Pit People

Gimble

Well-Known Member
#1
Julkaisupäivä: 02.03.2018
Kehittäjä: Behemoth
Julkaisija: Behemoth
Lajityyppi: Vuoropohjainen strategiapeli
Alusta: Xbox One, PC
Online Moninpeli: Kyllä, PvP 1vs1 & 2vs2
Online Co-op: Kyllä, 2 pelaajalle
MS Store: https://www.microsoft.com/fi-fi/store/p/pit-people/bnrn5clm2zqh
Steam:

Tämä pääsi julkaisullaan yllättämään semisti, oli kyllä tutkalla seurannassa mutta Steam early access versioon en koskaan sekaantunut näin kun nautin pelini mieluiten konsolilla.

Käyttäjäarvoiden valossa oikeinkin potentiaaliselta näyttää ja niitä luettuani ei kauaa mennyt ennen kuin painoin osta nappulaa MS Storessa. (Nyt tartjouksessa 15 €, norm 20 €)

Otin vasta ihan pikaiset sauhut, presentaatio ja ääninäyttely tosi hauskan oloista ja peli on silleen tosi hyväntuulinen, mukana vaikuttaa olevan ripaus mustaa huumoria. Kun kokeili aikalailla heti selvisi että tässä todellakin on parin kaljatuopin hinnan verran aivan varmasti hupia luvassa. Mikäli vie mennessään kunnolla potentiaalia on olla ihan vakkaripeli pidemmäkkin tähtäimellä kiitos 2 pelaajan co-op sekä 2 vs 2 PvP mopninpelin. Jotain turnauksiakin pelin sisäisesti siellä näytti olevan yms. Ihan mielenkiintoiselta vaikutti konsepti äkkiseltään. Ja näin kun meillä on aika ohkosesti TBS strategiaa konsolilla PvP ominaisuuksilla tämä sopii meille oikein hyvin! Otetaan työn alle, myöhemmin sitten lisää raporttia. Onko muut vielä tähän sekaantunut? Uskon että nuo "Steamin paras peli" -arviot ei ole tulleet ihan sattumalta. Jos vuopohja strategia on omaa juttua tuskin tämän kanssa voidaan pieleen mennä, hinta on erittäin kohdallaan varsinkin tällä julkkari-tarjouksella.

Demo olisi ehkä hyvä olla, koska videoista näyttää äkkiseltään ehkä vähän sekavalta. Kuitenkin sitten kun pääsee itse puikkoihin homma on melko selvää ja UI erittäin hienosti ja käyttäjäystävällisesti toteutettu. Pelaaminen on sujuvaa ja nopeaa.
 

Gimble

Well-Known Member
#2
Heh on niin hyväntuulinen ja hauska tapaus tämä. Ulkoasu, musiikki, unittien design ja animaatio ääninäyttelyineen niin hyvin tehtyä settiä että ei siitä oikein voi olla tykkäämättä! Ei varsinkaan kun hupaisan kuoren pinnan alla on mukavaa aivojumppaa vaativa strategiapeli. Ei tällä kokemuksella voi alkaa vielä syväluotaamaan, varsinkin eri hahmojen kyvyt ja aseet on vielä hakusessa ja taitaa oppia parhaiten vain yhdellä konstilla eli pelaamalla. Löysin kyllä tiedon valtaväylältä apuja, täytyy yrittää vähän sisäistää pohjille ja helpottanee oppimiskäyrää. https://pitpeople.gamepedia.com/Units

Sitten vain pelailee kampanjaa, se tavallaan toimii tutoriaalia ja uusia asioita lyödään eteen pikkuhiljaa. Yksi asia minkä nyt voin jo kuitenkin avata tähän perustavaa laatua olevana erona muihin TBS peleihin verrattuna on se että Uniteille kerrotaan vain että minne mennä_ei muuta, ei mitään "Attack tuo enemy" tms. Eli vain siirto, unit sitten itse päättää että ketä vastaan hyökkää tai ketä healaa jne. mikäli on vaihtoehtoja. Tietenkin tekee pelaamisesta nopeampaa ja vähentää jahkailua. Pelin nopea sujuvuus tärkeää varsinkin siinä vaiheessa kun pelaat co-op tai PvP toisten ihmisten kanssa niin ei tarvitse odotella niin kauaa kun toiset siirtää. Tavallaan lisää myös sattumanvaraisuutta peliin, ei ole niin "tosikko peli" eli vähän silleen löysin rantein laitetaan ukot menemään ja sitten tapahtuu mitä tapahtuu...

Opettelu jatkukoon, ehkä myöhemmin tarkempaa raporttia mutta näillä näytöillä jo uskallan suositella kaikille joille TBS-Strategia on ennenkin kolissut. Tai jos tämä aivojumppa-genre on ihan vieras entuudestaan niin tämä saattaisi nimenomaan olla aika hyvä startti ensimmäiseksi vuoropohja strategiaksi.

Ja mainitaan nyt vielä tähän loppuun että videoita on aika turha katsoa ja yrittää saada jotain kuvaa, ei niistä ymmärrä kunnolla mitä tässä tapahtuu. Täytyy päästä koittamaan itse jotta voi "nähdä valon" Harmi kun ei ole demoa. Steamin sivuilta käyttäjäarvioita lukemalla saa myös aika hyvää ja lahjomatonta analyysia.

PS. Salaisista nappuloista ja vivuista juttua täällä, pitää varmaan noitakin käydä roplaamassa saa jotain coolia loottia palkinnoksi "secret arealta" Paukkuu näköjään myös 110 Gamescorea siitä.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=842551419
 

Gimble

Well-Known Member
#3
Sitten vain pelailee kampanjaa, se tavallaan toimii tutoriaalia ja uusia asioita lyödään eteen pikkuhiljaa...
No kampanjaa on pelattu ja on kyllä kertakaikkiaan hienosti tehty noi tehtävät ja so far jokainen ollut ihan oma lukunsa. Ainoa yhdistävä tekijä tehtävillä ääninäyttely ja tilanteet on ihan huvattomia: En kyllä muista pelanneeni näin hupaisaa peliä aiemmin.

Vaikkakin kampanjalla piti aloitella ja näin niin ei voinut mitään vahingossa menin koittamaan online-moninpelaamista heti kun se aukesi tukikohtaan. Ihmisaivoja vastaan pelaaminen on aina näissä kiehtovaa. Moninpelissä kokemus näyttäisi olevan tasan tarkkaa samaa kuin yksinpelin taisteluosiot, sillä erotuksellaettä mietintäaika on rajoitettu. Alla replayt ensimmäisestä 1v1 ja 2v2 testimatsista jotka otin ihan mielenkiinnosta. 2v2 matsissa tiimikaverina toimi random, mutta ihan hyvin mielestäni pelattiin kimppaan ilman voicejakin.


 
Ylös Bottom