Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Pelejä, joita haluatte nähdä PS3:lla!

Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

En nimeä mitään tiettyä peliä, tai genreä, jota erityisesti haluaisin pelata plegekolmosella. Sen sijaan voisin listata yleisellä tasolla sellaisia ominaisuuksia ja piirteitä, joita todellakin toivon seuraavan konsolisukupolven tuovan mukanaan.

1. PS2:lla nähtiin monta peliä, jotka oli suoranaisesti pilattu surkealla PAL-käännöksellä. Esimerkiksi jopa sellainen pelisarja kuin Final Fantasy, Square-Enixin lippulaiva, oli PAL-versiona litistynyt muodottomaksi, kun PAL-käännöstä tehdessä ei oltu ilmeisesti älytty, että PAL- ja NTSC-kuvien välinen resoluutioerokin voisi olla hyvä ottaa huomioon käännöstä tehdessä. Tai sitten siitä ei vain välitetty. (Veikkaan jälkimmäistä, sillä kyllä PS2:lle ilmestyi myös hyvin käännettyjä pelejä.)
Eli toivon, että PS3:n aikana ei tarvitsisi enää jännätä, että onko pelin X eurooppalainen versio hyvin käännetty, vai saammeko nauttia hitaammasta pelinopeudesta ja/tai litistyneestä kuvasta NTSC-versioon verrattuna.

2. Toivon myös, että tällä kertaa pelilevyjen isoa kokoa todella hyödynnetään, ja annetaan pelaajien valita peleissä kieli, jota kuunnella. Ja että valittavissa olisi myös pelin alkuperäinen kieli, eikä tyyliin Shinobi tai Nightshade, joissa puhutun kielen voi tosiaan valita viidestä vaihtoehdosta - englannista, ranskasta, italiasta, saksasta ja espanjasta - mutta se alkuperäinen kieli, japani, oli jostain syystä poistettu.
Tästä olisi erityisesti hyötyä Japsi-RPG -pelejä pelatessa. Jälkiäänitys kun ei yleensä ole sama asia kuin alkuperäisen tekijätiimin tekemät äänet.

3. 60 Hz:n kuvan valintamahdollisuus vakioksi jokaiseen peliin. Tähänhän HDTV-tuki tuonee helpotusta ja lisää 60 Hz:n kuvan mukanaolon mahdollisuutta. Myös progressiivisesti päivittyvänä.
(Okei, tämä liittyy tuohon PAL-käännöksen tekoon, mutta ansaitsee erillisenkin maininnan vielä.)

4. Erittäin tärkeänä juttuna toivon, että pelien pelattavuuteen ja ohjattavuuteen kiinnitettäisiin yhtä paljon huomiota kuin graafisten yksityiskohtien hiontaan. Nykyäänkin on vielä paljon pelejä, joissa tapahtuu satunnaisia kamerakulmien vaihteluita, hidasta, jopa tökkivää ruudunpäivitystä, sekä "ruudun ulkopuolelle ampumista", kun kamera ei pysy pelitapahtumien perässä.

5. Kunnon dialogia peleihin, prkl! :)
Yleishuomio tämäkin, vaikka kohdistuukin erityisesti edelläkin mainittuihin J-RPG -peleihin. Luontevaa keskustelua pelihahmojen välille ei tunnuta sitten millään saavan. Siihen aikaa, kun kaikki dialogi oli pelkkää tekstiä, se ei haitannut, kun äänet saattoi kuvitella mielessään sellaisina, ettei mikään häirinnyt, mutta nykyään ääninäyttelyn yleistymisen jälkeen huomaa monesta pelistä, kuinka teennäistä hahmojen puhe on. Keskusteluksi sitä ei juuri voi kutsua, vaan kyse on puhtaasti "repliikkien lukemisesta".
Pelien budjetit kasvavat järkyttävää tahtia. Tämän kaikki tietävät. Mutta olisiko mahdollista, että siitä jättibudjetista otettaisiin osa, ja palkattaisiin vaikkapa joku Quentin Tarantino dialogieditoriksi. Saataisiin vähän mielenkiintoisempaa ja hauskempaa dialogia pelihahmojenkin välille. :D

Saattaa kuulostaa pikkujutulta valittamiselta, mutta aivan kuten huono dubbauskin, myös teennäinen ja/tai typerä dialogi itsessään on helkkarinmoinen tunnelmantappaja.
Jill-sandwiches, anyone?

