Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Podcast 052: Äijät!

jryi

Vastaava päätoimittaja, teknoniilo
Ylläpitäjä
Naisista on puhuttu ihan tarpeeksi. Ainakin yhdessä jaksossa. Syrjitty äijien vähemmistö ansaitsee siis oman jaksonsa. Ei mikään tosimies jryi pyysi kaveriksi tosimies TUHOMURSUn ja tosimiesten www-sivustoa pyörittävät Teemun ja Timon miettimään Äijyyden syvintä olemusta. Ja Äijien pelaamia pelejä.

Mukana tietysti viime aikoina pelattuja pelejä kuten Wipeout 2048 ja Alan Wake American Nightmare sekä paljon PC-leijuntaa. Uutiset ovat kovasti Microsoftin hallitsemat, vaikka Nintendo ja Angry Birds saavat oman tuokionsa julkisuuden valokeilassa.

Jakson voit ladata tästä: latauslinkki. Voit myös tilata kaikki podcastit joko RSS-feedinä tai iTunesissa.

Palautetta saa antaa tähän ketjuun tai osoitteeseen podcast@konsolifin.net. Voit myös seurata Twitteriämme (@KFINPodcast) tai käydä tutustumassa Facebook-sivuumme. Jaksolle voi jopa antaa tähtiä podcast-alisivulla

Jakson sisältö
Kesto: 2:47:57
0:00:00 Miehekästä sisältö ja jryin piipitystä


Jaksoon liittyviä linkkejä

Michael Pachter kertoo, miksi Nintendo on myöhässä Wii U:n kanssa

Screw Attacks top 20 Manliest Men (20-11) - YouTube
Screw Attacks top 20 Manliest Men (10-1) - YouTube
 
Vastaus: Podcast 052: Äijät!

Rick Santorumilla on muuten todellista potentiaalia nousta seuraavaksi valtaapitäväksi äijäksi, kuten esimerkiksi tämä kommentti kaverin kirjasta antaa ymmärtää:

“The radical feminists succeeded in undermining the traditional family and convincing women that professional accomplishments are the key to happiness.”


Kaverihan on siis yksi republikaanien presidenttiehdokkaista taitaen tosin jäädä Mitt Romneyn taakse esivaaleissa. Hieno mies kaikesta huolimatta.

Kastikkeessa mainittu elokuva Gran Torino on ehdottomasti katsomisen arvoinen pätkä. Leffan ainakin piti jäädä Clintin viimeiseksi, vaikka IMDb antaakin ymmärtää uuden leffan olevan työn alla. Noh, GT on hienoista teemoista ja Clintin upeasta roolista johtuen yksi hienoimpia elokuvia viime vuosikymmenellä jättäen muunmuassa sen Million Dollar Babyn (hyvä sekin) aika selvästi taakseen.

Vierailijat taisivat puhua Kane&Lynch 2:n extreme-vaikeusasteesta kovin kireään sävyyn. En tiedä pelasivatko sen co-opina vaikeimmalla, mutta yksin tahkottuna se ei kovin tuskainen kuitenkaan ollut. Paripelinä lopputaistelu lentokentällä taisi olla aika paljon hankalampi, mikäli pikkulintujen visertämisiä on uskominen.
 
Vastaus: Podcast 052: Äijät!

Tuhomursu heittää asiaa pitkin podcastia ja tätä jaksaa kuunnella, vaikka ei kaikkea allekirjoittaisikaan. Äijyyskin tuli siinä sivussa määriteltyä kaiken epäolennaisen poissulkevasti; "tekee asioita mihin muut eivät ryhdy". Kiitos tästä.

Kuitenkin ehkä hiukan liian epämääräinen aihe onnistuakseen noin muuten totutun korkealla tasolla. Hyvästä yrityksestä kuitenkin äijä-pisteitä.
 
Vastaus: Podcast 052: Äijät!

