PS4 KFIN F1 2020 [KAUSI 7] - kausi alkaa 25.3

Thuto

Member
Tämäniltaisen kisan jälkeen ollaan ajettu neljä kautta ns. normaalisäännöillä sekä pari kautta käännetyllä lähtöjärjestyksellä, joten otetaan kokeiluun täysin erilainen formaatti. Suomisarjan suurta suosiota nauttineen Dynasty Seriesin hengessä ajetaan realistic-autoilla, ja kilpaillaan tiimimestaruudesta.

Tiimit koostuvat neljästä kuljettajasta ja neljän eri tallin autosta. Tiimit saavat päättää itse kisakohtaisesti, kuka ajaa milläkin autolla.

Kuljettajat jaetaan seuraavasti:

Ensin neljä ennakkoon vahvinta kuljettajaa jaetaan eri tiimeihin, vahvin tiimiin A jne. Tämän jälkeen he valitsevat vuorollaan yhden kuljettajan kerrallaan jäljellä olevista kuljettajista, järjestyksessä D->C->B->A.

Autot jaetaan seuraavasti:

ABCD
MercedesMercedesRed BullRed Bull
Racing PointRacing PointFerrariFerrari
McLaren McLaren Renault Renault
Haas Haas Alpha TauriAlpha Tauri
Williams Williams Alfa RomeoAlfa Romeo

Pisteitä jaetaan normaalista poikkeavalla tavalla. Näin pyritään kannustamaan tiimejä laittamaan nopeimmat kuskit hitaimpiin autoihin, sillä viimeisten sijojen välttäminen on tärkeää.

Sija pisteet
1. 30
2. 29
3. 28
4. 27
5. 26
6. 25
7. 24
8. 23
9. 22
10. 21
11. 20
12. 19
13. 18
14. 17
15. 16
16. 14
17. 11
18. 8
19. 5
20. 0

Muilta osin käytetään perinteisiä sääntöjä, short qualifying ja 50 % kilpailu. Säännöt tarkemmin alempana. Kisapäivänä säilyy torstai, aika-ajo alkaa kello 20.10. Kilpailut streamataan tuttuun tapaan KonsoliFINin twitch-kanavalle Kirain selostuksella.

Uudet kuskit siis ovat tervetulleita taitotasoon katsomatta, ainoana vaatimuksena hyvä käytös sekä radalla että keskusteluryhmissä. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla ilmoittautumislomakkeella, laittamalla viestiä tähän ketjuun tai sarjan Discordiin, tai PSN:ssä käyttäjälle Thuto tai Kiraih.

Kilpailuaikataulu:

Torstaisin kello 20.10.


Kilpailukalenteri:


Ilmoitetaan myöhemminPistetaulukko


Kilpailuaikataulu:

Torstaisin kello 20.10.Kilpailukalenteri:


Ilmoitetaan myöhemminPistetaulukko


Säännöt:


Säännöt Radalle ja siihen liittyen:


-Ajoavut sallittu

-Vapaa valinta setupiin

-Maalaisjärjen käyttö on toivottavaa, lähtökohtaisesti virtuaali radalla on samat säännöt kuin oikeassakin elämässä, alla esimerkkejä sekä infoa tilanteista.

-Mutkissa että suorilla on tilaa jätettävä rinnalla olevalle vähintään auton verran, oli toinen kuski rinnalla sitten yhden tai kaikkien renkaiden voimin.

-Jos käytät ajolinjaa apuna niin se ei kerro että missä saat rinta rinnan tilanteissa mennä, mikäli takaa tuleva kuski pääsee epätavallisessa paikassa tekemään ohitus yritystä/rinnalle niin tilaa jätetään myös siinä, vaikka puolustaminen tuntuisi käytännön mahdottomalta ja aikaa menisi. -Tähän tilanteeseen on johtanut yleensä edellä ajavan kuljettajan tekemä ajovirhe aiemmassa mutkassa.

-Kunnioita sinisiä lippuja.

-Ole hereillä aika-ajoissa hitaalla kierroksella, toisten blokkaamisesta tuomarit rankaisevat säälittä.

-Yli optimistisista sukelluksista sakotetaan erittäin ankaralla kädellä.

-Sijoitusta puolustaessa on ajolinjan vaihtaminen sallittua vain yhden kerran, ennen jarrutusta, ja kiellettyä kesken jarrutuksen.

-Ole hereillä varikolta tullessa.

-Tuomariston tahalliseksi katsomasta kolaroinnista tulee vähintään loppukauden kilpailukielto, tai bänni koko sarjasta.

-Mikäli yksi kuski toistaa samoja virheitä, rangaistukset kovenevat sitä mukaa.

-Brake checkistä, eli turhanpäiväisestä jarruttamisesta esimerkiksi turva-auton takana rankaistaan ankaralla kädellä.

-Tilanteita tulee kuitenkin väistämättä kauden aikana, ja tuomaristo antaa rangaistukset sekä varoitukset lähtökohtaisesti syylliseksi todetun osapuolen tekemän liikkeen törkeyden/huolimattomuuden, ei niinkään aiheutuneen damagen perusteella.

-Mikäli suurella osalla kaatuu peli bugin vuoksi tai ilmenee jokin muu glitsi, niin on mahdollista että lähtö joko uusitaan tai sitten ei uusita, ja tulokset jäävät voimaan kisatilanteen mukaan. Tilanteet katsotaan tuomaristossa tapauskohtaisesti, eli joskus käy huonot ja joskus hyvät. Päätökseen uusinta startista vaikuttaa monta tekijää, eniten kuitenkin se että paljonko kisaa on ajettu sekä kuinka monelle tämä glitsi ilmenee. Toivottavasti ei tähän tilanteeseen ei kuitenkaan jouduta.

-Älä teetä tuomareilla turhaa hommaa raportoimalla marginaalisista kisa tilanteista, vaan oikeasti sellaisista josta omasta mielestäsi kuuluu rangaistus saada, pilkun viilaaminen ei ole kenestäkään mukavaa.

-Älä ohita turva-auton takana mikäli et ole kierroksella perässä tai ellei edellä olevan paikka sinulle kuulu, vaikka peli tähän antaisikin luvan.

-Älä aja AI:lla, eli älä paina pausea radalla koska tämä blokkaa muita kuskeja.

-Mikäli tunnet hyötyväsi esimerkiksi jostain bugista tai muusta tilanteesta verrattuna kanssakilpailijoihin, niin hidastathan vauhtia sopivasti rangaistuksen uhalla.

-Tuomaristolle raportoitaessa tulee olla video tilanteesta, videoleikkeen saat yleensä koko kisasta kun laitat PS4 asetuksista sen pituudeksi 60min, leikkaat ja uppaat tilanteen esimerkiksi youtubeen jonka linkkaat sitten tuomaristolle, taikka oman nettiyhteyden mahdollistaessa vaikka striimaat koko kisan omalle kanavallesi kuten moni kuski tekee.

-Erimielisyyksiä kisatilanteista käydään läpi yksityisesti, eikä julkisesti sarjan chatissa. Tuomarihuoneessa voi kuitenkin keskustella tehdyistä tutkintapyynnöistä rauhallisissa merkeissä.

-Aika-ajon ja kisan välissä on noin kahden minuutin tauko, ja hosti antaa lähtöruudukossa luvan painaa start race -nappia. Mikäli joku muu tekee tämän etuajassa, seuraa siitä automaattisesti kolme rangaistuspistettä.

-Aika-ajoissa radalla retiren painaminen on kielletty, koska tekoäly ottaa auton hallintaansa, eikä välttämättä mene haamuksi. Jotkut säästävät renkaita tuolla kikkailulla. Samaten tahallaan auton romuttaminen aika-ajoissa on kielletty. Jos tapahtuu vahingossa ja olet top10:ssä, niin on otettava kuluneet renkaat starttiin. Jos ei kuluneita löydy, niin sitten pehmeimmät.

-Reset to trackin käyttäminen on kielletty.

- Ohitustilanteissa tulee pysyä ratarajojen sisällä. Mikäli ajautuu ulos radalta, tulee luovuttaa sija takaisin, oli sitten edellä tai takana ennen ohitustilannetta. Mikäli toinen kuljettaja työntää ulos radalta, sijan saa pitää.

-Jarrumerkkien ja varikon nopeusrajoitusmerkkien rikkominen on kielletty

-Mikäli olet kierroksella perässä muita, ja ajat jonon keskellä SC perässä etkä saa lupaa ohittaa, aja vihreiden lippujen heiluttua lähtöviivan jälkeen välittömästi radan reunaan päästääksesi muut ohi.

-Ilmoita osallistutko kilpailuun vai et viimeistään kilpailupäivänä klo 18. Tätä myöhemmin ilmoittamisesta saa yhden rangaistuspisteen. Ilmoittamatta jättämisestä tai virheellisestä ilmoituksesta saa kolme rangaistuspistettä.

-Mikäli tallikuski ei ole ilmottautunut määrä aikaa mennessä mukana olijaksi, siirtyy hän automaattisesti kyseiseen kisaan reservikuljettajaksi tai poissa olevaksi ja aikaisemmin ilmottautuneet reservikuljettajat menevät hänen edelleen

-Inviä ei laiteta mikäli et ole ilmottautunut

-Kaksi kertaa ilmoittautumatta jättäminen johtaa tallipaikan menetykseen. Myös useat poissaolot voivat johtaa tallipaikan menetykseen

-Kierroksella ohitettavien tulee päästää nopeammat ohi vaikka auto meneekin ghostille

-Turva-auton poistuessa radalta kärki kuljettaja ei saa tehdä suurta ns. hämy lähtöä jotta vältetään turha kolaroinnit

Host options:


-Car: F1 2020
-AI Driver Level: 80
-Car Performance: Realistic
-Maximum participants: 22
-Practice Length: None
-Qualifying: Short
-Race Distance: 50%
-Quick Weather: Dynamic
-Session Start Time: Official
-Session Privacy: Invite Only
-Parc Ferme Rules: Off (noudatetaan sääntöä, mutta käytännön syistä pois päältä)
-Collosions: On
-Vehicle Damage: Reduced
-Ghosting: Off
-Car Setup: Full
-Safety Car: On
-Rules and Flags : On
-Corner Cutting Stringency: Strict
-Formation Lap: On
-Race Starts: Manual
-Braking Assist: Off
-Anti-Lock Brakes: On
-Traction Control: On
-Automatic Gearbox: Automatic
-Pit Assist: Off
-Pit Release Assist: Off
-Dynamic Racing Line: On
-ERS Mode: Automatic


Sääntöjenvastaisesta toiminnasta rankaistaan 5, 10 tai 20 sekunnin aikarangaistuksilla. Lisäksi jaetaan rangaistuspisteitä, 12 pisteellä ansaitsee yhden kilpailun kilpailukiellon. Tuomariston muodostavat Nuutti93, HiippariLate, AN551_91, AnderssonUnited sekä Simo911.Youtube-kanavia:

 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom