Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Podcast 115: Mika Häkkisen saunakaveri

-WaLuigi-

KonsoliFIN Alumni
Jyrin viettäessä pelikieltoa Xbox Onen sopimattomasta solvaamisesta on tahtipuikko annettu viikon ajaksi Waluigille. Yhdessä FelisLeon, maagisetin sekä debyyttinsä tekevän Jaakkimon kanssa poijaat pohtivat sarjakuvasankarien siirtymistä videopeliksi. Sitä ennen ehätetään kuitenkin tehdä Tyyriksestä kokkelia, marssia Gran Sorenin jylhissä maisemissa sekä ihmetellä pelimaailman tuoreimpia uutistapahtumia.

Jakson voit ladata tästä: latauslinkki. Voit myös tilata kaikki podcastit joko RSS-feedinä tai iTunesissa.

00:00 Aloitus ja MOPP (F1 2011, Wonderbook: Diggs Nightcrawler, Dragon's Dogma, ninjailua, Carmageddon, Ouya)

39:40 Uutisosio (EA:n verkkopassit, PS4+Vita, PS3:n ja XO:n myynnit, XO:n myyntitavoitteet, Warren Spector, Wii U:n Sniper Elite V2, FF9:n salainen sivutehtävä, Hesarin artikkeli peliongelmaisuudesta)

1:17:30 Sarjakuva-aiheiset videopelit

2:15:10 Palautetta

2:33:50 Loppukevennys

Kesto: 2:36:04

Palautetta saa antaa tähän ketjuun tai osoitteeseen podcast@konsolifin.net. Voit myös seurata Twitteriämme (@KonsoliFIN) tai käydä tutustumassa Facebook-sivuumme. Jaksolle voi jopa antaa tähtiä podcast-alisivulla
 
Vastaus: Podcast 115: Mika Häkkisen saunakaveri

Koetaanko tuollainen köyhän miehen aikajana positiiviseksi aspektiksi? MOPPin ja uutisosion sisällöt ovat siis listattu käsittelyjärjestykseen, jonka perusteella loikkiminen aiheesta kuudenteen lienee helpompaa.
 
Vastaus: Podcast 115: Mika Häkkisen saunakaveri

Itselleni aikajana ei ole kovinkaan tarpeellinen, kun koko setti tulee kuitenkin kokonaan kuunneltua putkeen aiheista nirsoilematta kun aika riittää.
Tuollainen on kuitenkin hyvinkin fiksu jos haluaa kuunnela jonkin osion välistä tai hypätä osion yli, niin tuon kanssa se on melko kivutonta.
Siinä vaiheessa jos aletaan joka yskäys listaamaan erikseen mennään mielestäni jo turhaan hieno perseilyyn. Tuosta kun jo saa riittävän kuvan milloin tapahtuu mitäkin.

Taisi joskus olla hyvinkin tarkka aikajana muutamaan jaksoon tehtynä jonkun toimesta, josta vaivaa oli varmasti huomattavan paljon nähden siihen kuinka moni sitä oikeasti käytti.
 
Vastaus: Podcast 115: Mika Häkkisen saunakaveri

Vasta alkua kuunneltu, mutta wanhan mieltä lämmittää, kun joku muukin muistaa Senna GP:n! Siinä oli jo 20v sitten mielenkiintoisempi uramoodi kuin monissa nykypeleissä puhumattakaan vauriomallinnuksesta: oli todellinen taitolaji torpata kilpailijoita oikeaoppisesti juuri ohituksen jälkeen. :D

Niin ja onhan noissa nykyformuloissa satunnaiset moottori- & rengasrikot valittavissa käyttöön, mutta todellisuudessa enemmän ärsyttävä kuin hieno ominaisuus.
 
