Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

Merri

New Member
Teinpähän hakusanalla Nintendo suomenkielisen Google-haun. Tarkoituksena oli yrittää löytää asialliset Nintendo-fanisivut. Ensimmäisenä oli asiallisesti Nintendo Suomen sivut, mutta sitten alkoi saman tien kaikenlainen epämääräinen sälä, kuten tuloksia keskustelualueilta, uutissivuilta, pelikaupoista, hakuteoksista... jopa oma Nintendo World Cup -sivuni toisella sivulla (mikä ei ole niinkään yllätys, Google on tykännyt minusta jo viisi vuotta).

Useamman sivun selauksena totesin, että semmoista sivustoa ei ole edes olemassa. Nyt teillä on mahdollisuus yrittää todistaa väitteeni vääräksi. Oletan kuitenkin, että sivuilta pitäisi löytyä ainakin asiallista tietoa ilman ylimääräistä hehkutusta ja mahdollisesti käytettävä ja mukava ulkoasu.

Itse olen miettinyt mahdollisuutta väkertää jotkut Nintendo-aiheiset sivut, varsinkin nyt kun Revolution on tulossa ja vaikuttaa vakuuttavalta. Yksin tuskin silti jaksaisin mitenkään kattavia sivuja tehdä, korkeintaan jonkin pienimuotoisen tilanteen seuraamissivun ja ehkä jotain muuta mukavaa lisuketta.
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

Huonoja sivuja tulee ja menee tiuhaan tahtiin...

Esamakijan Nintendo-sivujen jälkeen ei ole tullut vastaan (en ole kyllä etsinytkään) yhtä hyviä fanisivuja.
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

No annappas Smirre ossa niin vilkaistaan
Edit: Kuulin että ne on poistettu jo netistä.
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

Ei mene suodattimesta läpi ainakaan ulkoasun ja käytettävyyden suhteen. Liian sekasotkuinen ja häiritsevä, joiltakin sivuilta puuttuu navigaatio kokonaan (mm. Yoshi Touch & Go:n -arvostelu). Sisältö on ok:ta, muttei loistavaa. Muita sivustoja löytyi linkkien kautta, jotka sitten kahlasin myös lävitse:

KoivariNIN: ok ulkoasu, käytettävyyttä voisi vähän parantaa. Teksti aivan liian pienellä. Uutiset hyvää tasoa, mutta arvosteluissa liikaa hehkutusta, ovat selkeästi puolueellisia. Esimerkkinä SM64DS: "Oli ihan pakko antaa täydet pisteet, kun Super Mario 64 oli aivan mahtava, ja tämä on Super Mario 64 + muita ominaisuuksia ja kaiken kukkuraksi mukana on aivan mahtavia minipelejä, eli Super Mario 64 DS!" - pitäisi perustella miksi se on mahtava ja mahtavia. Liikaa tunnetta mukana.

NintendoClubi: aika ontto sivusto, ulkoasu on kyllä selkeä, mutta sisällössä ei ole kehumista. Rakenteeltaan Pelipalatsin kaltainen, samoja linkkejä navigaatiossa. Uutisissa ei mitään olennaista tai kiinnostavaa.

Nintendo Wonderland: ulkoasu kohtuullinen, käytettävyys kuitenkin tökkii (arvostelut -> pitäisi olla jo arvosteluja eikä ylimääräistä aakkoslistaa). Arvostelut kuitenkin ihan kivoja, kuvia voisi kuitenkin olla mukana. Teksti on tiukassa ja raskasta lukea. Sisällöstä kuitenkin jäi paras maku tähän mennessä läpikäydyistä, tosin se ei ole vielä hehkutuksen arvoinen asia. Sivuista kuitenkin huomaa, että asialla on nuorempaa sakkia, sivut on tehty kotisivumaisella otteella.

Plaz Nintendo: pystyy lukemaan ja selaamaan, mutta vaikuttaisi kuolleen. Ulkoasussa on parannettavaa, keskitettyä tekstiä ei ole mukava lukea. Sisältöä aika vähän, löytyvät arvostelut ovat hyvin pintapuolisia ja lyhyitä.

Nipamaailma.com: sekavahko ulkoasu ja aavistuksen vaikealukuinen läheisten värien takia. Tulee "sattuu silmään" -efekti. Löytyvät arvostelut hyvin luettavaa ja asiallista tavaraa. Niitä on vain surkean vähän, kolme kappaletta. Sisältöä on lähdetty hakemaan laajalta rintamalta, mutta oikein mistään ei ole silti paljoa asiaa.

Nintendo FinForum: vaikuttaisi olevan useamman sivuston yhteen kasattu foorumi. Keskustelua on jonkun verran, mutta silti lähellä kuoleman rajamaita mennään.

Ninweb: ei sisältöä, ei arvostelua. Tosin tämä taitaa olla väärä osoite kun satuin samannimiseen sivustoon törmäämään juuri aiemmin tänään. Outoa että se ei linkitä siihen toiseen.

NintendoIsland: värikäs, sattuu silmiin. Navigaation "Tietoa minusta" linkki ei anna kovin vakuuttavaa kuvaa: kyseessä onkin kotisivut? Ei oikeastaan edes linkittämisen arvoinen.


Kaikilla sivustoilla on otettu itsestäänselvyytenä se, että käyttäjä tietää mikä Nintendo on. Nintendon laitteita on esitelty ja arvosteluja löytyy, mutta muulle sisällölle kaipaisi kunnollisempaa otetta. Yhdistämällä useamman sivuston sisällön kunnon ulkoasun alle saataisiin jo varmasti jotakin aikaiseksi, nyt useampi sivusto kilpailee toistensa kanssa. Eikä sivuja edes löydä helposti Googlella. Kaikkien sivujen navigaatiossa, rakenteessa ja käytettävyydessä on parannettavaa. Osa sisällöstä oli hyvää, mutta luokattoman sisällön määrä oli liian suuri. Monet sivuista olivat myös kotisivumaisia. Jäi sisäsiittoinen vaikutelma, monilla sivuilla oli samankaltaisia ratkaisuja.


Kannattaa huomata, etten millään voinut käydä kaikkia sivuja kattavasti lävitse ja lukemaan kokonaisia arvosteluja. Liian monta sivua läpikäytäväksi. Valitsin joka sivulta satunnaisesti joitakin linkkejä ja kahlasin sisällön lävitse. En myöskään arvostele sivustoja ammatikseni. Katsoo miten paljon tästä vihastutaan vai innostuuko ihmiset oikeasti tekemään jotakin asian eteen.
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

Merri sanoi:
Kaikilla sivustoilla on otettu itsestäänselvyytenä se, että käyttäjä tietää mikä Nintendo on.

Jos viitsisit katsoa Pelipalatsin muuta-alueen niin sieltä kyllä löytyy ks. asia.


Edit: No nyt on korjattu toi Yoshi touch & go navigaatiohommeliini.
Niin ja se yhteinen foorumi kaikille Nintendosivuille olisi hyvä asia... Pegi ja Tossu sitä yhdessä vaiheessa koettivat järjestää muttei siitä mitään tullut...

Edit2: Mistään muusta ei puuttunut navigaatiota kuin Yoshi touch & go-arvostelusta.
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

Muuta-sivun ongelma on siinä, että kukaan ei halua katsoa mitä siellä on ;) Rakenteellisesti sivuja voisi parantaa jo sillä, että antaa kuvaavia nimiä navigaatioon ja sijoittaa sisältöä sen mukaan. Esimerkiksi voisi tehdä sellaisen sivun kuin "Sivuista", jonka alla sitten olisi ensimmäiseksi tietoa Nintendosta, sitten sivujen tekijät ym. ja sivujen historiaa, jos sivut ovat olleet olemassa jo vuoden tai pari. Muitakin ratkaisuja löytyy.

Se että tieto löytyy ei ole sama asia kuin se, että tiedon löytää.
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

Merri sanoi:
Muuta-sivun ongelma on siinä, että kukaan ei halua katsoa mitä siellä on ;) Rakenteellisesti sivuja voisi parantaa jo sillä, että antaa kuvaavia nimiä navigaatioon ja sijoittaa sisältöä sen mukaan. Esimerkiksi voisi tehdä sellaisen sivun kuin "Sivuista", jonka alla sitten olisi ensimmäiseksi tietoa Nintendosta, sitten sivujen tekijät ym. ja sivujen historiaa, jos sivut ovat olleet olemassa jo vuoden tai pari. Muitakin ratkaisuja löytyy.

Se että tieto löytyy ei ole sama asia kuin se, että tiedon löytää.

Taidankin tästä sitten tehdä ton sivujen historia jutun....
:)
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

Ai niin Merri kun sinä nyt noita arvosteluja teet niin viittitkö sanoa mitä tosta pitäisi ulkoasusta erityisesti parantaa??
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

Taustakuva on varsin häiritsevä. Popuppimainokset eivät ole kivoja, vaikka Firefox ne estääkin. Ulkoasu on varsin irtonainen ja logokuva on aivan liian iso. Pienemmällä resoluutiolla surffaava joutuu skrollaamaan kauheasti että löytää sisältöä. Logokuva on myös varsin levoton, ns. "hyppii silmille". Sivuilla ei ole oikein yhtenäistä tyyliä, se on kuin palapeli jonka osaset on koottu eri paikoista.

Laitanpahan tarkemmin muustakin: Etusivu on turhan oloinen. Sen voisi korvata kokonaan tekemällä sivupalkkiin kohdan, jossa näkyy uusimmat lisätyt sivut. Päivitykset tuskin kaipaavat sitä isompaa roolia. Uutissivun heikkous on siinä, että sitä ei voi kelata pidemmällä aikavälillä, jos haluaa. Arvostelusivun epäloogisuus on siinä, että sieltä löytyy pelikonsoleiden kuvat. Eli ovatko arvostelut pelikonsoleista? Ennakkosivulla on vain yksi juttu, joten onko se tarpeellinen? Keskustelualueella on liikaa huoneita käyttäjämäärään nähden, on hyvä aloittaa pienestä jos kävijöitäkään ei ole. Keskustelualueelta ei myöskään pääse takaisin pääsivustolle eikä se ole ulkoasultaan samankaltainen. Opassivun kaikki jutut mahtuisivat yhdelle sivulle, ne kannattaisi jakaa useammaksi vasta kun sivun pituus ylittäisi tulostettuna, hmm, viisi-kuusi sivua. Retrosivulla samaa ongelmaa, yhden sivun takia saa klikata kolmen sivun lävitse. Loput navigaation sivut pystyisi oikeastaan yhdistämään yhteen. Lisäksi sivupalkissa oleva kysely ei näytä kyselyltä, se on vain läjä linkkejä.

Samoja ongelmia toisillakin sivuilla, ylimääräisiä sivuja on ikään kuin lisätty sivujen lisäämisen ilosta sen kummemmin miettimättä, miten sivuja olisi helppo selata.


Ole onnellinen siitä, että en jaksa valittaa sivujen HTML-koodista :) Taulukkotaitto oli 90-luvun juttu.
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

Ihan hyviä ajatuksia heitit, mutta turhan kovaa kritiikkiä harrastajan tekemistä sivuista. Oliko tarkoitus auttaa vai päteä?

"Ole onnellinen siitä, että en jaksa valittaa sivujen HTML-koodista Taulukkotaitto oli 90-luvun juttu."

Höpö höpö. Koodilla ei ole pirunkaan väliä käyttäjälle, kunhan toimii joka selaimessa. Ilmeisesti toimii, kun et asiasta maininnut. Vaikka sivut olisi tehty graafisella editorilla, niin ei se huono koodi sentään latausajassa näy. Taulukkotaitto toimii myös vanhentuneissa selaimissa, joita joillakin vielä on käytössä, joten sekin on erinomainen keino muotoilla ulkoasua. Kannattaa itsekin miettiä asioita ihan käytännön kannalta eikä toistaa muodikkaita väitteitä. Esim. frameset on nyt pannassa, mutta minä taas inhoan sivuja, joilla pitkää listaa selatessa navigaatio katoaa ruudun ylälaidan yli. Kts. vaikkapa huutonet. Eli yleistykset harvoin ovat oikeita neuvoja. Onhan se jännää kirjoittaa muodikasta koodia, jos on uusi alalla. Sitten kun on riittävän monta muutosta nähnyt, huomaa että uusi tapa ei aina ole paras tapa, ei käyttäjän eikä koodaajan kannalta.
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

Siksi "alalla" on oltu seitsemän vuotta :) Vaikka taulukkotaitto toimii, se ei ole kaikkien kannalta se paras ratkaisu. Taulukkosivut on vaikea sovittaa hyvin esimerkiksi puhelimen näytölle ja sokea ihminen tuskastuu kun joutuu joka sivulla kuuntelemaan tonnikaupalla sisältöä, joka ei kiinnosta. PocketPC:llä saa vierittää sivua paljon. Käyttäjälle on siis väliä, miten sivu on koodattu. Ei välttämättä kaikille, mutta tarpeeksi monelle. Kaikenlaisilla sivuilla asialla ei tietenkään ole niin väliksi, mutta miksi edes enää opetella taulukkotaittoa, jos kuitenkin joutuu opettelemaan sen nykyään suositellun taittotavan? Joka myös lisää oppimalla toimii myös tulevaisuudessa. Vanhan tyylin selaimien osuus on jo pudonnut reilusti alle prosentin käyttöasteessa, joten nyt on jo turvallistakin siirtyä eteenpäin.

Hassuinta vieläpä on, että olen niitä jotka oikeasti asioita miettii käytännön kannalta: laitoinhan jo tässäkin aiemmin asiaa siitä, miten sivujen käytettävyys paranee käytännössä. Siksi jätin HTML-koodista maininnan lyhyeksi ja ytimekkääksi, koska halusin vain tuoda asiaa harkinnanarvoisesti esille. Sivujen koodausta ei ole missään nimessä heti kokonaan pakko muuttaa, parempi korjata ja oppia ensin muita asioita.

Kritiikki voi olla kovaa, mutta ainakin asiallinen sellainen saa ajattelemaan asioita. Muutakin kritiikkiä löytyy, et uskokaan miten hurjia väitteitä joiltakin ihmisiltä voi löytyä (tiedän yhden tapauksen, joka väitti kivenkovaan ettei divejä saa käyttää, vaan että täytyy tulla toimeen pelkästään semanttisen merkityksen omaavilla tageilla; silkkaa hulluutta).


Ja kaikki tämä silkkaa offtopikkia, mutta lienee oikeutettua perustella asioita.
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

"Siksi "alalla" on oltu seitsemän vuotta. "

Joo, en minä halua ketään siksi mollata, että on uusi alalla. Joka vuosi sinullekin tulee yksi vuosi lisää kokemusta =) Vakavasti puhuen olet toki nähnyt nettiohjelmoinnin kaikki kehitysvaiheet, eikä se ammattitaitoasi parantaisi vaikka muistaisit ulkoa 70-luvun tietokoneiden konekielikäskyjä oktaalimuodossa. Ei tietenkään kannata opetella vanhentuneita metodeja, jos niiden tilalle on tullut helppokäyttöisempiä tai toimivampia. Ko. sivuston laatijan kohdalla ei kuitenkaan ole kysymys siitä, vaan hän jo osaa yhden toimivan tavan. Eikä vain osaa, vaan on jo sitä käyttäen tehnyt työtä, jota ei ilman pätevää syytä kannata purkaa. Jos hänen intresseissään on enemmän konsoliharrastus kuin ohjelmointi, niin kannattanee käyttää oletettavasti rajallinen aikansa ennemmin sisällön tuottamiseen kuin siihen, että opettelee tekemään toimivat sivut uudemmalla tekniikalla saman näköisiksi. Rakenteeseen tietysti kannattaa panostaa, mutta se ei vaadi uusien tekniikoiden opettelua. Sekin sallittakoon, jos hän ei pyrikään saamaan sivujaan toimimaan marginaalisissa käyttöympäristöissä, kun siihen eivät pyri kaupallistenkaan sivujen ammattimaiset suunnittelijat. Vaikka nettisurffailu kännykällä lisääntyykin koko ajan, niin eiköhän sillä kännyllä / PocketPc:llä tulevinakin vuosina selailla enemmän vaikka aikatauluja, kuin kiusata itseään lukemalla laajoja artikkeleita pelikonsoleista. Sen voi paremmin tehdä rauhassa kotona kunnon näytöllä kuin mobiililaitteilla, eikä tähän asiaan ole lähitulevaisuudessa tulossa muutosta.
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

Ongelmahan tässä on siinä, että käsittääkseni huomautit ja huomautat minulle edelleen asiasta, jota en katso tehneeni. Mainitsin asiasta (teknisen puolen vanhentuneisuudesta), mutta en missään vaiheessa alkanut pakottamaan vaihtamaan sivujen tekemistekniikkaa (jota toisaalta yllättävän monet tekevät kun alkavat toisten sivuja kritisoimaan). Tässä on nyt puhuttu epäolennaista asiaa jo neljä viestiä yhden ainoan tekstirivin tähden. Jos halusit vain huomauttaa asiapainotteisesta tekstistäni, jonka voi halutessaan ymmärtää myös epäystävällisenä, niin sen teit jo.
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

Sen mitä tsekkasin läpi noita Merrin listaamia linkkejä, niin yksi yhteinen nimittäjä tuntuisi niillä olevan - lähes poikkeuksetta olematon Nintendo look & feel ts. kelvoton tai ala-arvoinen ulkoasu. Luulisi että tämän kokoisesta maasta löytyisi jokaiselle fanisivullekin jonkinsortin css:n ja grafiikan osaajat. Tämä ihan vaan vinkiksi, jos arvon ylläpitäjät haluatte muidenkin kuin itsenne käyvän sivuillanne.
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

Jaajaa... pitäskös sitä kasata oma sivu?

EDIT: No mutta jos joku nyt alkaa vääntää yhtään pätvämmällä porukalla yhtään pätevämpää sivua tämän threadin pohjalta niin voin olla mukana tekniikan ja ulkoasun puolesta. Minua kismittää täsmälleen sama asia kuin Vaahtomuovia.
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

Vaahtomuovi sanoi:
lähes poikkeuksetta olematon Nintendo look & feel ts. kelvoton tai ala-arvoinen ulkoasu. Luulisi että tämän kokoisesta maasta löytyisi jokaiselle fanisivullekin jonkinsortin css:n ja grafiikan osaajat.
Suomi voi olla "sen kokoinen maa", mutta kun tässä maassa ei ole hirveästi asukkaita :)
Nuo fanittajat on uskoakseni yhä suurimmaksi osaksi 11-vuotiaita poikia, joilla ei vielä hirveästi tietotaitoa sivujen tekemisestä ole. Mutta jostainhan pitää aloittaa.
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

Sivujen jäsentekstien mukaan keski-ikä on 15-vuotta ja skaala 13 - 17 vuotta. Tosin saattoi jäädä jonkun ikä huomiomattakin, siitä on sentään jo useampi päivä kun kävin nuo lävitse.

Pystyn tarjoamaan sivuille ainakin hostauksen, joko merri.netiin tai maayas.netiin - jälkimmäisessä tapauksessa tietokantaongelman voi ratkaista helpommin; ainakaan aluksi ei kannata mitään ylimääräisiä maksella jos tässä vain lähdetään porukalla kelpoja sivuja tekemään.

Suurin ongelma tulee olemaan väistämättä sisällön suhteen: jos tekee uutissivun niin sen myös on pakko olla aktiivinen ja päivittyä nopeasti (korkeintaan parin päivän viiveellä) tuoreista uutisista. Tieto pitäisi esitellä siten, että myös Nintendosta ja konsoleista tietämätön osaisi sivuilla liikkua, koska Revolutionhan tulee myös kiinnostamaan aiemmin konsoleista piittaamattomia ihmisiä. Aivan kuten DS:kin teki (ensimmäinen kerta kun äiti koski johonkin konsoliin). Helpommaksi osoittautuu varmasti nykyfanien ja retroilijoiden tyydyttäminen.

Sisällöksi pystyn ainakin minä tarjoamaan retropuolelle Nintendo World Cupin sivuja. Ehkä vastaavia voisi tehdä muillekin peleille jossain vaiheessa? Ainakin Nintendogs olisi tulevista peleistä ehdoton hitti. Pitäisi olla jokin hyvä CMS, joka mahdollistaa "alisivustojen" luomisen.


Knight: minun puolestani voit alkaa suunnittelemaan ulkoasupohjaa :) Itse haluaisin ainakin nähdä Nintendon tutun punaisen logon jossakin sivuilla selvästi. Pääteema voisi noudattaa valkoista ja tyylikkään harmaata, ehkä jossakin mustaa tuomassa kontrastia ja eloa. Tiedä sitten kannattaako Nintendon indigo-väriä käyttää mihinkään. Punainen on aggressiivinen väri, joten en tiedä kannattaako sitä käyttää kovinkaan paljoa. Nintendon logo punaisella lähinnä sen takia, että siitä tulee rakkaimmat muistot :)

Teemakuvituksessa jättäisin itse Mariot, Kirbyt ja Pokémonit pois, pitäisi löytyä jotakin joka on nintendomaista mutta silti kelpaisi aikuisellekin. Ehkä joku toinen keksii jotain?


Parempi pistää pyörä pyörimään saman tien kuin alkaa miettimään liikaa sitä, että kuka saa tulla mukaan ja kuka ei ja kuka tekee mitä. Jos joku nykyisten sivujen tekijöistä haluaa tarjota valmista sisältöä, niin siitä vain. Itse voin sitten vaikka oikolukea niitä. Harmi että minulla on kylliksi tekemistä jo ennestään, muuten voisi ottaa enemmänkin osaa.
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

Hmm... Merri ja Knight tekemässä sivuja... Kova isku "kilpailijoille".
 
Vastaus: Nintendolla yhtään varteenotettavaa fanisivustoa?

Itse lueskelin hieman tuon Pelipalatsi-sivuston artikkeleita, arvosteluita ja muita tekstejä. Alkoi kauhistuttamaan tekstien kirjoitusvirheet, lausemuodot ja ulkoasu ylipäätään. Voisin tarjota apuani juuri tuollaisten tekstien oikoluvussa, ja jos joskus tarvitaan niin vaikkapa arvosteluiden teoissa. Mutta oikoluvulla aloittaisin mielelläni, muille jäisi aikaa enemmän muuhun tärkeämpään.
 
Ylös Bottom