PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Koska tavallisen PS4-mallin ongelmille on oma ketjunsa, ajattelin eriyttää PS4 Pron murheet omaksi langakseen. Ja aloitetaan sitten ihan omakohtaisella Day 1 -ongelmavyyhdillä...

2 teran Seagate FireCuda SSHD -levyn vaihto konsolin sisuksiin ja tiedonsiirto vanhasta PS4-järjestelmästä Prohon sujui täysin ongelmitta, ja alkuun kaikki näyttikin toimivan aivan kuten pitääkin. Vaan kokeillessani, mitä tämä Pro-malli sanoo tuosta 4 teran USB-levystäni konsolin omassa varmuuskopiointityökalussa, tuli päivän ensimmäinen toimintahäiriö. Konsoli aikansa tutkiskeli ja laskeskeli, paljonko backupattavaa kertyy, mutta ennen kuin sen enempää ehti tapahtuakaan, koko laite sammui täysin yllättäen. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen ruudulle ei kuitenkaan tullut kuvaa, vaan valojuova jäi sinisenä sykkimään. Vanhasta muistista arvasin kyseessä olevan jonkinlainen HDMI-ropleema. Vaan kun en edes Safe Modeen päässyt, alkoi pieni paniikki iskeä. Edes toiseen HDMI-letkuun vaihtaminen ei auttanut - tosin pelkästään sen takia, että sen toinen pää oli kiinni digiboksissa eikä telkkarissa. Olin siis hermostuksissani napannut väärästä piuhasta kiinni. :p

Pienen kaapelishow'n jälkeen lopulta sain kuin sainkin Prosta kuvaa taas ulos, ja kaikki tuntui toimivan taas normaalisti. Vähäsen siinä Knackiakin pelailin, eikä sen kanssa ollut mitään häikkää. Illalla yhdentoista jälkeen sydän jätti lyöntejä väliin pariinkin kertaan. Ensin PS2-peli Fantavision jäätyi heti ensimmäisen kentän alkuun; muzakit soi, mutta itse peli ei reagoinut mihinkään. Pelin uudelleenkäynnistyksen jälkeen vika ei enää toistunut. Lopetettuani pelaamisen huomasin konsolin lagittavan ja suoranaisesti jäätyilevän myös ihan omissa valikoissaan täysin sattumanvaraisesti. Jos vaikka pelilistaa pläräsi johonkin suuntaan, kaikki jäätyi 1-5 sekunniksi ja sitten taas meno jatkui tavalliseen tapaan. "No, käynnistetäänpä konsoli varmuuden vuoksi uudestaan", ajattelin, ja siitäkös sitten pelottava tilanne kehkeytyikin.

Melko pian Pron ruudulle ilmestyi vain mustanpuhuva ruutu "Cannot start the PS4. Connect the DUALSHOCK 4 using the USB cable, and then press the PS button." -ilmoituksen kera. Ohjaimen liittämisen ja PS-napin painalluksen jälkeen konsoli pyysi asentamaan v4.05-käyttöjärjestelmäpäivityksen sisältävän USB-median. USB-kepukka tuoreimman päivityksen kera oli toki kätevästi hollilla, ja PS4 Pro sieltä sitten käyttiksen kiltisti asensi. Jännityksellä odotin, että kyrvähtikö koko kiintolevy vai mitä olisi luvassa asennuksen päätteksi. Kaikeksi onneksi kaikki vaikutti olevan tallella, ja vain se jäätyily oli poissa, kunnes taas yhtäkkiä iski silmille uusi virhe...

"An error has occurred in the system software. (CE-36329-3)" -virheilmoitushan se siinä meikkua tervehti. Vaihtoehtoina oli Suggested Actions - en käyttänyt - ja Report Problem. Lyhyen ja ytimekkään bugirapsan jälkeen konsoli palasi taas pelivalikkoon, aivan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Laitoin vielä tuon jälkeen Battlefield 4:n lataukseen ja jätin konsolin yöksi Rest Modeen. Aamulla Pro nousi vikkelästi jaloilleen, ja Bäfäkin oli onnistuneesti asentunut.

Oma intuititiivinen arvaukseni on, että vika voisi olla konsoliin itse vaihtamassani kiintolevyssä, mutta ihan konsolin omaa rautavikaakaan ei voi täysin sulkea pois diagnoosista. Täytyy tässä siis lähipäivät seurailla, josko uusia ihmeellisiä käpyjä rattaisiin ilmestyy.

Että semmoista.

PS. Vaikka se varmasti lohdullista muille onkin, niin pelkkiä "mulla toimii kaikki" -viestejä ei tähän ketjuun tarvita.
 

Tetsu

Member
Vastaus: PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

Tämmöinen osui silmiin uutisvirrasta:
"PS 4 Pro -pelikonsolilla pahoja ongelmia 4k-televisioiden kanssa"
http://tekniikanmaailma.fi/elektron...-4k-televisioiden/?shared=721655-d529fb33-500

En tiedä onko tuossa perää, itselläni ei 4k-televisiota ole, ja muutenkin sattuu olemaan juuri Sonyn telkkari.
Minulla sattuu olemaan LG 4k/HDR-tuella ja toimii. Aluksi nikotteli ja automaattisesti alkoi käyttämään tuota yuv-tilaa 4k:n kanssa, mutta kaikki optiot alkoivat pelittämään heti kun ymmärsin manuaalisesti enabloida telkkarista "HDMI ULTRA HD Deep Colour" -asetuksen sille portille mihin PS4 pro:n tökkäsin.
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

"An error has occurred in the system software. (CE-36329-3)" -virheilmoitushan se siinä meikkua tervehti.

Oma intuititiivinen arvaukseni on, että vika voisi olla konsoliin itse vaihtamassani kiintolevyssä, mutta ihan konsolin omaa rautavikaakaan ei voi täysin sulkea pois diagnoosista. .
Sonyn oma ohjekirjasto kehottamaan yhtenä vaihtoehtona vaihtamaan alkuperäisen kiintolevyn, joten kiintolevyteoriassa saattaa jotain perää ollakin. Vaan 1,62 teraa mahtuu vähän huonosti 1 teran levylle, joten neuvo on siinä mielessä pikkaisen huono. Järjestelmän täydellinen alustuskaan ei hirveästi napostele, mutta jos ongelmat jatkuvat, niin sitä täytynee koklata.

Noudata näytöllä näkyviä ohjeita ja valitse [Ilmoita ongelmasta].
Varmista, että asennettuna on käyttöjärjestelmän uusin versio: valitse [Asetukset] > [Käyttöjärjestelmän päivitys]. Tämän jälkeen järjestelmä täytyy käynnistää uudelleen.
Jos olet päivittänyt järjestelmäsi kiintolevyaseman (HDD), asenna alkuperäinen kiintolevyasema takaisin.
Jos virhe toistuu, ota tallennetuista tiedoista varmuuskopiot ja valitse sitten [Asetukset] > [Alustus] > [Alusta PS4-järjestelmä].
Lähde: PlayStation
 

Omenanraato

Well-Known Member
Vastaus: PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

Onko TT-2k tiedossa muita joilla tuo kiintolevy on? Onko vastaavia ongelmia ollut? Itseäkin meinaan nyt alkaa jännittää, kun kiintolevy vasta tuloillaan.
 

jlaht

Member
Vastaus: PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

Tämmöinen osui silmiin uutisvirrasta:
"PS 4 Pro -pelikonsolilla pahoja ongelmia 4k-televisioiden kanssa"
http://tekniikanmaailma.fi/elektron...-4k-televisioiden/?shared=721655-d529fb33-500

En tiedä onko tuossa perää, itselläni ei 4k-televisiota ole, ja muutenkin sattuu olemaan juuri Sonyn telkkari.
Minulla on Sonyn 4K-televisio ja siitä meni ensimmäisellä käynnistyksellä kuva kaikista sisääntuloista. Television boottaaminen auttoi, eikä sen jälkeen ollut ongelmia. Säikäytti kyllä hieman.
 

Huzko

New Member
Vastaus: PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

Itsellä Philipsin 4k telkkari, mallia en muista, mutta ei high end kamaa kuitenkaan. Toisen kerran kun käynnistin pleikkarin, joka oli ollut lepotilassa, niin telkkari ei löytänyt signaalia kuvalle, mutta äänet kuului. HDMI-johtoa vaan koittamaan eri reikään telkkarissa, ja lopulta jostain reiästä kuvakin löytyi. Tämän jälkeen vaihdoin HDMI-piuhan takasin samaan reikään missä se alunperin olikin, niin sen jälkeen kuva näkyi siinäkin. En tiedä johtuiko ongelma Prosta vai telkkarista, mutta sattuipa nyt tuollainenkin. :rolleyes: Eli juuri kuten tuossa Tekniikan maailman jutussa.
Kyllähän siinä pelästyy kun uusi kone ei näytä kuvaa. :D
 

biokka

Member
Vastaus: PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

PS4 Pro:n ohjaimille ei näytä olevan omaa ketjua, joten menköön nyt tähän. X-painike oli vasemmasta alakulmasta löysä / hankalasti painettava. Vein ohjaimen äsken Prismaan siinä toivossa, että saan uuden tilalle. No en saanut. Lähettävät ohjaimen Sonylle tutkimuksiin ja tulee kuulemma takaisin joskus kun tulee...

Ihan vastaava keissi oli, kun ostin Prismasta PS4:n releasessa toisen kapulan ja siinä oli joku nappi paskana. Palautin silloin ohjaimen sinne samana päivänä ja antoivat tilalle uuden laitteen.

Onneksi on noita Ps4:n originaaleja kapuloita kasa, mutta silti vähän harmittaa.
 

jujze

Active Member
Vastaus: PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

Varmaan jokin kättelyongelma tai jotain kun en saa vahvistimen kautta kuvaa näkyviin prolla. (denon avr-2313)
Kokeilin kuva asetusten resetointiakin mutta ei vaan kuvaa tule. Kokeiltu on myös eri kaapeleita. Tämä on taas niin tätä, luovutin jo kytkin suoraan telkkariin kiinni.
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

Eilen ongelmat taas jatkuivat. DRIVECLUBin kanssa kaikki sujui, mutta heti perään startattu inFamous: First Light koki Fantavisionin kohtalon. Eli varsin pian peli vaan pysähtyi kesken kaiken. PS-napillakaan ei päässyt konsolin valikoiden puolelle, vaan tuloksena oli pelkkä vaalea tausta ilman ikoneita, kansioita ja muita asiaankuuluvia graafisia elementtejä. Tuosta tilasta ei sitten enää päässytkään yhtään mihinkään, vaan konsoli täytyi pakkosammuttaa pitämällä virtanappia painettuna kymmenisen sekuntia.

Uudelleenkäynnistystä seurasi taas uusi virheilmoitus: "Checking the system storage status." Muutaman minuutin kiintolevyä syynättyään PS4 Pro oli taas päävalikossaan, mutta armottoman jäätyilyn ja lagaamisen kera.

Konsoli taas sammuksiin ja Safe Modesta tietokannan uudelleenrakennus päälle silläkin uhalla, että hartaudella lajittelemani kansiot haihtuisivat. Puolisen tuntia bittejä oiottuaan Pro oli taas tolpillaan. Varsinaiset pelitestailut jäivät poitsun 2-vuotissynttärivalmistelujen takia vähiin, mutta ainakin tuo First Light selvisi yli tunnin idlailusta. Sen perään vielä vedin puolisen tuntia Firewatchia Remote Playn kautta, ja kaikki sujui hyvin.

Illan päätteeksi laitoin ihan varmemmmaksi vakuudeksi vielä täyden varmuuskopion menemään ulkoiselle kiintolevylle. Tuossa se on nyt jo n. 14 tuntia rouskuttanut, ja aika-arvio näyttää vieläkin 3 tuntia. 1,44 TB/1,66 TB on tähän mennessä saatu varmuuskopioitua.

Kunhan backup-ruljanssi on ohi, täytyy taas jatkaa varsinaisia käyttötestejä. Eihän tämä todellakaan ole mikään optimaalisin tapa aloittaa uuden konsolin/kiintolevyn kanssa, mutta minkäs teet. Jollekinhan ne maanantaikappaleet aina sattuvat.
 

Tetsu

Member
Vastaus: PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

Yksi pieni ongelma löytyin nyt kun olen enabloinut LG:n telkkarista tuon "HDMI ULTRA HD Deep Colour" -asetuksen HDMI-portille, jossa pleikkari on kiinni. Jos käynnistän pleikkarin ennen telkkaria, telkkari käynnistyy itsekseen kuten asiaan kuuluu, mutta joku kättelyssä menee pieleen ja kuvaa ei tule. Vahvari kyllä herää itsekseen ongelmitta ja äänet kulkevat näppärästi telkkarin HDMI ARC:n kautta vahvariin. Jos TV on päällä ennen pleikkaria niin ei mitään ongelmaa kuvankaan kanssa. Ei siis mikään hirveä vaiva käynnistää telkkaria ennen pleikkaria, jotta saa 4k/HDR pelittämään, mutta olishan se vielä näppärämpää jos TV:n kaukosäädintä ei tarvitsisi aina etsiä. (Varsinkin perheen ekaluokkalaiselle Minecraftaajalle.)
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

Puuta tässä pitää vahvasti koputella, mutta nähtävästi se tietokannan uudelleenrakennus poisti kaikki kohtaamani ongelmat. Sen koommin ei ole ollut pienintäkään vaivaa, ja olen tässä pyöritellyt lukuisia pelejä useita tunteja. On ollut työn alla Pro-tuellisia nimikkeitä, tavallisia PS4-pelejä, emuloitua PS2-peliä ja PSVR:lläkin tuli tuossa ensimmäistä kertaa otettua Pro-tyypitykset.

Välillä toki pieni pelko hiipii persiiseen, että jos tämä onkin vain väliaikaista, ja hankaluudet jossain vaiheessa taas jatkuvat. Luottamuksen palautumiseen menee siis tällaisten koettelemusten jälkeen oma aikansa.
 

PeWi

Active Member
Vastaus: PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

Noniin, ennen kuin tapan insinöörin niin kertokaas mikä eteen. Yritän siirtää Sonyn oman ohjeistuksen mukaan tiedot PS4 -> PS4 Pro liittämällä molemmat ensiksi samaan verkkoon ja sitten toisiinsa. Vekkulisti vaan PS4 Pro ei löydä vanhaa PS4:ää, vaikka verkossa ovat molemmat. Mikä v*#"u ratkaisuksi :mad:
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

PeWi: Mitä kummankin konsolin verkkotiedoissa kerrotaan IP-osoitteeksi? Ja miten ne konsolit on liitetty "samaan verkkoon ja sitten toisiinsa"?
 

PeWi

Active Member
Vastaus: PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

Kokeilin että josko wifin kautta löytäisivät toisensa, mutta eivät vieläkään, vaikka samassa verkossa. Wifillä toisessa IP 78. -alkuinen ja toisessa 87. -alkuinen.

Voiko tämän saman pelleilyn hoitaa siirtämällä ensin tiedot ulkoiselle kovalevylle ja siitä Prolle?
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

Kokeilin että josko wifin kautta löytäisivät toisensa, mutta eivät vieläkään, vaikka samassa verkossa. Wifillä toisessa IP 78. -alkuinen ja toisessa 87. -alkuinen.
Aivan, eli kumpikin saa julkisen IP-osoitteen aivan eri osoiteavaruuksista. Ei siis voikaan onnistua. Laitteiden pitää olla samassa aliverkossa.

Voiko tämän saman pelleilyn hoitaa siirtämällä ensin tiedot ulkoiselle kovalevylle ja siitä Prolle?
Voi toki.
 

PeWi

Active Member
Vastaus: PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

Aivan, eli kumpikin saa julkisen IP-osoitteen aivan eri osoiteavaruuksista. Ei siis voikaan onnistua. Laitteiden pitää olla samassa aliverkossa.


Voi toki.
Kiitos viisauksista! Osaako viisaampi antaa neuvoja, että kumpi olisi nopeammin ratkaistavissa?

T: En tajua näistä mitään, mutta olisi kiva saada olohuoneen lattialla lojuvista pleikkareista toinen hyllyyn ja toinen uuteen kotiin mielellään tällä viikolla :D
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

Kiitos viisauksista! Osaako viisaampi antaa neuvoja, että kumpi olisi nopeammin ratkaistavissa?
Todennäköisesti USB-kiintolevylle varmuuskopiointi ja sieltä palauttaminen on se helpompi tapa, mutta saattaa viedä ajallisesti enemmän. Referenssinä siis oma kokemus, jossa letkutin 1,62 teraa dataa vanhasta PS4:stä Prohon 8 tunnissa, mutta pelkästään saman datamäärän varmuuskopioiminen Pro-konsolilta USB-kiintolevylle vei n. 15 tuntia. Ja tapauksessasi tuohon täytyisi vielä laskea X tuntia päälle sitä datan palautusta.

Suosittelen, että luet vielä huolella ohjekirjan neuvot. Tai jos siirto ei kertakaikkiaan tunnu onnistuvan konsolilta toiselle, varmuuskopioi ja palauta.
 

Bandicoot

Well-Known Member
Vastaus: PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

Harmittavaa, kun PROn ja VR-lasien piuhoja joutuu vaihdella tarpeen mukaan. Seuraavanlainen ongelma tuli esiin tämän venkslauksen myötä. Kun TV on suoraan kiinni PROssa, kuva on maksimiresoluutiolla RGB-moodissa. Kaikki toimii moitteetta ja HDR on myös tuettu. Kun piuhat yhdistää siten, että VR:n jakoboxi on välissä tapahtuu kummia. Resoluutio on edelleen maksimi, mutta se on muotoa YUV. Ja joka kerta konsolin startin jälkeen n. 10 min päästä ruutu pimenee pariksi sekunniksi. Ihan kuin se hakisi videosignaalia tai jotain. Tämä ei toistu enää uudelleen saman pelisession aikana. Kummallista tässä on se, että ruutuna toimii Sonyn oma tekele eli Bravia 55" 4K televisio.
 
Ylös Bottom