Palaute kauppa-alueesta

jryi

Vastaava päätoimittaja, teknoniilo
Ylläpitäjä
Kauppaa KonsoliFINissä voi nykyään käydä pääsivuston puolella osoitteessa

https://www.konsolifin.net/kirpputori

Koska tuo viritelmä on puoliksi valmis moduli, puoliksi kotokutoisia laajennuksia, sitä on mahdollista kehittää vähän suuntaan jos toiseen. Tähän ketjuun voi jatkoksi heittää kritiikkiä ja toiveita siitä, miten järjestelmää voisi kehittää. Pidän tässä kirjaa jonkinmoisesta työjonosta.

Kelpuutetut kehitysideat tärkeysjärjestyksessä:
  1. -
  • Uusimpien kauppailmoitusten näyttäminen etusivulla
  • Sähköposti ilmoitukseen tulleista uusista kommenteista ilmoituksen jättäjälle
  • Kauppa sulkeutuu automaattisesti, kun kauppakumppani on merkattu ilmoitukseen
  • Keino merkata kauppa suljetuksi
  • Vanhojen palautteiden kopioiminen vanhoilta foorumeilta
  • Kauppapalautejärjestelmän toteuttaminen
 
Viimeksi muokattu:
Pari kysymystä:

Kuinka tärkeää on pitää jokainen yksittäinen kauppapalaute vanhoilta foorumeilta tallessa? Ajattelin tehdä kylmästi könttähaun, jossa otetaan vain yhteispisteet pohjille ilman tekstikommentteja. Vanhoilla kauppaihmisillä näkyisi siis saldossa jotain tyyliin "+27 / KonsoliFIN BBS:stä peritty". Jos täytyy tuoda kaikki, joudun miettimään tietomallia vähän uusiksi.

Pitäisikö yhdestä kaupasta pystyä antamaan palautetta useammalle ihmiselle? Nythän kauppaan merkataan vain yksi kumppani ("Kauppakumppani"-kenttä), ja ajattelin, että vain tämä nimetty kumppani ja ilmoituksen jättäjä voivat antaa toisilleen palautteet. Itse uskoisin, että monta palautetta yhdestä kaupasta voi olla ongelmallinen muutenkin kuin teknisesti. Minkälaisia mietteitä on puolesta ja vastaan?
 
Omasta mielestä riittää ainakin ihan tommonen könttähaku eli et näkyy vaan ne + ja - palautteiden määrät.
 
Pari lisäystä tullut tuonne kauppa-alueen toimintaan.

Ensinnäkin ilmoituksen yhteydessä on nyt linkki, joka vie suoraan lähettämään privaviestiä kauppailmoituksen jättäjälle.

Toisena lisäsin keinon sulkea kaupan: kun kaupat on solmittu, syötä toisen osapuolen nimimerkin "Kauppakumppani"-kenttään. Kun tallennat ilmoituksen, se merkataan suljetuksi ja katoaa ilmoituslistalta.

Tässä yhteydessä tuli huomattua sekin, että kaupan sulkemiseen täytyy olla jokin muukin keino, mutta sen toteutan myöhemmin.
 
Pari uudistusta kaupankäyntiin.

Kaupan voi nyt sulkea suoraan ilmoituksessa olevalla namiskalla. Samalla voi tallettaa kauppakumppanin nimimerkin, jotta myöhemmin voi antaa myös palautetta kaupankäynnin sujumisesta. Tätä saa odottaa vielä hetken aikaa, vaikka peruspalikat alkavatkin olla valmiina.

Peruspalikoihin kuuluu mm. aikaisempien palautteiden hakeminen vanhalta foorumilta. Omia palautteitaan voi jo käydä ihmettelemässä tällä sivulla: https://www.konsolifin.net/kirpputori/palautteet

Ja tosiaan tämän viikon aikana yritän saada vielä tuon palautteen antamisen toteutettua. Ei pitäisi olla paha rasti.
 
OK, kauppamoduli on nyt aikas lailla valmis. Parantelin vähän ilmoituslomakkeen ulkoasua, mutta mikä tärkeämpää, kauppapalautteet on nyt otettu käyttöön.

Eli, kun kaupat on sovittu, ilmoituksen voi sulkea ja samalla tallettaa kauppakumppanin nimen. Tämän jälkeen ilmoittaja ja kauppakumppani voivat antaa toisilleen palautetta kauppapalautesivulla.
 
Kyllähän tuolla kaupat saa hoidettua, mutta tykkäsin kyllä enemmän vanhan foorumin kauppa-alueesta, kun oli helposti saatavilla foorumin alaosassa, eikä tarvinnut hyppiä pääsivuston puolelle.

Ehkä se on aika siirtyä tekemään kauppoja jonnekkin muualle :(
 
Kyllähän tuolla kaupat saa hoidettua, mutta tykkäsin kyllä enemmän vanhan foorumin kauppa-alueesta, kun oli helposti saatavilla foorumin alaosassa, eikä tarvinnut hyppiä pääsivuston puolelle.

Ehkä se on aika siirtyä tekemään kauppoja jonnekkin muualle :(

Vähän on kyllä hankalasti toteutettu. Itselleni tosin riittäisi, jos tuohon sivun yläpalkkiin lisättäisiin suora linkki kirpputori alueelle.
 
Saisiko tuonne kirpputorille vaikka kauppapalauteketjun, niin voisi sinne kirjoitella hyviä/huonoja kauppakokemuksia, ettei tarvitse niitä profiiliviesteihin kirjoitella.
 
Ylös Bottom