6. Enemmän interaktiivisuutta pelimaailman ympäristöihin. Montako kertaa olemmakaan nyky- ja edellisellä konsolisukupolvella pelanneet pelejä, joissa voi saada vaikka mitä sinkoja ja raketinheittimiä aseiksi, mutta joilla ei kuitenkaan voi räjäyttää tiellä olevaa puuovea säpäleiksi?
Näkymättömiin seiniin ei olla sentään pahemmin enää törmätty. Siitä kiitos.

Tämäkään ei voi olla enää ainakaan konetehoista kiinni. Red Factionissa menivät ympäristöt suhteellisen kivasti rikki jo N64-aikana. Voin vain kuvitella, millaiseen tuhojälkeen päästää Xbox360:n ja PS3:n ruuduilla, jahka koodaajat oppivat niitä vielä vähän paremmin optimoimaan.

Jatkan joskus myöhemmin, jos jaksan.
 
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

Yksinkertainen on kaunista. Se tuntuu unohtuneen valitettavan usein nykypäivän pelintekijöiltä. Jos tehdään jatko-osia, tuntuu siltä kuin ne olisi pakko sulloa täyteen kaiken maailman hilavitkutinta ja special featurea kyllästymiseen asti. Näin kävi esim. TimeSplittersille, Resident Evilille (pois lukien RE4) sekä Silent Hillille ihan vain muutamia pelejä mainitakseni. Kyseiset pelit olivat aina olleet suosikkejani, mutta mitään niiden viimeisintä osaa en pelannut edes läpi.

Jatko-osista GTA jaksaa jostain kumman syystä edelleen kiinnostaa. Siinä ei olla tuhottu pelin perinteistä kaavaa ja ideologiaa, vaikkakin peli sisältääkin paljon erilaista toimintaa. NextGen GTA:n haluaisin ehdottomasti nähdä PS3:lla! GTA sarjan ainoa akilleen kantapää on ollut grafiikka ja uuden konsolin myötä se korjaantuu. Odotan innolla.

PS3:sen pelit tulevat olemaan graafisesti näyttäviä. Minulle jo se riittää, ainakin aluksi. Voisin hyvin kuvitella pelaavani esim. jotain Mystin tyyppistä puzzleseikkailua, jossa maisemilla ja esteettisyydellä on suuri merkitys. Sellaisen pelin kanssa viihtyy usein jopa paljon paremmin kuin "bensiininhajuisen äijämeininki kill-em-all minuuttiräiskinnän" parissa. Kokekaa se rauhallisuus, jonka Myst tarjoaa ainakin neljässä ensimmäisessä osassa. Niin, jatko-osista tämäkin saaga koostuu, mutta pelin syvyys piilekiin sen kiehtovassa maailmassa, joka on ollut läsnä ihan ensimmäisestä osasta lähtien. Ainostaan graafinen ilme on parantunut vuosien varrella.

Oli niin tai näin, pelien ulkoasu paranee väistämättä, mutta toivon ettei kaikesta jo nähdystä tarvitse tehdä PS3 versiota. Mutta mikä minä olen sitä päättämään. Kansa äänestää kukkarollaan, ja kaupan käyvät varmasti NextGen Jak, NextGen Sly, NextGen Ratchet & Clank, NextGen Crash Bandicoot, NextGen Gran Turismo, NextGen Tekken.... hohhoijaa, lista jatkuu loputtomiin.

Otsikkoon vielä viitaten, PS3:lle julkaistaan aivan varmasti jokaiselle jotain. Ne myyvät, jotka erottuvat pelaamisen perusideologian täyttämisellä. Peli vie pelaajan irti ajasta, näyttää upealta ja toimii simppelisti. Itse en jaksaisi pelisessiota aloittaessa lukea 184 sivuista manuaalia.
 
