Shenmue 3 tulossa jonain päivänä (ehkä)

Kinsky

New Member
Tämä viesti sisältää jo vuoden vanhaa tietoa, johon itse törmäsin vasta eilen. Säästääkseni itseäni suomentamisen vaivalta lainaan ja tiivistän peliplaneetta.netin uutisarkistoa:

"Kikizo Games on julkaissut pitkän artikkelin Shenmue -sarjan kolmannesta osasta. Tässä siitä kohokohtia:
- Shenmue 3 on olemassa, ja julkaisua suunnitellaan. Projekti on ollut lähes valmis jo pidemmän aikaa, mutta odotellut sopimusta koko sarjan julkaisusta jollakin seuraavan sukupolven konsolilla (tai useammallakin)
- Yu Suzukilla ei ole ollut projektin kanssa juuri muuta tekemistä kuin alkuperäinen tarina, johon ei puututtu
- Ensimmäinen Dreamcast Shenmue oli luku 1, kakkos-Shenmue taas sisälsi luvut 3-6 (toinen luku oli vain laivamatka Hong Kongiin ja se jätettiin pois)
- AM2 on kertonut, että luvut 7-16 tulevat Shenmue 3:een, mutta silloin puhuttiin vielä Xbox-julkaisusta
- Nyt suunnitelmana on julkaista kaikki luvut, 1-16, seuraavan sukupolven konsolille/konsoleille, mutta kuinka monessa osassa ja minkä nimisinä, siitä ei ole vielä tietoa "

Tämä uutinen on julkaistu elokuussa 2005 mutta julkaisusta ei vieläkään ole virallista faktaa olemassa. Innokkaana Shenmuen pelaajana haluan kuitenkin uskoa näihin epävirallisiin uutisiin että peli joskus julkaistaan, mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, sillä onhan "seuraavan sukupolven" konsoleista xbox360 ollut markkinoilla jo kauan (Dreamcastilla oli jo toinen jalka haudassa samassa iässä). Tietojen mukaan peli siis olisi jo valmis ja odottaa ainoastaan alustaa jolle se siirretään. Toivossa on hyvä elää.

Peliplaneetan uutinen
http://www.peliplaneetta.net/pelikonsolit/uutiset/5725/
Kikizo Gamesin alkuperäinen artikkeli
http://games.kikizo.com/news/200508/141_p1.asp
Ajantasaista keskustelua Shenmue 3:n julkaisusta Shenmue Dojo-sivustolla
http://shenmue.planets.gamespy.com/index.shtml
 

xevious

New Member
Vastaus: Shenmue 3 tulossa jonain päivänä (ehkä)

hoh, joo. Tätä peliä odotan enemmän kuin mitään. Sen konsolin ostan mille se ilmestyy. Revin rahat kasaan vaikka PS3:a varten jos tarve vaatii
 

footrip

New Member
Vastaus: Shenmue 3 tulossa jonain päivänä (ehkä)

mä alan jo kyllä menettää toivoni tästä jatko-osasta..
 

FamaZ

New Member
Vastaus: Shenmue 3 tulossa jonain päivänä (ehkä)

Muistaakseni on kyllä jo todistettu kauan aikaa sitten, että tuo Kikizon juttu on täyttä bullershitterssonia, joka tehtiin lähinnä kasvattamaan liikennettä kyseiselle sivustolle (-> $$$).
 

si1ma

New Member
Vastaus: Shenmue 3 tulossa jonain päivänä (ehkä)

Tuollainen löyty ja ajattelin herätellä tätä ketjua henkiin. Sega siis nykyään edes puhuu ko. sarjan jatkamisesta, mutta niinkuin jutustakin käy ilmi niin aika isoja asioita pitäisi tapahtua jotta Shenmue 3 nähtäisiin jollain alustalla. Uskoisinkin että ainut mahdollisuus pelin julkaisuun on seuraavan konsolisukupolven saapuessa, jos joku valmistaja haluaa Shenmue-fanipojat kaapata omaan kelkkaansa. Totuuden nimissä olen menettänyt jo vuosia sitten uskon Shenmue 3 julkaisusta, mutta kyllä tuollaiset uutiset saa silti sen surkean pienen toivonkipinän hetkeksi syttymään.

Sega puhuu Shenmue 3:sta - Gamereactor Suomi

Toivottavasti tämä edes toteutuisi.

Shenmue II Coming to Xbox Live Arcade?
 

maagiset

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Shenmue 3 tulossa jonain päivänä (ehkä)

Veit si1ma sanat suustani. Shenmuen suhteen tuolle pienelle toivon pilkahdukselle on aina paikka sydämmessäni. Harmillisesti se vain lepattaa tällä hetkellä hyvin heikolla liekillä. Kaksi ensimmäistä osaa olivat aikanaan todella kovan luokan teoksia ja jättivät ainakin allekirjoittaneeseen lähtemättömän vaikutuksen. Kuuluvat edelleen rakkaimpiin teoksiin, joihin on tullut tutustuttua. Ykkönen ja kakkonen löytyvät edelleen hyllystä DC- versioina.

Katsellaan ihan rauhallisin mielin, että mitä se tulevaisuus tuo tullessaan.
 

