PlayStation 5, Xbox "Scarlett", Switch 2 - konsolipelaamisen 9. sukupolvi

Peelo

Well-Known Member
:D
Ei taida millään konsolilla olla sitä PC maailmasta tuttua V-Synciä?
Kai tuota V-Synciä on joissakin konsolipeleissä hyödynnetty pidempäänkin. Tarkoitatko Freesynciä? Sekin löytyy One X:stä. Sitä tukevia televisioita vaan taitaa olla aika harvassa...

Tuo 60 fps on enemmän meistä pelaajista riippuvaista kuin tehoista. 60fps:n saavuttaminen vaati asennemuutosta koko pelaajakunnalta sen suhteen mitä peleiltä halutaan.
 

Gimble

Well-Known Member
No kyllä x on isolle massalle aivan liian kallis kone, lisäksi natiivia 4K:ta nähdään MS studioiden ulkopuolelta suht harvoin, saati et ois 60fps.
Ei muuten pidä paikkaansa, konsoli on halpa "kunnolliseksi" 4K konsoliksi jolla siinä sivussa pyöritellään myös mm. 4K Blu Ray lättyjä. 600 € Xbox One X (toisin kuin vaikkapa Playstation 3 männävuosina joka möi kuin siimaa) ei ole maksanut ikinä vaan 519 oli hinta kun sen halusi Day 1 tässähetinyt. Tänä päivänä aika perus hinta 460 ja halvimmillaan markkinoiden tehokkaimman konsolin on saanut omakseen alle 400. Siinä saa todellaTODELLA paljon konsolia siihen rahaan. Tässä kun näitä konsoleita harrastanut vuodesta 1999 sanoisin että inflaatio huomioon ottaen ylivoimaisesti "halvin" konsoli jonka ostanut kun katsoo kuinka paljon virtaa sillä saa ja vertaa vaikkapa aina sen aikaseen PC-rautaan. Mitäköhän joku Playstation 2 maksoi aikoinaan? Jotain tuhansia markkoja? Sillä hintaa sai ihan ok henkilöauton siihen aikaan. Itse muistan kun ostin Day 1 orginal Xbox joka on vieläkin toimivana kaapissa. Silloin oli sentään jo euron käytössä, lappasin tiskiin hymyssä suin 7 alkuisen summan kun kyytiin lähti Halo ja Perfect Dark Zero. Kyllä konsolit on nykyään ihanan halpoja ja todellakin massan ulottuvilla enemmän kuin koskaan.

Mitä tulee tuohon 60 fps keskusteluun niin mielestäni nostetaan koko ajan ihan turhaan ja ilman relevanttia syytä konsolipelaamiseen liittyvässä keskustelussa tapetille. Kuten sanottu 1999 asti näitä pelejä konsolilla pelannut ja vain pieni marginaali niistä sadoista ja sadoista peleistä joita olen pelannut on ollut 60 FPS. Hyvin on silti maistunut jo kohta 20 vuotta, tietenkin 60 FPS on silti sellainen juttu jonka ilolla otan vastaan jos peli on sen tyylinen että se edellyttää 30 korkeampaa ruudunpäivitystä toimiakseen merkittävästi paremmin. (ei kovin yleistä, esim. Ghost Recon Wildlands framet on ihan riittävät vaikka ei ole 60)

Mitä tulee 4K reson peleihin tai ns. "välimalli reson" jossa ollaan selvästi Full-HD yläpuolella mutta ei ihan natiivissa 4K: Kyllä sen nyt näkee aina ja ihan selvästi kun iso reso on taulussa. Jos ei näe, on asiaa silmälääkärille. Katson 55" alle 2 metrin päästä. Suuremman resoluution pelit näyttävät upealta oli frame rate mikä hyvänsä. Arvostan tätä uutta teknistä ominaisuutta pelaamisessa paljon. Samoin HDR tekee tosi paljon joissan peleissä, Ghost Recon Wildlands vaikka taaskin näin esimerkkinä.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Ei muuten pidä paikkaansa, konsoli on halpa "kunnolliseksi" 4K konsoliksi jolla siinä sivussa pyöritellään myös mm. 4K Blu Ray lättyjä.
Kyllä, olen samaa mieltä tästä. Joskin itse en näe X:ssä mitään rahansa arvoista _jos_ omistaa jo pro:n. Mutta ajatuksen tasolla ei mun mielestä X ollut liian kallis. Mutta nyt ei olekaan kyse meistä, vaan niistä kymmenistä miljoonista massaostajista. Ne ostaa konsolin 200-300e luokassa. X on myynyt todella vähän massoille, eikä se liene kenellekään edes yllätys. Samoin pro on selvästi vähemmin mennyt kaupaksi, kuin samaan aikaa normi. Näinhän se menee.

