Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Peliväkivalta

Vastaus: Peliväkivalta

Kyllä kohta joku amerikkalaispariskunta nostaa syytteen peliyhtötä vastaan, koska ovat pilanneet lapsensa elämän... :rolleyes:
 
Vastaus: NewsFlash

Oliver sanoi:
Toisessa tutkimuksessa pidempään peleille altistuneiden kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisten havaittiin joutuvan useammin tappeluihin ja pärjäävän muita huonommin koulussa. Tutkijat kertoivat lasten usein myös matkivan pelihahmojen tekemisiä.
Joo kyll kyll, pelasin joskus parhaimmillan +5h päivässä, nykyään ehkä 1-2, eli edellenkin aika paljon.

1) En ole IKINÄ ollut tappelussa
2) Keskiarvo ollut koulussa AINA yli 8, huonoin varmaan 8.5
3) Olen nyt ysillä

Joo hyvin pitää tutkimukset paikkansa, pelien vikana kaikki juu!
Ja sen lisäksi pelaan vielä väkivaltaisia pelejä (MoH-sarja, CoD, SOCOM, GTA-sarja)
 
Vastaus: Peliväkivalta

Meidän lukijat onkin muutamaa pykälää keskivertopelaajaa fiksumpia. :)
 
Vastaus: NewsFlash

benew sanoi:
Joo hyvin pitää tutkimukset paikkansa, pelien vikana kaikki juu!
Onkos teillä ollut jo tilastotiedettä? Kannattaa kuunnella niillä tunneilla tarkkaan niin ymmärtää vähän paremmin miten tuollaiset tutkimukset ja tilastot ylipäänsä toimivat.

Eli jos jokin asia on yleisempää, ei se tarkoita ettäkö se esiintyisi kaikissa tapauksissa tai samalla intensiteetillä. Esim. kun keskustellaan jonkin laitteen tyyppivioista ja todetaan että tässä ja tässä laitteessa/mallissa on paljon vikoja, niin aina joku valopää hyppää esiin ja kailottaa että "ei niissä mitään vikoja ole kun mulla on just sellainen eikä siinä mitään vikaa ole!" tai jos sanotaan että tupakointi aiheuttaa keuhkosyöpään niin se on selittämässä että "mun ukki poltti kuin korsteeni 100-vuotiaaksi ja se kyllä hukku eikä mihinkään keuhkosyöpään kuollut joten ei tupakointi mitään syöpiä aiheuta!"

Mielenkiintoista muuten että tunnuit suhtautuvan aika tunteella tuon tutkimuksen tuloksiin - oli ihan huutomerkit ja kaikki ;)

Pelien/leffojen vaikutuksessa yksilöön ei ole kyse siitä ettäkö ne muuttaisivat äidin pikku kullannuppuja hirviöiksi vaan siitä että jo valmiiksi hieman epätasapainossa olevia ne saattavat suistaa vähän enemmän raiteiltaan. Kuten tällaisia: http://funnyhits.de/index.php?movie=/videos/agressiv.wmv
 
Vastaus: Peliväkivalta

Vaikka ei nyt suoraan peleihin liitykän, niin ihmetyttääkö muita ollenkaan elokuvien ikärajojen käytäntö? Meinaan siis tätä "Leffa on K11, mutta 9-vuotiaat pääsevät vanhempiensa kanssa". Mietityttää vaan, että mitä ne vanhemmat loppujen lopuksi auttavat siellä leffassa? Eivät ainakaan jos lapset ottavat vaikutteita ja käyvät mättämään kavereitaan. Ja miksei elokuvista voisi ottaa aivan yhtä paljon vaikutteita kuin peleistä? "Ei siitä Taru Sormusten Herrassakaan verta tullut, vaikka örkin pää katkaistiin."

Toinen erittäin paljon kummastuttava juttu on, että eivätkö jenkit ota yhtään huomioon ikärajoja, kun jotkut lapset ovat käyneet muiden kimppuun? Meinaan useimmissa uutisissa, varsinkin niissä joissa esiintyy GTA 3/GTA Vice City/GTA: San Andreas, on rikos tapahtunut jo siinä, että väkivallan tekijä ei olisi edes saanut pelata kyseisiä pelejä, koska on alaikäinen.

Ei voi käsittää.
 
