Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Mulla on ihan sama tilanne digi vs. fyysinen pähkäilyssä. Olen jopa ostanut muutaman pelin ensin fyysisenä, myynyt pois ja ostanut uudestaan diginä, koska levynvaihto tuntuu niin ärsyttävältä.

Ainoa poikkeus mulla on vita, asuin muutaman kuukauden ulkomailla ja otin ainoaksi pelikoneeksi matkaan vita tv:n ja jotenkin tuntui hyvältä ostella sille fyysistä kokelmaa, nyt reilu 30 fyysistä peliä vitalle. Ps4:lle mulla on yli 200 peliä, alle 10 fyysisenä.
 
Vastaus: Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Itellä on näiden kanssa niin, että ostan 95% peleistä fyysisenä, ihan vaan keräämisen takia. Eri pelisarjoja tulee kerättyä. Projektina onkin, että ''muutan'' kaikki digi pelit fyysiseen versioon mitkä vaan löytyy fyysisenä. Kyllä mun mielestä on hienompi, että ne pelit löytyy fyysisenä kappaleena.
 
Vastaus: Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Täällä ostellaan yleensä uudet pelit fyysisenä ihan vaan sen takia, että ne saa samaan tai halvempaan hintaan, kuin digitaaliset ja ne voi vielä viedä vaihtoon tai myydä. Alennuksesta saatan ostella digitaalisena sitten. Ymmärrän täysin tuon digitaalisuuden helppouden ja ostaisin kaikki pelit digitaalisena jos ne olisivat 20e fyysistä halvempia. Osaako muuten joku järkevästi selittää miksi näin ei ole?
 
Vastaus: Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Prioriteetti on kivijalan myyjät ja digikauppa seuraa vielä askeleen perässä.

Täällä kaikki diginä.

Joo, tuntuu näin maalaisjärellä aateltuna, että digitaalinen myynti olisi tekijöille halvempaa, kun ei ole jälleenmyyjiä, kuljetuskuluja ja materiaalikuluja välissä. Mut eipä se varmaan noin simppeliä ole todellisuudessa. :)
 
Vastaus: Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Ainakin täällä se on raha joka ratkaisee. Ei ole mitään digitaalisia pelejä vastaan, mutta uudemmat pelit ostan yleensä fyysisenä vaihto-/jälleenmyyntiarvon vuoksi. Paljon on tullut ostettua myös diginä varsinkin Xbox Onelle ja PS4:lle, mutta nämä ovat lähes poikkeuksetta olleet tarjouspelejä. En millään pysty oikeuttamaan uudesta digitaalisesta pelistä samaa hintaa kuin fyysisestä. Kun ajatellaan uutta peliä, joka maksaa 69,90e sekä kivijalassa että digitaalisena. Ostan pelin ja pelaan sen läpi. Meni tähän sitten viikko tai kuukausi, saan pelistä edelleen jotain takaisin jos sen myyn tai vaihdan. Tämä toimii hyvin varsinkin yksinpeliin painottuvissa tuotoksissa. Suht tuoreina esimerkkeinä omista fyysisistä ostoksista ovat Final Fantasy XV, Uncharted 4, Pokemon Sun ja Mass Effect Andromeda. En maksanut näistä fyysisinäkään täyttä hintaa kuin Mass Effectistä, mutta silti koin järkevämmäksi ostaa myös kolme muuta fyysisinä. Tiedän pelaavani kaikki mainitut pelit kerran läpi ja se on siinä. Jos saan koko setistä takaisin päin vaikka edes 40 euroa, niin olen käytännössä pelannut yhden ilmaiseksi.

Ymmärrän toki digipelien helppouden ja se onkin suurin harmistus fyysisten kanssa. Levyä ei aina jaksaisi vaihtaa. Haluaisi vaan hypätä seuraavaan peliin nappia painamalla. Itsellä käykin kovin usein niin, että tietty pelilevy pysyy konsolin sisuksissa viikkoja putkeen ja pelaan sitten tämän pelin lisäksi digipelejä, kunnes jaksan vaihtaa levyä.
 
Vastaus: Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Tuo on hyvä tyyli, jos tapana on pelata pelejä läpi viikon tai kuukauden sisällä. Silloin siinä vähän säästääkin.

Nykyään on pelit kasvanut niin paljon ja oma pelityyli on hitaasti nauttiva niin PS4:n ajalta ei muistu mieleen kuin kaksi esimerkkiä jotka olisin itse pelannut nopeasti läpi. Shadow of Mordorin 2-3 viikossa ja Horizon 2kk.

Tuossa varmasti yksi syy lisää myös minkätakia olen luopunut fyysistä peleistä sekä vaihtokierteestä. Horizonin ostamista fyysisenä miettisin etukäteen, mutta lopulta totesin 8h ennen pelin julkaisua ostavani sen digitaalisena niin on se on sitten aina pelattavissa, jos tekee mieli siihen palata. Näin jälkikäteen ajateltuna ratkaisu tuntuu oikealta.

Yksi asia myös pistää silmää nykyään verrattuna aikasempaan, että fyysiten pelien tarjoukset eivät ole enää niin hyviä. Vain aniharvoin esim. CDON tarjoushinta on halvempi kuin PS Storen. Ennen sai ulkomailta erittäin halvalla fyysisiä pelejä, sitten yhdessä vaiheessa oli se pelaajien paratiisi, kun Ahvenanmaalta sai uusia sekä vanhoja pelejä halvalla. Tai puhumattakaan paikallisesta peliliikkeestä, jonka tarjoushinnat ovat tällä hetkellä 15-20 euroa kallimpiia mitä PS Storessa. Se on kyllä aina ihan tyhjä arpa käydä katsomassa Viihdepysäkissä pelejä.
 
Vastaus: Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Ainakin täällä se on raha joka ratkaisee.

Sama täällä.

Toki tähän vaikuttaa paljon pelitottumukset (ja tulojen suuruus:p)myös, mikä on järkevintä, digi vai fyysinen vai sekaisin. Nykyisin ei tule pelattua yhtä kiivaalla tahdilla pelejä läpi putkenaan, joten harvemmin tulee ostettua pelejä uutena, kun backlogissakin on niin paljon pelattavaa. Ainoastaan ehdottomasti suurimmat innostuksen aiheet tulee ostettua heti. Esim. viime aikoina "isoista" peleistä ainoastaan Horizon on kiinnostanut niin paljon, että tuli ostettua heti julkaisussa.
Kun on tajunnut myös sen, että ei vanhojen pelien pariin helposti tule palattua, kun koko ajan tulee niin paljon uusia nimikkeitä, joita on pelaamatta ja hankkimatta, niin en näe mitään järkeä ostaa digiversiota siksi, että ehkä joskus haluaisin pelata uudelleen. Ennen ajattelin, että onhan se hyvä olla nurkissa tai lataushistoriassa, jos joskus haluaa pelata. Järjetöntä rahan hukkaa kuitenkin. Myöhemmin, jos tulee ehdoton himo pelata jotain peliä, niin sen voi sitten ostaa jostain tarjouksesta törkyhalvalla.

Jos nyt ajatellaan Horizoniakin, niin ostin pelin uutena 55 euroa, pelasin pelin läpi ja myin 40 eurolla. Maksoin siis pelistä sen 15 euroa. 60 euroa olisi ollut digitaalisena ja koen, että 60 euroa on aika paljon rahaa. Etenkin, kun se kertautuu uudelleen ja uudelleen, kun aika paljon kuitenkin pelejä loppujen lopuksi tulee hankittua ja turha muovi tai vielä turhempi bitti pyörii käyttämättömänä jaloissa tai kovolla.

Ehkä joku moninpeli, jota tietää pelaavansa melkein vuoden tai jopa kaksi, saattaa tulla ostettua storesta, kun se on sitten helppo käynnistää aina kovolta ja sen jälleenmyyntiarvo tippuu niin rajusti näin pitkän jakson aikana (etenkin, kun tulee kaikki ultimate editionit kaikella DLC:llä myyntiin), mutta etenkään yksinpelattavia tarinallisia pelejä en nykysin koskaan osta digitaalisena, ellei joskus jotain kympin tai 15 euron tarjouksia satu storeen, jolloin fyysisen ostamisella ei enää säästä.

Nykyisin on vielä se, että pelien hinnat eivät tipu kovinkaan nopeasti, joten julkaisussa (jos nyt julkaisussa pakko peli saada, itse en tätäkään nykyisin koe tarpeellisena lukuun ottamatta niitä muutamaa ehdotonta tapausta vuodessa tai kahdessa, hyvä peli on hyvä peli vielä vuodenkin päästä julkaisusta) fyysisen ostaessa siitä saa vielä pitkään todella hyvin takaisin rahansa myymällä tai viemällä vaihtoon.

