Pelaatteko enää vanhoilla konsoleilla?

Nem

Jäsen
Miten on, tuleeko enää pelattua vanhoilla konsoleilla, vai ovatko entiset NES:t ja muut vanhat konsolit kaapin pohjalla siellä He-Man -lelujen ja radio-ohjattavan auton vieressä? Ja jos vanhat konsolit ovat vielä käytössä, niin miten paljon niitä tulee pelattua verrattuna uusiin konsoleihin ja ostatteko enää "uusia" pelejä vanhoille konsoleille?
 
Saturnilla tulee pelailua aina sillöin tällöin. Myös NES rommeja oon pelaillu suht paljon tolla Dreamcastilla.
 
Silloin tällöin, ehkä pari kertaa kuukaudessa tulee Mega Drive tai Master System kytkettyä televisioon; retrotunnelman luomiseksi tai jopa ihan tosissaan, a'la Sonic läpi kera kaikkien emeraldien.

Ostin äskettäin jopa Masteriin uuden muuntajan. ;)
 
i wish i had nes.. niin loistava konsoli ja tulis pelattua paljon mutta kun en omista enää ko. konsolia :(
 
Nintendo 64:lla tulee pelailtua nykyään aika runsaasti... Mutta sitä ei ehkä ihan retrokoneeksi vielä lasketa.

No, pelailen GBA:lla Super Mario Advance 2:sta tällä hetkellä, sehän on SNESin peli alunperin. ;)
 
Itselläni on televisoon kytkettynä NES, SNES ja MD. Eniten pelailen NESsillä, mutta SNESsilläkin tulee pelailtua jonkin verran. MD on kytketty sitä varten, että jos tulee uusia pelejä niin voin testata, että toimiiko ne.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Nem
Ja jos vanhat konsolit ovat vielä käytössä, niin miten paljon niitä tulee pelattua verrattuna uusiin konsoleihin ja ostatteko enää "uusia" pelejä vanhoille konsoleille?

Tulee pelattua. SNESillä veivaan Marioita vähän väliä ja FF3:n pelasin juuri vähän aikaa sitten läpi. Megadrivellä väännämme vielä urheilupelejä.
 
Totta kai tulee pelattua. Äsken mättäsin SNES:n Super Off Roadia. Helvetin hauska peli kaverin kanssa varsinkin.
 
jeps nes 8 bittistä tulee pelattua..double dragon 2:sen pelasin läpi taas niin myös duck tales tuli viikko sitten pelattua taas läpi.
robin hoodia pelasin pitkälle kunnes juutuin.
 
Ostan NESsille uusia pelejä heti kun vain näen jossakin sopivalla hinnalla niitä myytävän.
Tarjotkaa minulle NESsin pelejä jos haluatte helppoa rahaa. heikki-s@suomi24.fi
 
SNESin NBA Jamia tulee jostain syystä hakattua tasaseen vieläkin. En kyllä ymmärrä miksi, ei se niin kummoinen peli ole.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan FrankNyberg
Uudet koneet ne on ne jotka pölyttyy.
Sanos muuta. Ainoat konsolit jotka ovat pysyvästi TV:ssä kiinni ovat Megadrive ja Saturn (DC on monitorissa ;)).
 
SNES ja Megadrive ovat vanhoista koneista eniten käytössä. Kai syynä on se, että niillä nähtiin 2D-pelien huipentuma. MD:n Gunstar Heroes on edelleen täyttä stimangia ja kavereiden kanssa tulee pelattua vanhaa NHL:ää. SNES:llä kulutusta kestävät vielä Miyamoton pelit, Metroid ja muutama muu. Myös PC Enginen R-Type on peli, jota jaksaa edelleen pelata. Jonain päivänä vielä läpi.... Pelaamista rajoittaa vain, että koneena on kannettava PC Engine GT, joka kuluttaa järkyttävän paljon paristoja.

Vanhemmista koneista NES:llä tulee Marioita ja muutamia muita pelejä pelattua. Master Systemillä ja näitä vanhemmilla koneilla sen sijaan ei ole mitään, mihin todella jaksaisin innostua. Toki tulee satunnaisesti pelattua, mutta vaikea mistään Colecovisinista, Atari VCS:stä tai Vectrexistä on mielenkiintoista pelattavaa löytää. Pelit ovat niin yksinkertaisia ja sekin vaikuttaa, että oli aikanaan niin nuori, ettei ko. koneisiin ole oikein tunnesidettä.

N64:sta ei vielä retroksi miellä, kun sillä vielä reilu vuosi sitten pelasi koneen viimeisiä pelejä. Kone onkin ollut lepotauolla, mutta varmaan saa uutta eloa muutaman vuoden päästä. Saturn sen sijaan on jo oikeastaan retroa ja sillä tuleekin pelattua suhteellisen aktiivisesti. Sega Rally, Panzer Dragoonit, Nights ja VF2 tarjoavat edelleenkin viihdettä. Samaan syssyyn Saturnin kanssa voisin niputtaa toisen esi-3D-koneen, 3DO:n. Need for Speedin parasta versiota on edelleen ilo pelata. Star Control 2 olisi myös aktiivikäytössä, ellei eBayn myyjä olisi paennut rahojeni kanssa.

Niin ja C64 on mainio juhlien piristäjä.
 
Neo Geolla tulee n. kerran kahdessa kuukaudessa testailtua niitä n. 10 peliä, jotka omistan sille AES-mokkuloina. MD:llä pelailen "uusia" pelejä ainakin tunnin pari , kun niitä tulee ostettua. Ostan jokusen pelin / kuukausi MD:lle. Muuten käytössä on lähinnä uudempaa konekantaa (DC, XBox, GBA). N64, PSX, C64, Amigat (tällä pelailen toki silloin tällöin) ja Jaguar keräävät pölyä kaapissa. Ainiin, Need for Speediä tulee pelattua 3DO:lla aika useinkin, tälle koneelle jopa ostelen "uusia" pelejä.

-=Pacdam=-
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Hex
Pelaamista rajoittaa vain, että koneena on kannettava PC Engine GT, joka kuluttaa järkyttävän paljon paristoja.
Mukava vehjehän tuo GT on, vaikka syökin paristoja kuin viimeistä päivää. Varsinkin näyttö on todella hyvä.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Nem
Mukava vehjehän tuo GT on, vaikka syökin paristoja kuin viimeistä päivää. Varsinkin näyttö on todella hyvä.
Kai tuohon on virtajohto hankittava. Kuusi kappaletta Duraceleja per satsi maksaa niin pirusti.

Näyttö on kyllä taustavalaistuna mukavan kirkas. Resoluutiokin on periaatteessa huima, mutta käytännössä siihen ei ylletä, vaan vierekkäiset pikselit "mössööntyvät". Vähän sama, kun iskisi ison konsolin kiinni pieneen matkatelkkariin. Näyttö on kait aktiivi TFT-näyttö, mutta selviä pikseleitä siinä ei ole. Hyvänä puolena on kuitenkin grafiikan häntimättömyys.

Aikamoinen möhkäle tuo kone on, mutta hämmästyttävän tehokas, kun ottaa huomioon valmistusvuoden.

Onkohan Suomessa yhtään PC Engine LT:tä?
 
Ylös Bottom