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

Yhdyn Mijon listaukseen. Siinäpä tulivat ne tärkeimmät. :)
 
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

Eipä taida olla mitään muuta kuin Kingdom Hearts "Teh Sequel/Prequel/Some other kind of game to continue the series". Muut pelit ovat sitten plussaa siihen päälle. :D
 
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

Autopelien ystävänä ei voi muuta toivoa kuin TOCA 2 päivitettynä nykyaikaan. Kilpa-autoilun aatelia! USB-rattituella tietty että saa DFP:n kiinni. Ei mitään uramoodeja TOCA Race Driverin tyyliin, vaan vakioautosarja kehiin oikeilla säännöillä.
 
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

Minä olen aina toivonut, että tulis sellane peli jossa liikuttais Final Fantasy:maisesti mutt tappelut olisivat samanlaiset ku esim Tekkenit/Bloody Roarit/Soul Caliburit/Doat.

Esim:
Pitäis mennä vuoren huipulle hakee jotain tavaraa ja sitte ku tullaan alas nii yhtäkkiä final Fantasy:maisesti tv:n näyttö sillein menis rikki ja sitte tulis tappelu sivusta!

Online:ssä voisi haasta pelaajat ja Level nousis voittamall 5-15 ottelua!
Vapaajuoksentelu, laajat kentät final fantasy:maisesti juoksittais ja ku joku pelaaja haasta nii voisit hyväksy tai hylkkää jne...

Koittakaas ymmärtää oon nääs nii huono selittämisess.
 
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

Tuossa joku luettelikin hyviä roolipelejä, joiden kaltaisia pelejä haluaisin nähdä.

Final Fantasy-sarjasta 13,14 jne lisäksi haluaisin nähdä lisäosia esimerkiksi Final Fantasy VII (ja miksei remake originaalistakin), ja IX.

Chrono Trigger ja Secret of Mana olisivat myös mielenkiintoisia alueita. Molemmissa voitaisiin säilyttää piirrettymäinen ulkoasu, mutta panostaa siihen kunnolla.
 
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

Minä tahtoisin Fear Effectin ps3:lle.. ihan vaan siitäkin syystä, että koneen tehoilla pitäisi pystyä tekemään aikaisempien pelien grafiikka realtimenä, aikaisempien videolooppien sijaan.. Tämä puolestaan mahdollistaisi paremman ohjauksen, joka aikaisemmissa oli aika heikko..
Mutta juoni ja tarina itse on se pääsyy, miksi Fear Effectiä kaipailen..
 
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

Koska olen hieman mielikuvitukseton yksilö niin olen melko tyytyväinen jo pariin ilmoitettuun jatko-osaan. Minulle se suurin uutinen tuli juuri E3:n alla; Virtua Fighter 5:n tuleminen PS3:lle vahvistettiin. Maailmani pysähtyi ja millään muulla ei oikeastaan enää ole väliä. Toinen kiinnostusta herättävä ja niin ikään jo vahvistettu jatko-osa on Devil May Cry 4, josta kaiken järjen mukaan pitäisi löytyä sitä jonkun mainitsemaa "nopeaa toimintaa". DMC3 on mielestäni PS2:n paras peli, joka ei ole VF4Evo.

