Outward

JTahti

Well-Known Member
  • Roolipeli
  • Steam (Win), PS4, XB1: 26.3.2019
  • 1-2 pelaajaa, joko jaetulla ruudulla tai netissä
  • Konsolifin pelisivu
Lainaus toisesta ketjusta:
Tuli tällainen tuotos ostettua kuin Outward

Pelin julkaisupäivä on kai tällä viikolla virallisesti jokin päivä, omani sain jo eilen ja pääsin ensikosketukseen pelin parissa. Olin tätä jo silmäillyt jonkin verran aiemmin. Kyseessä siis roolipeli selviytymisvivahtein. Et ole supersankari, vaan tavallinen kyläläinen joka sitten lähtee tavoittelemaan .. no mitä nyt kukin haluaa tavoitella.

Vaikka pelin ulkoasu on aika vaisuhko, niin peli tähtää realismiin esim esineiden painon ja muun avulla. Pelaajan tulee syödä, juoda ja levätä säännöllisesti, muuten heikennyt. Craftata voi vaikka mitä, ruokaa voi tehdä, taikajuomia voi askarrella ja taitoja opetella. Taikuuttakin pelistä löytyy, mutta tätä en vielä itse ole löytänyt auki.

Peli tuntuu vaikealta, sillä taistelut on hankalia. Peli vaatii pelaajalta valmistautumista ja ennakointia, sillä suin päin taistoon ryntäävä ottaa kyllä pataan. Varsinkin alussa varusteet ja kyvyt ovat luokkaa puukeppi ja huitaisu. Kuolema ei ole mitenkään lopullinen, vaan aina tuntuu joku kuolleen pelastavan ja heräät kylästä tai leiristä. Toki olet sitten väsynyt, sairas tai kivuissasi. Tavaraa ahdetaan reppuun ja taskuihin, ja repun kanssa olet hitaampi. Taistelua kohti mennessä voit kuitenkin lennosta tiputtaa repun maahan ja olla sen avulla ketterämpi.

Pelissä on myös co-op mahdollisuus, sekä jopa samalta ruudulta voi kaverin kanssa pelata. Tätä ei vielä ole tullut testailtua. Oliko muilla peli hankinnassa?
Mielenkiintoista. Onko pelissä joku vika kun PS4 versiossa on Storessa pistekeskiarvo 1/5? En ole ennen nähnyt noin yksimielistä halveksuntaa.
 
Viimeksi muokattu:

Kirai

Toimitus
No varsinaista vikaa en ole kyllä huomannut. Ekassa sessiossa oli pahoja tekstuuribugeja nousevan auringon myötä, mutta niitä ei oo myöhemmin tullut vastaan.

Vaikeahan peli on, eikä kaikki varmasti tykkää. Eikä tämä mikään kaunein peli oo, eikä varmasti viiden tähden tuote. Erilaista haastetta ja pelattavaa kylläkin.

Juonellisesti vähän outo, tai en tiiä onko tässä edes mitään punaista lankaa. Aika vapaasti saa touhuta, kartta on mittava, mutta ontohko. Monia hauskoja juttuja täs on, mutta myös monia huonosti oleviakin. Ei tää nyt 1/5 peli ole, mutta joku 2.5-3/5 ois lähempänä.
 

Kirai

Toimitus
Jatketaas yksin kokemuksia.

Peli on ruvennut maistumaan paremmin kun mekaniikat tulee tutuksi.

Pieni varoitus kuitenkin peliä pelaaville. Pelissä on tavaroita hävittävä bugi, jota ei ole vielä korjattu. Esimerkiksi mulla oli reppu jonka tilavuus on 50 painoyksikköä. Tallensin pelin ja lopetin. Kun jatkoin savea, oli tavaraa hävinnyt yli 20 yksikön verran, mm. sivutehtävää varten vaivalla metsästetty esine. Kokeilin ladata uusiksi, ja tavaraa hävisi lisää yli 20 yksikön verran. Käytännössä kaikki mitä olin usean tunnin ajan verta vuodattaen haalinut niin hävisi. Palautuskeinoa ei ole.

Netistä lueskelin, niin jonkin teorian mukaan tämä tapahtuu yleisimmin juuri tuon 50 tilavuuden repun kanssa. Mutta mene ja tiedä.

Suosittelen odottamaan korjausta ennen pelin pelaamista. Tekijät ovat tietoisia tästä, mutta aikataulua patchille ei ole tiedossa.
 

JTahti

Well-Known Member
Kattelin PS Storea, niin nyt kun siellä on 268 arvostelua niin pistekeskiarvo on normalisoitunut 4/5:een, mikä on aika tyypillinen arvosana pelille kuin pelille.
 

Kirai

Toimitus
Joo ihan peruspeli tämä varmasti onkin. Yhtään virallista arviota en ole itse mistään lukenut, mutta aika paljon intohimoisia faneja tuntuu olevan.

Tuo reppubugi on nyt korjattu, eilen tuli patch 1.03 siihen. Myöhemmin tulossa vielä tekstuurien parannuksia.

Eilen pääsin testaamaan co-oppia samalta ruudulta, ja se oli ihan hauskaa menoa. Jonkin verran framerate välillä jäätyi että piti split lopettaa sen vuoksi. Muutoin yhteistyö toi uusia elementtejä pelaamiseen, sillä taisteluissa pystyi taktikoimaan eri tavalla ja jos kuolo korjasi niin toinen pystyi revaamaan eloon. Tänään jatketaan seikkailua.
 

Kirai

Toimitus
Konsolifinin arvio julki etusivulla. Eihän tämä nyt oikein vakuuttanut.
Osuvasti kirjoitettu. Ei todellakaan mikään mestariteos, mutta jollain sadistisella tavalla tähän olen tykästynyt. Tosin itselle on toiminut vain lyhyissä pätkissä, ja mieluiten parin päivän välein. Idea hyvä, mutta pienen tiimin toteutus ei vain ihan riittänyt.
 

JTahti

Well-Known Member
Ostin tämän ja aloitin tänään pelaamaan tätä. Eilen kokeilin tutoriaalia yksinpelinä. Kuolin aluksi tutoriaaliin, kun noukin kahden käden miekan enkä laittanut sitä quickslottiin. Sitten kun tuli harjoitusvastustaja vastaan, missä piti harjoitella repun tiputtamista, niin en saa miekkaa esille ja kun menen valikkoon niin peli ei mene pauselle ja vastustaja lyö vapareita.

Meinasin ottaa strutsilta pataan, kun r3 eli lukitus ei meinannut toimia. Onneksi kaksinpelissä on superparannus, jos toinen ottaa lukua niin toinen voi pikaparantaa, jotta energiapalkit palautuu maksimiin heti. Pelasin tutoriaalia myös kaksinpelinä, niin harjoitusvastustaja otti aika nopeasti lukua kun kaksi pelaajaa mättää eri puolilta.

Pelin fyysisen pelikotelon sisältä löytyy Cellar Darling hevibändin mainos. Laitoin soimaan Spotifyhyn ja ihan jees heviä. Kiva saada vaihteeksi musiikkisuosituksia Spotify kuplan ulkopuolelta. Liekö Cellar Darling tehnyt pelin latausruudun musiikit?

Kuvakaappausketjussa pari kuvaa ja lisäkommentteja: #595
 

spydeZ6

Valetoimittaja
Ylläpitäjä
Aika vahvasti tämä näkyy jakavan mielipiteitä internetseissä. Toiset kehuu vuoden parhaaksi roolipeliksi, ja toiset sitten haukkuu surkiaksi. Ajatuksen tasollahan Outward on oikein mainio ja luo jotain uutta ja hienoa yhdistämällä roolipeliä ja survivalia. Toteutus vain on heikko ja sisältö puuttuu.
 

MAINOS

Ylös Bottom