Sarjikset

Keskustelu osiossa 'Populaarikulttuuri' , aloittajana Guardian Viper, 26.01.2002.

 1. Guardian Viper

  Guardian Viper KonsoliFIN Alumni

  Lukeekos porukka sarjiksia? Itse luen aktiivisesti edelleenkin monia sarjiksia ja onpa noita ihmettelijöitkäkin tälle minun "harrastukselleni". Tällä hetkellä tarkassa syynäyksessä on X-Men-, Wolverine-, Spider-Man-, Mega Marvel-, Witchblade-, Star Wars- sekä tietenkin Aku Ankka-lehdet :D Noita jenkki-sarjiksiakin on joitain tullut hankittua, mutta suosin kuitenkin suomennettuja. Kaikkea sarjiksiin liittyvää on ihan mukava lueskella, joten muutakin kommenttia vaan mukaan :)
   
 2. Eltsi

  Eltsi New Member

  Marvel tuli ennen postiluukusta vuosien ajan ja irtonumeroina sitä ennen pitemmän aikaa ja hämistäkin tuli luettua, mutta sitten rahallisista syistä jäi vähän huonoon. Nyt harkitsin uudelleen tilausta, mutta tunnen olevani "hieman pihalla" nykyisestä menosta. Edellinen numero taisi tulla vuonna 96.

  edit: niin ja Kalle Ankka tietenkin tuli aikoinaan tädin tilaamana, mutta nykyään sitä en ole lukenut juuri muuta kuin hammaslääkärin odotushuoneessa.
   
 3. wavejp

  wavejp New Member

  Aku ankkaa joka keskiviikko
   
 4. Legomancer

  Legomancer New Member

  Aku Ankka, joka keskiviikko. Mitä nyt tulee keräiltyä pari irtokipaletta, mutta harrastan myös sarjakuvien piirtämistä sekä piirtämistä yleisestikin.
   
 5. Guardian Viper

  Guardian Viper KonsoliFIN Alumni

  Minä aloitin Hämiksen lukemisen -96, voi kysyä tapahtumista jos tahtoo ;) Eipä tuossa ole kuitenkaan mielestäni hirveästi tapahtunut; mm. Otto Octaviuksen, Mary Janen ja May-tädin kuolemat sekä paluut, Kloonisotkut, Norman Osbornin paluu, Senaattori Wardin sotkut ja Hiekkamiehen kuolema. (Oikean) Mörkön paluu oli Megassa ja se oli kyllä yksi parhaimpia lukemiani Hämis-juttuja.

  Jeps tuota tulee itsekkin harrastettua aika lailla, vaikka ei koskaan saa yhtäkään juttua valmiiksi ikinä :D Ei taidot riitä kokonaan loppuun tekemiseksi :) Yksittäisiä piirustuksia kyllä tulee tehtyä reilusti enemmän (ja loppuun saakka).
   
 6. Eltsi

  Eltsi New Member

  Viimeisin juttu mitä muistan Hämiksestä oli se kun se siitä aluksi luultu klooni olikin oikea Hämis ja siitä tuli Purppurahämis. Olikos asia sitten näin vai kääntyikö se toistenpäin?

  Perskules pitäisikö tehdä rynnäkkä divariin ja mennä ostaan vuodet takas?
   
 7. Guardian Viper

  Guardian Viper KonsoliFIN Alumni

  Jeps elikkäs Seward Trainerin tekemässä testissä Ben (Purppurahämis) todettiin oikeaksi Hämikseksi ja Peter veti sitten trikoot pois päältään ja luopui hommista. Ben joutui jättämään Purppurahämiksen roolin ja astui Peterin saappaisiin oikeaksi Hämikseksi, kun tämä uusi naispuolinen tohtori Mustekala lavasti Purppiksen kaupungilla tapahtuneista tuhotöistä.
  Selvisi kuitenkin Norman Osbornin paluun myötä, että Trainer työskenteli Normanille ja sabotoi testituloksia. Eli Peter olikin oikea Hämis, joka selvisi varmasti siinä vaiheessa, kun Benin ruumis rappetui sen jälkeen kun Osborn tappoi hänet. Tämä pakotti siis Peterin palaamaan entiseen hommaansa.
   
