Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Omia kuvakaappauksia & videoita peleistä

Ihmettelen Metro Exodusta NVIDIA Broadcastin testissä. Äänitasapainoja täytyy säätää, vaikka oli tuplat kovempana oma mölinä kuin peliäänet.



Death Strandingin HDR ei oikein kengi Nvidian Shadowplayn kuvankaappauksen kanssa. Värimaailma vähän on mitä on. Muutenkaan kauhean vaikuttava tuo HDR tuossa, joten täytyypä jatkossa pudotella pois että saa skriinejä tms.

dt-2.jpgdt-1.jpgdt-3.jpg
 
Agatha Knife (Switch)
2021062409202800-c1d1j1kwz.jpg


2021062609213700-c1d1ddks4.jpg


2021063012154400-c1d1gijc1.jpg
 
Kolmisenkymmentä tuntia Death Strandingia ja aika paljon sanottavaa tuntuisi olevan. Summattuna kuitenkin seuraavaa:

+ Monia mielenkiintoisia konsepteja...
- ... jotka kuitenkaan eivät kanna rakennettuina höpöhöpöä pidemmälle
+ Maailma on paikoitellen kaunis...
- ... mutta kaipaisi elämää ja muutakin kuin pari hassua vihollislaumaa ja mörmelöt
+ Ympäristö on ehkä monimutkaisinta mitä avoimen maailman pelissä on tullut vastaan...
- ... ja vaikka liikkuminen on pääsääntöisesti toteutettu yllättävän hyvin, tulee siinä vastaan aika hemmetin paljon sattuviitanaa samoillessa
+ Kantamisen käsite gameplay looppina toimii paremmin kuin olisi odottanut ja pieni tasapainottelun tetris on ihan mielenkiintosta.
- Itemisaatio ja varustehallinta on periaatteessa kiinnostavaa, mutta typerällä tavalla kangistettu ja yksinkertaistettu = kranaatti vie yhtä paljon tilaa kuin joku helvetin sinko. Painot toki eri, mutta tietyn pisteen jälkeen tavaran paino ei ikinä ole ongelma vaan niiden fyysiset mitat ja kantamuksen kanssa tasapainottelu.
- Kojiman kiima elokuvamaailmaan pitkien välipätkien kautta ei varsinaisesti tuo pelille mitään, mitä ei lyhyemmilläkin seteillä saisi aikaan
- Taistelut vähän pöljiä yhden kombon röpsytystä. Kun tuo romujen paino on tässä isossa roolissa niin taistelulta odotti hieman strategisempaa toteutusta. Toki laatikoilla voi myös paiskoa. Aseitakin on, mutta selkeästi päälle liimattuna jonkun palaverin myötä koska: "eihän kukaan pelaa peliä jossa ei ole aseita!"

jne

3/5 tässä vaiheessa, enkä usko, että mikään voi tätä enää tästä muuttaa ainakaan ylös päin. Vaikea peli suositella muutoin kuin hyvästä halveerauksesta. Sen verran erilaista kuitenkin tuo touhutus on mitä on ns. totuttu - niin hyvässä kuin pahassa.
 

Liitetiedostot

  • dt-05.jpg
    dt-05.jpg
    338,4 KB · Lukukerrat: 15
  • dt-06.jpg
    dt-06.jpg
    1,1 MB · Lukukerrat: 15
  • dt-08.jpg
    dt-08.jpg
    959,3 KB · Lukukerrat: 14
  • dt-07.jpg
    dt-07.jpg
    602,7 KB · Lukukerrat: 14
  • dt-4.jpg
    dt-4.jpg
    348,2 KB · Lukukerrat: 15
Kolmisenkymmentä tuntia Death Strandingia ja aika paljon sanottavaa tuntuisi olevan. Summattuna kuitenkin seuraavaa:
Täällä nyt noin kuusi tuntia PC versiota takana (kiitos Steamin kesäalen) ja aika pitkälti samat fiilikset. Pelin konsepti on mielenkiintoinen ja ympäristöt nättejä, mutta kaikki on niin kovin kankeaa ja välivideoita on tähän mennessä ollut melkein yhtä paljon kuin itse pelaamista. Ei vakuuta, mutta tarinan lähtökohdat ainakin näin alussa saavat palaamaan pelin pariin, vaikka itse pelaaminen onkin aikamoista tarpomista (pun intended).

Pitää kirjoitella mietteet pidemmän kaavan kautta, kunhan pääsen pelissä eteenpäin, mutta yllättävän hyvin osuu kirjoittamiesi juttujen kanssa yksiin jo kuuden pelatun tunnin jälkeen.

Laitetaan nyt muutama oma kuvatus pelistä myös.

Death Stranding 3.7.2021 13.40.36 (2).png
Death Stranding 5.7.2021 22.25.20 (2).png
Death Stranding 5.7.2021 19.28.13 (2).png
 
42 h tässä Death Strandingissa meni ja viimeiset kuvat aiheesta. Ihan silleesti ookoo setti, eikä voi suoraan sanoa, että olisi täysin hukkaan heitettyä aikaa tämän pelaaminen. Ihan mielenkiintoista yhdistää tällainen pohdiskeleva stoori aika tetrismäiseen pelaamiseen - homma ei tässä tapauksessa täysin toimi, mutta tarpeeksi näköjään, että jaksoi läpi ruksutella. Kompastelevalla pelattavuudella on kaverinaan paikoitellen aika pöljä dialogi, tarpeettomasti raahaava kliseisen epäselkeä dramaturgia. Tietynlainen paperinohut tunnelma koko maailmasta - josta pitäisi jotenkin kuitenkin välittää. Päähahmokin on vähän omituinen, tuntuu etunenässä väkisin angstaavalta teiniltä sielunmaisemineen.

Oli tässä kauniitakin hetkiä ja ihan mielenkiintoista ideaa.

Vaikkei tämä mitään Maailman Paras Peli (TM) pystiä saakaan, eikä kolistele omaa topkymppiä, täytyy sanoa että pelit joissa saa pohdiskella ovat kyllä omaan mieleen.


dt-13.jpgdt-12.jpgdt-10.jpgdt-11.jpgdt-09.jpg
 
Tavallaan ihan toimivan oloinen tää Metro, mutta ei vaan napostele. Jotenkin hölmön kuulosta tuo venäläisittäin väännetty enklanti taukoamatta kun ei oikein tiedä, että kuinka kieli poskessa tätä pitäis pelailla. Toiminta tuntuu vähän hassulta kun toisaalta haluaa poimia viholliset kaukaa, mutta nämä ovat sekunnissa sitten iholla kun ei kuule mitään missä menevät ja sitten sarrrrrja sarrrrja ja kaikki puolenhehtaarin metsän möllit kuulee. Ei tunnu tavallaan viihdyttävältä pelata. Craftaus on sinänsä ihan hyvä mekaniikka, mutta omakohtasesti taukoamaton luuttaaminen ja craftaaminen kävi vähän väsyttämään. Ei tässä varmaan viittäkään tuntia ole tätä pelattu, mutta eipä oikein ole mitään syytä oikein jatkaakaan.

+ Ihan mukavaa että romua saa ettiä eikä mikään ole outlinetetty näkymään kilometrien päähän
- Toisaalta taas sitten tuo ettiskely oli sitä yhtä ja samaa, eikä kovin nautinnollista

Ei oikein muuta hetkautusta peliltä.

Digihyllyyn siis. Tai siis, romukasaan. "Hyvä ostos". Photo modekin on ihan ripulia tässä.

Huomenna tulloo DLSS feature RDRkakkoseen. Jei!

m-01.jpgm-03.jpgm-02.jpg
 
Viimeksi muokattu:
En muista yhtään pistinkö jo taannoisesta Days Gonen läpäsystä mitään kuvaketta, mutta enivei.

Yllätti kyllä, en tiedä mitä odotin, mutta sen tiesin, että oon aika täynnä zombitötöilyä. Silti 3/5. Ihan jees peli! Teki paljon asioita paremmin kuin monet muut avoimen maailman jutut, mutta vastapainoksi sitten löytyi myös paljon harmituksia. Jatko-osa ois kova juttu, mutta tokkopa saadaan - Bend tais työstää jotain uutta tyystin.

EDIT: Niin joo, tyypillisesti otan kuvia skriptaamattomasta tilanteesta. Tuo verimöllikuva on satavarmasti ns set piece, eikä minkään oman taiteilun tulosta. Näköjään kuvasin, liekkö tuon vertikaalikamerarullausta testaillen.

dg-01.jpg
dg-02.jpg
dg-03.jpgdg-06.jpgdg-04.jpg
 
Onhan se. Omassa topkynpissä ja korkealla. RDR2 on niitä harvoja pelejä, jotka eivät pettäneet niitä odotuksia mitä olin länkkäripäissäni Clintin piipusta unelmoiden rakennellut.

Ei se täydellinen ole. Dutchin juttu vaikutti ihan mielenkiintoiselta, mutta se vaan jatku ja jatku ja jatku, eikä se ollut edes varsinaisesti luulosairas, vaan itsekäs mulkku. Helvetin laiha payoffi. Arttu on parhaita pelihahmoja mitä on vastaan tullut ja harmittaa helvetisti, että kohtalo oli niin kurja - mutta, noinkohan villissälännessä kovin montaa ilotarinaa oli. Jäi tosiaan Artun jälkeiset osuudet vähän kesken syystä X tai Y, mutta nyt sitten katselen tätä kasaan. Aloittaisin uudestaan salamana, mutta ei sitä Dutchin jauhamista saatana kestä. Osa ryhmäläisistä jäi myös aika ohuiksi ja jotenkin toivoo, että tuo saman jauhantaan mennyt työaika/budjetti olisi edes hitusen ohjattu laajemmalle.

Dutch: "Great news everyone! I've got a plan!"

ffs

Photomode on aika hyvä, mutta siitä puuttuu semmosia hienosäätöjä mistä näin valokuvailiskelijana tykkäisi. Näillä mennään. Onhan tää ihan perkeleen hienon näkönen peli ja skriptaamattomissa tilanteissa ja random sääolosuhteissa saa rakennettua upeita skriinejä. Nyt on käynnissä infernaalinen otusjahti, pakko saada kaikki tunnistettua/löydettyä!

5/5 kamaa

EDIT: Ainiin, tähän tuli se DLSS-pätsi nyt. Omakohtaisesti toi sen 10 framea lisää, joka tietysti on ihan hyvä juttu, mutta samalla homma näyttää vähän perseeltä - varsinkin liikkeessä. Täytyy korkata uusi bourboni ja höristä joku video. Alimmainen kuva (siis linkki) on tuommonen vertauspaskula minkä tein DLSS on/off. Onhan se hitosti tarkempi, mutta tavallaan menettää aika lailla semmosta realistista elämäm painoa. Ja tosiaan liikkeessä aika säkenöivää ripulidiskoa.




rdr2-01.jpg
rdr2-02.jpgrdr2-03.jpgrdr2-04.jpgrdr2-05.jpgrdr2-06.jpgrdr2-07.jpg



DLSS on ja off -kuvat
 
Viimeksi muokattu:
Labyrinth City: Pierre the Maze Detective (Switch)
2021071511043500-c9c1bakv6.jpg


2021071611194000-c9c1akjur.jpg


2021071615271900-c9c1xvjsx.jpg


Peli perustuu Sakke sokkelosalapoliisi lastenkirjaan.
 
Ylös Bottom