Parhaat AA-akut Xboxin ohjaimiin

Gimble

Well-Known Member
Keskustellaanko AA-akuista tässä säikeessa, ei siis keskustella Play & Charge kitistä joka jonkun mielestä on myöskin vaihtoehto jutellaans ihan näistä AA-akuista joita saa joka marketista halvalla, joko laturin kanssa tai ilman. Tämähän on konseptina tosi kätevä ja joustava tapa sähköistää pelikonsolin ohjain. Tyhjä akku menee suoraan ohjaimesta aina laturiin jonka jälkeen se siirretään säilytysrasiaan odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Kierrossa on yleensä noin 8 akkua kolmelle ohjaimelle ja käytän niitä jokaista tasaisesti jotta ei pääse "nahistumaan" ollessaan käyttämättä.

Moni muukin on sen ehkä henkilökohtaisesti todennut että tämä systeemi rokkaa? Itse olen lataillut AA-akkuja jo Xbox 360 ajoista. Laturina toimii vuonna 2003 ostetun Casio Digitaalikameran laturi, kamera on lahjoitettu jo monta vuotta sitten Kuubalaiselle siivoojalle mutta laturi on siis edelleen aktiivikäytössä.

Mutta millaiset akut? Itsellä on käytössä 2 paria Duracell 2500 mAh oliskohan nuot ollu jotain parisen vuotta nyt käytössä, toimii erittäin hyvin vielä. LIDListä ostin euron kappale jotain "mitälienee akkuja" testiin 2 paria samoihin aikoihin, niistä toinen pari meni lahnaksi ja paristojen kierrätys laatikkoon viime viikolla ja oletan että toinekin pari ei tule kestämään enää välttämättä kauaa. Halvalla ei saanut tällä kertaa hyvää. Kyllä pitää kauemmin kestää kuin pari vuotta, yhdet Bilteman AA akut oli kaiken huippu kun oli melkein 10 vuotta käytössä, siinäkin vaiheessa ne vielä otti vähän virtaa ja pystyi käyttämään toisin kuin nämä LIDL akut jotka hajosi kuin seinään.

Nyt otettiin kokeiluun IKEA Ladda akut joista olen kuullut juttua että olisi oikein hyvät? On vain yksi tapa ottaa selvää, eipä nämäkään kyllä hinnalla ole pilattu.

https://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70303876/

Mites muut? Onko kokemuksia eri akuista onko joku merkki erityismaininnan arvoinen? Toivottavasti kovin moni ei enää tänäpäivänä mitään pattereita ainakaan käytä? Se on kyllä ihan hölmöjen hommaa ja tuottaa hirveesti tarpeetonta jätettä. Tulee myös tosi nopeasti tosi kalliiksi, hyvä kuitenkin että Xbox One ohjaimessa on "hätätilanteiden" varalle sekin mahdollisuus olemassa.

 

Enemy

Well-Known Member
Itsellä ihan perus Vartan akut (muistaakseni 2300mAh). Hyvin toimineet nyt vuoden päivät. Tosin varalla on myös paristoja jos sattuukin eteen tilanne ettei akut ole ladattuina.

Pitäisi etsiä jokin latausteline noille ohjaimille akkupaketteineen. Pleikkarille teline jo löytyy ja on kätevä.
 

Jormeli

New Member
4 kpl Panasonic Eneloop 1900 mAh akkuja ja 8 kpl näitä samoja Ikea Ladda akkuja . Eneloopit n. 4v käytössä ja hyvin pelaa vieläkin. Eikä Laddoissakaan ongelmia reilun vuoden käytön jälkeen.
 

domeus

Member
Ikea LADDA = Eneloop Pro, joten hyviä ovat. Itselläni repullinen noita, laturiksi suosittelen Powerex MH-C9000. Muistakaa että huonolla laturilla paskoo hyvätkin akut nopeasti. Sievoisia summia säästelee, kun talossa on jos jonkinlaista AA paristoilla toimivaa härveliä, muksujen leluista lähtien.
 
IKEA:n Laddat ovat osoittautuneet kestäviksi. Nyt ovat pääasiallisesti olleet käytössä jo useamman vuoden, suunnilleen siitä asti kun ne hyvät tulivat myyntiin eikä yksikään ole vielä mennyt vialliseksi. Aiemmat Ikean samannimiset akut eivät olleet kai kovin hyviä. GP Recyko+ oli käytössä aiemmin ja ne menevät huonoiksi parissa vuodessa helposti. Sonyn ladattavat ja Vartan ovat olleet siellä keskikastissa, mutta myös menneet huonoiksi parissa vuodessa. Halpiksia, esim. Lidlin Troniceja ei kannata mielestäni hankkia, jos haluaa käyttää pitempään. Pienemmissä AAA -akuissa hyvien löytäminen on ollut vaikeampaa. Niissäkin käytän nykyään Laddaa, joka ei ole vielä pettänyt, mutta ei ole toisaalta tuntunut erityisen suorituskykyiseltäkään.
 

janneus

Active Member
Laturina toimii vuonna 2003 ostetun Casio Digitaalikameran laturi, kamera on lahjoitettu jo monta vuotta sitten Kuubalaiselle siivoojalle mutta laturi on siis edelleen aktiivikäytössä.
Siivooja varmaan arvosti kameraa mitä ei saa ladattua :p

Mutta millaiset akut? Itsellä on käytössä 2 paria Duracell 2500 mAh oliskohan nuot ollu jotain parisen vuotta nyt käytössä, toimii erittäin hyvin vielä.
LIDListä ostin euron kappale jotain "mitälienee akkuja" testiin 2 paria samoihin aikoihin, niistä toinen pari meni lahnaksi ja paristojen kierrätys laatikkoon viime viikolla ja oletan että toinekin pari ei tule kestämään enää välttämättä kauaa. Halvalla ei saanut tällä kertaa hyvää. Kyllä pitää kauemmin kestää kuin pari vuotta
Eurolla sai 2v ajaksi toimivat akut ja loppukateetti on että halvalla ei saa hyvää? Huhhuh. Euron akulle sanoisin että aika mainio suoritus. Odotuksia kannattaa ehkä hiukan laskea jos euron akuilta odottanee jotain 10v ikää?