Vastaus: Podcast 115: Mika Häkkisen saunakaveri

Aiheen nähdessäni ensimmäisenä pelinä mieleeni tuli tämä kirjaimellinen sarjakuvapeli Comix Zone. Oli se vaan hieno. Sen jälkeen siinä jossain 80-luvun puolivälissä ensimmäiset kokemani sarjakuva-aiheiset pelit, kuten Donald Duck's Playground, Transformers ja G.I. Joe: A Real American Hero (kaikki C64). Aihe oli toki todella laaja, mutta rakenne tuntui tosi toimivalta. Tulihan sieltä sitten lopulta se The Walking Deadkin, jota pitkään odotin. Sehän on kai sarjakuvien kaanonia, mutta sarjakuvista on otettu vain joitain paikkoja sekä muutama hahmo. Telltalen seuraava The Wolf among us perustuu sekin sarjakuvaan, mutta nyt käsittääkseni käytetään hahmojakin. En odota samanlaista sukseeta. Ehkä se Walking Deadin vahvuus on nimenomaan se maailma ja eläytyminen omaan hahmoon. Ei tarvitse roolipelata Rick Grimesia.

Palautetetta käsiteltiin hienosti, siitä kiitokset. Kritiikkinä nostaisin yhden asian, joka voi olla täysin omakohtainen ongelmani. Minusta on hienoa, että castissa keskustellaan populaarikulttuurista ja muista medioista, jotka voivat liittyä pelaamiseen tai olla liittymättäkin. Mutta; itselläni elokuvat ovat olleet pitkään hieman pimennossa, eivätkä monet näyttelijät/ohjaajat sano sitten yhtään mitään. Nyt tuli välillä semmoista nimitykitystä, että putosin täysin kelkasta. Eli jos näitä voisi jotenkin enemmän taustoittaa meitä (minua?) tietämättömiä varten.

EDIT. Ainiin; Jaakkimon debyytti. Ei muuta kuin jatkossa useammin mukaan vain. Oulun murre ei häiritse yhtään. Mieluumminhan sitä kuuntelee kuin tamperetta.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Podcast 115: Mika Häkkisen saunakaveri

Koetaanko tuollainen köyhän miehen aikajana positiiviseksi aspektiksi? MOPPin ja uutisosion sisällöt ovat siis listattu käsittelyjärjestykseen, jonka perusteella loikkiminen aiheesta kuudenteen lienee helpompaa.

Jees, juuri tällä tavoin. Kiitoksia tästä, jatkakaa!
 
Vastaus: Podcast 115: Mika Häkkisen saunakaveri

WaLuigin pelaileman Diggs Nightcrawlerin saa suoraan PlayStation Storesta hintaan 14,95 e.

HOX! Ei sinällään vaadi alkuperäistä Wonderbook: Book Of Spells -peliä, mutta itse Wonderbook-kirjan kylläkin.
 
Vastaus: Podcast 115: Mika Häkkisen saunakaveri

Oli mukava kuunnella juttua F1:stä. Toivottavasti tulisi podcasti joka käsittelisi formuloita tai ajopelejä yleensä.
 
Vastaus: Podcast 115: Mika Häkkisen saunakaveri

Oli mukava kuunnella juttua F1:stä. Toivottavasti tulisi podcasti joka käsittelisi formuloita tai ajopelejä yleensä.

Joo, pelien vertailu kiinnostaa. Useiden eri ajopelejä pelanneiden mielipiteet kiinnostaa enemmän kuin vain muutamaa muutaman hikisen tunnin pelanneiden. Itselle edelleen PGR3 on paras ajopeli, mitä on tullut vastaan. Forza 2-3 on OK ja hieman parempia kuin Gran Turismo 5.
 
Vastaus: Podcast 115: Mika Häkkisen saunakaveri

Jaakkimolta vahva ensiesiintyminen, aktiivista keskusteluun osallistumista ja muutenkin erittäin luontevan kuuloista podcästäilyä. Tervetuloa uudestaan omastakin puolestani!

Olen Jarpan kanssa samoilla linjoilla elokuvakeskustelusta; mielestäni on mukava kuunnella juttua myös pelialaa sivuavista aiheista, mutta leffoista puhuttaessa heitettävät nimet eivät usein ole itselle tuttuja ja näin ollen koko keskustelun pointti menee ohi, kun ei tiedä mistä/kenestä puhutaan. Toki kyse on myös osittain omasta sivistymättömyydestäni elokuviin liittyen, eikä kyseessä ole todellakaan mikään suuri ongelma, kun elokuvista puhutaan kuitenkin kokonaisuudessaan casteissa melko vähän.

Codikäästiä odotellaan täällä päin jo innolla! Aikanaan tuli Cod4:n parissa vietettyä niin monia auvoisia tunteja, jotka ajan saatossa muuttuivat päiviksi ja viikoiksikin, että melkein tulee tippa linssiin niitä hetkiä ajatellessakin. Toivottavasti castista tulee sellainen Gears-castin tapainen monsteri, sillä itselläkin riittäisi juttua pelistä vaikka maailman tappiin asti. Niitä muistoja olisi kiva kuulla verestettävän oikein ajan kanssa.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Podcast 115: Mika Häkkisen saunakaveri

Jaakkimolta todellakin vahva avaus podcasteihin, toivottavasti kuullaan jatkossakin miestä.

Unohdin viime palautteisiin lisätä sen, että toisaalta ymmärrän hyvin sen ettei aina (tai välttämättä edes yleensä) voi olla hyvin valmistautunutta porukkaa keskustelemaan kuukauden julkaisuista tai muista aiheista. Tällä kertaa keskustelu oli aika hyvää, eteenkin Jaakkimon ehdotus Sandman-pelistä olisi jotain minkä näkisin erittäin mielelläni.
 
Vastaus: Podcast 115: Mika Häkkisen saunakaveri

Voe voe tässähän ihan punastuu :eek: Kiitosta vain kehuista, enköhän minä jatkossakin kastikkeisiin itteni muljuttele mukaan kun vaan otetaan. Ainut vaan, että ens kerralla otan duactia naamaan ennen nauhottelua, ettei tukkonen nenä ja tuhina kuulus nui selvästi mikkiin :D
 
Vastaus: Podcast 115: Mika Häkkisen saunakaveri

Joo, Jaakkima sulautuu joukkoon erittäin hyvin.

Pakko sanoa, että välillä tulee repeiltyä maagisetin niinku-comboille. Välillä tulee oikeasti joku 20 niinkua 40 sanan sisällä. Muutenkin maagilta lähtee aina viihdyttävän naurattavaa settiä, sekä tahallisesti että silloin tällöin tahattomastikin.
 
Vastaus: Podcast 115: Mika Häkkisen saunakaveri

Pakko sanoa, että välillä tulee repeiltyä maagisetin niinku-comboille. Muutenkin maagilta lähtee aina viihdyttävän naurattavaa settiä, sekä tahallisesti että silloin tällöin tahattomastikin.

Toi on muuten ihan totta. Joskus olen koittanut kuunnella omaa ääntäni, ja juuri nuo niinku-niinku-combot ovat osuneet aika pistävästi sieltä korvaan. Lisäksi tuo klovnin rooli on tosiaan asettunut aika luontevasti meikäläisen hartioille tässä muutaman vuoden aikana, mutta kuten olen sanonut, niin pitäähän kastikkeessa päästä vähän irrottelemaan. Ei sitä voi vetää liian vakavalla naamalla. :)
 
Vastaus: Podcast 115: Mika Häkkisen saunakaveri

Rankka keikkakesä alkaa jo tuntua kun ei meinaa ehtiä palautteita enää kirjoittaa vaikka jaksot kuunteleekin...

Hieman yllättävä tapa lähestyä kuukauden julkaisua, valita peli josta kukaan ei oikeastaan tiedä mitään, ja käyttää sitä aasinsiltana toiseen aiheeseen. No, näin syntynyt aihe oli todennäköisesti huomattavasti mielenkiintoisempi.

