Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation 5

Kumman PlayStation 5 -version aiot hankkia?

  • Perinteisen, tarvitsen sen levyn

    Äänet: 300 74,6%
  • Digital Edition, pelit ykkösinä ja nollina

    Äänet: 102 25,4%

  • Äänestäjiä yhteensä
    402
Koska PS5:lla pystyy pelaamaan myös sitä PS4 -peliä, niin Remake on jouduttu "rekisteröimään" täysin eri peliksi. Sinulla voi olla siis samalla ps5-konsolilla asennettuna Remake -versio, että PS4 -versio ja nämä ovat täysin eri pelit, vaikka ne silmääsi näyttävätkin samoilta peleiltä. Tämän vuoksi myös pelien tallennukset ovat eri hiekkalaatikoissa.

Mutta tätä keskustelua lienee enää turha jatkaa, kun selkeästi emme kumpikaan tule mielipidettämme vaihtamaan.

Minusta sanoit asian nyt tässä hyvin.

Ihmiset sekoittavat nyt käsittääkseni PS4-yhteensopivuuden ja remasteroidun, uuden PS5:n peliversion. Käytännössä esim Yakuzasta voi PS5:llä olla kaksi eri tallennusta. PS4-version tallennus ja eemasteroidun PS5:n tallennus. PS4-tallennus voidaan siirtää kaiketi PS5-konsolille ja voit PS4-versiota jatkaa siitä kohdasta, mihin jäit pelissä PS4-versiossa. Mutta et voi aloittaa remasteroidulla versiolla PS4:n tallennuksesta.

Eli jos ostan PS4-version pelistä Cyberpunk 2077 ja pelaan sitä PS4:llä. Voin siirtyä pelaamaan sitä PS5:llä heti 19.11.2020 (En tarkistanut milloin tämä nyt ilmestyy, ei takerruta nyt siihen). Mutta kun PS4-version omistajille tulee virallinen PS5-versio jakeluun ensi vuoden puolella, ilmaiseksi. Niin joudun tällöin aloittamaan pelin alusta, mikäli haluat tätä versiota pelata.

Onhan tämä huono asia näiden uusien pelien kohdalla, elleivät ole niissä tätä ongelmaa ratkaisseet. Jos ongelma koskee vain vanhempia pelejä, joissa PS4 -> PS5 siirtymää ei ole osattu ottaa huomioon tarpeeksi ajoissa, tällöin tämän kanssa tulee toimeen. Toivottavasti näin olisi, jos ei ole siirtyy esim. Cyberpunk 2077:n aloitus.

Mutta se on tosiasia, etten tule palaamaan jo läpi PS4:llä pelattuja pelejä PS5:llä, en edes remasteroituina. Vaan ainoastaan pelaamattomia + uusia julkaisuja.
 
Tekniset ratkaisut tallennuksien siirtoon konsolisukupolvien yli on kyllä olemassa, mutta kyse on lähinnä siitä, halutaanko niitä käyttää. Tässä pari päivää oli suhteellisen päräyttävää ladata ensimmäisen Borderlandsin PS3-version save yli 10 vuoden takaa, tuupata se pelin omalla Export-toiminnolla jonnekin 2K:n pilveen, ja lopuksi ladata PS4:n Borderlands: GOTY -versiolla.

Trophyja se ei sentään automaattisesti osannut avata, eli voi olla, että jotain pelin alkupuolella saavutettavia pyttyjä ei tuolla tavalla PS4-versiosta saa. Mutta ehkä sen kestää, kun ei tarvitse enää koskea siihen sahalaitaiseen ja huonosti pyörivään PS3-versioon.
 
Asia liittyy Playstation 5:n, mutta jos tälle on olemassa parempi ketju, niin siirtäkää sinne. :)

Jos kaikki menee nappiin, pitäisi PS5 olla hyppysissä jo parin kuukauden sisällä ja heräsin ajatukseen, onko tarvetta päivittää (ainoastaan fps pelaamiseen!) pelinäyttö tätä silmällä pitäen. Tällä hetkellä minulla on PC pelikäytössä Asus VG278Q, jossa HDMI-liitäntänä HDMI 1.4. Playstation 5 HDMI-liitäntänä on siis tuo HDMI 2.1. Mietin, että voisiko tuota näyttöä sitten alkaa käyttämään myös PS5 kanssa peleissä, jotka pyörivät 120hz, mutta ainoastaan 1080p/120hz tilassa. Tällaisen kuvakaappauksen otin kyseisen näytön manuaalista:
asusvg278manuuali.pngasusvg278manuuali.png
Onko kuitenkin HDMI 1.4/HDMI 2.1 eri versiot jotenkin vaikuttava tekijä, ettei näin olisi? Ja miten sitten ominaisuuksien, kuten VRR toimivuus tässä tapauksessa. Taitaa olla ainoastaan HDMI 2.1 ominaisuus?

Lähinnä mielessä Rainbow Six Siege, jolle Ubisoft on luvannut next-genillä 4k/120hz, mutta en näe tällaisissa kilpailullisissa fps peleissä 4k:n lisäarvoa, eli 1080p/120hz mentäisiin Siegessä PS5:lla. Pitäisikö tämän onnistua vai onko alettava tähyämään myös uutta näyttöä konsolin kaveriksi?
 
Onko kuitenkin HDMI 1.4/HDMI 2.1 eri versiot jotenkin vaikuttava tekijä, ettei näin olisi? Ja miten sitten ominaisuuksien, kuten VRR toimivuus tässä tapauksessa. Taitaa olla ainoastaan HDMI 2.1 ominaisuus?
1080p@120 fps pitäisi onnistua kyllä tuon näytön kanssa, mutta VRR:ää ei tosiaan saa, kun ei ole tuota HDMI 2.1:tä.

Pieni teoreettinen mahdollisuus on kuitenkin sille, että PS5 tukee HDMI-VRR:n lisäksi myös Freesynciä, jolloin se toimisi nätisti tuon monitorisi kanssa. Sony ei ole vielä kuitenkaan mielestäni kommentoinut suuntaan taikka toiseen mahdollisesta Freesync-tuesta. Tai voi olla, että Freesync toimii monitorissa vain DisplayPortin kautta.
 
Pieni teoreettinen mahdollisuus on kuitenkin sille, että PS5 tukee HDMI-VRR:n lisäksi myös Freesynciä, jolloin se toimisi nätisti tuon monitorisi kanssa. Sony ei ole vielä kuitenkaan mielestäni kommentoinut suuntaan taikka toiseen mahdollisesta Freesync-tuesta. Tai voi olla, että Freesync toimii monitorissa vain DisplayPortin kautta.
Hetken googlettelun jälkeen löysin DisplayNinja sivustolta arvostelun, jossa mainitaan seuraavasti:
nimetön.png
Jos lähde on oikeassa, niin pitäisi toimia HDMI yli. Nyt asia siis enää Sonysta kiinni, tukeeko PS5 Freesynciä.
 

Nämä japanilaiset sisällöntuottajat tulevat PS5 kanssa esille 4.10. Paikallista aikaa klo 18, joten meillä ollaan siellä jossain aamupäivän puolella.
 
Ei taida meillä kuitenkaan vielä näkyä (tyhjiä) myyntipaketteja hyllyssä? Australiassa näin jo on.

0x8xb4su4kq51.jpg
 
Tuota aina ihmetellyt, että haluaako joku oikeasti 100 pelaajaa chattiin samaa aikaa huutamaan?

Mulla on maksimi 4 pelaajaa, kun muuten menee liialliseksi meteliksi, eikä saa selvää kuka puhuu.

Meillä oli jo PS3:n MAG:issa 80-pelaajan suomipartyja ja hyvin siellä sai ääntänsä käytettyä. Ei kaikkien tarvitse olla pelissä samassa chat partyssa, riittää kun saadaan mukaan samoihin peleihin tällaisen kautta mikäli mahdollista.
 
Nämä ovat väitettyjä "kuvavuotoja".

Tässä näkyy jo aiemminkin kuvissa esillä ollut "irroitettava sivupaneeli". Tämä voi tarkoittaa sitä että kustomointimahdollisuudet ovat pidemmälle viedyt kuin aiemmissa pleikkareissa, olisi värikuoria joilla päivittää ulkoasua? Ehkä myös SSD massamuistin paikka löytyy tämän alta? Näkyykö tuolla takana levyversiollinen PS5 ilman kuorta?

qB7zZwN.jpg


"Käynnistysvideo". Ohjaimesta päätellen kyseessä olisi kehitysyksiköstä?

 
Mun ajatus on:

Ehkä olisi fiksumpi esitellä näitä käyttiksiä ja muita ominaisuuksia Sonyn itse, eikä antaa venäläisten vuotaa niitä Sonyn puolesta.
 
Ylös Bottom