PS4 KFIN F1 2020 [KAUSI 2] [no assists] - kausi päättynyt

Thuto

Member
Ensimmäinen kausi on ajettu, ja mestaruuden vei Simo911. Seuraavan kauden ilmoittautuminen on nyt käynnissä. Alkavalla kaudella ajoavut on kielletty. Kisapäivänä säilyy torstai, ja 1. divisioonan kilpailut ajetaan kello 20.10, jotka myös streamataan KonsoliFINin twitch-kanavalle Kirain selostuksella. Muiden divisioonien kilpailut ajetaan torstaisin kello 18.30. Sarja alkaa 20.8.

KonsoliFINin Twitch-kanava:
www.twitch.tv/konsolifin

Uudet kuskit siis ovat tervetulleita taitotasoon katsomatta, ainoana vaatimuksena hyvä käytös sekä radalla että keskusteluryhmissä. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla ilmoittautumislomakkeella, laittamalla viestiä tähän ketjuun tai sarjan Discordiin, tai PSN:ssä käyttäjälle Thuto tai Kiraih.

Ilmoittautuminen

Discord-kanava


Kaikki kuljettajat aloittavat viiden kilpailun mittaisella koeajalla. Mikäli tässä ajassa kertyy viisi rangaistuspistettä tai enemmän, seurauksena on kahden kuukauden kilpailukielto. Koeaika ja kilpailukielto koskee sekä KFIN- että Suomisarjaa.


Kilpailuaikataulu:

2. divisioona: torstaisin kello 18.30.

1. divisioona: torstaisin kello 20.10.Kilpailukalenteri:


20.8. Espanja


27.8. Monaco


3.9. Azerbaidzan


10.9. Kanada


17.9. RanskaPistetaulukkoKilpailumittana 50 %, aika-ajo 18 minuuttia (short qualifying). Säännöt tarkemmin alempana.


Mikäli torstai ei käy, säännöt ei ole mieluisat, tai haluat osallistua useampaan sarjaan, myös muita suomalaisia F1-sarjoja on käynnissä:


- Suomi-sarja


- F1 tiistaisin 20.10, F2 keskiviikkoisin 20.10

- ajoavut sallittu

- ilmoittautuminen: https://m.facebook.com/groups/1381507885272379

- tai laita viestiä PSN-käyttäjälle lampunvarjosti


-Sunday cup


- kisat sunnuntaisin kello 18.30

- Ajoavut kielletty

- Ilmoittaudu laittamalla viestiä PSN-käyttäjälle palzu tai Dorental11


Säännöt:


Säännöt Radalle ja siihen liittyen:


- Kilpailun nopeimmasta kierroksesta jaetaan yksi piste.

-Ajoavut kielletty

-Vapaa valinta setupiin

-Maalaisjärjen käyttö on toivottavaa, lähtökohtaisesti virtuaali radalla on samat säännöt kuin oikeassakin elämässä, alla esimerkkejä sekä infoa tilanteista.

-Mutkissa että suorilla on tilaa jätettävä rinnalla olevalle vähintään auton verran, oli toinen kuski rinnalla sitten yhden tai kaikkien renkaiden voimin.

-Jos käytät ajolinjaa apuna niin se ei kerro että missä saat rinta rinnan tilanteissa mennä, mikäli takaa tuleva kuski pääsee epätavallisessa paikassa tekemään ohitus yritystä/rinnalle niin tilaa jätetään myös siinä, vaikka puolustaminen tuntuisi käytännön mahdottomalta ja aikaa menisi. -Tähän tilanteeseen on johtanut yleensä edellä ajavan kuljettajan tekemä ajovirhe aiemmassa mutkassa.

-Kunnioita sinisiä lippuja.

-Ole hereillä aika-ajoissa hitaalla kierroksella, toisten blokkaamisesta tuomarit rankaisevat säälittä.

-Yli optimistisista sukelluksista sakotetaan erittäin ankaralla kädellä.

-Sijoitusta puolustaessa on ajolinjan vaihtaminen sallittua vain yhden kerran, ennen jarrutusta, ja kiellettyä kesken jarrutuksen.

-Ole hereillä varikolta tullessa.

-Tuomariston tahalliseksi katsomasta kolaroinnista tulee vähintään loppukauden kilpailukielto, tai bänni koko sarjasta.

-Mikäli yksi kuski toistaa samoja virheitä, rangaistukset kovenevat sitä mukaa.

-Brake checkistä, eli turhanpäiväisestä jarruttamisesta esimerkiksi turva-auton takana rankaistaan ankaralla kädellä.

-Tilanteita tulee kuitenkin väistämättä kauden aikana, ja tuomaristo antaa rangaistukset sekä varoitukset lähtökohtaisesti syylliseksi todetun osapuolen tekemän liikkeen törkeyden/huolimattomuuden, ei niinkään aiheutuneen damagen perusteella.

-Mikäli suurella osalla kaatuu peli bugin vuoksi tai ilmenee jokin muu glitsi, niin on mahdollista että lähtö joko uusitaan tai sitten ei uusita, ja tulokset jäävät voimaan kisatilanteen mukaan. Tilanteet katsotaan tuomaristossa tapauskohtaisesti, eli joskus käy huonot ja joskus hyvät. Päätökseen uusinta startista vaikuttaa monta tekijää, eniten kuitenkin se että paljonko kisaa on ajettu sekä kuinka monelle tämä glitsi ilmenee. Toivottavasti ei tähän tilanteeseen ei kuitenkaan jouduta.

