Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Omia kuvakaappauksia & videoita peleistä

Wide Ocean Big Jacket (Switch)
2021081916081200-9c16jyjx3.jpg


2021081916144100-9c16yrj2v.jpg
 
Snowrunner (ps4 pro)

snowrunner_2021082807nkjnq.jpg


snowrunner_2021082912znjy8.jpg


snowrunner_20210829145gk8c.jpg


Dreams (ps4 pro)
Kyseessä on frontier niminen tuotos joka on avoimen maailman autoilu joka tarjoaa 5 time trial haastetta ja kasan collectibleja.
Maisemina kaupunkia, aavikkoa ja lunta. Ajettavuus parasta mihin olen dreamsilla tehdyissä autopeleissä törmännyt.

frontierrcjtf.jpg


frontier_1w9jtx.jpg
 
Song of Iron (Series S)

Vajaan kolmen tunnin peli ja hieman kyllä jätti kylmäksi, kun tuntui että peli lähti kunnolla käyntiin vasta lopussa ja sitten pyörikin jo lopputekstit. Kunhan juostiin ja mätettiin porukkaa turpiin, mutta yhden henkilön tekemäksi peliksi ihan ok, vaikkakin 20€ oli ehkä hieman liikaa.

9-1-2021_12-57-32_am-nnj24.png


songofiron2021-09-022y7k5r.png
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Erica (PS5)

Tälläinen löytyi Storen alennuksesta ja täysin ilman ennakko-odotuksia tuli ostettua peli. Ja pakko sanoa, ettei vitonen mennyt hukkaan. Vaikka peli oli lyhyt (reilu puolitoista tuntia), niin piti se kyllä otteessaan täysin.

Peli alkoi tekstillä "This is interactive story" ja se ei kyllä ollut vale. Pelissä ei paljoa tarvinnut liikkua, touchpadilla valittiin mitä tehdään eikä mitään muuta ohjaimella tehtykään. Peli tarjosi alussa myös puhelinsovellusta, jolla olisi valinnat voinut tehdä mutta padolla mentiin. Kosketuslevyn herkkyys oli kyllä liian tiukka, välillä kohdistin pomppi mihin sattuu, ja yhdessä kohdassa kun piti nimi kirjoittaa, niin.. no sanotaan että meidän perheen kolmevuotias kirjoittaa paremmin.

Juoni kuitenkin piti otteessaan, ja ainakin näin yhden peluun jälkeen se jätti kysymyksiä. Pakko pelata uudestaan eri valinnoilla, jotta näkee aukeaako se enemmän. Toivottavasti.

Pelissä oli myös jännä, että yhtään trophya ei tullut pelin aikana, vaan lopussa paukahti sitten kaikki mitä tuli. Ja jäihän niitä saamatta monta, en ole vielä katsonut mitä kaikkea jäikään saamatta.

4/5

Ohessa jälleen perinteinen läpipeluuvideo, saa alkaa seuraamaan yms.

 
The Last of Us Remastered - Left Behind

Tämäkin kuten TLOU tuli pelattua läpi viimeksi vuonna 2016. Silloin pelasin sen heti varsinaisen pelin jälkeen, nyt oli jokunen kuukausi väliä pelien välillä. Muistikuvat pelistä oli kyllä tarkat, tosin lopun muistin aivan eritavalla, lisäksi joutuu nyt lueskelemaan että mitäs siitä Ellien ja Rileyn viimeisistä hetkistä ykkösosassa olikaan. Jotenkin nyt tuli olo, että jotain puuttui, en vain tiedä vielä että mikä.

Mutta peli itsessään oli taattua Naughty Dogia, hyvässä ja pahassa. Kontrollit olivat ehkä hiotummat (?) kuin ykkösosassa, tai sitten se, että Ellie pystyi salamurhaamaan pidemmältä matkalta helpotti hommaa. Edelleen tuli yllätyskuolemia, kun Naksuttelijat tulivat nurkan takaa ja itse on liikkumatta ja heti kun painaa puukota nappulaa niin tuleekin animaatio, jossa se pirulainen iskee kaulaan kiinni. No onneksi checkpointit ovat lähellä. Äänimaailma oli varsinkin Coloradossa mukavaa kuultavaa, tuulen humina ja kaukaa kuuluvat tartutettujen äänet tekivät vaikutuksen.

Pelin alkuhan oli pitkään pelkkää kävelysimulaattoria ja kun miettii että pelin läpäisy kesti vähän yli kaksi tuntia, niin vähän jäi olo, että turhaa täytettä, vaikka siinä kehitetäänkin suhdetta Rileyn kanssa. Loppuosassa oli taas enemmän menoa ja varsinkin ostoskeskuksen viimeinen taistelu meinasi jälleen aiheuttaa hermoromahduksen. Lopussa olevassa läpipeluuvideossa on valehtelematta leikattu melkein kymmenen kuolemaa, ennenkuin sitten taisin keksiä siihen keinon, jolloin se menikin aivan liian helposti läpi. Muistan, että tämä tuotti hankaluuksia viime kerrallakin ja niin tälläkin kertaa. Nyt oli myös lähellä, että vaihdan vaikeustason helpolle, jostain syystä tuo kohta ei vaan meinannut mennä läpi.

Mutta kaikessa lyhykäisyydessään, peli oli ihan hyvä lisä päätarinaan. Oliko se tarpeellinen juonen kannalta, niin ei mielestäni.

Arvosanaa en tästä nyt anna, kannattaa se pelata jos Remastered-versio on hallussa, tai jos ei niin katsoo alta läpipeluuvideon.



Seuraavaksi olisi tarkoitus kokeilla God of Waria, sitä en ajatellut tallentaa mutta sen jälkeen tulee sitten henkisesti raskas TLOU Part 2.
 
Tärkeä huomio niille, jotka ottavat PS5:llä ahkerasti kuvakaappauksia:

Tämä päivitys toi myös mahdollisuuden piilottaa ruudun oikeaan yläkulmaan tulevan ilmoituksen screenshotteja ottaessa. Hämäävästi tuo asetus ei kuitenkaan ole siellä, mistä säädetään muita notifikaatioita, vaan asetus löytyy tällaisesta paikasta:

Settings > Captures and Broadcasts > Shortcuts for Create Button > Display Save Confirmation for Screenshots.
 
Tärkeä huomio niille, jotka ottavat PS5:llä ahkerasti kuvakaappauksia:
Näköjään myös, kun tallentaa pelikuvaa PS5:llä niin kello häviää, että kuinka paljon tallennusta on mennyt. Sen kyllä näkee kun painaa pitkään ps-nappulaa, mutta ennen se näkyi suoraan yläreunassa. Enkä nopeasti asetuksista mitään siihen löytänyt, eikä Googlekaan osannut auttaa.
 
Ylös Bottom