan pytty kuitenkin Holtbylle. Harmi että maailman parhaan maalivahdin eli Carey Pricen erittäin hyvin alkanut kausi päättyi lopulta loukkaantumisiin.

Videohaastot - Paljon hyvää, mutta paljon huonoakin. Maalivahdin häiritsemiset ja suoran hyökkäyksen paitsiomaalit saatiin vihdoin käännettyä oikein. Mutta liiankin usein pitkän hyökkäyksen päätteeksi maali hylättiin paitsiona, vaikka siitä oli kulunut useita kymmeniä sekunteja. Oikeudenmukaista totta kai, mutta onko pelinhengen mukaista, ei mielestäni. Jonkinlainen selvennys noihin paitsiotarkistuksiin pitäisi saada pleijareihin, tai muuten näemme todella "hienoja" ennen aikaisia voiton juhlimisia.

Kanada - Jääkiekon mahtimaassa ei nähdä playoff-kiekkoa tänä keväänä. NHL-kauden suurimmat flopit löytyvät vaahteralehden alta. Täytyy kuitenkin sanoa, että Toronton tekeminen näyttää vihdoin määrätietoiselta tulevaisuutta silmällä pitäen, siitä kertoo farmiseura Marliesin hyvä meno ja iso kasa varausvuoroja kesän draftiin, missä ykköspalkintona seisoo joko Auston Matthews tai Patrik Laine. Edmontonissa saatiin vihdoin valmennus ja toimisto kuntoon, mutta samalla todettiin, että pelaajistossa on paljon nuorta hometta, jota todennäköisesti yritetään puhdistaa isolla kädellä kesällä. Calgaryllä on muuten hyvä tulevaisuus edessä, mutta maalivahtisekoiluun pitäisi saada jonkinlainen päätös eikä valmentajankaan vaihdos olisi pahitteeksi. Montreal, Vancouver, Ottawa ja Winnipeg seilaavat välitilassa, eikä näkymää paremmasta huomisesta ole kuin väläyksittäin.

-------------------------

Jokakeväiset playoff-veikkaukset on taas heitettävä tulille.

Itä

Washington Capitals - Philadelphia Flyers 4-0 - Capitals on vaan liian kova pala Flyersille joka osa-aluella.
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 3-4 - Rangersin kokemus painaa riittävästi vaakakupissa.
Florida Panthers - New York Islanders 4-3 - Panthersin ensimmäinen testi on äärimmäisen kova, rimaa hipoen jatkoon.
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 2-4 - Tampalla on aivan liikaa tärkeitä pelaajia lasaretissa, "duracel wings" luistelee jatkoon.

huom. Pavel Datsyuk lähtee Venäjälle tämän kauden jälkeen, joten kannattaa seurata Taikurin viimeisiä piirtoja tänä keväänä.

Länsi

Dallas Stars - Minnesota Wild 2-4 - Suurin yllätys nähdään tässä parissa, kun Wildin taisteluasenne kantaa voittoon.
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 1-4 - Blues ja Hitchcock voivat taas kerran todeta, että pleijarit on perseestä.
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 4-2 - Kingsin joukkue on playoff-kiekkoa varten, Sharks pelaa hyvin vieraissa, mutta se ei vaan riitä.
Anaheim Ducks - Nashville Predators 3-4 - Rinne muuraa maalin ja Forsberg tekee tarvittavat maalit, kantrikaupunki jatkoon.

Ja kun Avs haukkasi jälleen kerran sitä itseään runkosarjassa, niin Floridan kelkassa mennään pleijareissa, koska Luongo, Barkov ja Jagr.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Saas nähdä kestääkö Patrick Kanen taika, sillä aina kun Kane on pelannut YLI piste per peli tahtia runkosarjassa on Chicagossa kesällä juhlittu stanley cuppia.

Itse nostaisin pari joukkuetta, jotka voi yllättää.
Nashville Predators: Kauan kaivattu ykkös sentteri Ryan Johansen tuli talvella mukaan ja on nyt opetellut talon tavoille. Puolustus kestää vertailun mihin tahansa joukkueeseen, mutta kaikki kulminoituu maalinsuulle, eli saako Pekka Rinne god-moodin päälle vai jyrääkö Ducksien isokokoinen hyökkäys ahterinsa Rinteen eteen ja runnoo sieltä maalit.
Oma veikkaus on että Predators pelaa tänä vuonna konferenssi finaaleissa.

