NieR: Automata

Nisupulla

Jäsen / [FL]Genre: Action role-playing
Suunnittelija: Takahisa Taura
Kehittäjä: Platinum Games
Julkaisija: Square Enix
Alustat: PlayStation 4, Windows
Julkaisu 10.3.2017

Facebook: https://www.facebook.com/NIERGame/
Twitter: https://twitter.com/NieRGame
Web: http://NieRGame.com
Metacritic: http://www.metacritic.com/game/playstation-4/nier-automata

Tutki hylättyjä maita ja selvitä, mistä ihmiskunnan tuho sai alkunsa. Jaa oman käden oikeutta murskaamalla vihollisesi tyylillä ja käyttämällä vikkeliä ja tuhoisia iskusarjoja. Tämä PlayStation 4 -järjestelmän eksklusiivinen julkaisu on jatkoa PS3-järjestelmän suositulle NieR-klassikolle. 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Tässä on oma vuoden peli numero yksi ehdokas. Tällä hetkellä vaan painin sen kanssa että odotanko 10.3 asti vai ostanko japanin ps storesta josta sen saa tänään jossain vaiheessa. Japani versiossa englannin kielinin tekstitys ja puhe, siitä löytyy myös ranska,saksa ja muitakin kieliä joten tuo 2 viikon viivästys NA/EU on aika outo. Hintaa sille kertyisi n.83€ sieltä ostettuna, eli 13€ enemmän kuin EU storesta. Myös epätietoisuus koska PC versio julkaistaan on todella ärsyttävää, voi olla että heiko hetki iskee vielä ennen vkl. :rolleyes:

EDIT: Sen verran vielä että peli on enemmänkin henkinen jatko-osa Nierille, joka taas oli spinoff Drakengard pelin E lopusta. Mitään tietoa kuitenkaan näistä peleistä ei tarvita jotta voi nauttia tästä uudesta.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Rutabaga

Member
Vastaus: NieR: Automata

Olen saanut käsityksen, että se olisi ihan kanooninenkin jatko-osa.
RepliCantissa oli neljäs "loppu", joka olikin novellin muodossa, ja vain japaniksi. Tämä loppu olisi se joka yhdistäisi pelin Automataan.
Kieltä en lue, saati novellia omista. Tämä oli nyt vaan aivojen onkaloista kaiveltua mutua jota joskus muistelisin lukeneeni.

Varmaankaan hirveästi ei mitään tietoa tarvita edeltävistä peleistä tämän seuraamista varten, muuta kuin palaavia hahmoja ja joitain pieniä viittauksia menneeseen.

Muuten sama kuin yllä. Yksi tai kaksi peliä tulee vuodessa ennakkotilattua ja tämä on yksi niistä, odotukset ovat tähtitieteellisen korkealla. Platinumin pelimekaniikka; Yoko Taron juoni; Musiikkikin tuntuisi vetävän vertojaan trailereiden ja demon perusteella parhaimmalle pelisoundtrackille kymmeniin vuosiin (joka oli edellinen Nier).
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Vastaus: NieR: Automata

Voi olla että on ihan oikeaa jatkoa, aika hämärän peitossa on tiedot pelistä ja ei tietenkään viitsi kaivella hirveesti infoa että spoilerit pysyy poissa. Sen tiedän vaan että tämäkin täytyy vetää useampan kertaan läpi että saa kuvan koko juonesta, ihan kuten ekassa Nierissä.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Vastaus: NieR: Automata

Nyt on peli latauksessa Hong Kong storesta, nimittäin Play-Asiasta saa 500 Hong kong dollarin kortin 69,32 ja peli maksaa 430 HK$ joten jää vieä 70 HK$ säästöön jos jotain pientä DLCtä tulee.
Eli jos meinaat digitaalista versiota ostaa saa sen Hong Kong storesta heti ja hivenen halvemmalla, ole vaan varovainen minkä version ostat, English/Japan version saa heti English/China version 2kk päästä.

Viikonloppuna peli tulille ja mahtava seikkailu alkakoon :cool:
 

R3Call3

New Member
Vastaus: NieR: Automata

Olikos tämän eka osa nyt ps2 vai ps3?? sen tiedän että tämä tuleva nier on jatkoa mutta olisi kiva saada tietoon ensimmäisen osan alusta kun ei tunnu tuolta netin syvyyksistä löytyä
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Vastaus: NieR: Automata

Olikos tämän eka osa nyt ps2 vai ps3?? sen tiedän että tämä tuleva nier on jatkoa mutta olisi kiva saada tietoon ensimmäisen osan alusta kun ei tunnu tuolta netin syvyyksistä löytyä
Ps3, suottaapi olla vaikea löytää jos ostaa ajattelit.
 

R3Call3

New Member
Vastaus: NieR: Automata

Ps3, suottaapi olla vaikea löytää jos ostaa ajattelit.
juu ajattelin kyllä ostaa pelin ja eiköhän tuo löydy jostain kuhan jaksaa etsiä jos ei muuten niin ehkä playstation storesta, mutta ystäväni on pelikaupassa töissä niin yleensä hältä kanssa näissä pyydän apua ja kiitos vielä avusta :)

pakko vielä hypettää että demon testasin tästä ja kyllä nousi sen verran innostus, että ostoon tämäkin peli pakko on laittaa niin crazya menoa oli kyllä siinä :D
 

templar

Member
Vastaus: NieR: Automata

On suora jatko-osa mutta en usko ekan Nierin pelaamattomuuden olevan ongelma. Muutenkin eka osa jättää tarinasta paljon spekuloinnin varaan ja eri novellien tulkinnan harteille. Nyt kun pelillisestä osasta on Platinum Games vastuussa niin kasuaalimmatkin pelaajat pystyvät varmasti nauttimaan mikäli tarina ei kiinnosta. :)

Mitäpä tästä sanoa. Ehdottomasti vuoden odotetuin peli. Drakengard 1 ja 2 en ollut aikasemmin pelannut ja eka Nier tuli hankittua täysin randomilla, ja kuinka ollakaan meni ihan top 10 (ellei jopa top 5) kaikkien aikojen pelien listaan. Ei niinkään pelillisten ominaisuuksien vuoksi vaan tarinan ja musiikin. Ellei joku tiedä, Drakengard ja Nier pelien legendaarisella ohjaajalla/mastermindilla Yoko Tarolla on hyvin omaperäinen tapa kirjoittaa tarinoita, jotka päälle päin voivat vaikuttaa suht normaaleilta japsi höpö höpöiltä mutta pinnan alla on lohduton ja erittäin synkkä tarinakokonaisuus, jossa ketään, ei pelihahmoja eikä pelaajaa päästetä helpolla. Myös melko vahvoja tabu teemoja käsitellään varsinkin hahmojen taustatarinoissa ja ihan syystäkin esim. Drakengard ykkösen käännöksessä on länsimaissa sensuroitu varsin isoja paloja.
Muutama vuosi sitten tullut Drakengard 3 oli myös loistava peli, joten odotettavissa on että Nier Automata hoitaa homman kotiin rehellisesti. Demo vakuutti vaikka en ole mikään Platinum Games uskovainen. Pelattavuus tuntui kokonaisuudessaan huomattavasti paremmalta kuin aikaisemmissa Taron peleissä. Tähän kun lisää vielä loistavan tarinan/hahmot/ost niin tässä on ehdottomasti vuoden peli matskua.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Vastaus: NieR: Automata

Pari tuntia pelanneena en paljon pysty sanomaan, mutta sen voin sanoa että peli tihkuu tunnelmaa, on todella mahtavaa vaan tutkiskella pelin maailmaa tajunnan räjäyttävän musiikin kanssa. Viikonloppuna lisää mutta alku on juuri niin hyvä kuin Yoko Tarulta ja Platinumilta odotti. :cool:
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Vastaus: NieR: Automata

Ensimmäinen läpipeluu takana ja kyllähän oli huikea kokemus. Tarina pysyi loppuun asti mielenkiintoisena ja sopivan sekopäisenä kuten Yoko Taron peliin kuuluu. Aikaa kului karvan vaille 14h mutta sivutehtäviä vain n.15-20% ja tämä oli loppu A, vielä on monta läpipeluuta ennenkuin näkee varsinaisen lopun ja pelissä taitaa olla joku 5-10 vitsi loppua myös, mutta ne eivät vaadi pelin läpipeluuta. Toisin kuin alkuperäinen Nier, tämä peli skaalaa levelit main questissa sinun mukaan joten haaste pysyy aina läsnä, normaali tasolla sitä ei tosin juuri saanut joten jos yhtään vaikeutta haluaa suosittelen hard tasolla aloittamaan. Tästä lähtee sitten läpipeluu numero 2 :cool:

EDIT: Mietteitä lisää

Peli on paljon enemmän roolipeli kuin odotin, oikeastaan ainut mikä tässä pelissä tuntuu platinumilta on taisteleminen ja hahmon liikkuminen. Siinä on myös tuhoton määrä sivutehtäviä jotka ovat hauskoja tehdä koska pelin taistelumekaniikka on parasta mitä missään action pelissä on koskaan nähty, niitä myös kannattaa tehdä isojen raha+exp bonusten takia mutta myös koska ne syventävät pelin hahmoja paljon. Teknisesti peli on ihan ok, peli pyörii ihan kiitettävän määrän 60 FPS mutta mutta suurin ongelma on frame time lagi piikit jotka pysäyttävät pelin silloin tällöin sekunnin tuhannesosaksi mutta sen huomaa ja se vähän häiritsee. Musiikit ovat alusta loppuun asti todella eeppiset ja niitä jaksaa kyllä kuunella vaikka kuinka paljon, japanilainen ääninäyttely myös todella tasokasta, pelaan nyt tuon toisen kerran enkku äänillä joten pitää katsoa onko niistä mihinkään.

Levelit, itemit, aseet sivutehtävät ja kaiken mitä olet kerännyt jatkuu seuraavalle läpipeluu kerralle joten minkään asian poimiminen tai tehtävänä tekeminen ei tunnu turhalta. Peli myöskin muuttuu hiukan aina seuraavalle kierrokselle,

spoilerissa infoa mitä tapahtuu kun aloittaa 2 kierroksen joten katso omalla vastuulla.

kakkos kierroksella koko peli pelataan toisen pelattavan hahmon näkökulmasta, koska he eivät aina ole yhdessä niin saa ihan uusia tapahtumia nähdä. Myöskin pelimaailmaan sijoitetut special arkut pystyy avaamaan vain kakkos hahmon hakkerointi kyvyllä

Jos jotain marisemista pitää olla niin ehkä tuo lootti systeemi kun ei ole ihan sata varma mitä voi myydä ja mitä ei koska upgrade itemit ja sellable itemit on merkattu samanlailla.

Loppuun mainittakoon vielä että pelissä on paljon japanilaista fan serviceä sitä haluaville, me likes :cool:
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Bandicoot

Well-Known Member
Vastaus: NieR: Automata

Metacritic tällä hetkellä 90 ja user 9.0.

Peli pääsi allekirjoittaneen ensitestiin eilen illalla ja todella hyvältä vaikuttaa. Sessio kylläkin loppui pelin kaatumiseen freezescreenin myötä ja hukkaan meni semmoiset 10min. pelailut. Pelissä kun on manuaalinen savetus tietyissä paikoissa eikä perinteistä automaattisavea.

Sen verran alussa ollaan vielä menossa, että ihan kaikki pelin jipot eivät ole vielä auenneet. Edellinen Nier ei ole tuttu ja japsirope muutenkaan ei ole yleensä kovin lähellä sydäntä. Demo kuitenkin vakuutti siinä määrin, että jatkoonhan tämä meni. Juuri siitä syystä kun tuo japsigenre ei ole kovin tuttu, niin aina vähän naurattaa nuo kalastuskuviot. Siis miksi tässäkin pitää kalastaa? On noi japanilaiset vaan vekkuleita epeleitä :)

Anyway, peli näyttää hyvältä vaikkakin ehkä vähän säästellen värejä on käytetty. Peli pyörii PROlla nätisti ja tuo 60fps pitäisi kyllä olla minimivaatimus kaikissa nykyyisissä peleissä. Äänimaisema on uskomattoman upea ja pitkästä aikaa tuli jopa semmoinen tunne, että tämän soudtrackin voisi vaikka jostain hankkia.

Kuten sanoin, alussa mennään ja tämän kattavampaa kuvaa en osaa antaa. Enkä oikeastaan haluakaan, sillä tämä kannattaa kokea ihan itse. Ai niin, ja onhan tässä Machinariumin ohella maailman söpöimmät robotit :p
 

templar

Member
Vastaus: NieR: Automata

Juuri siitä syystä kun tuo japsigenre ei ole kovin tuttu, niin aina vähän naurattaa nuo kalastuskuviot. Siis miksi tässäkin pitää kalastaa? On noi japanilaiset vaan vekkuleita epeleitä :)
On se kyllä perkele kumma kun jokaisessa japsi pelissä täytyy tunkea tuo kalastus mukaan. Hienoa puuhaa in real life mutta ei tule mieleen yhtäkään peliä, jossa kalastus sivutehtävät olisi ollut muuta kuin täyttä tuskaa. Ehkä tää on joku kulttuurinen juttu koulutyttöpuku perverssion ohella jota en vaan ymmärrä. :p


Peli lähetetty eilen, joten hyvällä tuurilla pääsee jo tänään pelaamaan! Meta arvosanat tosiaan on aika vakuuttavia ja hyvä niin.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Vastaus: NieR: Automata

Kalastus on täysin sivuaktiviteetti johon ei tarvite koskea jos ei halua, missään sivutehtävässä sitä ei ole tähän mennessä tarvinnut.

Täällä alkoi juuri kolmas läpipeluu ja leuka putos lattiaan kun tajus että mitä tapahtu, laitan spoilereihin taas jos haluaa tietää
Elikkä tarina itseasissa jatkuu kolmannella pelikerralla ja saat täysin uuden hahmon pelattavaksi
Oli niin wtf ilme naamalla :D

Peli on ollut niin täynnä erilaisia pelityylejä, tapahtumia ja tilanteita että ole vastavaa tullut vielä koskaan vastaan. Todellinen mestariteos Platinumilta ja Yoko Tarulta, suosittelen todella jos yhtään kiinnostaa.

Myöskin vuoden toiseksi kovimmat meta pisteet kertoo kaiken olennaisen. :cool:

http://www.metacritic.com/game/playstation-4/nier-automata?ref=hp
 

Bandicoot

Well-Known Member
Vastaus: NieR: Automata

Peli on ollut niin täynnä erilaisia pelityylejä, tapahtumia ja tilanteita että ole vastavaa tullut vielä koskaan vastaan. Todellinen mestariteos Platinumilta ja Yoko Tarulta, suosittelen todella jos yhtään kiinnostaa.
Juuri tämän takia tämä on niin uniikki. Välillä ollaan 3rd person avoimessa maailmassa ja välillä sidescrollerissa. Vaikka peli on ihan alkutekijöissään, niin peli jaksaa ihastuttaa yllättävyydellään koko ajan. Klassikko.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Vastaus: NieR: Automata

Juuri tämän takia tämä on niin uniikki. Välillä ollaan 3rd person avoimessa maailmassa ja välillä sidescrollerissa. Vaikka peli on ihan alkutekijöissään, niin peli jaksaa ihastuttaa yllättävyydellään koko ajan. Klassikko.
Voi pojat sulla on hienot hetket edessä kun pääset pidemmälle, vielä 20+ tunnin jälkeen peli osaa yllättää.
 

Kirai

Toimitus
Vastaus: NieR: Automata

Pidän aiempaa Nieriä yhtenä kaikkien aikojen peleistä. Tämäkin on kovassa odotuksessa ollut ja demo oli varsin pätevä. Kuitenkin nyt on niin paljon pelaamattomia pelejä, niin pitää tämän hankinta siirtää myöhempään. Ei varmaan ekan Nierin kanssa samalle tasolle pääse, mutta kivahan se ois yllättyä positiivisesti. :D

Vielä kun löytäs tuon ekan Nierin jostain.
 

Bandicoot

Well-Known Member
Vastaus: NieR: Automata

Kuitenkin nyt on niin paljon pelaamattomia pelejä, niin pitää tämän hankinta siirtää myöhempään.
Saman positiivisen ongelman kanssa taistelen minäkin, mutta hankintaan meni kuitenkin. Onneksi tänään ilmestyi se PS4-päivitys, niin saa kovon kiinni PS4:seen :)
 

templar

Member
Vastaus: NieR: Automata

Kalastus on täysin sivuaktiviteetti johon ei tarvite koskea jos ei halua, missään sivutehtävässä sitä ei ole tähän mennessä tarvinnut.
Ok, tuo on hyvä tietää kalastuksesta. Muistelisin vain että ekassa Nierissä kalastus (ja puutarhurointi) oli olennainen osa sivutehtiä ja aseiden kehitystä, sitä kautta myös tropheja. Voi olla että oma muisti pettää, sen pelaamisesta on jo niin kauan. Ei se liikaa häirinnyt silloin muutoin lähes täydellistä pelikokemusta enkä anna sen nytkään sitä tehdä. :)

Peli on ollut niin täynnä erilaisia pelityylejä, tapahtumia ja tilanteita että ole vastavaa tullut vielä koskaan vastaan. Todellinen mestariteos Platinumilta ja Yoko Tarulta, suosittelen todella jos yhtään kiinnostaa.
Tämä on myös erittäin mukava kuulla! On aika harvinaista kuinka yksi peli pystyy yhdistämään perinteisen action roolipelin yhteyteen side scrolling shootteria, tasoloikkaa, Zelda ja Resident Evil tribuutteja sekä tekstiseikkailua (!!) niin että se jollain kummalla tavalla toimii eikä tunnu irralliselta. Puhe siis nyt ekasta Nieristä mutta Automatasta ilmeisesti voi odottaa jotain yhtä kieroutunutta. :)
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Vastaus: NieR: Automata

Ekan Nierin kalastuksesta on monella karvaat muistot ja peli jäänyt kesken jopa srvostelijoilta sitten lätkästy 5/10 kylkeen.
 
Ylös Bottom