Overwatch

Kirai

Toimitus
Vastaus: Overwatch

Jep, tuolla tasolla missä ite pelaan niin pelaaminen on vielä suht viihdyttävää. Itellä rankki taitaa nyt olla joku 2100. Mitä ite oon katellu noita pro-pelaajien videoita niin onhan noi ihan eri planeetalta. Ja tarkka kokoonpano tilanteeseen ku tilanteeseen. Itellä ei tähän päivään mennessä oo tullu yhtään mikillä kommunikoivaa random pelaajaa vastaan tuolla, vaikka laitoin noi voice chatit ja muut päälle, jos joku sattus kommunikoimaan. Randomien kanssa se pelaaminen joko sujuu kuin tanssi, tai sitten ei. Kyllähän se välillä turhauttaa jos pelaan healerinä ja sitten kukaan ei helpi tai suojaa mun persusta, tai jos tankki häviää yhtäkkiä edeltä jonnekin :D

Mie oon kyllä vielä ihan liian yhen trickin poni. Pitää opetella laajemmin eri hahmoilla. Tankkina oon varmasti huonoin mitä pelistä löytyy. DPS-puoli ja toi support toimii ihan hyvin.

Ja voin luvata etten koskaan tuu käyttämään noita suomennettuja nimityksiä :D
 

Kirai

Toimitus
Vastaus: Overwatch

Hinkkasin viimein itteni ylöspäin rankeissa, platinumiin. Seuraava sitten timantti vuonna 2024. Aivan jäätää miten voi matseittain meno vaihtua niin paljon. Joko kaikki toimii kuin unelma, tai kuin junan vessa. Pääsääntöisesti tuolla tasolla alkaa jo meininki olla parempaa, mutta vieläkään ei yhtään mikillä kommunikoivaa pelaajaa oo tullut vastaan randomien joukosta.

Luciolla edelleen eniten pelitunteja, mutta oon vähän koittanut laajentaa ja tykkään pelailla nyt tankeillakin. Zarya ja Reinharth on ihan kivoja kun jaksaa vaan opetella ja hyvä tiimi mukana.

Turhautumisia kyllä on myös alkanut tulla. Valikossa nämä ketkä hienovaraisesti yrittävät kuvakkeilla neuvoa jonkun valitsemaan jotain ja eivät sitten itse kuitenkaan voi niitä valita, ärsyttävät tosi paljon. :D Sitten nämä kun aika lopussa ja pitää joku payload pysäyttää niin porukka lähteekin yhtäkkiä johonkin huitsin helvettiin samantien napsahtaa defeat. Parhaita on nämä kahden hengen tiimit, jotka pelaavat kuin paita ja perse ja ignorevat muun tiimin täysin. Menevät ku pekka ja pätkä omia polkuja.
 

Robotti

Active Member
Vastaus: Overwatch

Turhautumisia kyllä on myös alkanut tulla. Valikossa nämä ketkä hienovaraisesti yrittävät kuvakkeilla neuvoa jonkun valitsemaan jotain ja eivät sitten itse kuitenkaan voi niitä valita, ärsyttävät tosi paljon. :D Sitten nämä kun aika lopussa ja pitää joku payload pysäyttää niin porukka lähteekin yhtäkkiä johonkin huitsin helvettiin samantien napsahtaa defeat. Parhaita on nämä kahden hengen tiimit, jotka pelaavat kuin paita ja perse ja ignorevat muun tiimin täysin. Menevät ku pekka ja pätkä omia polkuja.
Se "ota tää" -vinkkailu on vielä pientä verrattuna apinoihin, jotka alkavat vaan rämpyttää sitä ikonia kuin henkensä edestä. Joskus lähden siinä vaiheessa matsista ja etsin uuden.

Itseäni ärsyttää Mein pelaajat, jotka tukkivat aloituksessa muiden tien jääseinällä. Overwatch kaipaisi report-namiskaa pahimpien perseilijöiden varalta.

