Omatekemät Steam Boxit

Jarppa

Member
Kerran Valven Steam Boxista ei ole vähään aikaan kuulunut eikä uusi konsolisukupolvi nyt varsinaisesti ole vielä sykähdyttänyt, ajattelin rakentaa pelikelpoisen HTPC:n. Ei mitään mini-PCtä, mutta matalan, tv-tasoon istuvan laitteen. Osat jo pistinkin tilaukseen, kotelo olikin jo olemassa.

Näytä liitetiedosto 11159

Oikeastaan yllätyin positiivisesti, mitä esimerkiksi konsolin hinnalla nykyään saa. En ole varsinaisesti ikinä pelannut PC:llä sohvalta käsin, joten muutamaa vinkkiä kaipailisin. Tulen pelaamaan 42" -telkalla sohvalta käsin, mutta kaikki pelithän eivät pädille taivu. Onko kellään hyviä ratkaisuja näppis-hiiri-ohjausta varten? Jonkinlainen sylipöytä taitaisi ajaa asian? Toinen avoin kysymys on sitten nimenomainen langaton hiiri+näppis. Riittääkö perus-Logitech/Microsoft vai onko jotain kovia merkkejä, joiden malleja kannattaisi katsastaa? En tule pelaamaan FPS-pelejä, joten tuskin tarvitsen kovinkaan hienostutnutta laitosta.

Näiden lisäksi olisi mielenkiintoista nähdä minkälaisia 'Steam Boxeja' ihmiset ovat rakentaneet.
 

maagiset

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Omatekemät Steam Boxit

Minkälaiset komponentit laitoit tulemaan ja paljonko tuli loppuhinnaksi? Munkin täytyisi varmaan jossain vaiheessa päivitellä tuota konetta, jotta vastaisi taas nykypäivän standardeja.
 

Jarppa

Member
Vastaus: Omatekemät Steam Boxit

Minkälaiset komponentit laitoit tulemaan ja paljonko tuli loppuhinnaksi?
Omaan käyttöön katsoin parhaaksi tällaisen setin. Harkitsin myös AMD:n uutta APU:a (A10-6800K), mutta tuossa tilaamassani pitäisi olla vielä vähän enemmän vääntöä.
Koodi:
1 x CPU Intel Core i3 3220
1 x MB ASRock H77M
1 x DDR3   8GB (2x 4096MB) G.Skill RipjawsX DDR3-1600 DIMM
1 x VGA 1024MB HIS Radeon HD 7750 Low Profile 
1 x SSD   128GB SanDisk Solid State Disk
Muut roinat löytyivät jo omasta takaa. Yhteensä 390 euroa. Näytönohjain ei ole sieltä tykimmästä päästä, mutta se on liki tehokkain matalaprofiilinen. Tällähän ei juuri FPS-pelejä pyöritetä (ainakaan 1080p:nä), eikä ole väliksikään. Mutta ainakin benchmarkkien mukaan niitäkin voisi pelata jonkin verran karsimalla yksityiskohdista ja resoluutiosta. Pari sataa lisää niin saa CPU:ksi i5 ja tehokkaampaa näytönohjainta. En sitten tiedä, miten sellaiset saa tungettua pieneen koteloon.
 

draev

New Member
Vastaus: Omatekemät Steam Boxit

Muut roinat löytyivät jo omasta takaa. Yhteensä 390 euroa. Näytönohjain ei ole sieltä tykimmästä päästä, mutta se on liki tehokkain matalaprofiilinen. Tällähän ei juuri FPS-pelejä pyöritetä (ainakaan 1080p:nä), eikä ole väliksikään. Mutta ainakin benchmarkkien mukaan niitäkin voisi pelata jonkin verran karsimalla yksityiskohdista ja resoluutiosta. Pari sataa lisää niin saa CPU:ksi i5 ja tehokkaampaa näytönohjainta. En sitten tiedä, miten sellaiset saa tungettua pieneen koteloon.
Jos toi kotelo vaatii tosiaan low profile-kortin niin kannattaa kyllä melkein ruveta miettimään kotelon vaihtoa, että saa tehokkaamman kortin kiinni. Noita pieniin koteloihin tarkoitettuja kortteja on jonkun verran, esim. Asukselta GTX 670 DC mini, mutta tosiaan low profileissa tarjonta on kyllä aika huonoa. Enemmänkin taitaa ihan puhtaisiin mediakoneisiin olla noi low profilet.

Mun mielestä noi jotkut Fractalin Nodet ja Bitfenixin Prodigyt on sen verran pieniä ja nättejä koteloteita että ne menee hyvin HTPC/Steambox-käyttöön, vaikkei niitä kyllä oikein tv-tasoon saa muitten laitteiden kanssa nätisti. Noi mini-ITX/mATX-kopat on kuitenkin ihan siistin näköisiä nykyään.
 

Jarppa

Member
Vastaus: Omatekemät Steam Boxit

Jos toi kotelo vaatii tosiaan low profile-kortin niin kannattaa kyllä melkein ruveta miettimään kotelon vaihtoa, että saa tehokkaamman kortin kiinni. Noita pieniin koteloihin tarkoitettuja kortteja on jonkun verran, esim. Asukselta GTX 670 DC mini, mutta tosiaan low profileissa tarjonta on kyllä aika huonoa.
Kappas, tuommosiakin on. On sillä kyllä sitten hintaakin. Nyt vihdoin on kone aikalailla tikissä ja olen päässyt kokeilemaan Steam-tilini sisältöä. Ideani oli hyödyntää olemassaolevaa ja kun kerran kaikki mitä olen tähän mennessä koneelle tarjonnut pyörii paremmin kuin hyvin niin mikäs tässä on ollessa. Kyllä mä alan ymmärtämään nämä 'PC master race'-vitsit, sen verran näyttävämpää jälkeä tälläkin syntyy.

Ohjaimena toimii Dualshock3 ja langaton hiiri+näppis. Sylipöydän tein MDF-levystä. Niin ja saahan tuohon kiinni Wiin arcade stickin mikäli arcade-tyylisiä pelejä halajaa pelata.

Tältähän se näyttää kellarin työhuoneessa. Ylemmällä hyllyllä on nykyään vain PS3. Wii, PS2 ja Xbox/Saturn saivat lähteä tuon masiinan tieltä.

Näytä liitetiedosto 11197
 

Talwar

New Member
Vastaus: Omatekemät Steam Boxit

Itellä ollut HTPC Silverstonen Milo ML03 kopassa kohta pari vuotta käytössä, mutta se on ollut siis ihan HTPC, eli panostettu hiljaisuuteen. 6450 passiivijäähyllä ei paljoa pelejä muutenkaan pyöritä.

Pääkoneena palveli pitkään Define XL:n sisään kasattu setti, mutta viimeaikoina alkoi kypsyttää se jumalaton koko. Viimeinen niitti oli parit lanit kesällä johon rahtasin sen, melkeen olisi pitänyt nokkakärryjä käyttää.

Joten setti myyntiin ja toiseen ääripäähän, eli Fractalin Node 304 pöydälle monitorin viereen. Haswell vähän himotti, mutta pelkkä prossa olisi ollut 200, joten AMD:n APU-linjalla mentiin. 6800K ja kunnollinen emo RAIDilla ja muilla ominaisuuksilla maksoi 219 euroa. Aiemmin näyttöä ohjasi 2kpl Radeon 5850:aa, ne tuli myytyä ja tilalle käytetty 6950 jonka falshin 6970:ksi, koska ITX emossa ei muita laajennuspaikkoja ole kuin se yksi x16 PCI-E slotti.

Emoa tässä odotellaan, muut osat löytyvät jo kotosalla. Oma vanha Cougarin 700W virtalähdekin mahtui nodeen sisälle ja vieläpä siten, että noinkin pitkä näyttis mahtuu. Yhtäkään modulaarista johtoa ei kylläkään voi kytkeä virtalähteeseen kiinni. Mutta mutta, mielenkiinnolla jatketaan.
 

draev

New Member
Vastaus: Omatekemät Steam Boxit

Valve esitellyt 13 "virallista" Steam-konetta. Hinta nousee helposti moninkertaiseksi vrt. uudet konsolit :
Paitsi että halvimmat mallit on uusien konsolien hintaisia, kalliimmat on täysin valinnaisia kun noissa halvimmissakin näyttäisi ihan ok speksit olevan (i5 ja R9 270 tai GTX 760).

Vähän kyllä epäilen että suomilisää tulee täällä olemaan hinnoissa, ja en tiedä miten osa noista firmoista noita myy, saako jenkkien ulkopuolelle tilattua. Jenkeissä komponentit on niin pirusti halvempia kuin Suomessa :-( Origin PC yms mun käsittääkseni toimii vain jenkeissä tällä hetkellä? Mutta tää on väärä ketju tälle keskustelulle koska tämä ketju on omatekemistä Steam Machineista, oikea ketju löytyy tästä.

Sitten ontopic, AMD on esitellyt vähän uutta Kaveri-APUa:

Tän pitäisi tulla myyntiin muistaakseni 14. tammikuuta $150 hintalapulla, tiedä sitten mikä hinta täällä on. Nykyversiot taitaa olla 150-180€ kieppeillä joten varmaan sitä luokkaa? Ihan mielenkiintoinen tuote jokatapauksessa ja monta kertaa miettinyt jos kasaisi tuohon pohjautuvan koneen telkkarin kylkeen... Voisi koittaa pitää budjetin 400-500€ ja testata, mitä konsolin hinnalla saa. Olisi vain parisataa ylimääräistä niin toteuttaisin asian heti :)
 

MAINOS

Ylös Bottom