NY Islanders: Joukkue joka ei ole voittanut ottelu sarjaa yli kahteenkymmeneen vuoteen näyttää nyt valmiilta sellaisen voittamaan. Hyökkäys on syvä, vaikkakin Anders Lee on loppukauden poissa. Kapteeni Tavares näytti runkosarjan lopussa jälleen omalta itseltään pelillisesti että tehollisesti. Puolustus on hyvässä tasapainossa, kun todennäköisesti ensimmäiseen peliin palaa kesällä seuraa vaihtava Travis Hamonic. Johnny Boychuck, Nick Leddy, Calvin De Haan ja Thomas Hickey muodostavat lopun top5 puolustuksen. Kuudetta pakkia luulisin Jack Capuanon arpovan vastustajan mukaan nelikosta Zidlicky,Pulock,Pelech ja Mayfield. Maalissa onkin sitten suurin kysymys merkki, eli yhden tilastoidun pudotuspeli ottelun 09-10 kaudella Sharkseissa pelannut Thomas Greiss. Ykkös maalivahti Jaroslav Halak on palaamassa tämän kuun lopulla, mutta onko jo silloin liian myöhäistä? Greiss on tilastollisesti pelannut hyvän kauden jopa Halakkia paremmin, mutta pudotuspelit on aivan eri maailmansa.
Islandersin veikkaus onkin sitten haastavampi tapaus, mutta uskon heidän voittavan ainakin kokemusta hakevan Panthersin.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Erik Karlsson taisi tosiaan jo kieltäytyä MM-kisoista, kuten myös Sedinin veljekset. Tokihan Ruotsilla on materiaalia mistä valita. Pitäisköhän jo tehdä uusi MM-kisaketju... Kisathan alkavat jo vajaan neljän viikon päästä (6.5.).

Avaahan toki, johan noita kisoihin liittyviä uutisikian tupsahtelee päivittäin ilmoille.

Mitä änäripleijareihin tulee, sain eilen suklaamunasta Pingviinien avaimenperän, joten eiköhän se ole riittävän vahva enne yllätysmestaruudesta.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Avaahan toki, johan noita kisoihin liittyviä uutisikian tupsahtelee päivittäin ilmoille.

Tuli jo avattua toissapäivänä ;)


Mitä änäripleijareihin tulee, sain eilen suklaamunasta Pingviinien avaimenperän, joten eiköhän se ole riittävän vahva enne yllätysmestaruudesta.

Pingviinien puolesta liputetaan toki täälläkin, tosin ei yllätysmunan sisällön perusteella.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Mistä tietää, että kevät on tullut ja NHL-pudotuspelit ovat täydessä käynnissä? Washington Capitalsin sulaminen on siitä takuuvarma merkki! :D 3-0 otteluvoittojohto on nyt kääntynyt viime yön jälkeen jo tilanteeksi 3-2...Näemmekö jälleen jokakeväisen tapahtuman, kun runkosarjan maalipörssin voittaneen Alex Ovechkinin Capitals sulaa heti pudotuspelien avauskierroksilla...?
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Mistä tietää, että kevät on tullut ja NHL-pudotuspelit ovat täydessä käynnissä? Washington Capitalsin sulaminen on siitä takuuvarma merkki! :D 3-0 otteluvoittojohto on nyt kääntynyt viime yön jälkeen jo tilanteeksi 3-2...Näemmekö jälleen jokakeväisen tapahtuman, kun runkosarjan maalipörssin voittaneen Alex Ovechkinin Capitals sulaa heti pudotuspelien avauskierroksilla...?

Philadelphia Flyers on tosiaan tehnyt kovaa nousua. Tilanne oli heidän kannaltaan jo epätoivoinen. Valmennusjohdolta oli hieno veto laittaa neljänteen otteluun maalin suulle välillä pahastikin haparoineen ykkösvahti Steve Masonin tilalle tshekki Michal Neuvirth (joka pelasi Capitalsissa 2008-14). Hän onkin kääntänyt ottelusarjan käytännössä yksin. Kahdessa ottelussa laukauksia on tullut torjuttavaksi peräti 76. Hän on torjunut niistä 75; viime yönä nollapeli irtosi peräti 44 torjunnalla. Upeaa, sarja näytti jo kolmen ottelun jälkeen olevan selvä (maaliero oli Flyersin kannalta masentava 2-12).

Jos katsotaan aina niin ihania tilastoja, Flyersin nousu ottelusarjan voittoon vaatii jo lähes ihmeen. Ainoastaan neljä kertaa on NHL:n historiassa noustu 0-3 tappioasemasta 4-3 voittoon (4/181 yrityksestä = 2,2 %). Eli historian valossa on Flyersilla suunnilleen 1/50 -mahdollisuus voittaa sarja. Philadelphia tosin on tehnyt kyseisen tempun jo kertaalleen (2010).

Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings (1942)
New York Islanders - Pittsburgh Penguins (1975)
Philadelphia Flyers - Boston Bruins (2010)
Los Angeles Kings - San Jose Sharks (2014)

http://www.puckreport.com/2009/04/nhl-playoff-comebacks-trailing-3-0.html
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Mistä tietää, että kevät on tullut ja NHL-pudotuspelit ovat täydessä käynnissä? Washington Capitalsin sulaminen on siitä takuuvarma merkki! :D 3-0 otteluvoittojohto on nyt kääntynyt viime yön jälkeen jo tilanteeksi 3-2...Näemmekö jälleen jokakeväisen tapahtuman, kun runkosarjan maalipörssin voittaneen Alex Ovechkinin Capitals sulaa heti pudotuspelien avauskierroksilla...?
Viime yön pelin nähneenä en olisi hirveän huolissaan Capsin sulamisesta. Tietty onhan tässä on samanlaiset elementit kuin 2010 Caps vs. Habs -pleijarisarjassa, kun toinen tsekkimolari Halak nosti Habsin yksinään kanveesista 4-3 voitoin jatkoon, mutta ei vaan riitä usko samanlaiseen ihmeeseen.

Viime yön pelit olivat muutenkin mielenkiintoista katseltavaa. Kapteeni Koivu ei vaan suostunut vielä häviämään. Viime hetken tasoitus Granlundin hienosta esityöstä ja jatkoajalla taitava ohjaus Niemen taakse. Wild taistelee, mutta onhan se karua katseltavaa, kun puolustus on välillä aivan lirissä Starsin hyökkäysvoiman edessä. Vaikea nähdä Wildia jatkossa tuosta, mutta jos samanlainen taistelu jatkuu ja Dubnyk pelaa riittävän hyvin, niin ei se aivan mahdotonta ole.

Isles, tai oikeastaan Greiss, otti melkoisen ryöstön Panthersilta 2. jatkoajan voitollaan. Kaikki matsit sarjasta nähneenä täytyy todeta, että sarja voisi aivan hyvin olla jo ohi Panthersille 4-0 tai 4-1, mutta Greiss ja Islesin viisikkopuolustus ovat kallistaneet vaa'an t 3-2 sinioranseille. Barkov kantaa ehkä hieman liian paljon kuormaa Panthersin pelistä, joka on jokseenkin näkynyt puolustusalueen pelissä terävyyden puuttumisena, mutta muutenkin Panthersin viisikkopuolustaminen on ollut välillä melko pelottavan näköistä säätämistä. Panthersin kannalta oli hyvä, että saivat Trocheckin takaisin, mutta samassa Bjugstad otti melkoista osumaa könyttyään pääedellä laidan reunaan jatkoajalla. Jos Bjugstad ei pelaa seuraavassa pelissä, niin iso takaisku Panthersille. Jos Panthers pystyy nostamaan viimeistelyn tasoa asteen pari, niin Panthers voi vielä kääntää sarjan ylihyökkäävällä pelitavallaan.

Sharks se sitten heitti kuningaspeikon niskastaan kesälomille voitoin 4-1. En olisi uskonut runkosarjan perusteella, että Sharks pystyy noinkin kurinalaiseen playoffkiekkoon. Laadukasta lätkää myös Kingsin osalta, mutta Sharksin kärkipelaajat olivat tällä kertaa tylympiä. Ylivoima on ollut kyllä todella iso syömähammas hailauman pelissä. Jokohan se nyt olisi Sharksin kevät?

Ensi yönä mielenkiinto kohdistuu eritoten Blackhawks-Blues -sarjan 6. matsiin. Tämä playoffsarja on ollut melkoista timanttia, joten ensi yönkään matsi ei varmasti jätä kylmäksi.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

7. peli Bluesin ja Hawksin välillä oli hurja taistelu, joka kääntyi lopulta 3-2 St. Louisille ja mestari on näin ulkona. Saa nähdä pelataanko tänä keväänä yhtä noin laadukasta sarjaa kuin mitä tämä parivaljakko tarjosi. Aivan loistavaa hokia!

Vielä on ekalta rundilta yksi game seven tarjolla, kun Peksi Rinne torjui 6. pelin Predsille.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Oli kyllä mukava juttu, että saatiin Läntisestä Konferenssista ulos heti kättelyssä viime vuosina niin paljon jo voittaneet Chicago ja Los Angeles! Uusia joukkueit mukaan seuraaville kierroksille ja mahdollisesti finaaliin asti. Dallas - St. Louis ilmeisesti on yksi pari, joten saadaan ainakin Lännen finaaleihin mukaan sellainen joukkue, joka ei ole siellä ollut aikoihin, mikä on hieno juttu.

Idässä tietysti vähän kaksijakoiset tunnelmat varsinkin tuosta Florida - NY Islanders sarjasta. Vähän oli itsellä sellainen kutina, että kuinka niin nuori Panthers nyt sitten kovissa pudotuspeleissä pärjää ja vähän suutariksihan se homma jäi. Toisaalta hienoa, että pudottaja oli juuri Islanders, joka sekään ei ollut voittanut pudotuspelisarjaa pariin vuosikymmeneen. Samalla Rangers putosi, joten yllättäen "pikkuveli Islanders" on nyt se, joka Ison Omenan kunniaa pitää nyt yllä. Capitals saisi pudota kyllä seuraavalla kierroksella, mutta noin muuten ei ole väliä, mikä joukkue Idästä menee loppuun asti...
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Joulukuussa pari viikkoa lomaa tiedossa New Yorkissa, mikä tietää tietysti NHL-matseja. Ainakin kerran pitää päästä legendaariselle Madison Square Gardenille. Mahdollisesti käyn vielä Islandersin ja Devilsin pelejä kyttäämässä. Ovat käsittääkseni halvempia? Toivottavasti oma lempijengi Pittsburgh eksyisi tuon kahden viikon aikana New Yorkiin, niin pääsisi niitäkin näkemään. Onko NHL-matseissa käyneitä? Onko heittää mitään vinkkejä?

Ja jottei ihan ajankohtaisen aiheen ohi mennä, niin lämmittää kyllä mieltä nähdä Penguinsin olevan ihan hyvässä lennossa. Runkosarjan lopulla näytti meno niin hyvältä, että ei ainakaan pleijareiden ekaan kierrokseen vaan voinut lento loppua. Eikä niin käynytkään. Toivottavasti riittää puhti päätyyn asti.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Todella mahtavaa, että Blues sai viimeinkin otettua sen seuraavan askeleen menestyksessä. Ja vielä hienompaa, kun aivan liikaa viime vuosina voittaneet Haukat lähetetään aikaiselle kesälomalle. Vaikka Avalanchen loppukausi vituttikin hieman, niin onneksi sentään Penguinsilla menee mainiosti. Ja enkä yhtään ihmettelisi, jos tänä vuonna ollaan mestareita.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Niin se Peksi sitten torjui Predsin jatkoon seiskapelissä. Ja näköjään toinen rundikin pyörähti käyntiin viime yönä, kun Isles yllättäen niisti Boltsin vai pitäisikö sanoa Ben Bishopin. Ei tässä varmaan kannata enää mitään veikkauksia heitellä, kun ekan rundin veikkaukset meni aivan metsään 2/8. :eek: Täytyy kuitenkin nostaa ekan rundin vakuuttavimmat joukkueet ylös eli Blues, Caps ja Sharks.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Eipä tässä omalla kohdallakaan pääse rintaa röyhistelemään. Ensimmäisen kierroksen osalta omat veikkaukset 5/8. Uutta matoa koukkuun...

