Psychonauts 2

J.Sunderland

Well-Known Member
Psychonauts%202.jpg


Nimi: Psychonauts 2
Kehittäjä: Double Fine Productions
Julkaisija: Xbox Game Studios
Alustat: Microsoft Windows, Linux, Mac OS, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S
Lajityyppi: Tasoloikka
Julkaisu: 25.8.2021
Kotisivut: http://psychonauts.com/psychonauts2/

Razputin Aquato, koulutettu akrobaatti ja vahva nuori meedio, on toteuttanut elinikäisen unelmansa ja liittynyt kansainväliseen meediotiedustelujärjestö Psychonautsiin! Mutta psyykkiset supervakoojat ovat vaikeuksissa. Heidän johtajansa ei ole ollut kidnappauksensa jälkeen entisellään, ja mikä pahinta, päämajaan on soluttautunut myyrä. Razin on pysäytettävä myyrä, ennen kuin se saa toteutettua salaisen suunnitelmansa herättää murhanhimoinen, psyykkinen konna Maligula kuolleista!

Lähde: Xbox.com

Legendaarisen Tim Schaferin luotsaaman Double Finen luomuksesta on julkaistu muutamakin traileri:
Avataan nyt vihdoinkin myös tälle pelille oma ketju, kun julkaisupäivä varmasti tässä lähiaikoina asettuu tarkemmin. Aikanaan 2005 julkaistun, kulttiklassikon statusta nauttivan Psychonautsin jatko-osa on kokenut kaikenlaista tässä vuosien saatossa. Jo vuonna 2015 ilmoitettu Psychonauts 2 keräsi aikanaan 4 miljoonaa joukkorahoitusta ja sai rahoitusta mm. Starbreezeltä 8 miljoonaa, mutta ajautui siltikin budjettihaasteisiin, jotka olivat kaataa alkuperäisen vision pelistä, kunnes sitten Microsoft vuonna 2019 osti studion ja laittoi kehittäjien talouden kuntoon.

"With Psychonauts 2, we could see the end of our budget coming up, and so we had cut a lot of stuff," Schafer explains. "We had cut our boss fights. Now we are able to put those back in, and we're like 'we think people would have noticed if we didn't have those boss fights'. Being able to complete the game in the way that it was meant to be was very important."

Lähde: Game Industry

Ja nyt sitten lukuisien haasteiden ja myöhästymisien jälkeen peli tosiaan on vihdoinkin tulossa ulos, ilman budjetista johtuvia kompromisseja, joten toivottavasti myrskyisän kehitysputken päässä on poutasäätä ja Psychonauts saa arvoistaan jatkoa. Ja jos ensimmäinen osa ei ole tuttu ja Game Pass tilaus löytyy, niin sieltä vain rohkeasti kokeilemaan. Vaikka alkuperäisen Xboxin aikakauden tekninen toteutus ei enää ihan samaan tapaan säväytä kuin aikanaan, niin pelimekaniikat ja ääninäyttely on edelleen erinomaisella tasolla. Ja onhan tuo maailma ihan Tim Schaferia - edelleen toimii.

Ja vaikka nykyisin Double Fine onkin Microsoftin omistuksessa, niin tämä julkaisu nähdään myös ainakin PS4:lla sekä Linuxilla ja Mac OS:lla, joten laajalla pelaajapohjalla operoidaan tosiaan tämän julkaisun osalta edelleen.
 
Viimeksi muokattu:

J.Sunderland

Well-Known Member
Näyttää kyllä oikein hyvältä! Peli on myös saanut ikärajoja joillain alueilla, joten julkaisu selvästi lähestyy ja viimeistään E3:ssa tullaan samaan virallinen julkaisupäivä. Saa nähdä onko se mallia "julkaisu nyt" vai joudutaanko vielä odottamaan hetki.
 

SeveriS

Well-Known Member
"Julkaisu nyt" olisi oikein applemainen veto. :D Olisihan se hienoa, että peli julkaistaisiin heti 13.6., mutta epäilen, koska kyseessä on kuitenkin Double Finen suurimpia (ellei suurin) projekti ja uskon Microsoftin haluavan markkinoida peliä ennen kuin julkaisee sen. Minun veikkaus on, että peli julkaistaan heinäkuun aikana, ehkä jopa alussa.
 

J.Sunderland

Well-Known Member
uskon Microsoftin haluavan markkinoida peliä ennen kuin julkaisee sen.

Samaa sanoin toisessa ketjussa. Nyt markkinointi on nimenomaan Game Informerin exclusive juttujen kautta masinoitu (myös ihan kansijuttunahan tämä oli), joten hyvin kohdistetusti ja siksi olisin myös itse yllättynyt, jos julkaisu tehtäisiin tuohon tapaan. Toki olisihan se digitaalisen version "än yy tee NYT" julkaisu E3:ssa myös ihan hyvää markkinointia sinänsä, jonka jälkeen voisi aloittaa isomman rummutuksen.

Ainoa aika varma asia on, että E3:ssa saadaan virallinen julkaisupäivä, joten turha tätä kaiketi sen enempää on enää tässä vaiheessa spekuloida. Vielä muutama kuukausi sitten olisin ollut enemmän sillä kannalla, että julkaisu tehdään E3:ssa, mutta tosiaan nyt itsekin oletan, ettei näin varmaankaan tapahdu.
 

J.Sunderland

Well-Known Member
Näyttää kyllä todella hyvältä Psychonauts 2 ja ajoitus on oikein hyvä, loppukesään ja syksyyn pirteätä menoa. Toivottavasti tämä löytää pelaajat heti julkaisussa paremmin kuin ensimmäinen osa. Game Passin puolesta toki voi hyvinkin uskoa, että näin on, varsinkin jos arvostelut on ensimmäinen osan tapaan hyvällä tasolla.
 

J.Sunderland

Well-Known Member
Psychonauts 2 sisältää helpotuksia, joiden avulla ihan varmasti näkee tarinan loppuun saakka:


"End of the day? We want you to have fun, to laugh, to experience a story that affects you. On whatever terms you want."


Twitterissä Double Fine on myös kertonut, ettei näiden helpotuksien käyttäminen mitätöi achievementseja:Ihan hienoa, että kaikille on vaihtoehtoja, vaikka itse en näitä tule käyttämään tai olisi tarvinnut.
 

SeveriS

Well-Known Member
Tänä vuonna on tulossa sen verran paljon kiinnostavia pelejä, että ei ole aikaa jumittua vain yhden pelin pariin. Todennäköisesti tulen pelaamaan tämän pelin helpotuksilla, jotta saisin pelattua tämän teoksen ennen muita pelejä. Hienoa, että jotkut kehittäjät osaavat tarjota helpotuksia henkilöille, jotka turhautuvat helposti. :D
 

Noobeinstein

Well-Known Member
Ihan hauskalta peli näyttää mitä Skill Upin videolta tuli katseltua, mutta natiivi PS5-version puuttuminen jättää sen verran ikävän maun, että ei hirveästi ostohaluja pelille tällä hetkellä ole. Kenties kun halvemmalla saa niin tulee annettua pelille mahdollisuus.

Toki pitää nyt katsoa vielä tarkemmin miltä se PS4 Pron BC-toteutus vaikuttaa PS5:llä, mutta yleensä ne ovat kyllä aika suttuisia olleet muissa peleissä vaikka se FPS on nostettunakin 60.
 

J.Sunderland

Well-Known Member
Kappas, oli esiasennus tullut jossain vaiheessa tarjolle ja nyt tuolla onkin valumassa reilut 28 gigaa Psychonautsia Series S:lle.
 

J.Sunderland

Well-Known Member
Juu, se taisi tulla jo silloin kun ilmoittivat, että peli on valmis.

Aivan niin, no tämä oli mennyt ohi, vaikka eipä tässä vielä mitään menettänyt, kun siis onhan tässä vielä melkein viikko aikaa toki hoitaa tämä ennakkolataus pois alta.

On muuten yleisesti ottaen erinomainen ominaisuus tämäkin, ei tarvitse kaikkien samaan aikaa ruuhkassa yrittää ladata.

Nyt vaan odottamaan, että pääsee testaamaan :)

Nimenomaan näin. Onneksi olen vielä sattumalta kotona ensi viikon, niin ei pääse edes työmatkat pilaamaan tätä julkaisupäivää.
 

J.Sunderland

Well-Known Member
En ole viitsinyt spoilerien pelosta katsoa enää juurikaan Psychonauts-videoita, mutta tämän Double Finen videon katsoin ja tästä välittyy kyllä hienosti tekijöiden tunnelmat sekä luotto tähän julkaisuun. Video sisältää lähinnä making of hengessä studion etäilyä ja lopulta ihan fyysisen kohtaamisen, joka on kyllä puhdasta hyvän mielen tavaraa. Spoilereita ei ole.

 
Ylös Bottom