-Älä teetä tuomareilla turhaa hommaa raportoimalla marginaalisista kisa tilanteista, vaan oikeasti sellaisista josta omasta mielestäsi kuuluu rangaistus saada, pilkun viilaaminen ei ole kenestäkään mukavaa.

-Älä ohita turva-auton takana mikäli et ole kierroksella perässä tai ellei edellä olevan paikka sinulle kuulu, vaikka peli tähän antaisikin luvan.

-Älä aja AI:lla, eli älä paina pausea radalla koska tämä blokkaa muita kuskeja.

-Mikäli tunnet hyötyväsi esimerkiksi jostain bugista tai muusta tilanteesta verrattuna kanssakilpailijoihin, niin hidastathan vauhtia sopivasti rangaistuksen uhalla.

-Tuomaristolle raportoitaessa tulee olla video tilanteesta, videoleikkeen saat yleensä koko kisasta kun laitat PS4 asetuksista sen pituudeksi 60min, leikkaat ja uppaat tilanteen esimerkiksi youtubeen jonka linkkaat sitten tuomaristolle, taikka oman nettiyhteyden mahdollistaessa vaikka striimaat koko kisan omalle kanavallesi kuten moni kuski tekee.

-Erimielisyyksiä kisatilanteista käydään läpi yksityisesti, eikä julkisesti sarjan chatissa. Tuomarihuoneessa voi kuitenkin keskustella tehdyistä tutkintapyynnöistä rauhallisissa merkeissä.

-Aika-ajon ja kisan välissä on noin kahden minuutin tauko, ja hosti antaa lähtöruudukossa luvan painaa start race -nappia. Mikäli joku muu tekee tämän etuajassa, seuraa siitä automaattisesti kolme rangaistuspistettä.

-Aika-ajoissa radalla retiren painaminen on kielletty, koska tekoäly ottaa auton hallintaansa, eikä välttämättä mene haamuksi. Jotkut säästävät renkaita tuolla kikkailulla. Samaten tahallaan auton romuttaminen aika-ajoissa on kielletty. Jos tapahtuu vahingossa ja olet top10:ssä, niin on otettava kuluneet renkaat starttiin. Jos ei kuluneita löydy, niin sitten pehmeimmät.

-Reset to trackin käyttäminen on kielletty.

- Ohitustilanteissa tulee pysyä ratarajojen sisällä. Mikäli ajautuu ulos radalta, tulee luovuttaa sija takaisin, oli sitten edellä tai takana ennen ohitustilannetta. Mikäli toinen kuljettaja työntää ulos radalta, sijan saa pitää.

-Jarrumerkkien ja varikon nopeusrajoitusmerkkien rikkominen on kielletty

-Mikäli olet kierroksella perässä muita, ja ajat jonon keskellä SC perässä etkä saa lupaa ohittaa, aja vihreiden lippujen heiluttua lähtöviivan jälkeen välittömästi radan reunaan päästääksesi muut ohi.

-Ilmoita osallistutko kilpailuun vai et viimeistään kilpailupäivänä klo 18. Tätä myöhemmin ilmoittamisesta saa yhden rangaistuspisteen. Ilmoittamatta jättämisestä tai virheellisestä ilmoituksesta saa kolme rangaistuspistettä.

-Mikäli tallikuski ei ole ilmottautunut määrä aikaa mennessä mukana olijaksi, siirtyy hän automaattisesti kyseiseen kisaan reservikuljettajaksi tai poissa olevaksi ja aikaisemmin ilmottautuneet reservikuljettajat menevät hänen edelleen

-Inviä ei laiteta mikäli et ole ilmottautunut

-Kaksi kertaa ilmoittautumatta jättäminen johtaa tallipaikan menetykseen. Myös useat poissaolot voivat johtaa tallipaikan menetykseen

-Kierroksella ohitettavien tulee päästää nopeammat ohi vaikka auto meneekin ghostille

-Turva-auton poistuessa radalta kärki kuljettaja ei saa tehdä suurta ns. hämy lähtöä jotta vältetään turha kolaroinnit

Host options:


-Car: F1 2020
-AI Driver Level: 80
-Car Performance: Equal
-Maximum participants: 22
-Practice Length: None
-Qualifying: Short
-Race Distance: 50%
-Quick Weather: Dynamic
-Session Start Time: Official
-Session Privacy: Invite Only
-Parc Ferme Rules: Off (noudatetaan sääntöä, mutta käytännön syistä pois päältä)
-Collosions: On
-Vehicle Damage: Reduced
-Ghosting: On
-Car Setup: Full
-Safety Car: On
-Rules and Flags : On
-Corner Cutting Stringency: Strict
-Formation Lap: On
-Race Starts: Manual
-Braking Assist: Off
-Anti-Lock Brakes: Off
-Traction Control: Off
-Automatic Gearbox: Manual
-Pit Assist: Off
-Pit Release Assist: Off
-Dynamic Racing Line: Off
-ERS Mode: Manual


Sääntöjenvastaisesta toiminnasta rankaistaan 5, 10 tai 20 sekunnin aikarangaistuksilla. Lisäksi jaetaan rangaistuspisteitä, 12 pisteellä ansaitsee yhden kilpailun kilpailukiellon. Tuomariston muodostavat Thuto, Kiraih, Nuutti93, lampunvarjosti, kattimies ja HiippariLate.Youtube-kanavia:

 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom