Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS4: Lisälaitteet ja tarvikkeet

Vastaus: Lisälaitteet ja tarvikkeet

Netistä tosiaan löytyy paljon tarinaa siitä kuinka noissa kuulokkeissa juuri tuo oikea puoli pitää ylimääräistä ääntä. Onkohan liikkeellä jokin viallinen erä..?

Kiitos tästä, en ollut kuullutkaan Platinumien ääniongelmista. Samaiset luurit olin jo laittamassa tilaukseen, mutta tämä aie menköön hetkeksi stand by -tilaan odottelemaan tilanteen kehittymistä. Toki voisi kokeilla tuuriaan ja ostaa heti, meikäläisellä vaan menee lotot aina päin helevettiä. Koitan siis pärjätä vanhoilla ritsoillani vielä jokusen tovin.
 
Vastaus: Lisälaitteet ja tarvikkeet

DS4 käyttää Bluetoothia. "Halpa", ainakaan halvin, ja "Bluetooth" ei kyllä käy käsi kädessä. Bluetooth-stackia käyttävät laitteet käy läpi Bluetooth SIG:n yhteensopivuustestauksen ja sertifioinnin (joka maksaa) tai sitten ohjelmoi oman proprietary stackin (jonka devaaminen maksaa). Tämä siis muiden kuten pakollinen EC radiosertifiointi päälle. Sen päälle PS4-ohjaimessa pitää olla toinenkin halpa lisävaruste, eli touchpad. Sen takia ohjain ei voi esim. hinnalla kilpailla vaikka PC-ohjainten kanssa eikä PC-pelaajat tee sillä touchpadilla mitään ellei ohjaimesta tee ohjelmoitavaa jnejne, joten vielä vähemmän syytä tuoda sitä markkinoille.

En tähän hätään löytänyt mistään suomalaisista kaupoista PS4-yhteensopivaa BT-ohjainta, joka ei olisi ohjelmoitava erikoisohjain ja siis vielä DS4:ää kalliimpi. Jos satutkin löytämään tarvikeohjaimen, Sonyn logojen puuttuminen tuo ehkä kympin hinnanalennuksen.

Langallisia touchpadilla varustettuja ohjaimia löytyy useammalta valmistajalta juuri tuossa ~30e hintaluokassa. 2,4GHz WLAN on avoin standardi, ne sirut ja dongelit ei kyllä tuo kuin ehkä femman lisähintaa edelliseen. PS4 ei tue PS3-ohjaimia, ennenkuin kukaan kysyy.

Kiitos vielä tästä selvityksestä.

Olen tässä nyt miettinyt noita johdollisia USB-ohjaimia. Onkos ihmisillä kokemuksia niistä? Hyötyvätkö ne PS4:n USB-moodista samoin kuin DualShock 4 v.2 USB:llä yhdistettynä? Onko niissä yleensä kaikki muutkin DS4:n ominaisuudet, kuten kuulokeliitäntä ja liikkeentunnistus? Onko vinkkejä hyvistä johdollisista ohjaimista?
 
Vastaus: Lisälaitteet ja tarvikkeet

Onkos täällä joku vaihtanut DS4:n isompi kapasiteettista akkua? Parista kapulasta alkaa akkukesto olla kuralla, niin tekisi mieli pistää muutama akku tilaukseen, mutta mistä? Amazonista ei tunnuta toimittavan akkuja Suomeen. Tällaista katsonut, kun ei PKCELLin akkuja kukaan tunnu toimittavan tänne. Mutta nuo Kiinan akut on aina kysymysmerkki, 2000mah saattaa ollakin 1000mah.
 
Vastaus: Lisälaitteet ja tarvikkeet

Mutta nuo Kiinan akut on aina kysymysmerkki, 2000mah saattaa ollakin 1000mah.

Tälle löytyy yksinkertainen vastaus: samankokoinen akku sisältää suurinpiirtein saman verran kapasiteettia riippumatta valmistusmaasta. Ei sen litiumkobalttioksidin tyypillinen tiheys mihinkään muutu. Jos sulla on akkukoko joka yleensä tuottaa 1000mAh varausta, ei 2000mAh speksattu koskaan yllä kahteentuhanteen. Ehkä jonnekin 1600mAh asti saattaisi yltääkin, haittapuolena puolet elinikää koska li-on -akut kehittää paljon lämpöä ja fyysisesti elää käytön aikana. Sitten sulla on "2000mAh" akku jossa on vuoden kuluttua 1000mAh kapasiteettia :p

Eli verrattain luottavaisin mielin voi olla, jos ostaa sille varaukselle speksattua akkua jolle ne alkuperäisetkin on speksattu. Ne alkuperäisetkin akut on suurella todennäköisyydella tehty Kiinassa tai vaikka Malesiassa ja sitten isketty valmistuttajan logo päälle, että siinä mielessä se keneltä ostat sen akun on tärkeämpää kuin se, onko Kiinan akku. Jos haluat Japanissa valmistetun akun se on huomattavasti säännellympi tuote, mutta maksat kanssa Japanissa valmistetun akun hinnan.

Edit: jaksoin katsoa linkit, litiumpolymeeri kyllä voiskin pitää sen 2000mAh. Molempien akkujen kotelointi kyllä vaikuttaa epäilyttävältä, PKCellillä on sentään jaksettu valaa jotenkuten muovia päälle. Alin akussa ei oo viitsitty sitäkään. En tiedä viittaako toi nominal capacityn vaihtelu siihen ettei niitä akkuja oo edes testattu, eli voi heitellä tuolta väliltä tai olla sitten täysi susi. En ehkä ostaisi sitä ainakaan. En osaa myöskään sanoa miten jännitteen ero ja lisätty kapasiteetti vaikuttaa PS4:n laturipiiriin. DS4:n tehdasakut on 3,65V / 1000 mAh.
 
Vastaus: Lisälaitteet ja tarvikkeet

Tälle löytyy yksinkertainen vastaus: samankokoinen akku sisältää suurinpiirtein saman verran kapasiteettia riippumatta valmistusmaasta. Ei sen litiumkobalttioksidin tyypillinen tiheys mihinkään muutu. Jos sulla on akkukoko joka yleensä tuottaa 1000mAh varausta, ei 2000mAh speksattu koskaan yllä kahteentuhanteen. Ehkä jonnekin 1600mAh asti saattaisi yltääkin, haittapuolena puolet elinikää koska li-on -akut kehittää paljon lämpöä ja fyysisesti elää käytön aikana.

No eihän nuo ole samankokoisia, kun paksuutta PKCELLillä on ilman muoveja 8,0 x 38 x 60mm, Alin akku 12,0 x 34,5 x 52,5mm ja alkuperäinen muovikoteloineen 8,10 x 34,20 x 53,70 mm (?). Eli tuossa pitää puukottaa kapulaa jonkin verran, ei se suoraan sinne sovi. + tosiaan, että nuo on LiPoja, ei Li-ioneja.

Ja kysymyksenihän ei ollut, että toimiiko nuo tai että onko noiden akkujen kapasiteetti 2000mah oikeasti vaan mistä niitä saa. Kuten sanoin, kiina-akkujen tilaaminen epäilyttää, mutta PKCELL pitäisi olla ihan laadukas valmistaja. Mm. Redditistä löytyy ketju jossa tuota PKCELLiä on käytetty ja toimii. Ongelma tässä on, kun akkuja saa nykyään tosi huonosti Suomeen. Adafruit ei enää toimita niitä Suomeen ja Ebay/Aliexpress ei löydy oikein mitään järkeviä vaihtoehtoja. Tyytyisin vaikka alkuperäiseen akkuun, mutta kun niitäkään tunnu saavan Suomesta mistään järkevään hintaan ja Ebaysta löytyvät ovat halvan näköisiä kopioita. Saksan Ebay tarjoaa "Original" akkuja, mutta miten niistäkään sitten voi olla varma? Toki rahansa saa aina takaisin jos tuote ei olekaan alkuperäinen ja tämä on helppo todeta vertaamalla sitä kapulan alkuperäiseen akkuun, mutta ei nyt jaksaisi kymmeniä eritilauksia tehdä ja sitten noita paska-akkuja on joka laatikossa riesana
 
Vastaus: Lisälaitteet ja tarvikkeet

Saksan Ebay tarjoaa "Original" akkuja, mutta miten niistäkään sitten voi olla varma? Toki rahansa saa aina takaisin jos tuote ei olekaan alkuperäinen ja tämä on helppo todeta vertaamalla sitä kapulan alkuperäiseen akkuun, mutta ei nyt jaksaisi kymmeniä eritilauksia tehdä ja sitten noita paska-akkuja on joka laatikossa riesana

Ellei ne oo ottaneet kuvaa jostain muualta, niin ton Ebay.de:n ilmon kuvan akkumerkinnät vaikuttaa musta ihan virallisilta, olis vielä euroalueen CE-testattua tavaraa. Mutta jos oikein ymmärrän niin ne onkin kierrätetty rikkinäisistä ohjaimista joten varauksesta ei voi sanoa juuta jaata.

Entäs tuo? Taaskaan ei voi sanoa onko CE-merkinnät sun mut feeluja, mutta ainakin ne on siinä (ja ihan kunnollinen muottivalu muovissa). Akussa lukee 3,65V mutta tekstikuvaus sanoo 3,7V. Hinta ei ainakaan ylitä tullirajoja mitenkään. Ebay.de asioit joka tapauksessa euroalueella joten sulla on tietyissä rajoissa parempi kuluttajasuoja kuin jenkki-Ebay tai Amazon riippumatta lähettäjän sijainnista (ja euro-Amazonit ei kai liikutakaan elektroniikkaa maarajojen yli).

Vaikeahan niitä alkuperäisiä akkuja on saada, kun Sony tykkäisi enemmän uuden ohjaimen tilaamisesta. Tarvikeakuissa joutuu ottamaan sen riskin, että kyseessä on feikki/maanantaikappale. Oon ite ostanut DS3-kamaa miniintheboxista ja ohjaimia sorvatessa totesin että niitä revisioita on ainakin neljä tai viisi ihan ohjaimen valumuotista lähtien, että tää tuo sit oman lisähaasteensa asiaan. Ehkä pyrkisin itse minimoimaan kustannukset ja heittämään sitten Gigantin keräyslaariin jos tuli roskaa perille.
 
Vastaus: Lisälaitteet ja tarvikkeet

Entäs tuo? Taaskaan ei voi sanoa onko CE-merkinnät sun mut feeluja, mutta ainakin ne on siinä (ja ihan kunnollinen muottivalu muovissa).

Kapasiteetti nuossa on kaiketi sama kuin alkuperäisessä, mutta häviää todella nopeasti ja ei kohta kestä enää kuin 2-3h. Tämä siis pääteltynä Amazonin asiakasarvosteluista, ei yks-yhteen sama tuote, mutta eiköhän noi kaikki "plug-and-play" "2000mah" akut ole samaa tavaraa.
 
Vastaus: Lisälaitteet ja tarvikkeet

Se LIP1522 on Sonyn DS4-akkujen mallinumero. Digishopin tuotteessa se on laitettu osanumeroksi mitä se ei ole.

Tosin en sitten tiedä miten enempää auttaa, siinä mun Ebay.de-linkissä oli akun printtitiedot niin uskottavasti kuin nyt tarvikeakulle voi olla. Taisi kysymys "mistä saisi luotettavia 2000 mAh -akkuja" olla kompa, kun seuraavassa viestissä sanotaan ettei ne ole yksikään luotettavia :) Sonynkin akkuja tehdään sekä Japanissa että Kiinassa, ettei valmistusmaa edelleenkään mitään sano.
 
Vastaus: Lisälaitteet ja tarvikkeet

Se LIP1522 on Sonyn DS4-akkujen mallinumero. Digishopin tuotteessa se on laitettu osanumeroksi mitä se ei ole.

