Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Kuten todettu, niin nyt jo on tilanne, että digipelit lunastetaan vain kauppapaikalta, ja varsinkin xboxille muualta saa moninverroin halvemmalla niitä pelejä, joten ei ne kauppapaikat niitä sanele.
Kauppapaikka sanelee sen hinnan millä pelin pystyy sieltä ostamaan. Kuten sanoin edellisessä viestissäni, niin on tyhjää parempi, että lunastuskoodeja on mahdollista ostaa jostain muualta. Tämä ei silti täysin korvaa fyysisten pelien markkinoita.

Kerro minulle mihin kivijalkakauppaan Suomessa voit nyt kävellä ja ostaa lunastuskoodin johonkin peliin selvästi halvemmalla kuin mitä se maksaa konsolin kauppapaikalla? Kerro minulle myös mistä kivijalasta saan ostettua selvästi halvemmalla digivaluuttaa käytettäväksi konsolin kauppapaikalle? Huom. vastaukseksi ei kelpaa ulkomaalainen verkkokauppa tai prisman tuplabonuspäivät. Haluaisin kovasti tietää kaupan johon voin vaan kävellä ja ostaa sen pelin lunastuskoodin tai digivaluttaa. Haluaisin myös säästää tässä konsolin monopolikauppapaikkaan nähden.

Voin sitten vastineena kertoa mistä kivijalasta saa halvemmalla uutena ja käytettynä fyysisiä pelejä.

Huomaatko eron?
 
Kyllähän steam oli käytännössä monopolissa pitkäänkin pc:llä ja hinnat laski fyysisiin verrattuna.

Ja toisekseen ei se tarkoita myyntimonopolia. Nyt jo saa jokaiselle alustalle ostettua pelejä diginä muualtakin ja varsinkin xboxille vieläpä todella edullisesti. Ne vain ladataan sieltä kauppapaikalta.


Ei digijakelu tosiaan tarkoita sitä ettei peliä voi ostaa muualta. Niitä voi nyt jo ostaa. Sama juttu maksujen kanssa. Nyt jo kauppapaikkojen valuuttaa kannattaa ostaa muualta halvemmalla, eikä esim luottokortilla suoraan storesta.


Nintendo on sit taas juurikin todella hyvä esimerkki, sillä heidän pelinsä on aina ryöstöä, eikä alennuksia nähdä..paitsi nykyisin juurikin digiversiot on olleet todella paljon alennuksessa, vaikka kaukana ollaankin kilpailijoiden hinnasta. Mutta nyt sentään myydään halvemmalla, toisin kuin ennen.

Ja nyt ei sinällään olleet kyseessä alennukset, vaan pelien hinnat, joissa hintaa painaa ylöspäin puhtaasti kivijalkakauppojen mielistely. Levyjen valmistus ja jakelukulut on niin isot, että nostaa hintaa 5-10e. Digipahvilätkä kassan viereen ja pelit pysyy kaupoissa, mutta hintoja saadaan hieman alaspäin.
Steam sai aikanaan ja nykyäänkin koodin fyysisistä levyistä myös siirrettyä sinne jonka jälkeen ei levyä enää tarvii. Minulla esim vanha hitman absolution siirretty sinne monta vuotta sitten.
 
Isojen pelijulkaisujen digimyynnit ohittavat just kohta fyysisten myynnit Euroopassa.

Pari huomiota:
  • Pohjoismaat ovat aika selkeällä etumatkalla digissä.
  • Yhden Italiaan tehdyn biletysreissun omakohtaisella otannalla tehty huomioni oli oikea. Italialaiset rakastavat edelleen lättymuodossa ostettavia pelejä. Digin osuus vain kolmannes myynneistä.

 
Veikkaan korrelaation nopeisiin ja "halpoihin" nettiliittymiin olevan aika iso, kun noita digimyyntejä tarkastellaan. Siellä, missä nopean netin ilman datarajoituksia saa "halvalla" tai ainakin kohtuuhinnalla, digipelien myynti on varmasti korkeampaa.
 
Tällä hetkellä mulla 2 fyysistä ja loput diginä.

Pleikkarin storessa on jatkuvasti tarjouksia, niin tulee sieltä osteltua ja backlogia kertyy :)

Uudet pelit tulee kuitenkin ostettua fyysisenä, koska en halua maksaa niistä tuota storen 70€
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Kanta ei ole muuttunut sitten viime kerran: fyysisenä tulee hommattua 95% peleistä vieläkin. Ne harvat mitä on tullut diginä ostettua on sattuneet olemaan ne kaikista pahimmat pettymyksetkin, jotka toivoisi pystyvänsä viemään vaihtoon lähimpään pelikauppaan. Lähinnä Switchille tulee hommattua halpoja indie julkaisuja diginä.

Fyysiset julkaisut pitää pintansa kahdesta syystä omassa kotitaloudessani:
- Jälleenmyyntiarvo
- Vie vähemmän tilaa kovalevyltä

PS4:ta löytyy 1tb kovalevy, joka on kyllä koko ajan ihan täynnä, joten vanhoillisena ajattelen, että tilaa säästyy kun ostaa levyn, vaikka todellisuudessa monissa peleissä nykypäivänä se levy on enemmänkin koriste-esine ja koko peli ladataan kovalevylle siitä huolimatta.

Siitä huolimatta en usko, että fyysisten kiekkojen myynti loppuu vielä seuraavan konsolisukupolvenkaan aikana, koska pelien jälleenmyynnin ympärillä pyörii sen verran paljon nappikauppaa ja jotkut kivijalkamyymälät saavat siitä tasaisen kassavirran hiljaisempinakin sesonkeina. Fyysisten pelien osuus vähenee varmastikkin, mutta ei lopu, ellei seuraava konsolisukupolvi tuo mahdollisuutta myydä digiversioita eteenpäin, tämä mahdollisuushan tappaisi fyysiset pelit muutamassa vuodessa.

Nykypäivänä pelien kehittämisen käytetään sen verran paljon aikaa ja rahaa, että pelien hinta on kymmenessä vuodessa (perustuu omaan tutkimukseeni) noussut 40e-> 60e, eikä puhuta edes mistään special editioneista vielä. 60e alkaa olemaan kaltaiselleni perusduunarille jo sellainen raha, että ei joka viikko voi käydä uutta peliä kaupan hyllyltä hakemassa, jonka vuoksi fyysinen peli toimii "vakuutena", että harhaostoksen sattuessa voit myydä sen aina 40e pois ja minimoida tappiot vs. ostat samaan hintaan diginä ja aina kun selaat ostettujen pelien listaa niin puret hammasta ja pidät hiljaisen hetken hukkaan heitettyjen rahojen muistoksi.

Pelaajat, jotka ei jätä pelejä hyllyyn pölyttymään periaatteella "pelaan tämän vielä toistamiseen 5v päästä" saavat myös fyysisellä levyllä paljon halvemman pelikokemuksen vielä tänä päivänä verrattaessa digiin kun laittaa levyn kiertoon heti kyllästymisen jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
PS4:ta löytyy 1tb kovalevy, joka on kyllä koko ajan ihan täynnä, joten vanhoillisena ajattelen, että tilaa säästyy kun ostaa levyn, vaikka todellisuudessa monissa peleissä nykypäivänä se levy on enemmänkin koriste-esine ja koko peli ladataan kovalevylle siitä huolimatta.

Ei monissa, vaan ihan jokainen ps4 ja xbox one peli asennetaan kovolle kokonaisuudessaan ja sitä levyä käytetään tuon jälkeen vain lisenssin tarkistukseen.
 
Ei monissa, vaan ihan jokainen ps4 ja xbox one peli asennetaan kovolle kokonaisuudessaan ja sitä levyä käytetään tuon jälkeen vain lisenssin tarkistukseen.
No siinä tapauksessa:
Fyysiset julkaisut pitää pintansa kahdesta syystä omassa kotitaloudessani:
- Jälleenmyyntiarvo
- Kotelot ovat kauniita koriste-esineitä hyllyssä

;):cool:
 
Vähän kyllä kaduttaa, että tuli oma Xbox 360 kokoelma myytyä pois ja nyt aina välillä tekisi mieli niitä pelailla.
Itsekin olen myynyt paljon, mutta sitten parhaimpia ostanut takaisin kun on halvalla löytänyt. Varsinkin nyt kun taaksepäin yhteensopivuus vaan paranee koko ajan, niin on tullut hankittua yllättävänkin paljon Xbox 360 -pelejä. Hyvä peli on hyvä peli julkaisuvuodesta riippumatta.

Mutta tosiaan nythän viime sukupolven pelit ovat ihan rikollisen halpoja, joten ei muuta kuin ostamaan parhaat takaisin kokoelmiin :)
 
Erään aikakauden loppu ja uuden alku.

Game Stopin kannalta ongelmallista on, että pelaajat eivät tee fyysisillä kaupoilla enää mitään. Ainoa oikea syy ostaa fyysinen peli on sen jälkimarkkina-arvo. Sekin on pieni lisäarvo, kun vastapuolella on vaihtoehto ostaa peli suoraan Sonyn, Microsoftin tai Steamin palvelusta ilman, että tarvitsee liikkua sohvalta.

 
"Ainoa oikea syy ostaa fyysinen peli on sen jälkimarkkina-arvo. Sekin on pieni lisäarvo ..."

Ostat 60e pelin ja myyt sen pois 40e. Tosi pieni lisäarvo.
Eikä nyt aleta sitten vänkäämään, että storesta saa vuoden päästä sitten alesta alle 20e. No niin saa usein sen fyysisenkin jonka edelleen voi myydä pois jos haluaa.
 
Toki tuo vaatii nopeaa pelaamista, että arvo säilyy. Joillekin hyvä tapa, mutta osa pelaa hitaammin ja pelin jälleenmyynti arvo tippuu. Ja mikäli katsotaan vaikka PS Trophyjen % (tai keväällä tullutta raporttia pelien läpäisyistä) niin todella suurin osa pelaa pelejä hitaasti tai pelit jää kesken. Joten on todennäköistä, että aktiivisia pelien vaihtajia on joka vuosi vain vähemmän ja vähemmän digin kasvaessa, mikä on eitämättä näykynyt myös peliliikkeiden ongelmissa.
 
"Ainoa oikea syy ostaa fyysinen peli on sen jälkimarkkina-arvo. Sekin on pieni lisäarvo ..."

Ostat 60e pelin ja myyt sen pois 40e. Tosi pieni lisäarvo.
Eikä nyt aleta sitten vänkäämään, että storesta saa vuoden päästä sitten alesta alle 20e. No niin saa usein sen fyysisenkin jonka edelleen voi myydä pois jos haluaa.
Gamestopin kohdalla voidaan puhua siitä normaalista pelaajamassasta. Ei normi perus pelaaja osta kovin montaa peliä vuodessa ja pelaa ne rauhassa loppuun mitkä ostaa. Tosin ne samat pelaajat yleensä ei osta pelejä julkaisussa, koska on se edellinen peli pelaamatta.
Ne harvat jotka pelaa nopeasti, ei pidä Gamestopin kaltaista firmaa pystyssä. Yleensä ne jotka sitä hyödyntää, ostaa sieltä sellaisilla diileillä, ettei sekään pidä firmaa pystyssä (se ei toki ole ostajan syy). Ja myös jo aikaisemmin todettu myös se, että isossa massassa pelit myydään muutamalla eurolla kirppiksellä, koska ei niistä enää silloin saa mitään edes Gamestopissa. Sielläkään ei käy edes kuin uutuuspelit vaihtokamppiksiin usein.

Ja kuten jo aikaisemmin todettu, niin otetaan vaikka esimerkkinä Xbox. Pelejä saa netistä halvemmalla diginä, kuin MS omasta kaupasta. Tähän päälle vielä katsoo mistä ja koska ostaa sitä rahaa, niin saa selvästi halvemmalla, eikä vinguta visaa suoraan kauppapaikalle.
 
Joten on todennäköistä, että aktiivisia pelien vaihtajia on joka vuosi vain vähemmän ja vähemmän digin kasvaessa, mikä on eitämättä näykynyt myös peliliikkeiden ongelmissa.

Eiköhän aika monet myy pelit suoraan ihan itse ellei sitten hyödynnä niitä gamestopin parin euron tarjouksia. Muutenhan tuonne ei kannata mitään viedäkään.
Tuossakin jutussa oli gamestop aiheena enkä ihmettele, koska nehän tekee noilla tarjouksillaan persnettoa eikä sieltä melkein kukaan mitään muuta ostakaan, koska käytettyjen hinnat on taivaissa. Epäilin tuota vaan internet legendaksi, mutta kun itse näin esim käytetyn forza horizon 3:n 50e hinnalla varustettuna viime syksynä niin kyllä se pakko oli uskoa.

Itsehän en peleistä luovu kuin harvoin. Viimeksi tuli vietyä joitakin ps4 pelejä vaihtoon, koska ne tuli hommattua one x:n hankinnan myötä sille.
Sainpahan niistäkin nyt jotain takaisin.
Kummasti vaan näyttää tuo paikallinen porin pelipistekin olevan pystyssä vuodesta toiseen ja vielä ihan samalla paikalla johon se avattiin joskus 90 luvun alussa ellei jo aiemmin, koska ennen se oli porin toridivari.
 
Samoin vantaalla paikallinen VPD on edelleen pystyssä vuodesta 1992, paikka toki muuttui muutamalla metrillä kun omistaja vaihtui.
 
Ainoa oikea syy ostaa fyysinen peli on sen jälkimarkkina-arvo.

Vau. No niin sen täytyy sitten olla. Kirjoittaja unohti lisätä, että ainoa oikea mielipide on hänen mielipiteensä.

Ja kuten jo aikaisemmin todettu, niin otetaan vaikka esimerkkinä Xbox. Pelejä saa netistä halvemmalla diginä, kuin MS omasta kaupasta. Tähän päälle vielä katsoo mistä ja koska ostaa sitä rahaa, niin saa selvästi halvemmalla, eikä vinguta visaa suoraan kauppapaikalle.

Ja kuten on jo aikaisemmin kysytty:

Kerro minulle mihin kivijalkakauppaan Suomessa voit nyt kävellä ja ostaa lunastuskoodin johonkin peliin selvästi halvemmalla kuin mitä se maksaa konsolin kauppapaikalla? Kerro minulle myös mistä kivijalasta saan ostettua selvästi halvemmalla digivaluuttaa käytettäväksi konsolin kauppapaikalle? Huom. vastaukseksi ei kelpaa ulkomaalainen verkkokauppa tai prisman tuplabonuspäivät. Haluaisin kovasti tietää kaupan johon voin vaan kävellä ja ostaa sen pelin lunastuskoodin tai digivaluttaa. Haluaisin myös säästää tässä konsolin monopolikauppapaikkaan nähden.

Vastausta ei silloin tullut. Mitenkäs tällä kerralla?
 
Ylös Bottom