Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Tilastojen mukaan digitaalisen myynnin osuus on EA:n pelien kohdalla jo 49 %, kun tämän sukupolven käynnistyessä oltiin vielä 5-10 %.

 
Nintendo ei tule ensimmäisenä mieleen kun puhutaan digijakelusta. Silti myös siellä on vahvaa kasvua.

Myynnistä digijakelun osuus on 34 %, kasvua edelliseen tilikauteen on +9.2 %.

switch_digimyynti.jpg

 
Viimeksi muokattu:
Sonylla enemmistö peleistä myydään tätä nykyä digiversiona. Mutuna voisi veikata railon repeävän entisestään nyt koronan aikana digin eduksi.

 
Olisi pitänyt jo vuosia sitten siirtyä kaikilla alustoilla digiin. Ei mitään pointtia kerätä fyysistä muoviroskaa.
Meillä oli julmetun iso kokoelma VHS-kasetteja ja LP-levyjä. Kirjoja myös. Talo meni purkuun mikrobivaurion takia, ja sinne meni kaikki vuosikymmeniä kerätyt aarteetkin. Ei voitu pitää kun oltiin herkistytty niin pahasti. Nyt ei kerätä enää kuin harvinaisimmat figuurit ja painokset vitriiniin. Lapsille vitsailtu, että saavat tapella kuka joutuu pyyhkimään pölyt kaikesta kun meistä aika jättää. Tai kuka myy isolla voitolla seuraavalle keräilijälle. Tai kuka lyö roskiin.

Kyllähän se tavara kuormittaa tätä palloa. Diginä mulla on nykyään paljon teoksia.
 
Saisivat vielä parantaa digikirjastojen käytettävyyttä sekä räätälöintiä niin ei huku siihen digijätteeseen :)

Steamissa on aika hyvät filterit, Pleikkarilla onneksi nykyään kansiot käytössä sekä plussapelit erikseen kirjastossa hieman helpottavat käytettävyyttä.

Ei fyysinen ole poistunut leffoissa tai musiikissa vielä, joten tuskin niin käy peleilläkään pitkään aikaan vaikka digi tulee entistä vahvemmin markkinoita hallitsemaan.

Itsellä digi all to way, 4 muovi rimpulaa tuossa hyllyssä on tällä hetkellä, kun halvalla saanut. DVD- ja musiikkikokelma lähti viisi vuotta sitten roskiin tai muutamat hyvät meni kansioon talteen.

Muuttaminenkin tapahtuu helpommin pilvessä kuin laatikoita kantaen, mutta sano NO to Drugs.
 
Peikkarilla onneksi nykyään kansiot käytössä sekä plussapelit erikseen kirjastossa hieman helpottavat käytettävyyttä.
Tuota pleikan kirjastoa saisivat vielä parannella, kun mulla ei ainakaan ei ole kaikki plussapelit niiden oikeassa paikassa vaan osa on siellä ostettujen seassa.

Jos niitä voisi itse järjestellä myös kirjastossa, niin olis ihan jees.
 
Elokuvissa saisi parantua digi homma reippaasti olisi mahtavaa jos olisi varmaa että elokuva säilyy sinulla eikä katoa minnekkään kun palvelusta se loppuu. sinne meni ne rahat roskiin. Movies anywhere kaivataan joka paikkaan.
 
Elokuvissa saisi parantua digi homma reippaasti olisi mahtavaa jos olisi varmaa että elokuva säilyy sinulla eikä katoa minnekkään kun palvelusta se loppuu. sinne meni ne rahat roskiin. Movies anywhere kaivataan joka paikkaan.
Pari kertaa meinannut ostaa Rakuten TV, Viaplay tai Google Elokuvista leffoja kun on ollut hyviä tarjouksia, mutta olen vain vuokrannut juuri tuon takia, että jos ostat leffan, niin se on sun vain sen aikaa kun palvelulla on oikeudet siihen.
 
Pari kertaa meinannut ostaa Rakuten TV, Viaplay tai Google Elokuvista leffoja kun on ollut hyviä tarjouksia, mutta olen vain vuokrannut juuri tuon takia, että jos ostat leffan, niin se on sun vain sen aikaa kun palvelulla on oikeudet siihen.
Kaikkia näitä kokeillut. Google elokuvissa kyllä paras kuvanlaatu. Microsoft elokuvissa tuntuu olevan äänet parhaat. Testi mielessä kokeillut ja vertaillut vähän näitä kaikkia.
 
Pelintekijä näkee koronaviruksen ajan nopeuttaneen siirtymää digitaaliseen jakeluun pysyvästi. Tämä tietää marginaalia fyysiselle jo parissa kolmessa vuodessa?

"That's according to David Braben, founder and CEO of Elite Dangerous studio Frontier Developments, who believes the COVID-19 pandemic has accelerated the shift towards digital distribution."

"We've seen an acceleration in the transition from physical to digital," he said. "That is a good thing. It's probably two to three years before physical more or less goes away, and it's probably accelerated that timescale a bit."

His comments follow similar insight from Take-Two CEO Strauss Zelnick, who also told GamesIndustry.biz that he expects the pandemic to accelerate the shift to digital distribution.

 
Kaksi viimeisintä viestiä laittaa käytännön ja arvailun vastakkainen. Käytännössä huhtikuussa myyty (jossain päin maailmaa) fyysistä enemmän ja sitten joku arvailee, että parin, kolmen vuoden sisään fyysiset häviää.

Laittaisin rahani käytännön puolelle ainakin aikajanan osalta. Ei tule noin pikaisesti häviämään ja kyllä tässä vielä ainakin tämä kohta tuleva sukupolvi mennään fyysisten kanssa.
 
Kaksi viimeisintä viestiä laittaa käytännön ja arvailun vastakkainen. Käytännössä huhtikuussa myyty (jossain päin maailmaa) fyysistä enemmän ja sitten joku arvailee, että parin, kolmen vuoden sisään fyysiset häviää.

Eivät sulje toisiaan pois. Koronan aikana on pelejä myyty enemmän.
 
Poliisin murhaaman George Floydin kuoleman liikkeeseen laittamat viime päivien ja viikkojen tapahtumat ovat tuoneet aika yllättävän kulman tähän digi/fyysinen keskusteluun.

HBO Max päätti BlackLivesMatter-hengessä poistaa ainakin väliaikaisesti striimaustarjonnastaan Tuulen viemää -leffaklassikon. Elokuva palaa ilmeisesti pian asianmukaisin varoituksin varustettuna. Kuitenkin tämän poiston seurauksena ihmiset ryntäsivät kilvan ostamaan leffan fyysisiä kopioita. Amazonin top100 myydyimpien listalla keikkui parhaimmillaan tusinan verran eri versiota Tuulen viemää -elokuvasta. Kun kirjoitan tätä, näyttäisi olevan edelleen viiden kärjessä kolme Gone with the Windiä.

Nyt otettiin silmätikuksi yli 80 vuotta vanha elokuva, joka on oman aikansa kuva ja varmasti ongelmallinen, jos sitä katsotaan nykynormien mukaisesti. Ainakin minusta tämä on huolestuttava kehityssuunta. En nimittäin usko, että se on romantiikan nälkäinen äärioikeisto tai uusnatsit, jotka tätä leffaa ostavat. Veikkaisin, että monet havahtuivat siihen faktaan, että historian uudelleenkirjoittaminen ja sensurointi on digitaalisena aikana hyvin helppoa ja halusivat varmistaa, että heillä ainakin säilyy originaaliversio.

Mikä siis estäisi tekemästä samaa peleille? Ei mikään ja pelien kohdalla muokkailu on vielä helpompaa, vaikka sinulla olisikin fyysinen kopio. Always online -ominaisuudet ja pakolliset päivitykset käytännössä mahdollistavat sen, että pelaat juuri sellaista versiota kuin sen hetkiset moraalistandardit määräävät. En tykkää.
 
Mielenkiintoinen pointti toveri Cobaloksella siinä. Pelien sensurointi on ollut uutisissa silloin tällöin aikaisemminkin, mutta tosiaan tämä vallitseva tilanne voi vauhdittaa sitä entisestään. Ja kuten yllä sanottu, tähän ei edes fyysinen kopio auta, tai sitten on pidettävä konsoli aina offline -tilassa.

Fyysisen ostaminen on ollut minulle lähinnä jälleenmyyntiarvon säilyttämistä, mutta myös rakkaan harrastuksen parissa viihtymistä - varsinkin edellisten sukupolvien pelien keräilyä. En ole osannut ajatella tätä siltä kantilta, että fyysinen kopio voi tulevaisuudessa olla se "oikea" versio pelistä, kunhan sen pelaa päivittämättömänä.

Elämme jänniä aikoja.
 
Siinä ei auta sit muu kun pelata nämä fyysiset versiot, (jos nyt vaikka tulisi sensuuri) täysin offlinessa, se on ainoa tapa säilyttää ne alkuperäisinä. Vaatii tietenkin sen että konsolissa ei ole automaattinen päivitys päällä jne, melkoista vääntämistä kyllä.
 
Joku digipelejä ostava, neuvokaas vähän. Veljellä PS4 kovalevy täynnä, mutta ei uskalla poistaa ostettuja digijulkaisuja kun muistelee, että jossain ois lukenut, että ostettu digipelejä voi ladata vain 5 kertaa takaisin PS storesta? Onks tää ihan tuulesta temmattu?
 
Ylös Bottom