 8. -JKHH-

  -JKHH- New Member

  Joo, tuleehan noita luettua. Vuosien varrella on kertynytkin ihan kiitettävästi. Yksi täysleveä (lue: iso) kirjahylly on lattiasta kattoon asti täynnä sarjakuvia. Makukin on aika lavea. Aku Ankasta Sandmaniin. Tilauksessa on tällä hetkellä Aku, X-Men, Mega ja Wolverine. Tietysti pidän myös koko ajan silmät auki varsinaisen laatusarjakuvan suhteen. mm. Moebiuksen tuotanto on jatkuvan keräilyn kohteena. Ja Frank Miller sekä Don Rosa ovat jumalia. Gaiman on puolestaan käsikirjoittajien puolelta aivan ehdoton. Parempi puhtaana kirjailijana, tosin. Onkin muuten mielenkiintoista nähdä, mitä Claremont saa aikaan, kun palaa pitkän tauon jälkeen kirjoittamaan Ryhmä-X:ää. Chrisin vuodet Ryhmä-X:n parissa olivat kyllä taianomaista aikaa. Bring it on!
   
 9. Lastsoul

  Lastsoul New Member

  PSN:
  Lastsouli
  Oikeastaan ainoa sarjakuva jota luen on Aku Ankka, ja siitäkin kiinnostaa lähinnä Don Rosan tarinat. Niitä jaksaa lukea, koska niissä on pientä realismiakin (Aku Ankka realistinen?).
   
 10. Guardian Viper

  Guardian Viper KonsoliFIN Alumni

  En tiedä kiinnostaako sinua, mutta tuossa Witchbladessa alkaa nro:sta 2/2002 J. Michael Straczynskin ja Gary Frankin yhteinen jatkosarja Midnight Nation, josta olen kuullut todella paljon hyvää kommenttia ja vaikuttaa laadukkaalta kamalta pienien arvostelujen mukaan joita olen lukenut. Eikä se, että herra Straczynski on kirjoittanut Banylon 5-sarjaa ole tietenkään paha asia. Myös Spider-Manissa miehen kirjoitustaitoja tullaan näkemmän tämän vuoden aikana.

  Millerin tuotoksia en ole paljoakaan lukenut, mutta Rosa todella on yksi parhaimmista sarjakuvantekijöistä ja ansaitsee Carl Barksin mantelinperijän tittelin! Hienoa että mies on osoittanut Suomelle niinkin suurta huomita kuin Sammon salaisuus-tarina! Kyllähän tuossa Temppeliherrojen kätketty kruunu-tarinassakin oli Suomi-kytkös ja kyllä Rosa tietää kuinka pitää ainakin suomalaiset fanit tyytyväisinä.

  Claremontin työtä on hehkutettu todella paljon ja siltä osin harmittaakin, etten paljoa herran aikaisempia töitä ole saanut käsiini. Tuoreimmat Claremont-stoorit ovat olleet myös todella lostavia, kuten vaikka Mega 3/2001 ollut Ryhmä-X vs. Kostajat stoori, Myös Spider-Manissa ollut Claremontin Bounty-tarina oli hienoa tavaraa. Joten näitä uusia X-Men-tarinoita innolla odottelen!
  :)
   
 11. Leo Stenbuck

  Leo Stenbuck Active Member

  Ei oo hirveesti sarjakuvia tullu luettua lähiaikoina, mutta vois alkaa ostamaan mangaa. Sitä ei kyllä varmaankaan kovin monessa paikkaa myydä, ehkä jossain alan kaupoissa.
   
 12. Jimi

  Jimi New Member

  Luen kaikkea mahdollista sarjakuvaa.. mangasta eurooppalaiseen sarjakuvaan. Marvel innosti joskus varhaisteininä mutta nyt niitä lukiessa tulee lähinnä paha mieli.. Frank Millerin tuotanto poissulkien

  Suosikit: Masamune Shirown koko tuotanto, Sandmanit, Buddy Bradleyt ja Hate! sarjakuvat, Niilo Pielinen, Marsupilami ynnä muut Franquinin keksimät sarjakuvat. Robert Crumb on myös hyvä.

  Suomalaisesta sarjakuvasta parhaiten on jäänyt mieleen Kivi Larmolan ja P.A Mannisen tuotanto
   
 13. Käly

  Käly New Member

  XBL:
  Tuomotin
  Minä lopetin aikoinaan Hämähäkkimiehen lukemisen tuon kloonipelleilyn alkumaininkeihin. Ja Guardian Viperin kommenteista ja juoniselostuksista voin todeta tehneeni sen juuri oikeaan aikaan. Olen kyllä välillä kuullut kaveriltani kootut selostukset seittimiehen tuoremmista meiningeistä, mutta kuunnellut niitä lähinnä päätäni puistellen. 80- ja 90-luvun taitteen tarinat olivat enemmän minun makuuni.

  Batman on se omista suosikeista suurin. Siis varsinkin tämä Batmanin uusi tuleminen 80-luvun puolessavälissä. Uusi piirrossarja ja siitä tehdyt sarjakuvat ovat jääneet vähälle.
  Aina silloin kun jaksan mennä divareita koluamaan niin Batman on se ykköskohde. Ja tietenkin Millerhän se tämänkin innostuksen minussa ja koko sarjakuvamaailmassa aikoinaan sai aikaan.

  Muita suosikkeja ovat Alan Mooren tuotokset, Fromm Hell on loistava. Terry Mooren Strangers in Paradise teki aikoinaan lähtemättömän vaikutuksen. Mangaa ostaisin jos olisi varaa, ensimmäisenä varmaan Dark Horsen Lone Wolf and the Cub uudelleenjulkaisut. Ja jos se Like joskus saisi julkaistua lisää suomennettua Akiraa niin kokoelmaa tulisi jatkettuakin.
  Gaiman on jostain kumman syystä jäänyt minulta melkein totaalisesti pimentoon. Korjattava aukko myönnetään.

  Suomalaisista iskee parhaiten Kallion käsirkirjoittamat tekeleet, kuten Kramppeja ja Nyrjähdyksiä sekä Ornette Birks Makkosen seikkailut.
  Sanomalehtisarjakuvista omia suosikkeja ovat Kamut, Aidan Takaa sekä Jere.
  Ja tietenkin silloin pienempänä olivat Asterixit ja Tintit todella kovaa kamaa. Ja ovat sitä kyllä nykyäänkin.

  Vielä olisi sitten webbisarjakuvat mutta ne ovat ihan asia erikseen. Vähintään oma topiccinsa.
   
 14. Smurffi

  Smurffi New Member

  Lukekaa myrkkyä. Siinä on vessahuumorin aatelia.
   
 15. Nemesis

  Nemesis New Member

  No, onhan noita sarjiksia muutama kerääntynyt hyllylle. Akkari-lehtiä on suurin osa, mutta on siellä esim. kaikki Calvin & Hobbesit (englanniksi tietysti), joku sata Aku Ankan taskukirjaa, sekalainen pino Marvelin sarjakuvia, joku Tintti, muutama Asterixi, ja vino pino Larsonin Farside kirjoja.
   
 16. Legomancer

  Legomancer New Member

  Hämiksen elämässä on ollut lukuisia kuolemia. Ihme, että äijä jaksaa vieläkin vitsailla.
   
 17. Guardian Viper

  Guardian Viper KonsoliFIN Alumni

  Jeps, nuo kloonisotkut meinasi saada minutkin lopettamaan lehden luvun heti alkuunsa, mutta sotkut selveni ennenkuin tilauksen vahvistuspyyntö tuli, ja ajattelin katsoa miten Ben pärjää Hämiksenä. Nuo Benin-stoorit olivat sinänsä aika mielenkiintoisia, sillä seurattiinhan niitä yli vuoden ja niissä oli vaihtelua Peterin elämän vastoinkäymisiin. Sen jälkeen on myös ihan hyvääkin matskua, kuten DeMatteisin uusi Kraven-tarina,joka ei vetänyt kuitenkaan vertoja niille DeMatteisin vanhoille, ah niin synkille Kraven-jutuille. Viime vuoden kahdessa viimeisessä numerossa ollut yhteisseikkailu Daredevilin kanssa oli mielestäni myös todella hyvä, ja voisinhan mainita uudelleen tuon Chris Claremontin käsikirjoittaman Bounty-tarinan. Kuitenkin näissä uusissa stooreissa on enemmän miinuksia kuin plussia, mutta J.M. Straczynskin töitä odottelen innolla (hepun töitä pitäisi olla nähtävillä ensi numerossa. Edit: anteeksi, ei pitäisikään, vaan lähempänä kesää)
  Noita 80-luvun ja 90-luvun alun stooreja on todellakin ilo lukea, kuten nuo aikaisemmin mainitut Kraven tarinat. Maxium Carnage oli myös yksi henkilökohtaisia suosikkejani. Lähes yhtä hyvä Carnage-stoori muuten on juuri Benin Hämis-kaudella, jossa symbiootti yhtyy Beniin. Okei okei... lopetan näitten juonikuvioiden selittelyn ettei kaikki kyllästy :D

  Mitä X-Men ja Wolverine lehteä seuraavat ovat pitäneet viime vuoden annista? X-Menin jutut ovat olleet mielestäni hyviä, mutta Wolverinessä jutut ovat jotenkin vähän hajanaisia ja aivan liian lyhyitä :)

  Edit: korjasin virheellisen väittämän tuolla ylempänä, kuten ehkä saatoitte huomata.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 27.01.2002
 18. boomba

  boomba New Member

  Samaa mieltä. En oikeastaan muuten lue Akua, mutta tilaan aina Rosan kirjat. Rosan jutut on ehdottomasti parhaita, Barks tulee hyvänä kakkosena.
   
 19. feldon

  feldon KonsoliFIN Alumni

  XBL:
  Pelitoimittaja
  PSN:
  feldon
  Miller on loistava!
   
 20. -JKHH-

  -JKHH- New Member

  Kiinnostaa, kiinnostaa... Luulenpa, että JMS sopii sarjakuvien kirjoittajaksi mainiosti. Varsinkin jos kirjoittaa saippuasarjiksia. Oliahan B5:n käytännössä avaruussaippuasarja (kamala nimihirviö). Tosin siinä oli syvyyttä enemmän kuin tusinassa kaunnita&rohkeita. Se noissa Marvelin ja kumppaneiden sarjiksissa viehättääkin. Voi kääntää aivot nollalle ja lukea ilman sen kummempia mietteitä. Sitten voi taas keskittyä raskkaampiin sarjiksiin. Jonkun aikaisemmin mainitsema from hell (helvetistä) kannattaa kyllä kaikkien lukea.

  Rosa on kyllä jännä lintu. Harvalla sarjistaiteilijalla on noin palava rakkaus suomeen. On ollut kyllä hienoa seurata Rosan jatkuvaa ramppaamista täällä pohjoisilla asteilla.

  Claremontin tuotantoon X:n parissa kannattaa kyllä tutustua, jos vain suinkin mahdollista. Se jätkä tietää mitä tekee. Parasta Marvelia ainakin allekirjoittaneen mielestä. Tarkoitan pitkäjänteistä tarinaniskentää, en yksittäisiä helmiä. Tulevista X:stä sen verran, että odottavan aika on pitkä. Sen verran tiedän, että Chris laittaa todellakin tuulemaan. Harmittaa oikein kun hiukan spoilasin vahingossa itseäni tulevien juonikuvioiden osalta. Mutta kovaa juttua on tulossa.
   

Jaa tämä sivu