Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Overwatch/Overwatch 2

Vastaus: Overwatch

Kyllä tässä saisi ehdottomasti olla jokin roolikiintiösysteemi jolla taattaisiin että pelit ovat edes vähän tasapainossa jolloin voitto olisi kiinni siitä omasta taidosta miten sitä kyseistä hahmoa pelaa, eikä niinkään tuurista että sattuuko pääsemään hyvään peliin. Tämä kun ei ihan oikeasti pitkän päälle jaksa viihdyttää jos 95% pelaajista ottaa "päähahmokseen" jonkun Reaperin, Tjornbörgin tai Junkratin eivätkä suostu edes harkitsemaan muuta. Kunpa porukka tajuais että tässä ei voi pitää päähahmoa vaan sitä joutuu vaihtamaan tilanteen mukaan

Siinä ei itsekään pääse muuta kokeilemaan kuin Reinhardtia, pakko ite tankata aina kun cod-jonnet ei osaa/halua ja voitosta turha haaveilla jos vastassa on tasapainoinen joukkue eikä meillä ole edes sitä helvetin healeriä, on kato paljo siistimpää kun parvekkeella istuu kolme widowmakeriä. Yritä siinä sitte tankkina vallata pistettä.
 
Vastaus: Overwatch

Se kritiikki GR:n arvostelussa nyt vaan oli monen mielestä aika huvittavaa. Mitä ihmeen soolosisältöä tässä pitäisi olla? Korkeintaan joku syvällisempi tutoriaali. Hyvä vaan ettei käytetä resursseja turhaan, kun niitä pelejä on ihan riittävästi mikäli yksin haluaa pelata. Ja jos kyse on vaan porukan kasaamisesta niin ei kai sitä aina tartte valmiilla porukalla pelata? Kyllä mä koen lähes yhtä viihdyttäväksi tämän sekä yksin kuin kaveriporukallakin pelattuna.

Tämä.

Tiimipeliksi Overwatchin vahvuuksia on myös se, miten pelaamaan voi mennä täysin yksin. Sitä en tekisi koskaan Rainbow Six: Siegen kohdalla. Tähän voi hypätä hetkeksi ilman paineita lähteä kasaamaan porukoita. Lyhyet pelit ja tiimipohjaiset pelimuodot sen kai tekevät. Randomit osaavat yleensä orjentautua tähän ja unohtaa hetkeksi oman tilaston kartuttamisen. Soolottajia toki löytyy, tiimeistä ja sekalaisesta seurakunnasta.

Pelatessa on turha tarttua mitä muut eivät tee, sinä voit ottaa sen puuttuvan tankin roolin ja toimia esimerkkinä. On selvää että ilman kommunikointia jengi tekee mitä lystää. Yleensä kuitenkin pelaavat samaan päätyyn. Saanut loistavia pelihetkiä myös tällä tavoin (aamupelit).
 
Vastaus: Overwatch

Mun kokemukset eroaa kyllä aika paljon. Liekö sitten sattumaa, kun vasta ~90 peliä pelattuna, mutta kyllä todella harvoin on tiimi ollut kokoonpanon puolesta täysin perseellään. Ja jos nyt jostain luokasta sattuu olemaan pari samaa hahmoa niin ei se vielä häviötä tarkoita. Pari kääpiötä tuo joskus helpon voiton puolustuksessa, jos vastapuoli ei osaa pelata niitä vastaan. Edelleen painotan sitä, että kyllä niitä randomeitakin voi yrittää neuvoa, jos huomaa että itsellä on homma paremmin hanskassa.
 
Vastaus: Overwatch

Aika 50/50 menee PCllä nuo voitot ja häviöt mutta kivaa on melkeen joka rundilla, tuntemattomien kanssa voi vielä heitellä läppää pelin teksti chatissä joten ei tuo yksin pelaaminen mikään ongelma ole. Aika Mercy painotteiseksi tuo pelaaminen on mennyt kun kukaan ei healerillä juuri halua pelata, ei se haittaa kivaahan se on. sitten kun saa rundin jossa saa olla joku muu se on hyvää vaihtelua toki eihän niillä muilla osaa niin hyvin pelata. Tämä peli nousee helposti sinne samaan joukkoon kun FF XIV kun mietitään mitkä pelit tarjoavat lähes loputonta hupia, katsotaan miltä se tuossa kuukauden päästä tuntuu kun sisältö on tullut tutuksi ja leveleitä on se 50+
 
Vastaus: Overwatch

Eilen ensimmäiset pelit Reaperillä. Tämä tummanpuhuva ja viskikurkkuinen kaveri niittänyt jo pelonsekaisia tunteita yllättämällä meidän porukat keskeltä DieDieDie! -huudoillaan, omaa ultimaattumia tehdessään. Pidin tätä ihan silkkana tappajana ilman sen suurempaa roolia, mutta väärässä olin.

Sieltä paljastui ratkaiseva tiimin pelastaja tilanteissa, joissa vihu on linnoittautunut turvallisiin asemiin kapean sumpun taakse. Reaper ohittaa tälläiset teleportillaan, jonka voi maalittaa kätevästi itse. Tällä tavoin pääsen selustaan ja annan tupla haulikoiden laulaa. Niittää jopa nopean ninja- Genjin hetkessä maahan. Pahasta paikasta päästään haamuna karkuun, johon luodit eivät tee jälkeä. Lisäksi syytä vielä mainita Reaperin kyky parantaa itseään tapon palkintona. Jäädyttäjä Mei lienee tämän kauntteri, niin usein jäätiin toiseksi?

Taktinen ultimaattumin sijoitus vihun keskelle voi ratkaista pelin saattotehtävän viime metreillä. Pitkät tappoputket eivät ole lainkaan harvinaisia tälle hahmolle. Mikäli vähän Soldier76 moniulotteisempi rankaisija kiinnostaa, on tässä oiva valinta illan peleihin.


 
Vastaus: Overwatch

Eilen toinen täysipainoinen peli-ilta tämän parissa ja hauskaa oli. Hahmojen opettelu on ollut pääosassa ja tiimipelaajana koetan harjoitella jokaisesta ryhmästä yhden hahmon kunnolla. Yksi kova puolustaja, yksi hyvä hyökkäyshahmo, yksi tankki ja tilanteen mukaan jokin all-around-jokapaikanhöylä. Tosin tankit ovat miellyttäneet tähän mennessä eniten ja sellaisena viihdyn parhaiten - Joko kilven kanssa etulinjassa, minigunin kanssa tulitukena tai sitten kokonaisvaltaisempi Dr. Va, jolla sain eilen hurjan tappoputken aikaan. En edes tajunnut, miten kauan olin sinnitellyt hengissä, koko ajan oli tuuria 1vs1 -tilanteissa, tiimikaveri pelastaa viime tipassa, ehdin juuri nurkan taakse parannuspisteelle ennen kuolemaa ja niin edelleen.

Mutta voi sitä huudon määrää, kun kasassa on lopulta 19 tapon putki ja superi latautuu parahiksi, jolloin ryntään kamikaze-tyylillä vihollisjoukon keskelle ja viritän pommin, mutta kuolen ennen kuin se räjähtää. 20 tapon putkesta olisi saanut trophyn... en tiennyt sitä vielä tuolloin. Harvoin olen noin vihainen moisen tappoputken jälkeen.

Siinä on vielä paljon parannettavaa omalta osalta, että kommunikoisin enemmän tiimin kanssa, silloin pelistä saa vielä enemmän irti.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Overwatch

Täällä eilen pikainen pelisessio illalla Zenyattan treenauksen merkeissä. Illan parhaassa pelissä PotG ja epicin verran kehuja muilta, hyvä mielihän siitä tulee :D
Olen suurilta osin pelaillut randomien kanssa, mutta tulos on ollut ihan hyvää. Tykkään pelata supporttia ja tankkia, ja joukkueiden koostumus on yleensä ollut sopiva. Itsellä suuri kynnys huhuilla muita peliin, mutta jos joku kutsuu niin mielelläni kyytiin hyppään. Toissailtana pääsin täyteen tiimiin, ja kyllähän se parantaa pelikokemusta vielä pari pykälää. Kiitoksia!
 
Vastaus: Overwatch

Mä olen jotenkin huono, mutta Pharahiin en vaan ole onnistunut saamaan pelillisesti kiinni. Kaikkeni yrittänyt, guidet katsonut ja tehnyt mutta ei niin ei. Sitä näkyy muutenkin niin vähän tuolla kentällä, etten usko olevani ainoa täysin susi sen kanssa pelatessa. Teoriassahan hahmossa on kaikki enemmän kuin kohdillaan, mutta ei niin ei. Mites muut?
 
Vastaus: Overwatch

Tässä KonsoliFIN:n nelituntinen suoratoistolähetys tältä päivältä: https://www.twitch.tv/konsolifin/v/69301859

Omat puheet jääneet tallentumatta. Oli mennyt tehdasasetuksille viikolla tapahtuneen kovalevyn formatoinnin yhteydessä. Kiitos Maagille ja XShavalle järjestelyistä, sekä tietysti mainiolle tiimillemme!

Lisätään vielä tuubiversio:

 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Overwatch

https://masteroverwatch.com/

Tuolta hyvä katsoa omia, sekä kavereiden statseja.

Kiitos tuosta. Hyvä tsekata ja vertailla pelaamiaan hahmoja tuollaisilla tarkemmilla statseilla. Saa selkoa, että missä on onnistunut ja missä ei.

Jahas, josko sitten taas pelaamaan. Viime sessiossa aloin ymmärtämään mm. Winstonin ja Symmetran päälle. Mukavaahan tässä opetella näitä.
 
Vastaus: Overwatch

Hellou!

Tänään jatkuu KonsoliFINin Twitch-kanavalla suoratoisto. Vuorossa taasen Overwatch ja alustana PC. Nähdäänpä siis sitäkin puolta.

Maanantai 30.5. klo 11:00 alkaen Overwatch ja puikoissa Lubsu.
www.twitch.tv/konsolifin

Tulkaahan mukaan katsomaan ja keskustelemaan!

Huhujen mukaan Maagi ja Utah striimaavat vuorostaan sitten torstaina klo 19:00 alkaen :)
 
Vastaus: Overwatch

Minusta täysihintaisen pelin kohdalla soolosisällön puute on aivan osuva kritiikin aihe.

Minusta ei.

yksi juttu kyllä ihmetyttää ja se on se, että mitä ne on ajatellut siellä Blizzardilla kun eivät ole laittaneet rajoitusta sille kuinka monta samaa hahmoa voi olla yhtä aikaa käytössä tiimissä. Vastaan on tullut muutamia kertoja niin mulkkumaisella taktiikalla pelanneita tiimejä, että on tehnyt mieli heittää ohjain seinään ja tämä johtuu juuri tuosta kun voi olla sama hahmo tiimissä vaikka kaikilla tiimiläisillä. Tähän olisi suotavaa tulla rajoitus ja pian.

Et taida ymmärtää pelaamisesta mitään. Pelien yksi hienoimmista piirteistä on se että voit pelata ihan miten haluat, mitä peli mahdollistaa. Jos yhdessä tiimin kanssa päätämme että nyt 6 kääpiötä lähtee sekoilemaan Egyptiin, niin se on sillä selvä. Toinen tiimi voi sitten arpoa miten rikkoo puolustuksen.

Siitä olen samaa mieltä kuitenkin että voisi olla uusia pelimuotoja joissa saisi käyttää vain tiettyjä heroja, mutta tämä menisi joka tapauksessa arcaden puolelle. Overwatch tulee kehittymään vielä paljon, ja niille jotka eivät näe tämän pelin hienoutta (kuten Gamereactor arvostelija) niin tulevaisuudessa se vielä aukeaa.
 
Vastaus: Overwatch

Jos yhdessä tiimin kanssa päätämme että nyt 6 kääpiötä lähtee sekoilemaan Egyptiin, niin se on sillä selvä. Toinen tiimi voi sitten arpoa miten rikkoo puolustuksen.

Näin teimme myös tuossa eilisessä KonsoliFIN:n nelituntisessa striimissä. Pelin hienouksia on juuri tuo ryhmien elastisuus, se voi olla mitä vain. Siihen pitää toisen osapuolen kyetä reagoimaan. Otimme lähes kaikki Torbjörnit ja annoimme turrettien laulaa tuloksellisesti. Siellä paras repi yli 30 tapon putken ja itsekin pääsin yli kymmenen.

Harmittaahan se vietävästi kun oma tiimi puolestaan ei pysty haastamaan useampaa Bastionia. Kehittymisen paikka ja ensi kerralla kauntterit on jo yleisessä tiedossa. Itse opin Reaperin käytön noiden tuhoamiseen, teleportti + haulikolla takaapäin.
 