Juuri nuo randomit Uolevi-pappa heitot Mursulta on mahtavia. Välillä porukka on hereillä ja repeää, välillä menee täysin ohi ja keskustelu jatkuu syvän hiljaisen hetken jälkeen.

En ole vielä loppuun asti kuunnellut, mutta toistaiseksi ollut erittäin viihdyttävää, jota hieman epäilin, kun luin castin miehityksen. Vieraat ovat kuitenkin hoitaneet osansa ihan ok ja Mursu ja jryi ovat olleet liekeissä.

Edit: Jakso kuunneltu ja yllätyin siitä, kuinka viihdyttävää settiä päivän aihe tarjosi. Etukäteen aihe ei nimittäin kiinnostanut hevonpaskan vertaa, mutta hauskaa keskusteluahan siitä loppujen lopuksi syntyi.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Podcast 052: Äijät!

Tämänkertainen podcast ihan ookoo-tasoa, välimallin kastiketta siis tarjoiltiin. Hyvä vastaveto kuitenkin naiset pelaajina-kastikkeelle.

Runsas kiroilu sekä vakijäsenten että vieraiden suusta hieman särähti ajoittain korvaan. Yllätyksekseni jopa Jyri innostui noitumaan hetkittäin kuin paraskin merimies. Yleensähän herra viljelee mielestäni aika lailla korrektia kieltä. Liekö sitten syynä castin äijämäinen aihepiiri vai tarttuiko vieraiden kielenkäyttö myös isäntiin. Noh, jätetään nyt kuitenkin tällä kertaa suut pesemättä ja annetaan saippuan lojua kylppärin klinkkereillä, pistetään nämä ärripurrit äijäilyteeman piikkiin.
 
Vastaus: Podcast 052: Äijät!

Jep, jep. Mainio podcasti taas kerran.

Vieraat hoitivat hommansa todella mallikkaasti ja taitaa olla ensimmäinen kerta, kun vieraat ovat aivan tasoissa perus-possen kanssa. Itse aihe meni vähän sekametelisopaksi ja asioita tuli vähän sieltä sun täältä mutta kyllä sen kesti. Äijyyden määrittäminen on vaikeaa ja monia hyviä pointteja tuli esille. Itse ajattelen, että äijällä on paljon maskuliinisia piirteitä mutta uskaltaa olla oma itsensä ja kaikki stereotyyppisesti "ei äijälle kuuluvat asiat" ovat myös äijille sallittuja kunhan on sinut sen kanssa ja uskaltaa sen myöntää. Itse pidän itseäni tietyllä tavalla äijänä ja tämä äijä löysi viime viikolla My Little Pony: Friendship is Magic -piirrossarjan ja nyt on ensimmäinen tuotantokausi takana. Olen Brony ja ylpeä siitä!

Näytä liitetiedosto 8971
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Podcast 052: Äijät!

Nyt oli ehkäpä yllättävänkin maukas castike. Yksi tämän vuoden parhaimmista. Ainoastaan kiroilu korostui hieman liikaa, mutta aiheen huomioon ottaen olen valmis antamaan synninpäästön. Mielenkiintoista pohdintaa monelta eri kantilta. Ei välttämättä suuria johtopäätöksiä, mutta keskustelussa oli todella hienoja näkökulmia. Päällimmäisenä jäi mieleen se, että ehkä meillä miehillä on tosiaan taipumus pakkomielteisiin. Jos ostetaan uusi telkkari niin vertailuja täytyy lukea pari viikkoa.

Jryille kiitokset oikaisusta. Termit kuntoon. Tosin kun kuulee tekstiäni luettuna niin termistö taitaa olla pienin ongelmista.

Eräs ajatelma tässä tuli mieleen, kun tänään vihdoin sain tämän jakson kuunneltua. Kun teillä nyt on ilmeisesti ainakin jokusen viikon aiheet etukäteen selvillä niin mitäs jos näitä tehoketjuja olisi useampi kerrallaan eli ketju perustettaisiin nykyistä aiemmin. Saan yleensä kuluneen viikon podcastin kuunneltua perjantaihin/lauantaihin mennessä. Tänä aikana en välttämättä hirveästi kirjoittele foorumille ja seuraavan castin tehoketjuun ei välttämättä tule paneuduttua lainkaan ennen kuin on liian myöhäistä. Oma ongelma, mutta jos aikaa kirjoitella olisi enemmän niin väkisinkin sinne tulisi enemmän totutun laadukasta keskustelua foorumin käyttäjiltä.
 
Vastaus: Podcast 052: Äijät!

Ohjelmassa puhuttiin suomalaisten podcastien vähyydestä ja muistaakseni siitä, etteivät podcastaajat mainosta ohjelmiaan toisille (kirjoitan tätä ulkomuistista). Tjooh, sivustot podcasthakemisto.net sekä podopas.fi ovat kadonneet joskus 2011 ja sivua podcastlista.tunk.org ei kai sitten päivitetä enää. Olisi kai "sosiaalinen tilaus" uudelle podcast-hakemistolle tai ainakin linkkilistalle ennen kuin tuo podcastlista.tunk.org:kin katoaa.
 
Vastaus: Podcast 052: Äijät!

Mukava kuulla että edes jotkut jaksavat kuunnella. Palautetta on aina hieno saada ja kyllä se kiroilun määrä särähtelee itselläkin usein korvaan - tai maistuu paskalta suussa. Sinänsä jännä että tulee harrastettua niin helposti, sillä se ei ole varmaan sen mukavampaa kuunneltavaa kuin varttivuotiaiden ja sitä alempien jatkuva vitunkäyttö. Oon kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että kyllä kiroilla täytyy saada kun oikein tarvii. Paitsi kun on lapsia lähellä, sillä tosiäijä ei kiroile lasten kuullen. Jossainhan oli joku nollatutkimus ihan, että kiroilu helpottaa fysiologisesti tuskaa. On se ihminen jännä eläin.

Jos suurta sanaa käytetään, niin kastikeen nauhotusta täytyisi hieman innovoida omalta osalta. En ole mitenkään kova poeka selailemaan nettien reddittejä sun muita törkykuoppia, ja kolmen+ tunnin kyhjötys paikoillaan tekemättä oikein mitään alkaa usein näkyä... tai siis kuulua.

Täytynee haalia jotain peliaiheista näpräiltävää ettei väsähdä. Ehkä ostaa joku peli ja aukaista se sitten siinä kastikkeen aikana, hypistellä nykyään olemattomia lehtisiä ja arvioida pakkauksen graafista suunnittelua ja mahdollisesti postipalvelun huolimattomuuden tasoa. Opettelen virkkaamaan, kuten tosiäijät. Tai sitten pyrkiä nauttimaan kastikkeet feis tu feis. Parempaa huomista kohti.

Kiitokset kuulijoille (varsinkin isotissisille)!
 
Podcastin jaksoi kuunnella ihan hyvin loppuun, kiitos siitä.

Toisen vieraan mikki tosin tais olla puolittain suussa, koska tuli välillä niin perhanan kovaa, että korvista valui verta.
 
Vastaus: Podcast 052: Äijät!

Ihan hyvä podcasti ja tuollahan ihan lopussa vasta parhaimmat keskustelut syntykin.
 
Vastaus: Podcast 052: Äijät!

Jyrille ja muille Wipeoutin vaikeutta kironneille kannattanee mainita, että patchit ovat helpottaneet PS3:n Wipeout HD:ta tuntuvasti. Ehkä se ei tunnu enää niin pahalta jos nyt kokeilee uusiksi.
 
Vastaus: Podcast 052: Äijät!

Onkos sille tehty muutakin, kuin lisätty easy vaikeustaso?

Vitan Wipeout on kyllä todella hyvä, yksi sarjan parhaita pelejä.
 
Ylös Bottom