NewsFlash

50 Cent diilaa peliään lapsille 24.11.2005

Reutersille antamassaan haastattelussa räppäri ja 9-vuotiaan pojan isä 50 Cent suosittelee vanhempia ostamaan 50 Cent: Bulletproof -pelin lapsilleen ja käyttämään sitä opetusvälineenä. Peli on väkivaltaisen sisältönsä ja seksuaalisten teemojensa vuoksi saanut Yhdysvalloissa merkinnän M eli sen ei katsota soveltuvan alle 17-vuotialle.

50 Centin mukaan vanhempien pitäisi pelata peliä lastensa kanssa ja selittää heille, mitä he pelaavat. "Mielestäni kaikki tietävät, että pelit ovat pelejä. Painat start-nappia ja sen jäkeen pelaat peliä", hän jatkoi. "Kulttuuri on täynnä väkivaltaa elokuvissa ja musiikissa. Henkilö, joka saa vaikutteita videopeleistä, voi saada vaikutteita mistä tahansa", 50 Cent päätti.

Euroopassa 50 Cent: Bulletproof on kielletty alle 18-vuotiailta.


Onhan tuossa tietysti pointtinsa, mutta onko Bulletproof kuitenkaan sopiva "opetusvälineeksi"?
 
Vastaus: NewsFlash

Oliver sanoi:
Onhan tuossa tietysti pointtinsa, mutta onko Bulletproof kuitenkaan sopiva "opetusvälineeksi"?
Arvosteluiden perusteella se ei ole sopiva kenellekkään muille kuin die hard 50 cent faneille. Joista varmasti suurin osa on alle 18-vuotiaita. :D
 
Vastaus: Peliväkivalta

20-30-luvuilla jazz oli kaiken pahan alku ja juuri. Sen jälkeen 50-luvulla tuli rock'n'roll, jota oli syytettiin nuorison rappeutumisesta. 60-luvulla tuli vapaa rakkaus, joka oli vähintään yhtä turmelevaa kuin nuo kaikki aikaisemmat yhteensä. 70-luvulla sitten huomattiin elokuvaväkivalta, joka teki ihmisistä psykoottisia murhaajia (itse asiassa useissa 70-luvun elokuvissa väkivalta kuvataan huomattavasti raadollisemmin kuin nykyään). 80-luvulla sitten huomattiinkin, että roolipelit ovat saatanasta. 90-luvulla alkoi sitten video- ja tietokonepelien syyttely.
Tuo homma menee täysin trendien mukaan. Pelibisnes on muuttunut niin suureksi bisnekseksi, että pakkohan siitä on kaikkien osapuolien yrittää repiä osansa. Kyllä tuo tuosta laantuu, kun keksitään jotakin uutta, mitä alkaa syyttää. Tehdään uskonnosta mediaseksikästä (lisäähän sekin väkivaltaa ympäri maailmaa) ja aletaan vaatia korvauksia.
Onko niiden lapsien pakko antaa pelata niitä väkivaltapelejä, jos niiden vaikutus on niin turmeleva? Se ei vaatisi vanhemmilta muuta kuin ostaa kerran kuukaudessa yksi peliaiheinen lehti, lukea se läpi ja käydä sen jälkeen tutustumassa pikku-Pekan pelihyllyyn ja valita sieltä ne nimikkeet, jotka tuntuvat mädättävän hänen aivonsa, ja pistää ne häneltä piiloon, kunnes oikea ikä koittaa.
Jos tuota nuorison väkivaltaista käytöstä haluttaisiin alkaa oikeasti kitkemään, pitäisi puuttua aivan eri asioihin kuin viihteeseen. Esimerkiksi niin kauan kuin Amerikkakin tappaa paremman maailman puolesta ympäri maailmaa, voi heidän moralisointinsa jättää omaan arvoonsa. Sitä paitsi jos noihin kaiken maailman kiihkoilijoiden ja hihhuleiden messuamisiin jaksaa kuluttaa energiaa ja kiinnittää huomiota, vastako se lisääkin vettä heidän myllyynsä.
 
Vastaus: Peliväkivalta

Aamu-uutisissa oli juttua jonkun lahopään peliväitöskirjasta.

[QUOTE="MTV3-uutiset]
Väitöskirja ehdottaa tietokonepeleille ennakkotarkastusta
24.11.2005 03:44

Tuoreen väitöskirjan mukaan lastenkin peleissä esiintyy väkivaltaa ja nykyisin myös erotiikkaa ja seksiä.


Jyväskylän yliopistossa valmistunut väitöskirja suosittelee, että valtion elokuvatarkastamo ryhtyisi tarkastamaan Suomessa myyntiin tulevat tietokonepelit.

Psykologian maisteri Tarja Salokosken mukaan tietokonepeleille asetetaan ikäsuosituksia, mutta peleillä ei ole varsinaista ennakkotarkastusta. Maahantuojat ja tuottajat asettavat itse peleille ikäsuosituksia ja yleensä elokuvatarkastamo hyväksyy suositukset sellaisenaan. Suositusportaita ovat 3, 7, 11 ja 15 vuotta.

Vain K18-leimalla merkityt pelit ovat ehdottomasti kiellettyjä lapsilta. Salokoski ehdottaakin väitöskirjassaan, että valtion elokuvatarkastamo tekisi peleihin ennakkotarkastukset.

Väitöskirjan mukaan lastenkin peleissä esiintyy väkivaltaa ja nykyisin myös erotiikkaa ja seksiä.

Väitöskirjan perusaineisto koski vuosia 1999-2001. Sen jälkeen seksi on lisääntynyt peleissä. Esimerkiksi muutamat tyttöjen suosimat pelisarjat sisältävät sosiaalisia elementtejä ja virtuaalista arkielämää - lapsen hankinta edellyttää raskaaksi hankkiutumista. Eräissä poikien suosikeissa voidaan muodostaa haaremi tai harjoittaa prostituutiota.

Tarja Salokosken väitöskirja tarkastetaan lauantaina Jyväskylän yliopistossa. Tutkimus käsittelee tietokonepelien sisältöä ja pelaamisen riskejä.

(MTV3-STT)
[/QUOTE]

Mikähän on se peli, jossa voi muodostaa haaremin ja harjoittaa prostituutiota? Ja mitä pahaa on siinä, että tytötkin tietävät, että lapsen hankinta edellyttää raskaaksi hankkiutumista? Ja nehän ovatkin lasten pelejä, mitkä sisältävät väkivaltaa, erotiikkaa ja seksiä :rolleyes:.
 
Vastaus: Peliväkivalta

Seksi on pahasta, se mädättää aivot ja alentaa meidät eläinten tasolle..
Miksi alkoholi ei herätä tällaista huomiota? Kuitenkin vähintään 90 % tämänkin maan väkivalta- ja henkirikoksista tapahtuu alkoholin vaikutuksen alaisena.
 
Vastaus: Peliväkivalta

Zanis Dust sanoi:
Seksi on pahasta, se mädättää aivot ja alentaa meidät eläinten tasolle..
Miksi alkoholi ei herätä tällaista huomiota? Kuitenkin vähintään 90 % tämänkin maan väkivalta- ja henkirikoksista tapahtuu alkoholin vaikutuksen alaisena.

Lisäksi todella monet nuoret (alaikäiset) juoskentelevat viikonloppuna (puheista päätellen :rolleyes:) paljon mieluummin kuin pelaisivat. Että jos joku suomalainen ikinä väittää tosissaan pelien turmelevan nuorison, ehdottaisin tälle pakenemista vuorille.
 
Vastaus: Peliväkivalta

teräsporkkana sanoi:
Lisäksi todella monet nuoret (alaikäiset) juoskentelevat viikonloppuna (puheista päätellen :rolleyes:) paljon mieluummin kuin pelaisivat. Että jos joku suomalainen ikinä väittää tosissaan pelien turmelevan nuorison, ehdottaisin tälle pakenemista vuorille.
Joo, niin se menee. Syitä käytökseen voisi alkaa hakea esim. nykyisen raha/työ-keskeisen yhteiskunnan asettamista paineista. Meillä alkaa ongelmana olemaan syrjäytyminen ja sen lisäämä alkoholin kulutus. Itse kasvoin perheessä, jossa alkoholiongelma oli arkipäivää ja äidilläni se näyttää jatkuvan vieläkin. Siinä sitten tuli todistettua sekä fyysistä, että henkistä väkivaltaa, joilla ei ollut mitään tekemistä pelien kanssa. Ei ollut pelkoa, että joku olisi tuohon tilanteeseen aikoinaan puuttunut, vaikka monet ihmiset pääsivätkin tilannetta seuraamaan varsin läheltä ja näkemään sen seurauksia.
Itse olen pelannut lähes 20 vuotta, enkä ole itsessäni väkivaltaisia taipumuksia huomannut, vaikka väkivaltapelejäkin on tullut pelailtua ajoittain melko paljonkin. Kaiken lisäksi kuuntelin paljon rock-musiikkia ja katselin väkivaltaelokuvia. Nykyään kuuntelen jazziakin, eikä sekään ole käyttäytymishäiriöitä minussa aiheuttanut, mitä nyt välillä käyn näille boardeilla messuamassa :D
 
NewsFlash

Väitöskirja ehdottaa peleille ennakkotarkastusta 25.11.2005

Psykologian maisteri Tarja Salokosken lauantaina tarkastettava väitöskirja suosittelee peleille ennakkotarkastusta. Tällä hetkellä pelien julkaisijat ja maahantuojat ilmoittavat ikärajan Valtion elokuvatarkastamolle, joka tavallisesti hyväksyy ne sellaisenaan. Tarkastamo voi kuitenkin vaatia pelin tarkastettavaksi, jos on syytä epäillä sen sisältävän lapsille haitallista aineistoa.

Valtion elokuvatarkastamon ylitarkastajan Maarit Pietisen mukaan pelit voitaisiin tarkastaa ennakkkoon, jos siihen saataisiin tarvittavia resursseja. Pietinen tietää kertoa, että peliä saattaa joutua pelaamaan jopa päiviä, ennen kuin sen ikäsuositus selviää.

Pietinen ei myöskään näe ennakkotarkastusta kovin tarpeellisena, sillä 95 prosenttia Suomessa myytävistä peleistä on jo käynyt läpi eurooppalaisen PEGI-järjestelmän luokittelun. PEGI-järjestelmässä pelin tekijä vastaa moniosaiseen kyselyyn, jonka mukaan järjestelmä laskee pelille ikäsuosituksen. Palvelua käyttävät lähes kaikki merkittävimmät pelivamistajat.

Pietinen peräänkuuluttaa myös vanhempien vastuuta ja kertoo, että suositusikärajat on myönnetty samoin kriteerein kuin sitovat ikärajatkin. Pelien suositusikärajat ovat Suomessa 3, 7, 11 ja 15 vuotta. Alle 18-vuotiailta kielletyt pelit ovat ehdottomasti kiellettyjä lapsilta, eikä niitä saa myydä, ostaa tai luovuttaa alaikäiselle.
 
Vastaus: Peliväkivalta

Eilisessä mtv3:n uutisissa (24.11) oli tätä naista haastateltu. Vaikutti taas yhdeltä pelleltä, etten sanoisi. Mitään muuta naiselta ei tullut suusta ulos kuin, "Pelit ovat täynnä seksiä, väkivaltaa ja lapsille haitallista materiaalia". Siis jos oikein väitöskirjan oli tehnyt niin aika suppeat oli lähteet. Ja nyt kaikki heikkohermoiset vanhemmat alkaa miettimään, että onko pelit vaan väkivaltaisia. Jutussakin vaan näytettiin, kun pikkupoika pelasi Call of Dutya ja juuri, kun oli laittamassa Wrc rallya sisään, niin se feidattiin pois. Ihme tolloja ne päästää eetteriin prkl.
 
Vastaus: Peliväkivalta

WeePee sanoi:
Eilisessä mtv3:n uutisissa (24.11) oli tätä naista haastateltu. Vaikutti taas yhdeltä pelleltä, etten sanoisi. Mitään muuta naiselta ei tullut suusta ulos kuin, "Pelit ovat täynnä seksiä, väkivaltaa ja lapsille haitallista materiaalia". Siis jos oikein väitöskirjan oli tehnyt niin aika suppeat oli lähteet. Ja nyt kaikki heikkohermoiset vanhemmat alkaa miettimään, että onko pelit vaan väkivaltaisia. Jutussakin vaan näytettiin, kun pikkupoika pelasi Call of Dutya ja juuri, kun oli laittamassa Wrc rallya sisään, niin se feidattiin pois. Ihme tolloja ne päästää eetteriin prkl.

Jännää että aihe rajataan vain alueeseen pelit. Miksei voisi sanoa, että media tai maailma on täynnä seksiä, väkivaltaa ja lapsille haitallista materiaalia.

Mitenköhän tällainen yleistäminen vie pelialaa eteenpäin? Ei meidän Mikolle osteta enää pelejä kun ne ovat täynnä seksiä, väkivaltaa ja lapsille haitallista materiaalia. :)
 
Vastaus: Peliväkivalta

Väitöskirjan mukaan lastenkin peleissä esiintyy väkivaltaa ja nykyisin myös erotiikkaa ja seksiä.
Lasten peleissä.. kuten GTA? :rolleyes:

En ymmärrä, miten pelien ennakkotarkastaminen muuttaisi asiaa mihinkään suuntaan. Maahantuojien antamat suositukset ovat hyvin kohdallaan. Niitä ei vaan noudateta.

http://info.adm.jyu.fi/main/portti/tapahtumakalenteri/2005/11/2941/show_event joku voisi mennä videoimaan tämän tilaisuuden. :p

Einari saa pelata, laatujuornalismia by Iltalehti.
 
Vastaus: Peliväkivalta

Tää on taas tätä mainos television ja iltapäivä lehtien sensaationhakuista
uutisointia. Big deal.

Uutinen oli kai se, että se psykologi ehdottaa väitöskirjassaan peleille ennakko-
tarkastusta. Ihan samantekevä juttu. Mutta jos tämä toteutuisi, ei ainakaan tästä
voisi enää naputtaa. Ja saattaisi tuoda pelejä lähemmäs elokuvia pelejä
tuntemattomien ihmisten silmissä.

Uutisissa oikeasti pitäisi kertoa, että vanhemmat ei saa olla niin tyhmiä,
etteivät ota näistä asioista selvää. Se mitä pennut kotona tekevät, on yksinomaan
vanhempien vastuulla. Eihän järkevät vanhemmat anna lasten katella väkivalta
tai poke elokuviakaan. Tyhmyyteen on aina helppo vedota, mutta yhteiskunta ei
sille oikeen voi mitään :rolleyes:

Toivottavasti tuo väitöskirja käsittelee tätä ongelmaa, eikä jeesustele miten
kamalia pelit on.
 
Vastaus: Peliväkivalta

Aina välillä on kiusaamisjutut tapetilla iltapäivälehdissa, vuoroviikoin työ- ja koulukiusaaminen. Ja tosta Bully pelistä varmaan revitään stooreja, kuten tosta "Einari saa pelata" jutusta käy ilmi.

" - Kyllä ovat aiheet vähissä, jos tuollaisesta asiasta tehdään viihdettä."
 
Vastaus: Peliväkivalta

-mic- sanoi:
Tää on taas tätä mainos television ja iltapäivä lehtien sensaationhakuista
uutisointia. Big deal.
Molemmat ovat ikävä kyllä melkoisia mielipiteenmuokkaajia kansan keskuudessa. Monille kansanedustajillekin nuo jutut ovat varmasti lähes ainoa kosketuspinta peleihin, joten ei hyvää seuraa jos ja kun joku lakiehdotus tulee hyväksyttäväksi.

http://iltalehti.fi/2005/11/25/200511253771909_uu.shtml
Hän ei innostu piakkoin markkinoille tulevasta pelistä, jossa opetetaan pelihahmo parhaaksi koulukiusaajaksi.
Onpa taas hyvin otettu selvää pelistä... :rolleyes:
 
Vastaus: Peliväkivalta

Kas kun kirjoissa ei vielä ole ikärajoja. Uusimmat Potteritkin ovat kuulemma aika rankkoja, joten ehdotan niille ennakkotarkastusta elokuvien malliin. Ai niin, ja sama juttu musiikin ja muun viihteen kanssa! Näin ollen saamme lakaistua vanhempainvastuun kivasti maton alle. Ja mikä tärkeintä, Suomen työttömyysongelma ratkeaa lopullisesti siinä vaiheessa, kun aletaan palkata noita tarkastajia!
 
Ylös Bottom