Joskus myös erän alussa, taistelun tuoksinassa oma tiimi ajautuu niin kauas payloadilta, ettei siinä ole enää ketään muita. Healerina siinä on vähän orpo olo, mutta payload on tappoja tärkeämpi, joten siinä pysyn.
 

Kirai

Toimitus
Vastaus: Overwatch

Se "ota tää" -vinkkailu on vielä pientä verrattuna apinoihin, jotka alkavat vaan rämpyttää sitä ikonia kuin henkensä edestä. Joskus lähden siinä vaiheessa matsista ja etsin uuden.
Joo siis näitä just tarkotin jotka ADHDna rämpyttää suunnilleen koko tiimin valinnat ja ite ottavat sit jonku oman suosikkinsa. Jos vaikka tankki puuttuu niin siellä paukutellaan Reinharttia ja kuitenkaan eivät itse sitten sitä valitse, vaan ottavat tyyliin jonku Genjin.

Toiset on sit näitä ku ite pelaan Luciolla ja sitten joku D.Va vetelee lentäen koko kentän halki ja poikki ja huutaa I need healingia hirveellä spammilla, sit jos kuolee niin "Thanks", "Thanks", "Thanks" .. Ihan niinku minä nyt koko poppoon hylkäisin ja lähtisin yhen ramboilijan pelastamaan jollain Luciolla. :D Mercyllä vois ehkä vielä yrittää.

Sit kaipaisin isompaa rangaistusta pelistä lähtijöille. Joku 30 minsan banni noihin rankkipeleihin vois olla ihan paikallaan. Mikään ei oo turhauttavampaa ku luovuttajat, jotka ragequittaa jo ensimmäisen hävityn checkpointin jälkeen, vaikka matsi on täysin kesken. Tuollaista report nappia kyllä kaipais moneenkin eri tilanteeseen. Itelleni oon muutaman nimen ottanu ylös, jotka on quittaillu matseista, niin tiiän ite quitata pelin alussa jos samassa tiimissä ollaan.
 

Eliminaattori

Kielinatsimode
Ylläpitäjä
Vastaus: Overwatch

Edelliset viestit kuulostavat erittäin tutuilta. Niin loistava peli kuin onkin kyseessä, niin tuosta on mukavuus ja pelin parissa viihtyminen kaukana, kun porukka yrittää pakottaa pelaamaan niillä samoilla hahmoilla kerrasta toiseen, kun eivät itse osaa tai haluavat pelata vain dps-hahmoja tai jotkut juoksevat esim. trophyjen perässä - hahmokohtaisia trophyja ei todellakaan tulla competitiveen hakemaan.

Kaikkein pahimmat ovat kuitenkin nämä kunnianhimoisimmat pelaajat, joiden käytös on saanut allekirjoittaneenkin menettämään hermonsa pari kertaa. Aina raivotaan omia epäonnistumisia ja turhaudutaan tai sitten lyödään läskiksi koko touhu, häivytään pelistä kesken kaiken tai yritetään jopa syyttää muita. Siitä on viihtyvyys kaukana. Olen täysin samaa mieltä, että kesken pelin lähteville paljon kovempaa penaltia, myös rankkaamattomiin peleihin, niin oppisivat olemaan.

Monen hahmon hallitseminen on se tärkein juttu, muuten on vaikea saada joukkuepeliä toimimaan. Vähintään yksi support (etenkin joku parantaja), mieluummin 1-2 tankkia, 1-2 puolustajaa ja pari dps:ää on hyvä hallita.
 

Traddash

Active Member
Vastaus: Overwatch

Nyt kun kolmas kausi tänään päättyy niin tässäpä lyhyesti omista kauden kokemuksista.

Tuli pelattua suurimmaksi osaksi Mercyä ja seuraavaksi Pharahia, koska molemmilla pelaan mielestäni riittävän hyvin.
Pharahilla pitäisi paremmin ennakoida, jotta saisi niitä suoria osumia suoritettua, koska se on Pharahin se oikeasti pahin puoli kun terveys tipahtaa kertaheitolla pehmisten yhteydessä helposti viimeisteltäväksi. Itsellä kuitenkin tähtäyksessä vielä treenaamista sillä ensimmäisen suoran osuman jälkeen vastustajien lisättyä liikettänsä tulee itselle viimeistelystä turhan vaikeata, joka johtaa siihen että samantien tulen tiputetuksi soltun tai Mcreen puolesta. Pharahin laukausten räjähdysten tehokkuus tipahtaa erittäin nopeasti räjähdyspisteestä, joten tarkkana pitää olla kun lähtee haastaa viimeksi mainitut vastusajat sekä Anaa haastaessa. Ana onkin päässyt turhan usein karkuun omalla kohdalla tai tiputtanut maihin kun osumat jäävät huonoiksi. Zenyatta omalla kohdalla on vaikea tiputtaa koska hahmo leijuu joten jalkoihin tähtääminen ei ole mahdollista, jolloin voisi hyötyä paremmin ohilaukauksista maanpinnan kautta.
Erien alussa Pharahilla saa helposti Ultia ladattua kunhan vain ilmasta hieman tykittää ovia kohti. Vastustajien tiputukset eivät ole mitenkään harvinaisia kyseisissä tapauksissakaan.
Mielestäni Pharahin Ulti toimii parhaiten Zaryan Ultin yhteydessä. Yleisin puolustus Ulti Zaryan Ultia kohtaan on Lucion Ulti, mutta Pharahin Ulti päräyttää sellaisen vahinkomäärän, että Reinhartin kilpi menee rikki ja Lucion lisäterveys ei pelasta edes tankkeja kyseisessä tilanteessa. Zenyattan Ulti toimii paljon paremmin Pharahin Ultia vastaan kunhan vastustajien Ana ei pääse heittää kranaattia sen kumoamista varten.
Pharahin ilmanpaineraketilla saa hyvin hajoitettua vastustajien rivit, jolloin vastustajia on helppo poimia yksitellen omasta niin kuin tiimin puolesta.

Mercyä suosin eniten parantajista sillä sen avulla voi pitkittää tankkien yhteydessä tankkien kestoa useamman sekunnin ajan vastustajaan nähden ja samalla saa pidennettyä kilpailutus-tilanteita kärryillä sekä kaappauspisteillä. Elvytys kumoaa monet vastustajien Ult yhdistelmien lopputulokset oletuksella että et itse niiden pyörteisiin joutunut. Monet voitot omalla kohdalla ovat tulleet siitä että olen päässyt elvyttämään 3 - 4 pelaajaa omasta tiimistä, kun on vastustajilta tullut sellaista puskua että oksat pois. Jopa yksittäisten pelaajien elvytys on tuonnut selvän käänteen joissakin yhteenotoissa, jos kyseinen pelaaja on elvytyksen yhteydessä päässyt vastustajia selkään tai sitten Ulti löytyy valmiina ja vastustajat sopivasti sijoittuneet kyseisellä hetkellä. On mukavaa katsella kun käy tiputetun Reinhartin elvyttämässä vastustajien selästä, jonka olemassa olon ovat päässeet unohtamaan ja huomio keskittynyt muihin, ja yht'äkkiä tuleekin Reinin Ultia selkään tai syöksymistä tärkeää hahmoa kohtaan, joka kääntää taistelun muutamassa sekunnissa. Haukkua tulee kyllä kuunneltua muilta pelaajilta liian usein mielestäni Mercyn valinnasta tai omasta pelityylistäni mikä ei vastannut muiden pelaajien pelityyliin Mercyn roolista. Kehujakin olen toki saannut myös. Mercyn syöksymisen avulla pystyy helposti pakenemaan selkään tulleita Tracereita tai yllättäviä Pharaheja ja pelkästään tämän liikkeen avulla saan useasti sidottua yhden vastustajan pitkäksi aikaa minun tiputtamiseen, jonka yhteydessä yleensä oman tiimin jäsenet saavat rauhassa keskittyä sen hetkisen hyökkäyksen torjumiseen tai Tracerin huomattavasti helpompaan tiputtamiseen, koska eivät ole tulenalaisia. Jojoilu Pharahin kautta on hilpeää ja samalla tekee pelaajasta vaikeasti tiputettavan.

Tällä kaudella tuli muutamat pelleilijät omalla kohdalla, joidenka vuoksi tuli hävittyä aika puhtaasti. Siis sellaisia pelaajia, jotka ottivat esim. Winstonin ja hyppivät vastustajien luoksen vain sanomaan Hellota koko ajan ja emoteja tekemällä.
Yksi ipanakin oli yhdessä pelissä pelaamassa Torbjörninä huutelemassa vaan hahmon nimeä ja juoksemalla kuolemaan ja sama pelaaja tuli uudestaan seuraavassa pelissä omaan tiimiin samaa toimintaa jatkaen taas jolloin vain lähdin pelistä pois ja otin rangaistuksen siitä kuin antaisin muiden pelaajien nauttia kyseisen urpon toiminnasta.
Tuli tiputtua kauden aikana varmaan kolmesti timantille kun peli heitti niin epätasapainoisia tiimejä omalle kohdalle että oli yli kolmekymmentä häviötä enemmän kuin voittoja. Häviöputkia taisi olla ihan kivasti 6 putkeen suht useasti ja usein, että vastustajina oli samat pelaajat, jotka viimeksi voittivat.
Pidin myös oikein paljoin peleistä missä suht aikasessa vaiheessa yksi oman tiimin pelaajista tippuu pois eikä koskaan palaa ja häviöhän siitä tulee melkein pakolla. Oli myös kivaa saada rangaistus parissa tilanteessa missä peli tai PSN potkii minut pois jostakin syystä mikä ei koskaan selvinnyt. Isosti peukkua noista tilanteista.

Tämän kauden viimeisellä viikolla sitten alkoi käymään melkoinen ihme että aloin saamaan ihan päteviä pelaajia omalle tiimilleni ja voittoja tuli aika paljon ja osa peleistä olikin erittäin tiukkoja loppujen lopuksi. Häviöitä oli sitten lopuksi vain se 14 kappaletta enemmän kuin voittoja.
Omalta osaltani tuli lopetettua Grand Masterilla ja Top 500 sijalla 182 n. 4244 pisteen tienoilla.

Tankkeja voisi yrittää nyt seuraavalla kaudella opetella paremmin pelamaan samoin kuin solttua. Tarkkuuta pitää nostaa vietävästi, jotta pääsisin yhtä tarkaksi, mitä solttuja tulee itselle vastaan. Pitäisi selvittää miten tuon Aim Assistin pitäisi toimia kun sen toiminta itsellä on niin satunnaista että en edes tiedä että toimiiko se.
 

Miqz

Active Member
Vastaus: Overwatch

Olen nyt vähän innostunut pelailemaan fps:iä verkossa, vaikka takkiin tuleekin joka pelissä tosi rumasti. No enivei, tämä näyttää kivalta, mutta hieman epäilyttää miten tähän pääsee sisälle. Onko tässä minkäänlaista "kampanjaa" tai muuta yksinpeliä kuin bottimatsit? Näytti olevan vaan pelkkä GOTY versio myynnissä ja sen hinta ei ole vielä tippunut, joten ehkä pitää vielä odotella ostohousujen kanssa. Olisi kiva pelata jotain missä ei ole niin paljon muita "jäljessä". Alustana tulisi olemaan PS4 tai XBOne. Switch versiota vissiin ei ole tulossa, vaikka sitä pari edellistä viestiä yrittikin hypettää...?

Vai pitäskö saman tien kokeilla vaan Lawbreakersia tai jotain muuta, mitä? Agents of mayhem on myös tulossa tällä viikolla.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

BaDari

Active Member
Vastaus: Overwatch

Olen nyt vähän innostunut pelailemaan fps:iä verkossa, vaikka takkiin tuleekin joka pelissä tosi rumasti. No enivei, tämä näyttää kivalta, mutta hieman epäilyttää miten tähän pääsee sisälle. Onko tässä minkäänlaista "kampanjaa" tai muuta yksinpeliä kuin bottimatsit? Näytti olevan vaan pelkkä GOTY versio myynnissä ja sen hinta ei ole vielä tippunut, joten ehkä pitää vielä odotella ostohousujen kanssa. Olisi kiva pelata jotain missä ei ole niin paljon muita "jäljessä". Alustana tulisi olemaan PS4 tai XBOne. Switch versiota vissiin ei ole tulossa, vaikka sitä pari edellistä viestiä yrittikin hypettää...?

Vai pitäskö saman tien kokeilla vaan Lawbreakersia tai jotain muuta, mitä? Agents of mayhem on myös tulossa tällä viikolla.
Ei ole mitään kampanjaa. Täysin moninpeli. Et voi "jäädä jälkeen" tässä pelissä. Itsekin hankin tämän vasta pari kuukautta sitten. Jos yhtään kiinnostaa FPS-moninpelit, niin suosittelen. Mitä tulee Lawbreakersiin, niin betaa kokeilleena tuli mieleen lähinnä "köyhän miehen Overwatch", johon lisätty ilmahyppelyt. :D

Agents of Mayhem on taas ihan erilainen peli.
 

Miqz

Active Member
Vastaus: Overwatch

Ei ole mitään kampanjaa. Täysin moninpeli. Et voi "jäädä jälkeen" tässä pelissä. Itsekin hankin tämän vasta pari kuukautta sitten. Jos yhtään kiinnostaa FPS-moninpelit, niin suosittelen. Mitä tulee Lawbreakersiin, niin betaa kokeilleena tuli mieleen lähinnä "köyhän miehen Overwatch", johon lisätty ilmahyppelyt. :D

Agents of Mayhem on taas ihan erilainen peli.

Ok, Thanks. Pitänee odotella jotain tarjousta, niin tulee napattua ostoskoriin. Joo katselin mayhemin videoita netistä, näytti ihan muulta.
 

Eliminaattori

Kielinatsimode
Ylläpitäjä
Vastaus: Overwatch

Tarjoukset ovat olleet harvassa, edelleen niin suosittu peli. Muutama viikko takaperin näin tämän eräässä myymälässä tarjoushintaan 39,95€. Silloin se tosin oli jatkuvasti loppu. GOTY-versioon saa jotain kylkiäistä mukaan, ainakin hahmojen skinejä ja kasan loottibokseja, muuten ihan sama peli.

Yli vuoden tätä on tullut pelattua ja voi sanoa hallitsevansa vasta muutaman hahmon kunnolla. Peli tosin "vaatii" useamman hahmon opettelemista, sillä jokaiselle on omat countterinsa ja vaikea pelata vain esim. yhdellä hahmolla, jonka osaa kunnolla, mikäli vastapuolella on jatkuvasti joku moukaroimassa.

Yhteispeli tässä on voimaa, parhaat pelit koetaan silloin jos pystyy kommunikoimaan pelin aikana muiden tiimikavereiden kanssa. Aivan liian usein tulee tilanteita, joissa omalla puolella on jääräpäitä, jotka pelaavat vain haluamallaan hahmolla, eivätkä vaihda tilanteen mukaan. Yleensä syynä on "ettei muita osata" tai sitten ovat tulleet opettelemaan competitive-puolelle harjoittelemaan hahmoa, jota eivät osaa pelata.

Kerrassaan loistava peli, mutta aivan liikaa nähnyt avautumista tämän pelin osalta juuri satunnaispelaajien takia. Lisäksi isolle skaalalle hajaantuneet pelaajien competitive-pisteet eli rankit ovat repineet suomiskenen liian repaleiseksi. Eroa kun ei saa olla kuin max. 1000 pojoa ja skaala on jotakuinkin 0 - 5000. Eniten seuraa löytyy 2000-2500 väliltä.
 

