Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Returnal - Sinivalkoista räiskintää

Onko kotimaisuus sinulle myyntivaltti?

  • Kyllä, lippu salkoon ja torille!

    Äänet: 45 36,6%
  • Ei

    Äänet: 66 53,7%
  • En osaa sanoa

    Äänet: 12 9,8%

  • Äänestäjiä yhteensä
    123

Nisupulla

Jäsen / [FL]
housemarques-ps5-title-returnal-is-a-roguelike-influenced-by-the-studios-arcade-roots-768x426.jpg


Nimi: Returnal
Kehittäjä: Housemarque
Julkaisija: Sony
Alustat: PS5
Lajityyppi: Räiskintää kolmannesta persoonasta
Julkaisu: 30.4.2021
Kotisivut: https://housemarque.com/games/returnal
KonsoliFIN Pelisivu: https://www.konsolifin.net/peli/returnal

Näyttävää tieteistoimintaa kuvaillaan kolmannen persoonan roguelike-räiskinnäksi, jossa haaksirikkoudutaan vaarojen täyttämälle planeetalle. Pelaaja kohtaa odottamattomia vaaroja, sillä planeetta kokee suuria muutoksia joka kerta pelaajan kuollessa. Julkistustraileri onkin varsin tarinavetoinen, mutta siinä nähdään myös vilauksia pelin värikkäästä toiminnasta. (pelaaja.fi)

Kotimaisen Housemarquen seuraava taidonnäyte. Pelitalo tunnetaan teoksista kuten Super Stardust HD ja Resogun.

 
Viimeksi muokattu:
Mielenkiintoa kyllä löytyy projektiin. Vähän enemmän gameplayta pitäisi nähdä niin osaisi sanoa enemmän.

Ollut varsin mielenkiintoiset konseptit kahdessa edellisessä AAA-pelissä mitä Suomesta on nyt tullut, Control ja nyt tämä peli. Ei ainakaan mennä sieltä helpoimman konseptin kautta.
 
PS5™-ominaisuudet
  • Nopeat lataukset: Hyppää maailmojen välisten portaalien läpi PS5™-järjestelmän ultranopealla SSD:llä. Pääset takaisin toimintaan lähes välittömillä latausnopeuksilla, minkä ansiosta sinun ei tarvitse odotella uudelleen aloittamista kuolemasi jälkeen.
  • Sopeutuvat liipaisimet: Vaihda vaistomaisesti tulitusmetodien välillä käyttämällä yhtä sopeutuvaa liipaisinta – siirry suoraan tähtäimen läpi sihtaamisesta aseesi vaihtoehtoiseen tulitustapaan.
  • Haptinen vaste: Tunne pelin pienet ja suuret tapahtumat yhtä lailla – kun tutkit Selenen muistojen sirpaleita tai kun tulitat sisuksissa tuntuvilla muukalaisaseilla.
  • Tempest 3D -ääniteknologiaa: Kuule toiminta joka suunnasta 3D-äänillä – ohitsesi viuhuvat luodit, yläpuolellasi kiertelevät viholliset tai kimppuusi näkymättömissä hiipivät uhat.

Suomenkieliset kotisivut:
 
Pelistähän aika vähän itse pelikuvaa esiteltiin viime kesän julkistuksen yhteydessä, mutta nyt on pari lyhyttä gifiä ilmestynyt pelistä josta saa hieman paremmin kuvaa minkälainen peli kyseessä.

rLGSTNV.gif
 
En odota tarinalta saatika grafiikoilta liikoja, mutta Housemarquen pelit tuntien tämä voi olla todella hauska peli jo pelkästään pelattavuuden kannalta.

Toivotaan suomipojille hyvää myynti -ja arvostelumenestystä pelinsä kanssa.
 
Julkaisu 19.3.2021 ja alustana on PlayStation 5.


Tulee mieleen Tom Cruisen Edge of Tomorrow leffa tuosta yhdestä monsterista kohdassa 0:47, kun liikkuukkin samalla tavalla ja muutenkin peli muistuttaa sitä :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Uusimmassa trailerissa on paljon komiammat grafiikat kuin siinä julkistustrailerissa. :)
 
Tuo vaijerilla nopea paikan vaihto näyttää hyvältä. Olisiko kyseessä pomotaistelu?


Kyllähän tuon gifin perusteella pelissä mennään lujaa ja tylsiä hetkiä tuskin Housemarquen pelien tapaan tulee, mutta silti täytyy sanoa, että tähän asti nähdyn perusteella täytyy todella kovat arvosanat tulla jotta peliä lähtisin ennakkotilaamaan 70 euron hintalapulla. No varmaankin jonkinlainen päältä 5 minuutin yhtenäinen pelipätkä on pelistä luvassa vielä ennen julkaisua jolloin saa hieman paremman kuvan onko peli itselleni ihan day one-kamaa.

Pelihän on siinä mielessä mielenkiintoinen, että ilmeisesti tulee olemaan jonkinlainen isohkon budjetin cinemaattinen(?) roguelike kolmannesta persoonasta kuvattuna. Yleensähän nämä rogueliket tuntuvat olevan pienen budjetin indie-tekeleitä 2D-kuvakulmalla. Tietenkin varmaan joitakin poikkeuksia löytyy.

Ihmeen vähän suomipelillä tuntuu olevan kiinnostusta tähän mennessä, joten toivotaan nyt ettei käy pelille kalpaten. Sonypomo Hermen Hulstihan jopa uudesta "PlayStation franchisesta" puhui kun pelin kesällä esitteli, joten onko siellä suunnitteilla sitten enemmänkin pelejä kyseisestä universumista vai mitenkä. Se nähtäväksi jää!
 
Toivottavasti korkeahko hinta ei pilaa pelin mahdollisuutta menestyä, 80€(Storesta) tuntuu aika kovalle. Omaan silmään peli näyttäisi sille että saisi olla kympin tai kaksi halvempi, voi toki ollakin hintansa väärti, mutta kun ei ole mitään refund-systeemiä eikä demoja, en kyllä täyttä hintaa pysty maksamaan.

Cyberpunk ja Maneaterin tapaukset tosin antavat pientä toivoa että joskus sellainen saataisiin, ei olisi yhtään liikaa vaadittu.
 
Maneateria kokeilin plussasta 10min ja sitten painoin poista.

Mitä tähän Returnal peliin tulee niin ei oikein nappaa. Omaan makuun liian scifiä jotenkin mutta katotaan nyt kun näkee kunnolla gameplay videoita. Tuo 80€ on ihan sairas hinta yleensäkään pelistä.
 
Toivottavasti korkeahko hinta ei pilaa pelin mahdollisuutta menestyä, 80€(Storesta) tuntuu aika kovalle. Omaan silmään peli näyttäisi sille että saisi olla kympin tai kaksi halvempi, voi toki ollakin hintansa väärti, mutta kun ei ole mitään refund-systeemiä eikä demoja, en kyllä täyttä hintaa pysty maksamaan.

Cyberpunk ja Maneaterin tapaukset tosin antavat pientä toivoa että joskus sellainen saataisiin, ei olisi yhtään liikaa vaadittu.

Sieltä tilaan pikkusen yli 60e hintaan, noilla 80e hintalapuilla saa pyyhkiä persettä:

 
8 minuuttia pelikuvaa.


Tulipas vahvat Lost Planet: Extreme Condition -vibat, (joka on allekirjoittaneen top 1 multiplayer -räiskintä koskaan, eikä yksinpelissäkään mitään vikaa ollut) hieman vaan turhan nopeatempoiselta vaikuttaa.

Olikos tässä jotain pvp -osastoa mukana?
 
Ylös Bottom