Muitakin hyviä pointteja tuli monesta suunnasta. Teknisenä diibadaabana haluaisin itsekin nähdä peleissä vakiona sen 60 Hz, jonka puuttuminen on suoraan sanoen tuhonnut monta hyvää peliä (koskee erityisesti mätkintöjä, esim. Tekken Tag ei ole oikeasti juuri sen hitaampi kuin Tekken 5, PAITSI tämä meillä myynnissä oleva PAS... PAL).
Toinen pointti on sitten se, että konsolin resursseja (suorituskyky, Blu-rayn tila...) voidaan käyttää paljon muuhunkin kuin grafiikkaan. Minulle pelin grafiikka ei muutenkaan ole mikään kauhean tärkeä asia. Toki, eihän megagrafiikka peliä pilaa mutta yksinään se ei riitä. Fysiikkamallinnus vaatii raakaa laskentatehoa ja sen luulisi parantuvan, ainakin teknisenä suorituksena, mutta toivon mukaan sille keksitään pelimekaniikkaa syventäviäkin käyttötapoja. Havoc on jo nähty, minä haluan että fysiikkamallinnus palvelee peliä eikä ole mukana vain näön vuoksi. Kuinka monta geneeristä "ragdoll-räiskintää" pelaajat jaksavat? Fysiikan lisäksi pelkkä peliympäristön laajuus saavuttanee uusia mittasuhteita next-genillä. Tässäkin täytyy muistaa, että laaja pelimaailma ei ole peli, eikä jokaisessa pelissä tarvitse olla pienen valtion kokoista lääniä. Tiiviisti pakattu toimintapläjäys DMC:n tyyliin ei tarvitse mitään tällaista. Järkevästi käytettynä konsolin resurssit mahdollistavat lähes mitä tahansa, toivottavasti pelisuunnittelulle on edelleen sijansa tässä maailmassa.

Tulipas vähän yleisempää vuodatusta, joka ei edes koske pelkästään PS3:sta vaan on toivottava tulevaisuudenkuva, konsolista riippumatta. Mitä haluan siis nähdä? Virtua Fighter 5:n, eipä muulla ole juuri väliä...
 
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

Joku futuristinen kilpa-ajopeli, jossa mennään miljoonaa ja se myös tuntuisi siltä. Aseita ei mielestäni siihen tarvitsisi, mieluummin niin kuten F-Zero GX:ssä käsittääkseni/muistaakseni on eli turbo vähentää ajopelin suojia ja kun suojat on loppu, ajokki posahtaa. Aseet toki voisi valita, että laittaako päälle tai pois. Tarinaa ei tarvitsisi, kunhan on Formulankaltainen kausi, jonka aikana on useampia kisoja. Ja kausi/uratilan aikana ajokin rikkoutuessa kilpailun aikana ei tietenkään voisi jatkaa enää samaa kilpailua eli joutuisi keskeyttämään seuraavaan kilpailuun asti. PS3:n Wipeoutia odotellessa...

Tasohyppelyt olisivat kivoja, kunhan ne olisi hyvin tehty. Tosin, eipä juuri haittaa vaikkei niitä kauheasti tulisikaan, enpä PS2:llakaan loppujen lopuksi pelannut kuin kuutta tasoloikkapeliä (R&C1-3 ja Jak (& Daxter)1-3). En oikeastaan tiedä, millaisia pelejä haluan next-gen konsolilla pelata. Toimintapelit tyyliin God of War ja DMC kiinnostavat, mutten minä kuitenkaan malta niitä harjoitella tarpeeksi päästäkseni pelin vaikeammilla asteilla läpi. Hyvä kun edes normaalilla. Tarkemmin kun ajattelen, on oikeastaan ihan sama millaisia pelejä tulee, kunhan niitä tulee paljon (puhun siis hyvistä peleistä). Mitään en kuitenkaan jaksa kovin kauaa pelata.

Tästä päästäänkin viestini lopulliseen tulokseen, joka on, että haluan PS3:lle tulevan paljon hyviä pelejä. Ja tästä päästäänkin siihen lopputulokseen, että viestini lopullinen sanoma menee ohi aiheen.
 
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

Nippon-Ichin taktiikkaropeja NextGen -grafiikalla! Ja uusi Guitar Hero langattomilla kitaraohjaimilla!
 
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

Olen varmaan ainoa joka haluaisi Tokyo Bus Guiden PS3:lle. :eek:
 
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

teräsporkkana sanoi:
Joku futuristinen kilpa-ajopeli, jossa mennään miljoonaa ja se myös tuntuisi siltä... ...PS3:n Wipeoutia odotellessa...
Wipeoutia odotellessa kokeilen varmaan Koein Fatal Inertiaa, johon tosin suhtaudun vielä pienellä varauksella: http://www.konsolifin.net/uutinen.php?site=ps2&id=2285
Uusi traileri ja kuvat lupaavat jo vähän parempaa: http://media.ps3.ign.com/media/749/749967/imgs_1.html
Pitäisi ehtiä konsolin julkaisuun.
 
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

BadMF sanoi:
Minä tahtoisin Fear Effectin ps3:lle.. ihan vaan siitäkin syystä, että koneen tehoilla pitäisi pystyä tekemään aikaisempien pelien grafiikka realtimenä, aikaisempien videolooppien sijaan.. Tämä puolestaan mahdollistaisi paremman ohjauksen, joka aikaisemmissa oli aika heikko..
Mutta juoni ja tarina itse on se pääsyy, miksi Fear Effectiä kaipailen..

Jälleen yksi toive toteutuu. Onnea.
 
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

Villejä toiveita......

Olisi kiva nähdä vihdoin konsoleilla kunnon dogfight-lentosimulaattori. Siis joku WWI tai WWII -simu, ei mikään tutkajärjestelmiin keskittyvä Falcon 5.0. Luulisi, että konsolipelaaminen on nykyään niin iso markkina, että nichelle olisi elintilaa. Ja kunnon lentotikku pitäisi tietysti löytyä myös.

Pelikoneissa on enemmän kuin tarpeeksi vääntöä hommaan ja HD-resosta olisi todella hyötyä, kun pitää nähdä kaukana olevan vastustajan koneen asento. Nettipelaamiseen pelit sopisivat erinomaisesti, olivathan Air Warrior ja Warbirds todellisia esi-nettipelejä.
 
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

Mitään muuta ei voi odottaa niin paljon kun Castlevaniaa =)

Ei kellään sattuisi olemaan infoa mahdollisesta Castlevania projektista PS3:selle?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

Socom: US Navy SEALs !. [2.68] .!

Eli toisinsanoen Socom 2 päivitettynä yhtä hyvin suunnitelluilla kentillä ja pieniä aseparannuksia ja mahdollisiman tasaiset puolet ( SEALs & Terrorists ). Sitte pelattavuuden voisi palauttaa takaisin tuosta Socom Kolme tyylistä kakkoseen. Lisäksi Socom kolmen kenttäsuunnittelu on huonoa, aakeeta laakeeta, josta ei voi kulkea, koska joutuu sniperin ruoaksi.... vaihtoehtoina ööö....ööö.... itse istua puskassa. Ei sitä ainakaan.

Kolmosesta voisi laittaa rankingsysteemit ja ne chat-ominaisuudet siihen..... muutaman aseen voisi myös liittää ja ne laserit & front gripit. Maksimipelaajamäärä 24 yhdessä huoneessa, vaikka nyt puhutaankin jo PS3- tasosta.
 
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

Hui vähän olen nyyppä. Sen ei pitäisi haitata ja toivottavasti kukaan ei ole vielä sanonut tätä, mutta Xenosaga Episode IV oli aika hieno. Sillä Xenosaga Episode IIIn ja Xenogearsin välistä puuttuu yksi osa. Xenosaga tarvitsee kunnollisen lopetuksen ja osan joka sitoo Xenosaga Episode IIIn ja Xenogearsin tapahtumat paremmin yhteen. Tämän pelin haluaisin nähdä PS3lla. Joo ja myös Metal Gear Raidenin. Tai en mutta Raiden on vaan niin cool vaikka ei MGS2ssa ollutkaan. Raidenilla olisi kyllä todella kiva pelata, tosin Raiden varmaan kuolee MGS4ssa kuten muutkin ninjat, joten peli voisi kertoa siitä miten Raidenista tuli cool ninja. Ja Zone of the Enders: 3rd runner (tai mielummin ZOE3 pitäen Dingo Egretin kun se oli hyvä) olisi kiva PS3lla nähdä.
 
Vastaus: Pelejä, joita haluatte nähdä ps3:lla!

Kysytäänpä vaikka täällä topicissa ilman uuden tekemistä, että,
onko jollain tietoa että toimiiko PS2:n Gran Turismo 4 tulevassa PS3:ssa? Luulisi ainakin kun tulee toi uusi firmwarekin julkaisupäivänä?

Jossainhan taisi olla joku pelien toimivuus listakin...
 
Ylös Bottom