Mutta jos aletaan vaatimaan 4k natiivina 60fps:llä, niin uusi konsoli tulisi maksamaan sen 500-700e ja se on liikaa siihen, että laitteita myytäisiin kymmeniä miljoonia. Pelaamisen kulttuuri ja rahan käyttö on täysin erilaista nykyisin mobiilipelaamisen vuoksi. Ne massat ostaa jatkossakin noita konsoleita jotka on halvempia.
Sen vuoksi en vain koe realistiseksi mitään 4k/60fps standardia seuraavalle sukupolvelle.
Sitä haluisin ja olen itse valmis maksamaan sen 400-700e konsolista, mutta jos rahaa täytyisi lyödä likoon, löisin sen puolesta ettei tule tapahtumaan..
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Kuka sanoo että sen tarvii olla se ainoa konsoli, tuodaan niille massoille se halvempi konsoli missä sitten lasketaan resoluutiota ja frameja tarpeen mukaan. Ihan kuin nytkin on kaksi mallia, mutta ne tuotaisiin heti sukupolven alussa.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Kuka sanoo että sen tarvii olla se ainoa konsoli, tuodaan niille massoille se halvempi konsoli missä sitten lasketaan resoluutiota ja frameja tarpeen mukaan. Ihan kuin nytkin on kaksi mallia, mutta ne tuotaisiin heti sukupolven alussa.
Toki voisi tehdä, mutta tuossa päästäänkin ongelmaan joka on jo nyt. Teho käytetään vain grafiikkaan, kun ajat sitten olisi pitänyt jo pelejä kehittää muualle.

Lisäksi en jaksa uskoa että tulisi heti alussa ns tehoversio, koska paljon paremmin saa rahastettua kun sukupolven puolivälissä boostataan myyntejä tehoversiolla.
 

Peelo

Well-Known Member
Eiköhän kaikenlainen sukupolvi ajattelu ala kokonaisuudessaan olemaan menneisyyttä.

Järkeväähän tuonne seuraaville laitteille olisi pultata 4k/60fps vaatimus standardiksi, mutta tarpeen tälle pitäisi nousta pelaaja yhteisöistä tarpeeksi vahvana.
 

Doctor Pepper

Active Member
Konsoleita myydään alihintaan ja tappiolla varsinkin ensimmäiset vuodet. Eipä juuri mitään elektronista laitetta saa yhtä edullisesti. Minusta Microsoftin kehitys on ollut hyvää, eli parannellaan vanhoja pelejä toimimaan uusilla konsoleilla. Varmaan hankin uuden Xboxin jo sen vuoksi, jos sillä toimii nykyiset ja entiset suosikkipelit vähän paremmin. PS5 tulee hankittua varmasti myöhemmin, kun sen saa alennuksessa ja sille on ilmestynyt kiinnostavia pelejä. Pariin ensimmäiseen vuoteen ei yleensä konsoleille tule paljoakaan kiinnostavia pelejä ja ne harvat voi poimia myöhemmin alelaarista.
 

Jogi

Well-Known Member
Minua ei haittaa että on joku surkeampi "cloud" _vaihtoehto_ kun en sellaista tule hankkimaan, sen toimivuus on edelleen silkkaa utopiaa käytännössä.. ihan turha itkeä mistään sub 4k kuvasta jos mössöksi pakattu striimattu peli sitten käy. Yhteydet isolle osalle porukkaa on mitä on ja kodin ainoana nettinä 4g kasvattaa suosiotaan joten viiveet suurenee ja kaista kapenee kun striimaus lisääntyy. Montako vuotta sitten X1 julkaistiin.. jo silloin oli kovat lupaukset, kova puhe pilvipalvelusta silloin ja yhtään, ei niin yhtään peliä ole hyödyntänyt sitä (köh,köh, Let..Crackdown.. ) Jos ei tuohon kyetä palvelemaan yhden pelin ympärillä niin miten monta kertaluokkaa suurempi tarve? Ja sitten se businessmalli. Ahneet haluaa ne rahansa, eli mielellään myyvät täys tai lähes täyshintaisena diginä, uusien pelien kuukausi liisaus ei ole tuottavaa. Xbox gamepass (kuten BC) on vain yritys saada markkinaosuutta upottamalla rahaa, ei tuottavaa huippubisnestä. Ja mikä se pleikka striimaus palvelu.. joko se on kuollut, ei ole kuulunut uutisissakaan mitään?
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Mahdolliselle pilviversiolle iso peukku. Pelit käynnistyvät alta minuutin ja pelikirjasto voi olla todella laaja. Nettiyhteydeksi riittää 5 Mbps (PlayStation Now).