Tämähän ei kuitenkaan tarkoita, että kyseessä olisi "aito" akku. LIP1522 akkuja on Ebay täynnä. Lisäksi on ainakin kcr1410 mallimerkinnällä varustettu akku. Ebaysta olen kumpaakin mallia tilannut ja ne ovat yhtä huonoja. Ehkä siellä on poikkeuksia, ehkä ei.

Kuten tuossa yllä on sanottu; "Kapasiteetti nuossa on kaiketi sama kuin alkuperäisessä, mutta häviää todella nopeasti ja ei kohta kestä enää kuin 2-3h"
 
Vastaus: Lisälaitteet ja tarvikkeet

Niin no, mun huomio kohdistui enemmän sanaan "kaiketi" joka paljastaa koko tekstin olevan puhdasta arvailua :) Tosin siihenkin pätee se ensimmäisessä postauksessa mainitsemani totuus, että vähän vaikeaa änkeä 2000 mAh litiumkobolttioksidiseosta 1000 mAh litiumkobolttioksidiseokselle tarkoitettuun koteloon. Mutta en osaa puuttua asiaan sen enempää.
 
Vastaus: Lisälaitteet ja tarvikkeet

Olin laiska, enkä jaksanut kirjoittaa samaa asiaa taas kerran, vaan otin tuon yllä olevan lainauksen. Nuo Ebayn 2000mah akut joita olen testannut, ovat kuten tuossa kommentissa on asia sanottu. Akku kestää aikalailla saman aikaa kuin alkuperäisessä, mutta ajan kanssa lataus häviää nopeammin ja kun käyttöjärjestelmä ilmoittaa ohjaimen akun olevan vähissä, simahtaa ohjain muutamissa minuuteissa.

Olen vaihtanut ohjaimiin alkuperäiset akut takaisin.

Ehkä Ebaysta löytyy parempia akkuja, ehkä ei.

Mutta eipä nuo montaa euroa maksa, jos haluaa kokeilla. Parempi kokeilla itse.
 
Vastaus: Lisälaitteet ja tarvikkeet

Taisi kysymys "mistä saisi luotettavia 2000 mAh -akkuja" olla kompa, kun seuraavassa viestissä sanotaan ettei ne ole yksikään luotettavia :)
Jos nyt sattumoisin huomaat, niin en aloituksessani puhunut "plug-and-play"-akuista, koska niissä ei kapasiteetti voi olla juurikaan enempää kuin se alkuperäinen 1000mah. Olen etsinyt mistä saisi Suomeen suurempia akkuja niin fyysisesti kuin kapasiteetiltaankin. Lisäksi laitoin sinulle linkin Redditin keskusteluun, missä tuollaisella PKCELL 2000mah akulla on saatu tuloksia, eli nyt kannattaa varmaan hetken istua ja harjoittaa sitä sisälukutaitoa. =>

No eihän nuo ole samankokoisia, kun paksuutta PKCELLillä on ilman muoveja 8,0 x 38 x 60mm, Alin akku 12,0 x 34,5 x 52,5mm ja alkuperäinen muovikoteloineen 8,10 x 34,20 x 53,70 mm (?). Eli tuossa pitää puukottaa kapulaa jonkin verran, ei se suoraan sinne sovi. + tosiaan, että nuo on LiPoja, ei Li-ioneja.

Ja kysymyksenihän ei ollut, että toimiiko nuo tai että onko noiden akkujen kapasiteetti 2000mah oikeasti vaan mistä niitä saa. Kuten sanoin, kiina-akkujen tilaaminen epäilyttää, mutta PKCELL pitäisi olla ihan laadukas valmistaja. Mm. Redditistä löytyy ketju jossa tuota PKCELLiä on käytetty ja toimii. Ongelma tässä on, kun akkuja saa nykyään tosi huonosti Suomeen. Adafruit ei enää toimita niitä Suomeen ja Ebay/Aliexpress ei löydy oikein mitään järkeviä vaihtoehtoja.


Niin no, mun huomio kohdistui enemmän sanaan "kaiketi" joka paljastaa koko tekstin olevan puhdasta arvailua :)
Taas se sisälukutaito =>

Kapasiteetti nuossa on kaiketi sama kuin alkuperäisessä, mutta häviää todella nopeasti ja ei kohta kestä enää kuin 2-3h. Tämä siis pääteltynä Amazonin asiakasarvosteluista, ei yks-yhteen sama tuote, mutta eiköhän noi kaikki "plug-and-play" "2000mah" akut ole samaa tavaraa.

Eli jos et tosiaan sen verran jaksa, että lukaiset lauseen loppuun asti ja avaat tarjotun linkin, niin et silloin varmaan kannata vastailla tänne mitään. Varsinkin kun ulosanti on tuollaista rivien välistä vittuilua vaikka oma luetun ymmärtäminen ontuu.
 
Vastaus: Lisälaitteet ja tarvikkeet

Kiitos vielä tästä selvityksestä.

Olen tässä nyt miettinyt noita johdollisia USB-ohjaimia. Onkos ihmisillä kokemuksia niistä? Hyötyvätkö ne PS4:n USB-moodista samoin kuin DualShock 4 v.2 USB:llä yhdistettynä? Onko niissä yleensä kaikki muutkin DS4:n ominaisuudet, kuten kuulokeliitäntä ja liikkeentunnistus? Onko vinkkejä hyvistä johdollisista ohjaimista?

Itse hankin Razer Raijun hajonneen DS 4 v.2 tilalle ja lyhyen kokeilun (BF1) jälkeen ihan tyytyväinen. Hinta tosin on suolainen vrt. DS, mutta ominaisuuksia taas löytyy enemmän. 4 extra nappia jotka saa ohjelmoitua helposti ja nopeasti oli yksi mikä itseä kiinnosti, samoiten L2 ja R2 nappien liikkeen saaminen todella pieneksi lukituksien avulla ja samalla kapulaan saa myös hair trigger moden päälle eli ampuminen sekä tähtääminen tapahtuu todella nopeasti, ainakin FPS peleihin etua antava ominaisuus.


Viiveessä en huomannut juuri eroa pleikkarin omaan kapulaan, mutta pitäisi olla huippuluokkaa. Miinuksena täytyy sanoa, että pleikkaria ei saa ps napista päälle eikä liikkeentunnistusta löydy. Samoiten jos pelaa kontrolfreeks tateilla niin ps4 mallin KF:t eivät sovit paikalleen vaan pitää ostaa ps3 malliset. Itse tosin sain pienellä vaivalla myös ps4 kontrolfreeksit sopimaan, mutta siihen joutuu hieman käyttämään voimaa. Raijun omat tatit eivät tuntuneet itselle kovin hyviltä, johtuen ehkä omasta tottumisesta pidempiin tatteihin. Mutta muuten laadukas, hyvän tuntuinen ja ohjelmoitavissa oleva kapula. Ehkä siitä hyötyy, ehkä ei.

Edit: https://www.razerzone.com/gb-en/gaming-controllers/razer-raiju ja kuulokeliitäntä löytyy
 
Vastaus: Lisälaitteet ja tarvikkeet

Razer on tosiaan sitten 170e, itse käytän makrotarkoituksiin toisinaan CronusMaxia (Titan One on kai näistä se nykyaikaisin tuote, lafkan omistaa CronusMaxin alunperin kehittänyt kaveri). Alkuperäinen DS4 + ohjelmoitava dongeli on yhteishinnaltaan ~120e.

Mahew:n mielenkiinto taisi keskittyä löytämän ohjain joka on *halvempi* kuin DS4. Unohdin tosiaan aiemmin mainita touchpadin ja BT:n lisäksi pari muutakin pikkujuttua kuten tuon mikrofoniliitännän, kiihtyvyystunnistimet motion controlia varten, rumble-moottorit, ohjaimessa olevan kaiuttimen ja sen, että PS4 tarkistaa 10 sekunnin välein ohjaimen tunnistesertifikaatin ja pätkäisee yhteyden jos kyseessä ei ole "aito" (lue: lisensoitu) tuote, jolloin ohjain joutuu luomaan yhteyden uudelleen. Toimintapelissähän se ei ole kivaa kun ohjain yhtäkkiä jättää käskyjä välistä. Nämä kaikki edellyttää puhtaasti PS4-markkinoille keskittymistä ja hinnankorotuksia, kun PC:lle saa Logitechiltä tattiohjaimia kympillä. Mutta onhan niissä ohjaimissa kivasti tavaraa sisälläkin.

Mitä nyt äkkiä kaivelin Amazonista, Horilla on ~45e touchpadillinen USB-ohjain. Hinnansäästö verrattuna DS4 on aika pieni, mutta bonuksena löytyy turbo ja olikohan toi painike alla analogiherkkyyden säätö. Asiakaspalaute on ainakin todella myönteistä. Kymppiä halvemmalla löytää Snakebyten ohjaimen, jos suostuu joustamaan laadusta.

En usko että näitä mikkiliitäntöjä ja kaiuttimia löytyy, rumblea ja motion senseä ei taatusti, touchpad sentään.
 
Vastaus: Lisälaitteet ja tarvikkeet

DS3 patteri taitaa olla ainut vaihtoehto jos lisää kestoa haluaa, halvimmalla saa varmaan ebaystä. Tuo ei sovi kunnolla, joutuu vähän säätämään.

[video=youtube;ZxEmePqCB9M]https://www.youtube.com/watch?v=ZxEmePqCB9M[/video]
 
Vastaus: Lisälaitteet ja tarvikkeet

Mahew:n mielenkiinto taisi keskittyä löytämän ohjain joka on *halvempi* kuin DS4. Unohdin tosiaan aiemmin mainita touchpadin ja BT:n lisäksi pari muutakin pikkujuttua kuten tuon mikrofoniliitännän, kiihtyvyystunnistimet motion controlia varten, rumble-moottorit, ohjaimessa olevan kaiuttimen ja sen, että PS4 tarkistaa 10 sekunnin välein ohjaimen tunnistesertifikaatin ja pätkäisee yhteyden jos kyseessä ei ole "aito" (lue: lisensoitu) tuote, jolloin ohjain joutuu luomaan yhteyden uudelleen. Toimintapelissähän se ei ole kivaa kun ohjain yhtäkkiä jättää käskyjä välistä. Nämä kaikki edellyttää puhtaasti PS4-markkinoille keskittymistä ja hinnankorotuksia, kun PC:lle saa Logitechiltä tattiohjaimia kympillä. Mutta onhan niissä ohjaimissa kivasti tavaraa sisälläkin.

Mitä nyt äkkiä kaivelin Amazonista, Horilla on ~45e touchpadillinen USB-ohjain. Hinnansäästö verrattuna DS4 on aika pieni, mutta bonuksena löytyy turbo ja olikohan toi painike alla analogiherkkyyden säätö. Asiakaspalaute on ainakin todella myönteistä. Kymppiä halvemmalla löytää Snakebyten ohjaimen, jos suostuu joustamaan laadusta.

En usko että näitä mikkiliitäntöjä ja kaiuttimia löytyy, rumblea ja motion senseä ei taatusti, touchpad sentään.

Juurikin näin, tarkoitus löytää DS4:ää halvempia ohjaimia varaohjaimiksi, moninpeliä varten ym.

Mutta näyttää tosiaan heikolta tuo PS4:n johdollisten USB-ohjaimien tarjonta. Esimerkiksi tuo Hori FPS ei tosiaankaan sisällä mikki/kuulokeliitäntää, tärinää eikä oikein mitään muutakaan. Snakebytesta tärinä löytyy mutta siihen se taitaa jäädäkin. Tuollaisilla hintaerotuksilla ei kuitenkaan kannata maksaa noin paljon vähemmästä, joten kyllä DS4 v.2 näyttää olevan se paras vaihtoehto myös lisäohjaimiksi.
 
Vastaus: Lisälaitteet ja tarvikkeet

Minkälaisia ulkoisia kovalevyjä teillä on käytössä pleikkarin kanssa? Tarvitsisi laajentaa tallennustilaa konsolille, mutta en oikein osaa päättää, että millaisen levyn sitä tilaisi :D Vaihtoehdoista löytyy aina joku toista mielenkiintoisempi...
 
Ylös Bottom