Itse asiaan sen verran, että en ole koskaan laittanut boxin ohjaimiin edes niitä mukana tulleita pattereita. Ekasta päivästä alkaen ollut käytössä akut. (aka ladattavat patterit : ) Mitään merkkejä en ole koskaan sen tarkemmin tiiraillut. Yrittänyt kalastella vain sellaisia missä on korkeat mAh lukemat. 360-aikoina oli muutama tsipale 3200mAh leimalla varustettuja ja niillä tuli pelailtua 45-50h / lataus. Nykyään näkyy vain siinä 2000mAh kieppeille olevia pötköjä. Hitman 2 julkaisun aikaan ihmettelin miten se kamera tuntuu jotenkin jälestävän niin pahasti suhteessa siihen miten sitä liikuttaa. Kokeilin langalla pelata, niin parani omaan silmään huomatttavasti. Oikeestaan siitä alkaen pelannutkin langallisesti. RIP akkujen käyttö. Eläköön langallisuus.
 

Gimble

Well-Known Member
Siivooja varmaan arvosti kameraa mitä ei saa ladattua :p
Arvosti todella paljon. Usko tai älä, mutta jopa Kuubassa myydään paristoja! :)

Eurolla sai 2v ajaksi toimivat akut ja loppukateetti on että halvalla ei saa hyvää? Huhhuh. Euron akulle sanoisin että aika mainio suoritus. Odotuksia kannattaa ehkä hiukan laskea jos euron akuilta odottanee jotain 10v ikää?
No en nyt mitään 10 vuotta odotakaan, mutta kyllä tuolla käyttömäärällä pitää yli 2 vuotta kestää kuten sanoin ja odotuksia en ikinä missään asiassa laske tasolle että sekunda on ok. Ei se hinta tässä ei mikään elämän ja kuoleman kysymys olekaan, mutta periaate on: paskaa ei pidä ostaa tai tukea. Ne akut oli paskat ja sillä sipuli, en ehtinyt latamaan niitä kuin ehkä joitain kymmeniä kertoja. Hyvät akut vedetään tyhjästä täyteen ja täydestä tyhjään satoja kertoja. En suositte LIDL sekunda-akkuja vaikka saisi eurolla. LADDAt maksaa 1.75 €/kpl. ja ne pitäisi olla kunnolliset.
 

HerraNenä

Active Member
Ei nyt xbox -ohjaimiin liity, mutta itsellä ollut juurikin Lidl 'sekunda' -akut hiiressä suunnilleen 10 vuotta eikä ole montaakaan kertaa joutunut edes lataamaan. Tosin hiiri vie kyllä hieman vähemmän virtaa.
 

Gimble

Well-Known Member
Ei nyt xbox -ohjaimiin liity, mutta itsellä ollut juurikin Lidl 'sekunda' -akut hiiressä suunnilleen 10 vuotta eikä ole montaakaan kertaa joutunut edes lataamaan. Tosin hiiri vie kyllä hieman vähemmän virtaa.
Tämä LIDL akkujen sekundaksi kuittaaminen on vähän hankala homma, koska eihän me voida tietää mitä tavaraa on milloinkin. Vaihtaa toimittajaa todennäköisesti ihan alvariinsa. Jos sulla on 10 vuotta wanha LIDL akku ja se vielä porskuttaa niin kuulostaa siltä että ollut priimaa tavaraa vaikka tottakai hiiren virrankulutus on vain murto osa mitä kuin Xbox One ohjain haukkaa, varsinkin silloin jos on kuulokkeet kiinni ja täysillä. Käyttäjä Domeus meinaa että LADDAt on Pansun Enelooppeja? Saman huhun itsekin kuullut toivottavasti pitää paikkaansa, mutta mistä tämänkin varmaksi tietää jos Domeuksella on jotain faktaa heittää pöytään tästä niin anna palaa meitä kiinnostaa.

Olipas muuten hyvä kun otit puheeksi tämän hiirihomman, olen tehnyt syntiä ja käyttänyt pattereita hiiressä. Häpeällistä. Työhiiri Logitech MX vielä jopa syö kahta kerralla, kestää kyllä jonkin aikaa mutta silti onhan sekin ihan turhaa ympäristön saastuttamista. Tulikin tässä mieleen että niin ikään euron kappale vuonna 2015 Verkkiksessä maksaneet Liebermann 2011 mAh akut ei enää ihan täydellisessä tikissä Xbox ja Wii käytössä, mutta tuossa hiirikäytössähän ne saattaa kestää vielä ihan mukavasti/lataus -> Taidan antaa niille vielä vähän ajoa hiiressä ennen kuin kierrätyslaatikko kutsuu koska selvästikin ne kuitenkin edelleen toimii, toisin kuin ne pari vuotta vanhat LIDL akut jotka romahti kerrasta.
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Alla olevassa YouTube-videossa kerrotaan, miksi ne 2 450 milliampeeritunnin Laddat ovat todellakin samaa tavaraa kuin mustat Eneloop Prot. Ja tekemissään testeissä ero oli 0,04 prosenttia, joka menee jo suurinpiirtein mittaustarkkuuden piikkiin.

 

MAINOS

Ylös Bottom