Ouya ei todellakaan ole kovinkaan tehokkaan kännykän tehoinen. Se häviää monille uudemmille älypuhelimille, kuten jo toista vuotta vanhalle Galaxy S3:lle, mutta se nyt ei ole ihme hinnat huomioiden. Ouyan ensimmäisten versioiden ohjaimessa on muuten ilmeisesti myös muita ongelmia kuin häiritsevän suuri viive: Analog Stick State-of-the-World - OUYA Developer Forums

Minusta ei ole sinänsä mikään ihme, että vielä löytyy uusia yksityiskohtia vanhoista Final Fantasyista. Paljon iterointia vaativat satunnaisuuteenkin perustuvat asiat ovat olleet genren peleissä läsnä aina. Esimerkkinä Final Fantasy IV:n parhaan haarniskan saa vastineeksi jos löytää tavaran, joka putoaa 1/64-mahdollisuudella yhdeltä tietynlaiselta monsterilta, joka ilmestyy 1/64-mahdollisuudella satunnaistappelussa yhdessä ainoassa huoneessa pelin viimeisessä luolastossa. Asiaan löyhästi liittyen, jos joskus on tarkoitus valita muutama Final Fantasy käsittelyyn suosittelisin vanhimman ottamista ehkä jo SNES-ajalta, esim. kehityksen virstapylväs IV, tai monien mielestä koko sarjan paras peli VI. Ne ovat paljon keskeisempiä pelejä sarjassa kuin vaikka IX tai X, ja ovat saatavilla monille modernimmillekin alustoille.

Jos mainittu Comix Zone kiinnostaa voin yhtyä Megadrive Collection -suosituksiin. Niissä on mukana myös kymmeniä muitakin pelejä, käytännössä useimmat keskeisistä Megadriven peleistä, aina klassisia japsiropelluksia Phantasy Stareja myöten. Sen saa vähän joka alustalle, eikä köyhdy enempää kuin ehkä 10-15 euroa. Uudemmista peleistä löytyy XBLA:sta Comic Jumper, joka on Twisted Pixelin niinikään muutamankin eri tyylisen sarjakuvan muotoon puettu ja paikoin esitysmuodoltaan ja dialogiltaan levottoman hauska toimintapeli. Pelin hintakin on pudonnut pysyvästi 800 pisteeseen (vajaa kymppi), ja ilmaista trialia kokeilemalla näkee nopeasti kiinnostaako pelin tyyli yhtään.

Tuntuu, että erityisesti hyviä ja mieleenpainuvia sarjispelejä hallitsee Batman. NES-Batmanin muistan minäkin hyvin, se on laitteen teknisesti hienoimpia pelejä niin graafisesti kuin soundtrackiltaan. Sivulausemainintaan jäivät Lego Batmanit, jotka useimmista muista Lego-peleistä poiketen eivät perustukaan elokuviin, vaan ovat täysin originaaleja tarinoita sarjakuvien pohjalta. Kakkosessa on vieläpä mukana paljon muitakin DC:n hahmoja kuten Teräsmies, Vihreä lyhty, Flash, Wonder Woman ja ilmeisesti jopa se Aquaman.

Kiitokset kerrankin vähän laaja-alaisemmasta palautteen puimisesta. Minustakin palauteketjujen ehkäpä tärkein funktio olisi toimia jatkeena castissa käydylle keskustelulle, pelkkien kehujen tai haukkujen sijasta.

Joku kaunis kerta vielä lasken ne maagisedän yhden jakson aikana sanomat niinkut :)
 
Vastaus: Podcast 115: Mika Häkkisen saunakaveri

Ainiin, piti hehkuttaa NES-Batmanin musaa. Se on tosiaan mahtavaa. En päässyt peliä koskaan läpi, jäin aina Jokeriin jumiin, en ymmärtänyt mitä sille piti tehdä. Joka tapauksessa loistava peli. Pidin myös kakkosesta. Olikohan Return of the Joker, tuli myös NESille. Se oli paljon helpompi kuin ykkönen. Myös Turtlesit olivat hyviä niin NESillä kuin SNESinkin Turtles in Time. Ja niissäkin loistavaa musiikkia.
 
Ylös Bottom