Konsolin hinta voitaisiin painaa periaatteessa todella alas tai jakaa jopa sopimusajaksi käyttöön.
 
Viimeksi muokattu:

Omenanraato

Well-Known Member
Mahdolliselle pilviversiolle iso peukku. Pelit käynnistyvät alta minuutin ja pelikirjasto voi olla todella laaja. Nettiyhteydeksi riittää 5 Mbps (PlayStation Now).

Konsolin hinta voitaisiin painaa periaatteessa todella alas tai jakaa jopa sopimusajaksi käyttöön.
Kyllä niissä viive on aivan liian iso suurimpaan osaan peleistä.
 

Gimble

Well-Known Member
Huhujen mukaan olisi tulossa kaksi uutta Xbox mallia, perinteinen konsoli ja sitten Xbox Scarlett Cloud.

https://www.resetera.com/threads/ru...ed-next-gen-traditional-system-as-well.57285/
Tulisi olemaan gamechanger juttu jos toteutuu, osalle natsaisi tosi hyvin jos kunnon nettiyhteys löytyy. Osalle ei sitten toimahtele lainkaan. Mutta kyllä tuo teknisesti mahdollista taitaa olla että jaetaan peli "viive kriittiset" & "ei viive kriittiset" assetit laareihin. Siirretään viive kriittiset osiot pelistä paikalliselle muistille ja kovaa ajoa____MUTTA, pikkasen kyllä epäilyttää uskon kun näen. Toisaalta jos joku tämän pystyy tekemään oikein se olisi Microsoft, saa nähdä.
 

Jogi

Well-Known Member
Mahdolliselle pilviversiolle iso peukku. Pelit käynnistyvät alta minuutin ja pelikirjasto voi olla todella laaja. Nettiyhteydeksi riittää 5 Mbps (PlayStation Now).

Konsolin hinta voitaisiin painaa periaatteessa todella alas tai jakaa jopa sopimusajaksi käyttöön.
No olet varmaan tutustunut netissä mitä tuo Playstation now tarjoaa?? mitä itse luin ekan random 12kk kokemuksen niin ihan siellä oli sellaista sontaa että oksat pois, 720P !!!!, nykii, lagittaa, kuva pätkii, heittää serveriltä pois 10-15minuutin pelitauon takia, wifi ongelmat jne. Eli ei kyllä vakuuta. Ilmeisesti tuosta saa viikon maistiaiset, pitääkin ottaa ja todeta surkeus ihan itse.

edit: LOL, eihän tätä saa edes suomeen kun eivät raaski servereitä tarpeeksi lähelle ostaa :-D

Ne voi tarjota striimiboxin vaikka ilmaiseksi, siitä ei ole kiinni vaan laatu vs (palvelun)hinta loppupelissä. Voihan se olla että massat kelpuuttaa rupisemmankin laadun.. toki sallittakoon se heille.
 
Viimeksi muokattu:

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Kyllä se vaan niin on että streamauspalvelun pitää toimia ihan viimeisen päälle, että siinä on mitään järkeä. Nyt on massat totutettu sulavaan 1080p pelaamiseen, ja jopa X:n ja Pron kanssa 4K:hon, niin enää ei voida tarjota suttuista kuvaa ja viivettä ohjattavuudessa. Tähän päälle vielä kaiken maailman yhteysongelmat, niin pelkkä yksinpelin pelaaminenkin muuttuu vaikeaksi, puhumattakaan kilpailullisista moninpeleistä. Vielä lisäksi se, että jengillä alkaa löytyä kotitalouksista yhä isompaa ja isompaa ruutua. Ei siinä kestä katsella suttuista kuvaa jättimäisestä telkkarista muutaman metrin päästä.

Xbox One X on loistava konsoli. Toivon mukaan Microsoft pysyy sen viitoittamalla tiellä.
 

Miika_-

Well-Known Member
Kyllä se vaan niin on että streamauspalvelun pitää toimia ihan viimeisen päälle, että siinä on mitään järkeä. Nyt on massat totutettu sulavaan 1080p pelaamiseen, ja jopa X:n ja Pron kanssa 4K:hon, niin enää ei voida tarjota suttuista kuvaa ja viivettä ohjattavuudessa. Tähän päälle vielä kaiken maailman yhteysongelmat, niin pelkkä yksinpelin pelaaminenkin muuttuu vaikeaksi, puhumattakaan kilpailullisista moninpeleistä. Vielä lisäksi se, että jengillä alkaa löytyä kotitalouksista yhä isompaa ja isompaa ruutua. Ei siinä kestä katsella suttuista kuvaa jättimäisestä telkkarista muutaman metrin päästä.

Xbox One X on loistava konsoli. Toivon mukaan Microsoft pysyy sen viitoittamalla tiellä.
Suomen yhteydet ku tiedetään niin luvassa on streamikonsolilla monen monta päivää jolloin ei pelata mitään.
 

Fabre#4

Well-Known Member
Nettiyhteydeksi riittää 5 Mbps (PlayStation Now).
Mainosmiehellä on mainosmiehen puheet :D

Vaikka en IT-alan ihmisiä olekaan, niin en usko hetkeäkään, että jollain viismegasella luotettavasti ja pätkimättä striimaillaan mitään FullHD-tavaraa tai sitä korkeampiresoista materiaalia. Puhumattakaan mistään nopeita refleksejä tai tarkkuutta vaativista nettipeleistä. Suomessa toki tuollainen ei ole kovin ihmeellinen yhteysnopeus ja valtaosalla edes vähän vakavammista pelaajista on varmasti huomattavasti tuota nopeampi yhteys, mutta se ei ole totuus muualla maailmassa. Maailma ei ole vielä kypsä ja valmis pelkkään striimiboksiin.

Dragonflytä mukaillen olen itsekin valmis maksamaan sen satasen tai kaksi enemmän, kun ostan konsolin, että voin pelata sitä just silloin, kun haluan ja just sitä peliä, kun haluan. En halua olla riippuvainen siitä, onko netin tarjoajallani huoltokatko menossa, tai rasittaako jonkun megaodotetun pelin julkaisu Sonyn servereitä sillä määrällä, että osa pelaajista ei vaan pysty pelaamaan sen takia. Pelilevy sisään fyysiseen asemaan, X-nappulan napsautus ja pelaamaan!
 

pouget

Member
Tulisi olemaan gamechanger juttu jos toteutuu, osalle natsaisi tosi hyvin jos kunnon nettiyhteys löytyy. Osalle ei sitten toimahtele lainkaan. Mutta kyllä tuo teknisesti mahdollista taitaa olla että jaetaan peli "viive kriittiset" & "ei viive kriittiset" assetit laareihin. Siirretään viive kriittiset osiot pelistä paikalliselle muistille ja kovaa ajoa____MUTTA, pikkasen kyllä epäilyttää uskon kun näen. Toisaalta jos joku tämän pystyy tekemään oikein se olisi Microsoft, saa nähdä.
Samat epäilykset minulla. Poislukien tuo "gamechanger". Noita pilvipalveluita on jo ja joillekin ne toimii, suurelle osalle ei. En ymmärrä mikä pelimuuttaja se olisi, jos MS:ltä tulisi yksi samanlainen palvelu lisää. Ja älkää pliis mainitko "POWER OF THE INFINITE CLOUD" -hommia tähän yhteyteen.
 

Gimble

Well-Known Member
Samat epäilykset minulla. Poislukien tuo "gamechanger". Noita pilvipalveluita on jo ja joillekin ne toimii, suurelle osalle ei. En ymmärrä mikä pelimuuttaja se olisi, jos MS:ltä tulisi yksi samanlainen palvelu lisää. Ja älkää pliis mainitko "POWER OF THE INFINITE CLOUD" -hommia tähän yhteyteen.
No jos katsoit tuon Piraten laittaman videon (vissiin aika harva katsoi viesteistä päätellen) niin ajatus nimenomaan olisi että ei olisi samanlainen. Vaan että kokemus olisi sama kuin standalone konsolilla = ilman viivettä. Tämä siis vaihtoehtona tulevaisuudessa heille jotka on nopean internet yhteyden päässä. 2020 mm. 5G on jo täällä ja muuttaa pelikenttää ihan huomattavasti. Mutta ei tätä tietenkään kaikille kaavailla eli se standalone konsolikin on roadmapille heille jotka sen haluaa: Vaihtoehto.

Eli tavoite ei varmaankaan ole implementoida nykyisen kaltaista kehnoa palvelua kuten mm. mainittu PlayStation Now. Mutta kuten sanoin aiemmassa viestissä niin en nyt ihan osta koska 2020 on aika pian. Mikä on se kikka tarkalleen ottaen jolla saadaan se viive taklattua, en tiedä_joku MS:n laboratorioissa saattaa tietää. Pätevää sakkia siellä hommissa, siitä viimeisimpänä esimerkkinä mm. huippuhyvä Xbox One X konsoli sekä uskomaton taaksepäinyhteensopivuus joka ylettyy jopa viimeistä edelliseen konsoliin.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom