OZ (Kylmä rinki)

Keskustelu osiossa 'Populaarikulttuuri' , aloittajana Markus Laitinen, 03.09.2006.

 1. Markus Laitinen

  Markus Laitinen New Member

  Jees, elikkäs Nelonen uusii koko OZin alusta loppuun 11.9. alkaen.

  OZ on yksi parhaita TV-sarjoja koskaan, ja yksi harvoja joita olen kunnolla seurannut ihan telkkarista. Ja vaikka viimeinen kausi menikin siihen "kuka kuolee seuraavaksi" -jännitykseen, pysyi taso korkealla loppuun asti. Jäi vaan ensimmäisellä kerralla ykköskausi näkemättä, joten Nelosen uusintakierros on loistava juttu. Tällä kertaa seuraavan kauden alkuakaan ei varmaan tarvitse odotella niin kauan kuin ekalla kierroksella. Viimeksi jäi vähän kaivelemaan se odotus.

  Mutta Neloselle rispektit. Monty Pythonin lentävän sirkuksen ohella parhaita uusintoja tänä syksynä.
   
 2. Janus

  Janus Active Member

  XBL:
  FL Janus
  PSN:
  Janus_Fin
  Vastaus: OZ (Kylmä rinki)

  Trollaan, mutta on pakko. Meinaan, jäin sanattomaksi.

  :D
   
 3. Muumendaalen

  Muumendaalen New Member

  Vastaus: OZ (Kylmä rinki)

  Aevan mahtava sarja. Täynnä tunteita herättäviä onnistuneita hahmoja. Järkyttää brutaalilla väkivallalla, mutta on samalla paikoitellen hemmetin hauska. Kaksi ensimmäistä tuotantokautta mielestäni ne parhaat. Oli tässä pari tyhmääkin storylinea, mutta siitä huolimatta parhaita sarjoja koskaan.
   
 4. sph

  sph Member

  XBL:
  sphaa
  PSN:
  sphaa
  Vastaus: OZ (Kylmä rinki)

  Sen verran esitän toppuuttelevan mielipiteen, että mielestäni Ozin ensimmäinen kausi on todellakin loistava, toinen kausi erinomainen ja kolmaskin vielä ihan hyvä, mutta sitten alkaa tapahtua jotain kummallista. Sarjan visuaalinen ilme muuttuu hieman kielien jostain tuotannollisista muutoksista, ja kaksijakoinen (ja tuplasti muita pitempi) neljäs kausi on sitten erityisesti alkupuolellaan käsittämättömän tyhmä ja suorastaan nolon huono. Vaikka sen jälkeen taso vielä hiukan petraantuu loppua kohti ei päästä enää lähellekään kolmen ensimmäisen kauden tasoa. Oz on yksi niistä todella monista sarjoista, joiden ongelmaksi muodostuu lopulta se, että jokaisella kaudella on oltava aina rajumpi kuin edellisillä kausilla, ja lopulta mennään niin häiritsevän älyttömiin ylilyönteihin, että SOD-nappula menee epäkuntoon ja sarjan katsominen kärsii. No, kyllä sarja jaksaa muodossa tai toisessa viihdyttää loppuun asti. Siinä missä alkuvaiheessa on tiukan draaman lisäksi hauskaa huumoria on loppuvaiheessa lähinnä tahatonta huumoria.

  Ei mitään kovin vakavaa spoileria, mutta varmuuden vuoksi...
  Siinä missä ensimmäisellä kaudella parin vangin kuolema on Iso Juttu johon myös reagoidaan korkeammilla tahoilla tulee myöhemmillä kausilla joka jaksossa aina vain enemmän raatoja, ja kuolintavat ovat tietysti aina vain mielikuvituksellisempia, mutta asia sivuutetaan lähinnä olankohautuksella. Vartijoita tapetaan ja asiaa ei koskaan tutkita. Pakonomainen tarve tappaa mahdollisimman paljon mahdollisimman pitkään mukana olleita hahmoja on lähinnä rasittavaa. Maailma on uskomattoman pieni paikka ja kaikkien tutut ja tuttujen tutut ja jopa rikosten uhrit passitetaan aina samaan vankilaan. Joku vanhennuspilleri on jo sitten kuin suoraan jostain Ö-luokan scifitarinasta repäisty huono vitsi.
   
 5. Leo Stenbuck

  Leo Stenbuck Active Member

  Vastaus: OZ (Kylmä rinki)

  Kaikki jaksot, kaikki kaudet. \o/ Kaikkien aikojen paras tv-draama, mitä telkkarista on koskaan tullut ulos. Period. Pakko katsoa taas uudestaan läpi, ehdottomasti.
   
 6. ShereKhan

  ShereKhan New Member

  Vastaus: OZ (Kylmä rinki)

  Loistava sarja, esittivät muistaakseni vuoden välein noita kausia silloin ja seuraavan kauden alkuun aina uusinnan edellisestä kaudesta. Harvoin on niin kovasti odottanut seuraavaa jaksoa kuin OZin kohdalla aikoinaan.