Ragitagha

New Member
Vastaus: Shenmue 3 tulossa jonain päivänä (ehkä)

Tuo kakkosen Live Arcade kuva oli Jet Set Radion ohella ainakin Seganerds.comin mukaan feikki. Pelihahmot ei onneksi vanhene, joten voihan se kolmonen sieltä vielä joskus putkahtaakin. Tosin tässä kohta kymmenen vuotta odoteltuani olen päättänyt jo alkaa hengittämään.
 

si1ma

New Member
Vastaus: Shenmue 3 tulossa jonain päivänä (ehkä)

Joo vielä muutama sananen vielä tuosta Segan antamasta kommentista, että he olisivat kiinnostuneita tekemään Shenmue 3:n. Mielenkiintoista siitä tekee se, että Sega on ykkös- ja kakkososan kehnon taloudellisen menestyksen jälkeen johdonmukaisesti kertonut, ettei heillä ole suunitelmia Shenmue-sarjan suhteen. Viimeistään Yu Suzukin siirtyminen "eläkkeelle" vuonna 2009 luovan johtajan (creative officer=luova upseeri:D) paikalta piti olla lopullinen kuolinisku yhdelle videopelihistorian koukuttavimmista pelisarjoista.

Sega on todennäköisesti välttynyt jonkin aikaa kysymyksiltä Shenmuesta, joten miksi ihmeessä pelitalo ottaa asian tuossa valossa esiin. Mitä Sega sitten hyötyisi kolmososan tekemisestä. Segan viimevuosien julkaisuista puuttuu selkeä lippulaiva, eli se peli joka nostaa sen pelitalojen eliittiin. Oma käsitykseni Segan tuoreemmaasta tuotannosta on keskinkertaisia toimintapelejä, paljon pelejä xbox:n market placeen, joista monet ovat kierrätyistä esimerkiksi vanhoista Megadrive peleistä. Toki Segalla on kelpo nimikkeitä vaikkapa Aliens vs Predator on enemmän kuin kelpo peli mutta ei varmasti millään tavalla historiankirjoihin jäävä.

Toteutuessaan ja ennenkaikkea jos se osoittautuisi tuottoisaksi, se sitoisi Segan johonkin isoon konsolivalmistajaa, todennäköisesti Microsoftiin tai Sonyyn. Tämä löyhä kytkös toisi huomattavan parannuksen resursseihin ainakin exclusive pelejen kehittämisen osalta. Kuitenkin on muistettava että Sega on viimeisen kymmenen vuoden aikana vajonnut konsolivalmistajasta ja huippupelitalosta mielestäni varsin keskinkertaiseksi pelitaloksi.

Mitä diili tarjoaa toiselle osapuolelle. myytyjä konsoleita. Mutta niinkuin aiemmassa viestissä mainitsin. Voisin kuvitella tämän strategian käyttämistä Shenmue- fanipoikien saamista oman lipun alle konsolisukupolven vaihtuessa. Konsolien hinnat kuitenkin alkavat olla varsin halpoja, joten onko Sonylla tai Microsoftilla halua enää tälle konsolisukupolvelle hankkia kallista lippulaivaa.

Tuolaista pyörittelin yövuoron päässäni. Voisi kuvitella että kolmekympisellä ukolla on parempaakin tekemistä. Kiinnostavaa asiassa on myös se, että Yu Suzuki on edelleen Segan palkkalistoilla, ehkäpä salaliiton aineksia. No en nyt kuitenkaan ala minäkään pidättämään hengitystä. Mutta ehkä tuon kommentin takana voisi jotain ollakkin.
 

Axu83

New Member
Vastaus: Shenmue 3 tulossa jonain päivänä (ehkä)

Itse olen vasta alkamassa tutustumaan pelisarjaan, ostin DC:n ja Shenmue I ja II:n ihan arvostelujen ja kommenttien perusteella. Nuorena Sega-fanipoikana omistin Mastersystemin.. Saa nähdä jäänkö koukkuun ja alan kirjoitella enemmänkin tähän ketjuun.. :eek:
 
Vastaus: Shenmue 3 tulossa jonain päivänä (ehkä)

Shenmuet ovat videopelikerronnan taikaa. En koskaan unohda kun joskus 2000-luvun alussa sain joululahjaksi Dreamcastin ja Shenmuen. Peli imaisi minut sisäänsä sellaisella voimalla etten ole vastaavaa vielä minkään muun pelin kohdalla kokenut. Osasyynä oli varmasti jo grafiikka, joka silloin edusti konsolipelien ylivoimaista kärkeä, mutta jo pelkästään sen huikea maailma, henkilöt ja tunnelma olivat vertaansa vailla. Pelikokemuksen aikana virtasivat adrenaliini ja kyyneleet tapahtumien mukaan. Muistan, että ainoa asia joka hieman ärsytti, oli Ryon puupökkelömäinen olemus, olisin halunnut hänen esimerkiksi lämpiävän edes hiukan söpölle Nozomille. No, ehkä se oli juonen kannalta perusteltua.

Shenmue 3:a olen itsekin odotellut jo kakkososan läpäisystä lähtien (pelasin sen myöhemmin xboxilla, ja kokemus oli edelleen uskomattoman hieno). Kuitenkin olen jo käytännössä menettänyt toivoni, ja onhan se uskomaton vääryys, että kummatkin pelit ovat tuottaneet niin kehnosti. Ykkösosan kohtalona oli käytännössä Segan onneton markkinointi, Dreamcastin huono myynti sekä saatavuus ja lopulta jääminen Playstation 2:den jalkoihin. Kun konsoli ei myy, ei myy pelikään. Shenmuet jäivät lopulta vain harvojen ja laatutietoisten pelaajien herkuksi. Moniko nykypäivän Call of dutyja ja GTA:ita hakkaava teini on edes kuullut kyseisestä pelisarjasta? Tuskin moni.

Jos Shenmue 3:a ei koskaan julkaista, kannan katkeruuden ja pettymyksen tunnetta hautaani asti. Tämä pelisarja on pyhä. :)
 

Exhorder

Member
Vastaus: Shenmue 3 tulossa jonain päivänä (ehkä)

Ps4:lle julkaistaan! En tiedä koska, mutta kickstarter rahoituksella.
 

MAINOS

Ylös Bottom