Jormeli

New Member
Vastaus: Overwatch

Olen nyt vähän innostunut pelailemaan fps:iä verkossa, vaikka takkiin tuleekin joka pelissä tosi rumasti. No enivei, tämä näyttää kivalta, mutta hieman epäilyttää miten tähän pääsee sisälle. Onko tässä minkäänlaista "kampanjaa" tai muuta yksinpeliä kuin bottimatsit? Näytti olevan vaan pelkkä GOTY versio myynnissä ja sen hinta ei ole vielä tippunut, joten ehkä pitää vielä odotella ostohousujen kanssa. Olisi kiva pelata jotain missä ei ole niin paljon muita "jäljessä". Alustana tulisi olemaan PS4 tai XBOne. Switch versiota vissiin ei ole tulossa, vaikka sitä pari edellistä viestiä yrittikin hypettää...?

Vai pitäskö saman tien kokeilla vaan Lawbreakersia tai jotain muuta, mitä? Agents of mayhem on myös tulossa tällä viikolla.
Yksi vaihtoehto on myös ilmainen Paladins. Ilmeisesti aika samanlainen kuin Overwatch. Ainakin voi testata jos tykkää siitä niin varmasti tykkää myös Overwatchistakin. Itellä ei oo ainakaan ollut Overwatchille tarvetta kun tuota on sen 100 tuntia pelaillut pleikkarilla ja 200 tietokoneella.
 

Robotti

Active Member
Vastaus: Overwatch

Onko muilla katkonut yhteyttä palvelimeen error LC-202:n kera? Minulla tämä alkoi eilen, eikä loppua näy. Pelaaminen on nyt mahdotonta.
 

Miqz

Active Member
Vastaus: Overwatch

Yksi vaihtoehto on myös ilmainen Paladins. Ilmeisesti aika samanlainen kuin Overwatch. Ainakin voi testata jos tykkää siitä niin varmasti tykkää myös Overwatchistakin. Itellä ei oo ainakaan ollut Overwatchille tarvetta kun tuota on sen 100 tuntia pelaillut pleikkarilla ja 200 tietokoneella.
Testasin tuota Paladinsia, ja jaksoin vain sen opetusosion. Peli vaikutti kyllä suoraan sanottuna aika kököltä. Grafiikat oli vähän turhan "sarjakuvamaiset", animointi vähän kökköä ja kontrollit todella kiikkerät. No, mutta pelihän oli ilmainen, toivottavasti overwatch ei ole todellakaan samaa tasoa, blizzardin kyseessä ollessa näin tuskin onkaan.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Miqz

Active Member
Vastaus: Overwatch

Testasin tuota Paladinsia, ja jaksoin vain sen opetusosion. Peli vaikutti kyllä suoraan sanottuna aika kököltä. Grafiikat oli vähän turhan "sarjakuvamaiset", animointi vähän kökköä ja kontrollit todella kiikkerät. No, mutta pelihän oli ilmainen, toivottavasti overwatch ei ole todellakaan samaa tasoa, blizzardin kyseessä ollessa näin tuskin onkaan.

Noniin, nyt on viikon verran testailtu Overwatchia, ja täytyy kyllä sanoa että oli ihan eri luokkaa kuin Paladins. Mukavaa että vaikka on aika aloittelija vielä, niin silti voi pärjätä noissa karkeloissa. Vain parilla hahmolla tulee vielä mentyä, mutta kaipa tämä tästä kun uskaltautuu kokeilemaan muitakin. Tracer ja Soldier76 on näin alkuun olleet luontevimmat valinnat. Tähänhän tuli vähän pelimuotoja lisää, Uudesta Arcade-osiosta löytyy nyt niin Death Match kuin TDM:kin, muiden lisäksi. Oikein hubaa on ollut, verrattuna COD WW2 betaan tai Bäfän deathmatcheihin, joissa oli hyvä jos tsägällä sai yhden tapon per matsi
:)
 
Ylös Bottom