Eli, koen uusien isojen pelien ostamisen digitaalisena täysin järjettömäksi rahan tuhlaukseksi, enkä halua rahaa tuhlata, joten usein tulee hyödynnettyä fyysistä. Toisaalta, digitaalisena tulee ostettua todella paljon, koska iso osa peleistä, joita nykyisin pelaan, on nimenomaan niitä halvempia digijulkaisuja. Näissäkin tosin silti tulee usein odoteltua alennuksia, pitkässä juoksussa säästää pitkän pennin. Varsinkin tosiaan, kun nykyisin ei ole hetkeä, ettei olisi jotain peliä backlogissa, tai jotain hyvää moninpeliä pyörityksessä. En siis tarvitse sitä uusinta peliä juuri nyt, toisin kuin ennen.

Eli ostan pelini niin digitaalisena kuin fyysisenä, aina pohtien käyttötarkoitusta ja rahaa. Raha edellä, mahdollisimman halvalla.
 
Vastaus: Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Täälläkin hinta ratkasee. digit aina alesta. kalliimmat fyysisenä jotka sitten myöhemmin vaihdan tai myyn.
 
Vastaus: Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Horizonin ostamista fyysisenä miettisin etukäteen, mutta lopulta totesin 8h ennen pelin julkaisua ostavani sen digitaalisena niin on se on sitten aina pelattavissa, jos tekee mieli siihen palata. Näin jälkikäteen ajateltuna ratkaisu tuntuu oikealta.

Ei kukaan niitä fyysisenä ostettuja pakota myymään, kyllä ne voi hyllyssäkin pitää. ;)
 
Vastaus: Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Täälläkin hinta ratkasee. digit aina alesta. kalliimmat fyysisenä jotka sitten myöhemmin vaihdan tai myyn.

Itse taas näkisin, että fyysisien pelien hinta putoaa nopeammin. Digit kyllä välillä/usein tarjoushinnoin, mutta fyysisissä ihan hinta tippuu lineaarisesti.
 
Vastaus: Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Itse taas näkisin, että fyysisien pelien hinta putoaa nopeammin. Digit kyllä välillä/usein tarjoushinnoin, mutta fyysisissä ihan hinta tippuu lineaarisesti.

Näihän se on. Digialennukset toimii tälläiselle joka tutkii joka tiistai uudet pelit, tarjoukset jne. Eli vastaan niitä kokoajan, jolloin saan pelit yleensä jopa omaan makuun hävyttömän halvalla.
Mutta jos silloin tällöin katselee, missaa aikalailla tarjoukset ja fyysiset lähtee halvemmalla.
 
Vastaus: Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Diginä tulee oikeastaan pääasiassa ostettua sellaiset pelit, joita tulee varmuudella pelattua pitkän aikaa. Esim. tietyt ajopelit ja Pes, jota tulee aina vähintään sen vuoden verran pelailtua. Fyysisenä sitten kaikki ns. kertakäyttöpelit, jotka pelataan läpi ja laitetaan kiertoon. Mitään keräilyviettiä ei fyysiset kotelot herätä.

Toki lisäksi Storen aleista tulee jonkin verran tehtyä heräteostoksia ja joskus sortuu heikolla hetkellä ostamaan digiversion jostain pelistä ihan vaan helppouden vuoksi. Viimeisimpänä Yooka-Laylee oli taas hyvä muistutus siitä, että olisi kannattanut vaan raahautua sinne kauppaan ja ostaa levyllä.
 
Vastaus: Nintendo Switch

Muistikorttia ei osteta sen takia ettei pelikasettia tarvitse vaihtaa, se ostetaan tilanpuutteen seurauksena.

Nämähän johtuvat samasta syystä. Laitteessa mukana tuleva tila olisi käytännössä täysin riittävä, jos laitteen omistaja ostaisi kaikki pelinsä pelikaseteilla ja vaihtaisi kasettia aina peliä vaihtaessaan. Tilan puute iskee vastaan käytännössä silloin, kun aletaan harrastelemaan noita digitaalisia versioita, joiden ostosyyksi yleensä ilmoitetaan jonkinasteinen laiskuus joko fyysisen kopion ostamisessa tai käsittelyssä. Tämän seurauksena sitten jossain vaiheessa tullee eteen muistikorttien vaihteleminen. Toisena vaihtoehtona tuossa on tietenkin se, että pelejä poistelee ja latailee uudestaan sitä mukaa, kun se yksi muistikortti tulee täyteen. Enemmän aikaa siinä toki sitten menee hukkaan, kun odottelee latautumista verrattuna simppeliin pelikasetin vaihtoon.

Tuossapa muuten taas yksi lisäetu fyysisen kopion puolesta ja haitta digitaaliselle! Switchillä joutuu tuhlaamaan pahimmillaan puhtaan laiskuuden takia jopa 80 euroa(sen verranhan se 200 gigan kortti kai maksoi?) ylimääräistä, plus tietenkin jokaisen digikopion kohdalla tulee pelin jälleenmyyntiarvossa joitain kymppejä takkiin, kun lähtee digilinjalle! Olemalla reipas ja ostamalla pelit fyysisinä ja jaksamalla vaihtaa pelikasettia aina tarpeen vaatiessa säästää satoja euroja! Reippaus se kannattaa ja laiskuudesta sakotetaan!
 
Vastaus: Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

EA ennustaa pelilatauksien saavuttavan konsolipuolella tänä vuonna jo 40% kokonaismyynnistä.

Lähde: http://www.gamesindustry.biz/articl...game-sales-to-be-40-percent-digital-this-year

Se on se helppous. Toisaalta jos ennustukset toteutuvat, niin tuskin tullaan näkemään uutuuspelejä halvemmilla hinnoilla diginä heti julkaisussa, kun näköjään kauppa käy näilläkin hinnoilla. Omiin ja kaveripiirin mieltymyksiin pohjaten sanoisin kuitenkin, että monet edelleen karsastavat digipelien yli 60 euron hintalappua. Se ei ole siitä kiinni, etteikö lompakko kestäisi ostamista, mutta kun ei periaatteesta haluta tukea tällaista toimintaa. Sama peli käydään ostamassa samaan hintaan fyysisenä, eikä siinä ole mitään ongelmaa. On eri asia ostaa samaan rahaan kokemus ja fyysinen tuote (jolla on jälleenmyyntiarvoa), kuin pelkkä kokemus.
 
Vastaus: Nintendo Switch

Tuossapa muuten taas yksi lisäetu fyysisen kopion puolesta ja haitta digitaaliselle! Switchillä joutuu tuhlaamaan pahimmillaan puhtaan laiskuuden takia jopa 80 euroa(sen verranhan se 200 gigan kortti kai maksoi?) ylimääräistä, plus tietenkin jokaisen digikopion kohdalla tulee pelin jälleenmyyntiarvossa joitain kymppejä takkiin, kun lähtee digilinjalle! Olemalla reipas ja ostamalla pelit fyysisinä ja jaksamalla vaihtaa pelikasettia aina tarpeen vaatiessa säästää satoja euroja! Reippaus se kannattaa ja laiskuudesta sakotetaan!

[OT]
Pakko kerrankin kompata käyttäjä Fabrea. Itse olen mm. sen verran materialisti, että ennemmin ostan kaiken fyysisenä (esim. pelit, leffat, musiikin) kuin digitaalisena. Varsinkin pelipuolella ne digitaaliset versiot ovat vieläpä kalliimpia kuin fyysiset. Ei tarvitse paljon miettiä kumman version ostan.

Toki esimerkiksi Nintendon Virtual Consolesta saatavat pikkupelit on ihan kätevästi saatavana digitaalisena eivätkä vie paljoa tilaakaan kovalevyltä.
[/OT]
 
Vastaus: Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

monet edelleen karsastavat digipelien yli 60 euron hintalappua. Se ei ole siitä kiinni, etteikö lompakko kestäisi ostamista, mutta kun ei periaatteesta haluta tukea tällaista toimintaa. Sama peli käydään ostamassa samaan hintaan fyysisenä, eikä siinä ole mitään ongelmaa. On eri asia ostaa samaan rahaan kokemus ja fyysinen tuote (jolla on jälleenmyyntiarvoa), kuin pelkkä kokemus.
Itse kuulun tähän ryhmään nimenomaan, digitaalisena tulee ostettua vain heräteostoksia halvempia pelejä, mutta jos olen yhtään epävarma että tulenko pelistä tykkäämään tai jos tiedän, että en tule pelin pariin palaamaan läpipeluun jälkeen niin hommaan mielummin fyysisen version, koska siitä saa myydessä vähintään kolmasosan pelin hinnasta takaisin, joka edesauttaa taas uuden pelikokemuksen ostamista
 
Vastaus: Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Siirryin vuosia sitten kaikissa peleissä digiin paitsi Nintendon pelit ostin keräilymielessä fyysisinä. Nyt sekin into on laantunut, joten ostan kaiken diginä. Helppoa, kätevää, vaivatonta.
 
Vastaus: Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Pleikkarin suurin pelinmyyjä on sen oma digitaalinen puoti PSN Store, lähes 40 % osuudella kaikista myynneistä (digi ja fyysinen).

DBj_MRxWsAAZou0


Lähde: https://twitter.com/zhugeex/status/871727140936572928
 
Ylös Bottom