  Harmi vaan, että tätäkään sarjaa ei osattu lopettaa ajoissa, pari vikaa kautta meni vähän loppua odotellessa. Taitaa jäädä tällä kertaa väliin, kun on niin tuore sarja kuitenkin - ajattelin katsoa tuota hehkutettua Prison Break / Pako -sarjaa.
   
 7. Pekka Lempinen

  Pekka Lempinen New Member

  Vastaus: OZ (Kylmä rinki)

  Kun jäi viime kerralla katsomatta, niin voisi nyt alkaa seuraamaan. Toivottavasti ei mene usein Lentävän sirkuksen päälle.
   
 8. sph

  sph Member

  XBL:
  sphaa
  PSN:
  sphaa
  Vastaus: OZ (Kylmä rinki)

  Maanantain Monty Pythonithan ovat vain uusinta perjantailta, eli tältä päällekkäisyysongelmalta on helppo välttyä.
   
 9. Pekka Lempinen

  Pekka Lempinen New Member

  Vastaus: OZ (Kylmä rinki)

  Ovathan ne juu, mutta en yleensä viikonloppuisin paljon töllöä katsele. Että sikäli olisi mukavaa, että natsaisi maanantai-ajat kohdalleen. Ainakin ensi viikolla on näin:) .
   
 10. Pasi Vanhala

  Pasi Vanhala New Member

  Vastaus: OZ (Kylmä rinki)

  Ozia tuli aikoinaan seurattua akttivisesti, tosin löysin sarjan vasta toisen tai kolmannen kauden aikana joten ensimmäistä kautta en ole ikinä nähnyt. Siinä oikeastaan suurin syy uusintojen odottamiseen. Lähetysaika voisi olla parempikin mutta tallentavilla vehkeillä tästäkin selviää. Neloselle pisteet uusimisesta.
   
 11. Fish

  Fish New Member

  Vastaus: OZ (Kylmä rinki)

  Kuuluu ehdottomasti kaikkien aikojen suosikkeihini. Ensimmäiset neljä kautta olivat parhautta. 5. ja 6. kaudet olivat sitten vähän heikompia mutta ihan katsottavia.
   
 12. Vezzano

  Vezzano New Member

  XBL:
  BigVezzano
  Vastaus: OZ (Kylmä rinki)

  Kaikki kaudet katsottu TV:stä. Aivan mahtava sarja! Ei käynyt mielessäkään passata viikon kohokohtaa koskaan. Kyseinen sarja pitäisi vielä käydä noukkimassa kaupasta, toiv. sitten kun kaikki 6 tuotantokautta ovat ilmestyneet tai kaikki myydään yhdessä boksissa. Ei muuta voi kun antaa 10. koko sarjalle!
   
 13. juussi

  juussi New Member

  Vastaus: OZ (Kylmä rinki)

  tuli sitten 2 ensimmäistä kautta ostettua tovi sitten, nyt ku kävin anttilassa nii sieltä löytyy paketti jossa on kaikki Ozin tuotanto kaudet ja maksoi jotain 70e..Kannattaa käydä vilkasees jos kiinnostaa ;)
   
 14. Kazi

  Kazi New Member

  Vastaus: OZ (Kylmä rinki)

  Ite ehdin ostaa 4 kautta ennen kuin näin, että tuo boksi on tulossa (siis ennen 6. kauden dvd-julkaisua). Olisi saanut ihan hienon boksin vähän halvemmalla. Ite kun ostin kaikki kaudet erikseen. Eipä silti erityisemmin haittaa, hyvä sarja.
   
 15. Jamo

  Jamo New Member

  PSN:
  Iso-Poro
  Vastaus: OZ (Kylmä rinki)

  Itselläni suunnitelmissa ostaa tuossa ensi vuoden alkupuolella tuo kaudet 1-6 sisältävä boksi. Hintakaan ei kauhean paha ollut, oliskohan ollu joku 69e...
   
 16. Zeroseos

  Zeroseos New Member

  XBL:
  Egherazer
  PSN:
  Egheraz
  Vastaus: OZ (Kylmä rinki)

  Vielä jos jotakuta kiinnostaa Oz, niin kyseisen Completed Seriesin voi ostaa 40 eurolla Cittarista. En tiedä paljon noita tarjolla, mutta tarjous pomppasi lehdestä silmille.

  Ozia muuten tulee taas nelosen myöhäisillassa, jos on kiinnostusta.

  Itse tuli tuo syynättyä viime keväänä ja vähän kesälläkin vielä koko sarja läpi.
   
 17. Leo Stenbuck

  Leo Stenbuck Active Member

  Vastaus: OZ (Kylmä rinki)

  Jumbon Citymarketista kävin hakemassa omani tuohon 40€ hintaan. Kyseisessä liikkeessä oli vielä monta kymmentä boksia jäljellä. Tarjous voimassa 23.10. asti.
   
 18. Tanja Koponen

  Tanja Koponen New Member

  Vastaus: OZ (Kylmä rinki)

  Iskipä kammottava sarjakaipuu! :eek: :( Vieläkö näitä jollain kanavalla uusitaan? Ainakin välillä Herolla on pyörinyt, mutta liian tiiviiseen tahtiin. Meni työt päälle. Löytyisikö Netflixistä?
   

Jaa tämä sivu