Länsi
Dallas Stars - St. Louis Blues
San Jose Sharks - Nashville Predators

Itä
Tampa Bay Lightning - New York Islanders
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins


Ensimmäisen kierroksen tipahtajat (mm. Blackhawks ja Kings) varmistavat sen, että saadaan pitkästä aikaa mestariksi vähän vaihtelua. Hyvin mahdollista myös, että saadaan jollekin joukkueelle historiansa ensimmäinen mestaruus.

Dallas Stars (viimeisin mestaruus 1999)
St. Louis Blues (-)
San Jose Sharks (-)
Nashville Predators (-)
Tampa Bay Lightning (2004)
New York Islanders (1983)
Washington Capitals (-)
Pittsburgh Penguins (2009)
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Draft arvonta on suoritettu ja näillä mennään:

1 Toronto Maple Leafs
2 Winnipeg Jets
3 Columbus Blue Jackets
4 Edmonton Oilers
5 Vancouver Canucks
6 Calgary Flames
7 Arizona Coyotes
8 Buffalo Sabres
9 Montreal Canadiens
10 Colorado Avalanche
11 New Jersey Devils
12 Ottawa Senators
13 Carolina Hurricanes
14 Boston Bruins
----------------------
15 Minnesota Wild
16 Detroit Red Wings

Ellei treidejä tapahdu, niin Matthews todennäköisesti Torontoon, Laine Selänteen jalanjäljissä Winnipegiin ja Puljujärvi Columbukseen. Avs-kannattajana sitä toivoo, että Juolevi olisi vielä vapaana kymppivuorolla.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Kiitos vaan Pingviineille Capitalsin pudottamisesta! Nyt saadaan sitten Pytty kesällä suomeen ja jatkossa tulee olemaan vain "sympaattisia" joukkueita, joiden edellisestä mestaruudesta, jos sellainen ylipäätään löytyy, on jo niin kauan, että saadaan "uusia" mestareita roppakaupalla! :)

Kyllähän sitä perus suomalainen lätkäfani symppaa paljon mieluummin kanadalaista Crosbya kuin venäläistä Ovechkinia!
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Kyllähän sitä perus suomalainen lätkäfani symppaa paljon mieluummin kanadalaista Crosbya kuin venäläistä Ovechkinia!
Ehkä en ole sitten perussuomalainen lätkäfani, kun mieluummin katselen Ovien taklauksia ja lämäreitä kuin Sindyn kaatuilua. ;)

Pensiltä täytyy nostaa esille aivan huikeaa kevättä pelaava ketju Hagelin - Bonino - Kessel. Tuo ihan mieleen viime kevään Triplets-ketjun. Bolts-Pens tulee tarjoamaan varmasti viihdyttävää ja ennen kaikkea nopeaa hokia.

Ensi yönä sitten lännen 2. rundin eka seiskapeli, kun Stars isännöi Bluesia kotikaukalossaan. Nuottikaupunki olisi hieno nähdä jatkossa. Sitä seuraavana yönä Sharks ja Preds pelaavat oman seiskapelin. Olisiko tässä Predsin toinen seiskapelin voitto tähän kevääseen? Paljon ratkeaa siihen, että millaisessa muurimodessa Peksi on Preds-maalilla.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Kyllä itsekin oisin suonut jatkopaikan capsille kuin Disneytiimille. Siinä joukkueessa ei kyllä ole mitään sympaattista. Malkin, kesseliä, letang. Hyhhyh.
 
Vastaus: NHL-jääkiekko

Jiiihaa, olipahan matsi viime yönä. Vähän turhan tiukille meni loistavan alun jälkeen, omilla hölmöilyllä annettiin mahis Capseille. Haastavaa tulee varmasti myös olemaan Tampaa vastaan. Etenkin kovassa vireessä oleva Hedman pelottaa jo etukäteen. Vielä 8 voittoa, kamoon!
 
Ylös Bottom