PS4 KFIN F1 2018 [Kausi 7] - kausi alkaa 25.4

Thuto

Member
Kuudes kausi on ajettu, ja mestaruuden vei Arttu1202, Simo911:n ja nik-nike90:n viedessä seuraavat sijat. Seitsemäs kausi startataan heti perään. Koska kaikki radat on nyt kertaalleen ajettu, ajetaan äänestyksellä valittavat viisi rataa.


Aika-ajo on short qualifying, kaikki kuljettajat saavat kuitenkin vapaasti valita renkaat kilpailun starttiin.

Varoituksista saatavaa ensimmäistä kolmen sekunnin aikarangaistusta ei oteta tuloksissa huomioon. Kuitenkin mikäli aika-rangaistus oikomisista on 6 sekuntia tai enemmän, se otetaan huomioon kokonaisuudessaan.


Mukaan mahtuu myös uusia kuskeja. Ainoana vaatimuksena hyvä käytös sekä radalla että keskusteluryhmissä. Hae mukaan ilmoittautumalla tässä ketjussa tai laittamalla viestiä PSN:ssä käyttäjälle Thuto.


Kilpailuaikataulu:

Torstaisin kello 20.00


Kilpailukalenteri:

25.4 Bahrain

2.5 Ranska

9.5 Unkari

16.5 Venäjä

30.5 Brasilia

Kilpailut striimataan KonsoliFINin Twitch-kanavalla Kirain selostamana osoitteessa:
www.twitch.tv/konsolifin


Pistetaulukko


Säännöt pysyy samoina, kisaformaattina short quali ja 50% kisa. Tarkemmat säännöt alla. Jos on ehdotuksia sääntöihin, kisaformaattiin tai muuhun, laita ehdotuksia tähän ketjuun tai PSN-ryhmään.


Mukaan otetaan edelleen uusia kuskeja, jos haluat mukaan niin ilmoita tässä ketjussa tai laita viestiä Pleikkarilla Thutolle.


Mikäli torstai ei käy, säännöt ei ole mieluisat, tai haluat osallistua useampaan sarjaan, myös muita suomalaisia F1-sarjoja on käynnissä:


- Suomi-sarja

- F1-luokan kisat sunnuntaisin kello 19.30

- F2-luokan kisat tiistaisin kello 19.30

- F1-luokassa ABS ja ajolinja sallittu

- F2-luokassa kaikki ajoavut sallittu, pl. Pit assist ja brake assist

- ilmoittautuminen: https://m.facebook.com/groups/1381507885272379

- tai laita viestiä PSN-käyttäjälle nappula185 tai JesperBF1-Sunday cup

- kisat sunnuntaisin kello 18.30

-Ajoavut kielletty

- Ilmoittaudu laittamalla viestiä PSN-käyttäjälle palzu tai Dorental11


- 100 % kisat

- Kisat maanantaisin kello 20.00, jos edellisenä sunnuntaina on ajettu oikeat formulat

- Aika-ajo ajetaan sunnuntaina

- Ajoavut sallittu pl. Pit assist ja brake assist

- Ilmoittaudu laittamalla viestiä PSN-käyttäjälle nik-nike90 tai Arttu1202


Säännöt:


Säännöt Radalle ja siihen liittyen:


- Kilpailun nopeimmasta kierroksesta jaetaan yksi piste.

- Kaikki kuljettajat saavat vapaasti valita renkaat starttiin.

- Varoituksista saatavaa ensimmäistä kolmen sekunnin aikarangaistusta ei oteta tuloksissa huomioon. Kuitenkin mikäli aika-rangaistus oikomisista on 6 sekuntia tai enemmän, se otetaan huomioon kokonaisuudessaan.

-Ajoavut sallittu

-Vapaa valinta setupiin

-Maalaisjärjen käyttö on toivottavaa, lähtökohtaisesti virtuaali radalla on samat säännöt kuin oikeassakin elämässä, alla esimerkkejä sekä infoa tilanteista.

-Mutkissa että suorilla on tilaa jätettävä rinnalla olevalle vähintään auton verran, oli toinen kuski rinnalla sitten yhden tai kaikkien renkaiden voimin.

-Jos käytät ajolinjaa apuna niin se ei kerro että missä saat rinta rinnan tilanteissa mennä, mikäli takaa tuleva kuski pääsee epätavallisessa paikassa tekemään ohitus yritystä/rinnalle niin tilaa jätetään myös siinä, vaikka puolustaminen tuntuisi käytännön mahdottomalta ja aikaa menisi. -Tähän tilanteeseen on johtanut yleensä edellä ajavan kuljettajan tekemä ajovirhe aiemmassa mutkassa.

-Kunnioita sinisiä lippuja.

-Ole hereillä aika-ajoissa hitaalla kierroksella, toisten blokkaamisesta tuomarit rankaisevat säälittä.

-Yli optimistisista sukelluksista sakotetaan erittäin ankaralla kädellä.

-Sijoitusta puolustaessa on ajolinjan vaihtaminen sallittua vain yhden kerran, ennen jarrutusta, ja kiellettyä kesken jarrutuksen.

-Ole hereillä varikolta tullessa.

-Tuomariston tahalliseksi katsomasta kolaroinnista tulee vähintään loppukauden kilpailukielto, tai bänni koko sarjasta.

-Mikäli yksi kuski toistaa samoja virheitä, rangaistukset kovenevat sitä mukaa.

-Brake checkistä, eli turhanpäiväisestä jarruttamisesta esimerkiksi turva-auton takana rankaistaan ankaralla kädellä.

-Tilanteita tulee kuitenkin väistämättä kauden aikana, ja tuomaristo antaa rangaistukset sekä varoitukset lähtökohtaisesti syylliseksi todetun osapuolen tekemän liikkeen törkeyden/huolimattomuuden, ei niinkään aiheutuneen damagen perusteella.

-Mikäli suurella osalla kaatuu peli bugin vuoksi tai ilmenee jokin muu glitsi, niin on mahdollista että lähtö joko uusitaan tai sitten ei uusita, ja tulokset jäävät voimaan kisatilanteen mukaan. Tilanteet katsotaan tuomaristossa tapauskohtaisesti, eli joskus käy huonot ja joskus hyvät. Päätökseen uusinta startista vaikuttaa monta tekijää, eniten kuitenkin se että paljonko kisaa on ajettu sekä kuinka monelle tämä glitsi ilmenee. Toivottavasti ei tähän tilanteeseen ei kuitenkaan jouduta.

-Älä teetä tuomareilla turhaa hommaa raportoimalla marginaalisista kisa tilanteista, vaan oikeasti sellaisista josta omasta mielestäsi kuuluu rangaistus saada, pilkun viilaaminen ei ole kenestäkään mukavaa.

-Älä ohita turva-auton takana mikäli et ole kierroksella perässä tai ellei edellä olevan paikka sinulle kuulu, vaikka peli tähän antaisikin luvan.

-Älä aja AI:lla, eli älä paina pausea radalla koska tämä blokkaa muita kuskeja.

-Mikäli tunnet hyötyväsi esimerkiksi jostain bugista tai muusta tilanteesta verrattuna kanssakilpailijoihin, niin hidastathan vauhtia sopivasti rangaistuksen uhalla.

-Tuomaristolle raportoitaessa tulee olla video tilanteesta, videoleikkeen saat yleensä koko kisasta kun laitat PS4 asetuksista sen pituudeksi 60min, leikkaat ja uppaat tilanteen esimerkiksi youtubeen jonka linkkaat sitten tuomaristolle, taikka oman nettiyhteyden mahdollistaessa vaikka striimaat koko kisan omalle kanavallesi kuten moni kuski tekee.

-Erimielisyyksiä kisatilanteista käydään läpi yksityisesti, eikä julkisesti sarjan chatissa.

-Aika-ajon ja kisan välissä on noin kahden minuutin tauko, ja hosti antaa lähtöruudukossa luvan painaa start race -nappia. Mikäli joku muu tekee tämän etuajassa, seuraa siitä automaattisesti viisi rangaistuspistettä taikka uusintalähtö ja pudotus gridin hännille -tuomaristo päättää tilanteista tapauskohtaisesti.

-Ei mielellään paineta retireä myöskään aika-ajoissa radalla, koska tekoäly ottaa auton hallintaansa, eikä välttämättä mene haamuksi. Jotkut säästävät renkaita tuolla kikkailulla. Samaten tahallaan auton romuttaminen aika-ajoissa on kielletty. Jos tapahtuu vahingossa ja olet top10:ssä, niin on otettava kuluneet renkaat starttiin. Jos ei kuluneita löydy, niin sitten pehmeimmät.

-Ilmoita osallistutko kilpailuun vai et viimeistään kisapäivänä kello 17.00. Tätä myöhemmin ilmoittamisesta saa yhden rangaistuspisteen. Ilmoittamatta jättämisestä tai virheellisestä ilmoituksesta saa kolme rangaistuspistettä.

Host options:

-AI Driver Level: 41

-Car Performance: Equal

-Maximum practipiants: 22

-Practice Length: None

-Qualifying: Short

-Race Distance: 50%

-Quick Weather: Dynamic

-Session Start Time: Official

-Session Privacy: Invite Only

-Parc Ferme Rules: Off (noudatetaan sääntöä, mutta käytännön syistä pois päältä)

-Collosions: On

-Vehicle Damage: Reduced

-Ghosting: Off

-Car Setup: Full

-Safety Car: On

-Rules and Flags : On

-Corner Cutting Stringency: Strict

-Formation Lap: On

-Race Starts: Manual-Braking Assist: Off

-Anti-Lock Brakes: On

-Traction Control: Full

-Automatic Gearbox: Automatic

-Pit Assist: Off

-Pit Release Assist: Off

-Dynamic Racing Line: Full

-ERS Mode: Automatic

Sääntöjenvastaisesta toiminnasta rankaistaan 5, 10 tai 20 sekunnin aikarangaistuksilla. Lisäksi jaetaan rangaistuspisteitä, 12 pisteellä ansaitsee yhden kilpailun kilpailukiellon. Tuomariston muodostavat Thuto, Moneygunx ja Kiraih. Myös vääristä ilmoittautumisista rangaistaan, ensin rangaistuspisteillä ja toistuessa menettää seuraavasta kisasta paikan.

Rangaistuspisteet:


- Jhampperi 5p, 5p S6R5
- RonttiSakke 5p, 5p S7R1

Youtube-kanavia:

 
Viimeksi muokattu:

Thuto

Member
Bahrainin kisan rangaistukset:

RonttiSakke saa 5 rangaistuspistettä painettuaan lähtöruudukossa readyä liian aikaisin.
 
Ylös Bottom