Vastaus: Overwatch

Tässä KonsoliFIN:n nelituntinen suoratoistolähetys tältä päivältä: https://www.twitch.tv/konsolifin/v/69301859

Omat puheet jääneet tallentumatta. Oli mennyt tehdasasetuksille viikolla tapahtuneen kovalevyn formatoinnin yhteydessä. Kiitos Maagille ja XShavalle järjestelyistä, sekä tietysti mainiolle tiimillemme!

Lisätään vielä tuubiversio:

Ihmettelinkin striimiä katsellessa sitä, että olit niin hiljaa, mutta nyt selvisi syy siihenkin. Harmi että tällä kertaa kävi näin.

Torstaina olisi tosiaan seuraava annos Overwatchia tarjolla ja silloin aion päästä myös itse mukaan vääntöihin. Striimin pituus ei välttämättä ole noin miehekäs, mutta eihän sitä koskaan tiedä miten tässä intoutuu. Täytynee sitä ennen yrittää ottaa tuntumaa hahmoihin mahdollisimman hyvin.
 
Vastaus: Overwatch

Torstaina olisi tosiaan seuraava annos Overwatchia tarjolla ja silloin aion päästä myös itse mukaan vääntöihin. Striimin pituus ei välttämättä ole noin miehekäs, mutta eihän sitä koskaan tiedä miten tässä intoutuu.

Ehdotus! Striimeihin pelaamaan joku julkisuuden henkilö. Pelialalta, kuten Haveri, Killi, Huttunen, Puha ym. Miksei vaikka joku pelaava kansanedustajakin. Pelaamisen lomassa yllättäviä kysymyksiä ilman ennakkovaroitusta. Sieltä voi lipsahtaa jotain odottamatonta. Voidaan tulla muut täyttöpaikoille. :D

Tässä illan juoksuista Mercyn versio. Väliin damage boostia ja takaisin parantamaan. Peli sallii tälläiset roolitukset, käytännössä en osallistu ammuskeluun laisinkaan. Keskityn objektiin ja hahmoluokan tehtäviin.

 
Vastaus: Overwatch

Et taida ymmärtää pelaamisesta mitään. Pelien yksi hienoimmista piirteistä on se että voit pelata ihan miten haluat, mitä peli mahdollistaa. Jos yhdessä tiimin kanssa päätämme että nyt 6 kääpiötä lähtee sekoilemaan Egyptiin, niin se on sillä selvä. Toinen tiimi voi sitten arpoa miten rikkoo puolustuksen.

En vissiin sitten vaikka on tullut harrastettua video pelejä 80-luvulta lähtien. Se nyt ei ole mitenkään nautittavaa kun sieltä tulee kuusi samaa hahmoa vastaan. Oli erittäin hauskaa lähteä hyökkäämään kun yhdessä pelissä vastustajilla on jo spawnilla kuusi Bastionia. Sekin on erittäin kivaa lähteä hyökkäämään kun siellä spawnilla on muutama bastion odottamassa matsin alkua ja näiden suojana Reinhardtin kilpi. Tälläisiin taktiikoihin törmää todella usein Route 66 mapissa joka on pelin inhokki mappini numero yksi. Paras mappi on Numbani IMO, tässä tuntuu tulevan myös eniten hyviä ja tasaisia pelejä ainakin omasta mielestäni. Toki tätä voi pelata itsekkin ärsyttävästi, mutta kun ei huvita pelata sillä tavalla. Me lähdetään suoraan pois sellaisista peleistä missä vasta puoli harrastaa tuollaista pelleilyä ja etitään toinen peli suosiolla. Tässä on sen verran hyvin pelaajia, että se löytää aina toisen peli porukan eikä heitä samaan peliin mistä lähdettiin. Voitolla tai tappiolla ei ole mitään merkitystä itselleni vaan sillä, että matsit ovat mahdollisimman tiukkia. Välillä tulee sellaisia matseja missä vastustajat eivät saa mitään aikaiseksi ei sellaiset läpijuoksut maistu itselleni tipan tippaa.

Kyllähän tässä silti kokonaisuuden huomioon ottaen on todella hyvä peli. Ei ole oikein FPS pelit napannut kunnolla enään mukaansa viime vuosina, mutta tämä on piristävä poikkeus. Taitaa mennä ostoon se 50 loot boksin paketti.
 
Vastaus: Overwatch

Ehdotus! Striimeihin pelaamaan joku julkisuuden henkilö. Pelialalta, kuten Haveri, Killi, Huttunen, Puha ym. Miksei vaikka joku pelaava kansanedustajakin. Pelaamisen lomassa yllättäviä kysymyksiä ilman ennakkovaroitusta. Sieltä voi lipsahtaa jotain odottamatonta. Voidaan tulla muut täyttöpaikoille. :D

Erittäin hyvä idea. Muutenkin Suomessa pelataan paljon, mutta minusta tätä potentiaalia ei ole hyödynnetty kunnolla.

En vissiin sitten vaikka on tullut harrastettua video pelejä 80-luvulta lähtien. Se nyt ei ole mitenkään nautittavaa kun sieltä tulee kuusi samaa hahmoa vastaan. Oli erittäin hauskaa lähteä hyökkäämään kun yhdessä pelissä vastustajilla on jo spawnilla kuusi Bastionia. Sekin on erittäin kivaa lähteä hyökkäämään kun siellä spawnilla on muutama bastion odottamassa matsin alkua ja näiden suojana Reinhardtin kilpi. Tälläisiin taktiikoihin törmää todella usein Route 66 mapissa joka on pelin inhokki mappini numero yksi.

Paras mappi on Numbani IMO, tässä tuntuu tulevan myös eniten hyviä ja tasaisia pelejä ainakin omasta mielestäni. Toki tätä voi pelata itsekkin ärsyttävästi, mutta kun ei huvita pelata sillä tavalla. Me lähdetään suoraan pois sellaisista peleistä missä vasta puoli harrastaa tuollaista pelleilyä ja etitään toinen peli suosiolla. Tässä on sen verran hyvin pelaajia, että se löytää aina toisen peli porukan eikä heitä samaan peliin mistä lähdettiin. Voitolla tai tappiolla ei ole mitään merkitystä itselleni vaan sillä, että matsit ovat mahdollisimman tiukkia. Välillä tulee sellaisia matseja missä vastustajat eivät saa mitään aikaiseksi ei sellaiset läpijuoksut maistu itselleni tipan tippaa.

Mielenkiintoista. Mites sitten kun joku esports tiimi pelaa jonkun pelin samoilla hahmoilla, kaikilla Winstonit tai jotain. Tämä vastistajan tiimi sitten luovuttaa ja näin kun "tosi epäreilua" valita kaikille samat hahmot, huoh... sinuna kokeilisin kaikkia hahmoja, sekä aivan erilaisia pelityylejä / etenemistä. Se että alkuun lähtee henki on sivuseikka, saatat oppia jotain uutta pelaamisesta.

Säännöt ovat ne mitkä pelimekaniikka mahdollistaa.
 
Vastaus: Overwatch

Se nyt ei ole mitenkään nautittavaa kun sieltä tulee kuusi samaa hahmoa vastaan. Oli erittäin hauskaa lähteä hyökkäämään kun yhdessä pelissä vastustajilla on jo spawnilla kuusi Bastionia. Sekin on erittäin kivaa lähteä hyökkäämään kun siellä spawnilla on muutama bastion odottamassa matsin alkua ja näiden suojana Reinhardtin kilpi. Tälläisiin taktiikoihin törmää todella usein Route 66 mapissa joka on pelin inhokki mappini numero yksi.

Kyllähän tässä silti kokonaisuuden huomioon ottaen on todella hyvä peli. Ei ole oikein FPS pelit napannut kunnolla enään mukaansa viime vuosina, mutta tämä on piristävä poikkeus. Taitaa mennä ostoon se 50 loot boksin paketti.


Se, että vastustajilla on kaikilla samat hahmot - on niiden heikkous ja tulevat häviämään pelin. Esimerkkinä tästä: Betassa vastassa oli capturessa 6 Lucioo (Speed Boost ja Heal 50/50). Vaihdettiin meille kaikille Meit ja voitettiin 100-0. Jos tietää vihun kortit niin omat kortit kuntoon.

Onhan tämä kyllä tosiaan mahtava peli ja veti mukaansa jo betassa eka minuuteilla. Ja competive scene tuo tähän vielä vahvat lisämausteet.
Mukavaa vaihtelua Destinyn moninpeliin.
 
Ylös Bottom